• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok uçlarda yaşıyoruz. Bir tarafta Spa, Langford, Zaza'ları getiriyoruz bir tarafta Marko, Cenk ile anlaşamıyoruz.

Onurcum, sabaha karşı Eyüp Yıldız'la konuştum.Sponsor dahil takımın bütçesinin 10 milyon euro olacağını söyledi.Sponsorun vereeği para 3-4 milyon euro, kulübünde koyacağı 7-8 milyon euro dedi.Hatta bu yüzdendir ki Marko , Cenk ve Ender ile anlaşmakta güçlük çekiyoruz dedi.Eğer bütçe toplamı bahsettiğniz gibi 20 milyon eurolara yaklaşsaydı, bu adamlarla anlaşmak için bu kadar zorlanılmazdı dedi.

Düşününce de Eyüp abinin söyledikleri mantıklı.Sen bütçeni bu kadar artırıyorsun ancak hem ligde hem de Avrupa'da senin imdadına yetişen adamı kadroda tutmakta zorlanıyorsun.Çelişkili bir durum değil mi?

Benim anlayamadığım birşey var.Nisan ayında yapılan bütçe toplantısında belirlenen; gelecek sezon için 40.750.000 TL idi.Geçen sezonda 37.000.000 du. Yaklaşık olarak 14.1 milyon euro yapıyor ,peki bu bütçe neyin nesi anlama veremedim.Sponsor dahil desen sponsor belli değil bu kulubün verdiği bütçe gibi,hadi sponsorun vereceğini aşağı yukarı geçen seneki Liv Hospital ın verdiği kadar alıp böyle bi bütçe çıkardılarsa yeni sponsor da Liv Hospital dan az vermeyeceğine göre yeni sezon bütçesinini 14-15milyon euro dan az olmaması gerekir.

Bu rakam 10milyon euro ya nasıl düşüyor anlamış değilim ??

10 milyon çok tutarsız rakam.10 milyon bütçesi olan takım Furkan'a 1.3 milyon euro verir mi?

Çünkü onlarda futbolve basketbol brsşları ayrı yönetiliyor hangi branşda daha çok başarılıysan o branşa daha çok para giriyor.

Ismail Senol ‏

Galatasaray'ın Davis Bertans ile ilgilendiğini yazan @Eurohoopsnet haberi doğru. Ayrıca pivot için hedefte Schortsanitis ve Javtokas var.

Dün Bertans ile ilgili haber çıkmıştı, hatta Kerem Abi de bir şeyler yazmıştı ama yeterli ilgiyi görmedi sanırım.

Aslına baktığımızda doğruluğu ve akla yatkınlığı bana dolaşan bir çok isimden daha yüksek geliyor.

Erceg'in kontratı kapalı ve kadroda tutulacak bu belli. Erceg'in aldığı ücret de belli. Hal böyle iken o pozisyona gidip yüksek maaşlı bir isim almamız, pek mümkün gözükmüyor. Ama o pozisyonu sadece Erceg ve Kerem Gönlüm'e emanet etmek de riskli bir durum. Bütçeye yük olmayacak, ekstra yabancı olmayı kabul edecek bir isimi kadroya katıp, 7. yabancı olarak kullanmak daha mantıklı duruyor. Bertans da bu ölçüde hem 3 hem 4'ü yedekleyebilecek, potansiyelli bir oyuncu. Atletizmi fena değildir, dış şut yüzdesi iyidir. Tabi daha eksikleri var, henüz bizim seviyemizde ana rotasyona dahil olacak bir oyuncu değil ama dediğim gibi hem o pozisyona bir takviyenin gerekli olması, hem bütçeye fazla yük oluşturmaması, hem de potansiyeli ile bence doğru bir hamle olur.

[video=youtube;advc19sVMB4]http://www.youtube.com/watch?v=advc19sVMB4[/video]

İsmail Şenol haberi doğruladı şu anda twitterdan. Geçen sene muazzam basketbol oynadığımız ilk yarıdaki Fener,Malaga maçlarına falan bakın.Macvan ve Erceg ten gelen katkı ne kadar iyiyse işimiz o kadar kolaylaştı. 4numaraya şutu olan bir oyuncu daha olması gerekiyor (Erceg in devamlılık problemi) ve bunu 3.5 numara almak en mantıklısı.Tercihim Nocioni olurdu ama Bertans da kabul.Mantıklı bir hamle.

CSKA'da Weems, Micov varken Marko'ya neden sulanıyor anlamadım? Ne kadar çok paraları var, önüne geleni alıyorlar. Ama o paralarını futbol branşlarında göremiyoruz nedense.

Çünkü onlar da barketbol ve futbol branşları ayrı yönetiliyor durum böyle olunca her yerin parası ayrı oluyor.
Hangi branşda daha başarılı olursan sonuçda o branşa daha çok para giriyor neden bu ama Marko bizi bırakıp gitmicekdir yöenetim elinden geleni yapıcakdır Ergin Hocanın vazgeçilmezi o adam çünkü.

Tamam Spa beklemiyorum ama Pivot için Javtokasta olmaz.Futbol mu burası 35 lik eski yıldızların peşinde koşuyoruz

Özyer'in açıklamaları ve bugün önemli kaynaklar tarafından doğrulanan Bertans, Sofo gibi isimlerden sonra gerçek dünyaya ve bütçeye dönmüştür sanırım herkes. Hayal kırıklığı olmasından kastım buydu, yoksa Bertans da Sofo da dengeli bir takımın yapacağı transferler. Sofo'yu ben istemem o ayrı, atletik bir uzunu tercihlerim Arroyo varken. Bütçesi burada denildiği gibi sınırsız olan bir takım Marko'yu da Cenk'i de çoktan tutmuştu sanırım...

Maratonun haberine göre Bonsudan boşalan pivot mevkisi için 3 aday varmış Sofo, Javtokas ve Aleks Maric Javtokas haric diğerlerine hayır denmez.

3 devden biri Aslan olacak!

Pivot için yabancı tercihimizi Javtokas'tan yana kullanacaksak vay halimize.Jawai riskine girelim daha iyi.

Erceg kaldığı için pahalı 4 numara alamıyoruz anladığım kadarıyla.Ben onun yüklü kontratına rağmen hamle yapılabileceğini düşünüyordum ama.Bertans da 3-4 numara için ucuza iyi yedek olur(Üst seviye maçlarda 4 numarada ana parça Erceg ise yine zayıf kalacağız da neyse)

Javtokas ismi bana tamamen mantıksız geldi.Furkan-Krem Gönlüm ile tarz olarak tamamen aynı bir ismi daha kadroya katmak garip olur.Birebir hücum yeteneği olmayan,orta mesafesi olmayan tüm becerisi ribaunt ve smaç kovalamak olacak 3 uzun.Javtokas'ın diğer ikisinden daha fazla verebileceği tek şey post up savunması biraz daha kalın olduğu için.Bu kadar hücum yeteneğinden yoksun 5 numara rotasyonu kurmaya hiç gerek yok.
Hayır Javtokas geleceğine hiç bir alternatifin yoksa Dudley'i tut(yabancı kontenjanı harcasa da).En azından Furkan-Kerem ikilisinden oldukça farklı tipte bir isim.Jawai'nin sağlıklı dönüşünü bekle daha mantıklı

Kendisini çok sevsem de Furkan için verilen para takım içi dengeleri bozdu. Fenerbahçe'nin yüksek teklifi sonrası onunla anlaşmak zorunda kaldık ama ücreti diğer oyuncular için de örnek teşkil edeceğinden zorlanıyoruz şu anda. Ender konusunda zorlamaya gerek yok bence. Çok para istiyorsa gidebilir. Cenk de ikna edilebilir ama sezon boyunca yatmasından endişe etmiyor değilim yüksek para alırsa. Marko da büyük ihtimalle Furkan sayesinde uyanmıştır. CSKA haberleri de bunun göstergesi. Futbol takımınında da aynısını yaptık. Yönetimimiz nedense ücretlerde aşırı bonkör davranıyor.

Javtokas çok iyi maçlar çıkardı Eurolig'de, ribaundlar, bloklar ve sırtı dönük oyunda leblebi gibi bitiriyor çok iyi. Ama kesinlikle GELMESİN , saçma olur, hatta sıfırdan takım kuruyorsak komedi olur.

Bertans iyi oyuncu ama draft olamayan dusuk maasli sert atletik bi 4 baksak daha iyi olurdu sanki.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Twitter'da biri Pocius ile anlaşmak üzere olduğumuzu yazmış,Pocius-Bertans ile eksik parmak kuvveti oluşturuyoruz muhtemelen (:

Hiçbir zaman 20-25 milyon euro'luk bir bütçe beklemedim,en fazla 12-13 olur diye düşündüm ve ona göre kadro oluşturuyordum kafamda,burada da yapmayın hayal kırıklığı büyük olur yazılınca "sen karışma,ne demek düşük,Galatasaraylı mısın sen" tarzı yorumlar yazılıyor fakat,şu an ismi geçen Javtokas-Bertans-Pocius gibi isimler,bunun yanı sıra Manu ile anlaşılamaması hayal kırıklığı yarattı bende.Neyse henüz erken,bekleyip görelim.

Bertans iyidir 15 dakika 3 numarada oynar 10 dakikada 4 numarada. Dış şutu da var. Sert ve hırslı oyuncu keşke gelse.

Pocius haberleri de artmaya başladı twitter da yazılıyor.Doğruysa kötü haber: Derin Basketbola göre Ülker Hickman ve Goudelock ile ilgileniyor.Günlerdir şu 2 oyuncu için yırtınıyorum.

Bazı arkadaşlar Özyer'in açıklamalarını baz alarak bana ithamda bulunmuş.Kendilerine Özyer ne zaman doğru söyledi diye bir soru sormak istiyorum ve gerçek dünya sizin hayal gücünüzle oluşur diyorum.

Bu güne kadar kırdığım dostlar varsa kendilerinden özür dilerim !!! sağlıklı ve mutlu kalın gerçek ortaya çıkar elbet.

Özyere ne inanalım? Anlaşılmak istenen oyuncular belli,ücretleri belli.Hiçbiri de 20 milyon euro bütçe olayıyla örtüşmüyor.Pocius,Javtokas falan 20 milyon euro bütçeli takımda ana oyuncu mu olacak? Geçiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri