Çok uçlarda yaşıyoruz. Bir tarafta Spa, Langford, Zaza'ları getiriyoruz bir tarafta Marko, Cenk ile anlaşamıyoruz.
Onurcum, sabaha karşı Eyüp Yıldız'la konuştum.Sponsor dahil takımın bütçesinin 10 milyon euro olacağını söyledi.Sponsorun vereeği para 3-4 milyon euro, kulübünde koyacağı 7-8 milyon euro dedi.Hatta bu yüzdendir ki Marko , Cenk ve Ender ile anlaşmakta güçlük çekiyoruz dedi.Eğer bütçe toplamı bahsettiğniz gibi 20 milyon eurolara yaklaşsaydı, bu adamlarla anlaşmak için bu kadar zorlanılmazdı dedi.
Düşününce de Eyüp abinin söyledikleri mantıklı.Sen bütçeni bu kadar artırıyorsun ancak hem ligde hem de Avrupa'da senin imdadına yetişen adamı kadroda tutmakta zorlanıyorsun.Çelişkili bir durum değil mi?
Dün Bertans ile ilgili haber çıkmıştı, hatta Kerem Abi de bir şeyler yazmıştı ama yeterli ilgiyi görmedi sanırım.
Aslına baktığımızda doğruluğu ve akla yatkınlığı bana dolaşan bir çok isimden daha yüksek geliyor.
Erceg'in kontratı kapalı ve kadroda tutulacak bu belli. Erceg'in aldığı ücret de belli. Hal böyle iken o pozisyona gidip yüksek maaşlı bir isim almamız, pek mümkün gözükmüyor. Ama o pozisyonu sadece Erceg ve Kerem Gönlüm'e emanet etmek de riskli bir durum. Bütçeye yük olmayacak, ekstra yabancı olmayı kabul edecek bir isimi kadroya katıp, 7. yabancı olarak kullanmak daha mantıklı duruyor. Bertans da bu ölçüde hem 3 hem 4'ü yedekleyebilecek, potansiyelli bir oyuncu. Atletizmi fena değildir, dış şut yüzdesi iyidir. Tabi daha eksikleri var, henüz bizim seviyemizde ana rotasyona dahil olacak bir oyuncu değil ama dediğim gibi hem o pozisyona bir takviyenin gerekli olması, hem bütçeye fazla yük oluşturmaması, hem de potansiyeli ile bence doğru bir hamle olur.
[video=youtube;advc19sVMB4]http://www.youtube.com/watch?v=advc19sVMB4[/video]
CSKA'da Weems, Micov varken Marko'ya neden sulanıyor anlamadım? Ne kadar çok paraları var, önüne geleni alıyorlar. Ama o paralarını futbol branşlarında göremiyoruz nedense.