2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu laf bana heralde kardeşim anadolu takımı oyuncusu gözüyle izledim diye ben yazdım :) Kardeşim biz Avrupa'nın en büyük 10 takımı arasındayız şu anda..Avrupanın en iyi dört liginden birinin son şampiyonu ve bu sene büyük ihtimal finalistiyiz...Bu senede Avrupanın en iyi sekiz takımından biriyiz...Euroleague'in gediklisi olamama sebebimiz bu dakikadan sonra Avrupa'nın en çok yatırım yapan 24 takımından biri olmamamız değil, Eurolegue'in saçma sapan sistemi...Böyle bir noktaya gelmişken kendimizi küçültmeyelim öncelikle...Amacımız gediklisi olmak ve final 4 görmekse tabiki Avrupa'nın en iyilerinin peşinde olmamız lazım...
İtalya liginden birçok oyuncuyu beğendiğime dair mesajlar var mesaj geçmişimde...Diener'la ilgili soru işaretlerim ağır bir hastalık geçirip iki büyük ameliyat olması 31-32 yaşından sonra ortalama bir takımda patlama yapmış olması benim soru işaretlerim...Sertliğe gelen bir oyuncu değil bana göre...Bana göre ama bunlar mesajımda da belirttim...Euroleague seviyesinde görmeden herkesin söylecekleri ancak tahmin olur (Oynadı gerçi 28-29 yaşında ama ordaki istatistikleri söylemek haksızlık olur, çünkü bu sene çok formda)...Alınırsa kötü bir transfer demem ama 2 numara transferi çok kilit bu yıl bizim için kalitesini üst seviyede ispat etmiş oyuncuları tercih ederim...

Abi ben de isterim Langford gelsin, Krstic gelsin vb ama ortada dediğim gibi bütçe yok. Bütçeyi zorlayınca sezon ortasında maaş krizi patlıyor. Böyle EL gediklisi olunmaz. Açıkçası ilk EL yaptığımız sene absürt bir başarı gösterdiğimize inanmıyorum. CSKA zaferi dışında. İlk turu Olimpija & Prokom galibiyetleriyle geçebildik vs. vs.

Tabiki Diener ilk tercih olmamalı kaldı ki Markoishvili kalırsa Diener'in alınması anlamsız olur.

İtalya liginde alt seviye takımlarda oynayıp, 1-2 sene içinde üst seviyelere çıkan çok fazla oyuncu var. Ben İtalya liginin diğer liglerden ayrı tutulması gerektiğini düşünüyorum. Diener de çok rahat bizim 6. 7. yabancımız olabilecek bir oyuncu.

Abi ben de isterim Langford gelsin, Krstic gelsin vb ama ortada dediğim gibi bütçe yok. Bütçeyi zorlayınca sezon ortasında maaş krizi patlıyor. Böyle EL gediklisi olunmaz. Açıkçası ilk EL yaptığımız sene absürt bir başarı gösterdiğimize inanmıyorum. CSKA zaferi dışında. İlk turu Olimpija & Prokom galibiyetleriyle geçebildik vs. vs.

Tabiki Diener ilk tercih olmamalı kaldı ki Markoishvili kalırsa Diener'in alınması anlamsız olur.

İtalya liginde alt seviye takımlarda oynayıp, 1-2 sene içinde üst seviyelere çıkan çok fazla oyuncu var. Ben İtalya liginin diğer liglerden ayrı tutulması gerektiğini düşünüyorum. Diener de çok rahat bizim 6. 7. yabancımız olabilecek bir oyuncu.

Çok farklı düşünmüyoruz Furkan'ım, bende burada sürekli İtalya Ligi benim için çok önemli diye defaeten yazdım...Naumoskili Benetton yıllarından beri bu ligin sıkı bir takipçisiyim...Geçmişini bildiğim bir oyuncu ile ilgili fikirlerimi paylaşmak istedim..Diener'ı küçümsüyormuşum gibi hissettiysen kusura bakma...Adam İtalya Ligi sayı kralı şu anda...Ama TBL'dede bak sayı krallığının ilk 10 sırasına hep Anadolu takımlarında hücum gücü yüksek ama bir üst seviyesi şüpheli adamlar var, onlar gibi bir intiba yarattı bende doğru ya da yanlış şu son dönemi hariç...Artı Diener'ın cidden 33 yaşında olması sağlığının Eurolegue'i ne kadar kaldırabileceği artı soru işaretleri var bunları ifade ettim sadece...Adam gelir Galatasaray'a yıldızı olur takımın onada bişey diyemem...Bilemeyiz sonuçta kim ne kadar verim verecek..Malik tercihinle ilgili Ataman'a söyleniyor şimdi herkes , hep beraber naralar attık burada geldiği zaman halbuki...Transfer risk işidir...Kimin nerede ne kadar verim vereceğini kimse bilemez...
Pahalı oyuncular konusuna gelince Krstic, Langford gibi oyuncular hiç önermedim ben zaten...Katılıyorum o konuda...Tek bir oyuncu hakkında sürekli yazdım forumda oda Hacketttı...Daha çok önerilen oyuncular hakkında görüşlerimi söylüyorum forumda onlarda cidden izlediğim oyuncularsa...

İtalya liginde playofflar oynanıyo çeyrek finaller neredeyse bitti sayılır. En dikkat çekici performans Trevor Mbakwe'den geldi. 32 dakika 14 sayı 14 ribaund 2 blok ortalaması ile oynadı. Mbakwe sene ortasından beri takip ettiğim bi oyuncu istatistiklerden ve bulabildiğim maç özetlerinden takip ediyordum ancak iki full maçını izledikten sonra hakkında bişeyler karalamak istedim. Undersize bi pivot olan Mbakwe, ribaund yeteneği ve sezgisiyle ön plana çıkıyo. Atletik yetenekleri oldukça üst seviyede. Hücum ribaundlarında süreki doğru yer tutarak rakibini box etti, ribaundu alamasa bile hep karıştırdı oraları. Dokunduğu topu çekiyo parmak hassasiyeti oldukça iyi. Savunma yönüde oldukça iyi bi isim. Perdelerde yüksek show-uplar yaparak p&r oyunlarını hep bozdu. Post savunması oldukça başarılı uzun kollarıyla rakiplerine kolay atış şansı vermedi. Çember savunma konusunda ise açıkçası ben ondan daha iyi bi performans bekliyodum. 2 blok ortalaması dikkat çekici ama son maçta yaptığı 5 blok bu ortalamayı sağladı. Üstüne doğru oyuncu gelmediği sürece yardıma gidip şutları, atışları çok bozmadı genelde hep pozisyonunu iyi savundu.(Bu Roma'nın savunma stratejisinden de kaynaklı olabilir) Ancak pota altında oldukça korkutucu olabiliyor. Hücum kısmında ise doğru şekilde beslerseniz iyi katkı alabiliceğiniz bi oyuncu.Roma hücumlarında Mbakwe'nin post oyunu hücum silahlarından biri değil ve onu maç içinde post oynarken çok göremedim.Daha önce izlediğim videolarda ise fundemantal yerine gücüyle post oynayan bi oyuncu gibi gözüküyo yani ana hücum silahı post oyunu değil. Pota altında yakın mesafede sağdan ve soldan iyi bitiriyo. Penetre eden oyuncuya karşı doğru açıyla durup pas kanallarını yaratabiliyo. Hızlı ayakları ile iyi bi p&r oyuncusu. Oyun temelimizi p&r üzerine kurduğumuzu düşünürsek Arroyo ile çok farklı seviyelere çıkabilir. Maç içinde bikaç kere orta mesafe şut denedi başarılı olamadı ancak oldukça güvenli attı. Serbest atışlarda da bi uzuna göre iyi yüzdeyle atıyo. Genel olarak atletik, mobil. savunma temelli bi pivot, hücumda ise iyi bi guardla etkili olabilir.. Son yıllarda Dorsey ve Hines ile başlayan undersize pivot furyasında Mbakwe'nin bikaç yıl içinde önemli bi oyuncu haline geleceğini düşünüyorum. Bu sene sonunda Roma'dan ayrılacağını açıkladı. Lawal ile ilgilendiğimiz söyleniyo açıkçası bence Lawal'den daha bi oyuncu. Takımımıza katılırsa çok sevineceğim isimlerden biri.

Bence sezon devam ederken fazla transfer konuşmamak gerek.

Aynen. Mahmuti zamanı da Euroleague muhabbeti, yıldız isimleri falan derken şampiyonluktan olmuştuk. Geçen sene taraftar da konsantreydi. Bu sene yine öncesine döndük. Euroleague muhabbeti, Krsticler, Langford lar falan. BJK serisinde direkten döndük. Son şutları girse şimdi Eurocup için kimleri alabiliriz diyecektik. En azından Banvit serisi bitene kadar sinerjiyi bozmayalım. Biz his takımıyız. EL ve istediğimiz oyuncu transferleri sezon bitmiş havası yaratıyor.

Bence sezon devam ederken fazla transfer konuşmamak gerek.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Rakiplerimiz ve Euroleague'in köklü bütün takımları transfer çalışmalarına başladı. Lig bitsin diye beklersek çoğu iyi oyuncuyu elimizden kaçırabiliriz. Takımdaki his ve havayı bozmamak tabiki önemli ancak bi yandan da transfer çalışması yapmak gerekli bence

Nihayet ! Lawal diyip diyip duruyordum almışız gündeme. Lawal'ı gören atışını bozuyor korkudan. Savunmada Ajinca-Dunston kadar etkili, hücumda sadece sırtı dönük oyunları yok ama Arroyo ile p&r lerde rakipleri poster eder ki bu sezon çokca örneğini gördük Milano maçlarında. Ki bizim de böyle savunmacı ve p&rlerde bitirici oyuncu eksikliğimiz var. İsterim gelmesini. Gordon-Marko da kalıp Bonsu, Jawai, Henry, Malik gönderilip iyi hamlelerle derin bir kadro ve savaşcı bir takım kurarız.

Can Altıntığ'ı Tofaş döneminden beri takip ederim.

Şutu iyi olan penetresi olan ve savunması da vasatın üstünde bir oyuncu

Diyeceğim o ki,Göksenin'in yerine düşünülebilir.

Rakiplerimiz ve Euroleague'in köklü bütün takımları transfer çalışmalarına başladı. Lig bitsin diye beklersek çoğu iyi oyuncuyu elimizden kaçırabiliriz. Takımdaki his ve havayı bozmamak tabiki önemli ancak bi yandan da transfer çalışması yapmak gerekli bence

Bu konuda katılıyorum; Takıma hissettirmeden el altından ufaktan Transfer çalışmalarına başlayıp özellikle bugün Banvit maçı kazanılırsa seri 2 : 0,a gelirki Final garanti diyebiliriz bu durumda Wildcard avantajı çoğalır umuduyla çalışmalar hızlandırılmalı geç kalmamak açısından, Alpaslan Koç kardeşimizin dediği olay, kanaatimce daha çok Taraftarla alakalı çünkü imkanı olupta maçlara gitmesi gereken arkadaşları çok etkiliyor bu muhabbetler //=D

Ajinca bu sene nba'e giderken 2-3 sene kalıcam demişti. Mbakwe çok iyi olur ama çoktan anlaşmıştır bence bir takımla. Benim tercihim dunston ama o kadar para vermeye hiç gerek yok 1 m dolar falan. Aron baynes sene sonu ayrılacak ona çökmeliyiz inanılmaz rivaund hassaiyeti var ama ben de mbakweyi çok isterim.

Vujacic - Hynes - Barış Ermiş - Orhan Hacıyeva - Lawal - t.Rice düşünülenler bunlar. olurmu bilemem.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Rice EL şampiyonluğu sonrası Maccabi'de kalacağını açıkladı. Hynes'ın 1 sene daha kontratı var. Yeni koça bağlı gelmesi. Orhan Hacıyeva'yı bende duydum ama bu seneki kötü performansından sonrası talip olacağımızı zannetmiyordum. Vujacic ilk 5 oyuncusu değilde aynı Domercant gibi sonradan oyuna girip oynayacaksa kabulumdur ama ilk 5'de oynayacaksa hiç gereği yok. Barış son bilgi olmuyor. Lawal'a kötü oyuncu değil. Hucum özellikleri fazla olan bir oyuncu almalıyız. Lawal'da olur.

Arroyo, XXX. Ender
Gordon, Sinan
Marko, Vujacic, Cenk
Ersin, Hynes, Erceg
Furkan, Lawal (?)

İyi kadro olur.

Bonsu'yu izledikçe undersized uzunlardan soğuyorum,ne Hines ne Dunston,bizim N'dong ile yakaladığımız bir oyun tarzı vardı,o yüzden Mejri veya D'or Fischer'a gitmek lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...