2014-2015 Şampiyon GALATASARAY!

Ne diyeyim Semih'i izlemek yeterlidir söylediklerinizin yanlış olduğunu görmek için Sağ bek bile oynadığında 2 Asist yapabilecek kadar komple ve iyi bir oyuncu ben uzun yıllar Galatasaray'da oynayıp kaptanlık yapacağını düşünüyorum umarım öyle olur.

Bir maçta iki asist yapmış olması komple ve iyi futbolcu yapmaz kimseyi. Ülke bu zihniyete sahip yöneticilerle dolu zaten. Semih'i ben de severim. Adamlığına, efendiliğine kimse birşey diyemez. Fakat ayağı kötü mesela, oyun kurma yönü hiç yok. İkili mücadelelerde, top kesmelerde yetersiz. Yanında Ujfalusi varken bir nebze açıklarını kapatıyordu fakat bu sene çok sırıttı. Neyse ne demek istediğimi ilerleyen zamanlarda anlarsınız. Birbirimizin görüşlerine saygısızlık yapmadıkça sorun yok!
 
Seneye de Mancini ile devam edeceğimiz söyleniyor. Umarım doğru değildir. Mevcut kadro ve yabancı sınırlaması varken Mancini ile yola çıkmak intihar olur. Luce gelirim diyor madem, tazminatını ödeyip Mancini'yi yollamak en mantıklısı...
 
Semihi bende severim ama bence de üst düzey bir defans oyuncusu değil..Hızı iyi ama güçlü ve akıllı değil..Daha çok eksiği var , en basiti havadan gelen topları nereye uzaklaştıracağını bilmiyor... Kadıköy de hollandaya yenildiğimiz maçta iki gole de engel olabilirdi... Yani şampiyonlar liginde, 1. ve 2. torbada ki takımların hiç birinde banko oynayamaz... Ligimizin kalitesizliğinden ve yabancı kuralı saçmalığından oynuyor.. Korayı hiç izlemedim o yüzden benim babam senin babanı döver muhabbetine girmeyeceğim...

Chedjou ; Fransada geçen yıl , yılın defans oyuncusu... Bu sene Lille ligde 14 hafta art arda gol yemedi.. ligde 1260 dakika .. :) 9 hafta gol yemedi adamlar kupada Auxerre den yediler.... Güçlü ama hızlı değil... Müdahale kabiliyeti de zayıf..

Eğer yerli defans oyuncun kısa boylu ise yabancı oyuncun uzun olmalı... Şahsi fikrim bir defans oyuncusu en azından 1.88-1.90 cm boyunda olmalı.. Keşke Nemanja Vidić i kaçırmasaydık...
 
Bizim defans hattında, Semih'in yanına Ujfa gibi tecrübeli ve lider karakteri koyabilecek bir oyuncuya ihtiyacımız var. Chedjou zaten yanlış transferdi. Fransa, Hollanda, Brezilya gibi yumuşak futbol oynanan liglerden Süper Lig'e defans oyuncusu almak mantıklı değildi. İngiltere, İtalya gibi sert, mücadeleci futbolun oynandığı liglerden defans oyuncusu almamız lazım. Umarım yazın bunu gerçekleştirebiliriz.
 
Dün Uefa Kupası finali vardı.

Rakitic'i alıcı gözüyle izledim de Melo ile orta saha da müthiş 2'li olurlar diye hayal ettim.

Acaba sözleşmesi nedir ? Fiyatı Nedir ?

Müthiş bir oyuncu gerçekten...
 
Ujfa tarzı tecrübeli yabancı bir stoper almazsak olmaz bizim iş. Tabii devre arasında yaptığımız bir sürü boşa masraf da var. Bu oyuncuları Mancini istediyse niye oynatmıyor, yok Mancini istemediyse niye aldınız?
 
2014-2015 Futbol Transfer Sezonu

Ligi 2. tamamlayarak şikecilerin cezası sebebiyle Şampiyonlar Ligine direk katılacağız. Lucescu'nun Donetsk'te kalacağını açıklaması ile yeni sezonda Mancini ile devam edeceğiz. Bir stoper, bir kanat, bir forvet ve bir da orta saha oyuncusu gereksinimiz var. Sistemi Sneijder'in etrafına kurarak tek forvetli sisteme geçmeliyiz (4-2-3-1)

Uefa fair play kuralları sebebiyle 200.000 dolar ceza aldık. UEFA'ya oyuncu ücretlerinin düşürülmesi için güvence verdik. Bu bağlamda maliyeti yüksek bir transfer beklememek gerekir. Bununla beraber sat-al dönemi başlamıştır. Bir oyuncu almadan önce kadrodan bir oyuncuyu satmalıyız.

Bu başlıkta takımızla ilgili transfer gelişmeleri, haberleri, sistemi, kadro yapılanmasını, diğer takımlardan haberleri (transferler vs..) konuşabiliriz. Bu başlığa uğramayı unutmayın.
 
Bu yazki hamlelerimizi merakla bekliyorum uçuk transfer beklemesemde yerli olarak Olcan ve Gökhan Töre dışında para harcamaya değecek bir isim yok.

Yabancı olarak geçen yıl Mohammed Salah'ı çok yazmıştık ama olmadı Chelsea aldı.

Bu yaz Joel Campbell'i kaçırmayalım 92 doğumlu çok kaliteli bir oyuncu Arsenal sürekli kiralıyor belki satın alabiliriz.Ş.Liginde çok iyi oynadı bu yıl.

[video=youtube;JtMJoLSRUyY]http://www.youtube.com/watch?v=JtMJoLSRUyY[/video]

Çok pahalı olmadan Campbell'i alabiliriz.

5+3 Olacağına göre yedek olması için Leo Baptistao alınabilir onu da Atletico Madrid kiralıyor 92 doğumlu çok yetenekli bir oyuncu.

[video=youtube;lDzZEWJPVw8]http://www.youtube.com/watch?v=lDzZEWJPVw8[/video]
 
1. Mancini ile geçtiğimiz sezon öğrenilen tek şey "kaybeden" olmanın yollarını bulmak, beklentileri düşürmek ve bir dahaki sefere yeniden denemek.
2. İki takımlı bir ligde ikinciliğin başarı diye sunulması "kaybeden" olmanın yollarının bulunması konusunda zihin açıcı olabilir.
3. Parçalı, durağan, ne yapmak istediği belli olmayan Mancini sistemi ile devam etmek bizi en az üç sene geriye götürebilir
 
3. puan.com'a göre Mancini'nin transfer listesi;

Mancini yabancılardan; Chedjou, Eboue, Dany Amrabat, Ontivero, ve Hajrovic'in gönderilmesini istiyor.

Yerli oyunculardan ise; Engin Baytar, Sercan Yıldırım, Yiğit Gökoğlan, Gökhan Zan ve Salih Dursun'u kadroda düşünmüyor.

Tecrübeli hoca ayrıca Ceyhun, Yekta ve Sabri'nin sözleşmelerinin uzatılmasını istedi.

3 OYUNCUYU ÇOK İSTİYOR

Mancini'nin transfer listesinde ise üç isim ön plana çıkıyor.

Bu oyuncular; Trabzonspor'da forma giyen Olcan Adın, Gençlerbirliği'nde oynayan Jimmy Durmaz ve Spartak Moskova'da oynayan Aras Özbiliz.

STOPERDE İLK ADAY O

İtalyan hocanın stoperde ilk adayı ise River Plate forması giyen 21 yaşındaki Kolombiyalı oyuncu Eder Balanta.

Ayrıca bence günün en önemli haberi sponsorlukla ilgili yıllık 7 milyon veren TT %30'luk artışı kabul etmeyince forma sponsorluğu yenilenmedi. Görüşülen firmalar Emirates, Gazprom ve en istekli olanı Samsung. Yönetim yıllık 15 milyon euro istiyor. Gazprom'la tekrar görüşülecek. Sanırım Samsung yıllık 12 milyon vermiş. Hadi hayırlısı.
 
Umarım Yekta 'yı göndermeyiz takımdan.

Kaleci; Muslera'ya yedek olarak Kayseri Erciyes'in kalecisi Gökhan ya da Sinan Bolat'tan birini istiyorum. Aykut ile yolları ayırmalı,Eray'ı da kiralık olarak bir takıma verebiliriz.

Böylelikle:Muslera-Gokhan(Sinan)-Ufuk



Göbekte:Semih-Chedjou-Koray zaten var. Birde oraya Ömer Toprak'ı katarsak müthiş is yapmış oluruz. Ilk 11de Semih ve Ömer oynarken. Chedjou ve Koray'da onların Yedekleri olur. Gerekirse Hakan Balta'da bu bölgede 5.isim olabilir.

Sağ Bek:Bence buraya kaliteli yabancı bir sağ bek şart. Eboue gidecek zaten. O bölgeyi Hamit-Veysel-Sabri 3 lüsüne de bırakabiliriz aslında. Ama o zamanda özellikle Şampiyonlar Ligi'nde savunmada sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.

Sol Bek:Bu bölgede elimizde şu anda bir tek Telles var. Hakan Balta'yi da belki sayabiliriz. Eğer mumkunse Tarık Camdal transferi ile sorunsuz bir bölge olabilir burasi.

Orta Saha:Bu bölgeye özellikle sol ayağını iyi kullanabilen hücumda ve savunmada iyi işler yapabilecek bir oyuncu çok iyi gider. Sol ayağını kullanmasına da gerek olmayabilir. Burası için en büyük hayalim Rakitic. Gerçekten muazzam bir oyuncu. Melo-Selçuk-Rakitic 3lüsü ile müthiş bir orta saha hattimiz olabilir. Bu bölge için yedekte Ceyhun ve Yekta zaten var. Birde Emre Çolak var ama bence o fizik ile çok yetersiz. Bu bölgeye yerli sol ayaklı bir transferde çok iyi olurdu bence. Tolgay'in bizle anlaştığı yazıyordu 1 2 yerde. Umarım dogrudur. Zaten gerektiğinde burada Hamit Sabri Veysel ve Koray'da oynayabilir.

Hücum:
Burak,Umut,Berk,Sneijder,Bruma var. Sneijder'i yedeklemek için Erkan Zengin transferi muazzam bir hamle olur bizim için. Sol açık için Trabzon'dan Yusuf ya da Olcan'dan birisini kapabilsek harika bir iş yapmış oluruz. Ve son olarak,kaliteli bir forvet transferi yapabilirsek muazzam işler yapmış oluruz.

Edit: Mancini'nin kalmasına üzüldüm..
 
Şu an için yapılacak en iyi hamle Sneijder'i elde tutmak olur. Ne olursa olsun satmamalıyız. Bir tane tecrübeli yabancı bir stoper mutlaka almalıyız. Chedjou satılmak kaydıyla. 21-22 yaşında stoper lazım değil. Şöyle 28-30 yaşlarında olsun. Ujfalusi gibi toplasın defansı. Sağ beke Sagna'yı bonservissiz alsak iyi olurdu ama yabancı sınırlaması var. Alabilirsek Bursaspor'dan Şener süper olur. Olmazsa da Veysel-Sabri-Hamit-Salih bir şekilde idare eder. Sol beke gelirsek Alex Telles bekten ziyade bir hücum oyuncusu. Savunma yönü zayıf. Bir Türk alınabilir. Tarık-İshak gibi. Orta sahaya Selçuk-Melo ikilisine ek olarak Türk pasaportlu Gökhan İnler çok iyi olurdu. Kanat olarak Töre disiplinsiz bir oyuncu ama Olcan - Turgut Doğan - Yasin Öztekin - Erkan Zengin olabilir.. Zaten Bruma da var. Ortada Wesley ileride de Burak (Umut) veya Dzeko tarzı bir transfer yapılırsa o.
 
Olcan'ın yeterli futbolcu olmadığını , Erkan Zengin'in ise futbolcu bile olmadığını düşünüyorum. Şunlara vereceğimiz parayı gidip Bursa'nın sağ beki ile Trabzon'dan Yusuf'a verelim. En azından ikisi de pırıl pırıl çocuklar .
 
Turgut Doğan Şahin'le anlaşmışız.

Bursadan Şener'i alacağıma Tarık'ı alırım daha iyi. Olcanın eksikleri var ama geçmişe dönük sezonları incelerseniz her sezon 10 gol ve üzeri atıyor. Geçen sezon Hamit ve Amrabat koskoca sezonda sadece 2 gol atmış. Kanatta oynayacaksa mutlaka gol atan birileri lazım. O zaman ne anladım ben 2 forvetten vazgeçmeyi.
 

Üst