Bu laf bana heralde kardeşim anadolu takımı oyuncusu gözüyle izledim diye ben yazdım Kardeşim biz Avrupa'nın en büyük 10 takımı arasındayız şu anda..Avrupanın en iyi dört liginden birinin son şampiyonu ve bu sene büyük ihtimal finalistiyiz...Bu senede Avrupanın en iyi sekiz takımından biriyiz...Euroleague'in gediklisi olamama sebebimiz bu dakikadan sonra Avrupa'nın en çok yatırım yapan 24 takımından biri olmamamız değil, Eurolegue'in saçma sapan sistemi...Böyle bir noktaya gelmişken kendimizi küçültmeyelim öncelikle...Amacımız gediklisi olmak ve final 4 görmekse tabiki Avrupa'nın en iyilerinin peşinde olmamız lazım...
İtalya liginden birçok oyuncuyu beğendiğime dair mesajlar var mesaj geçmişimde...Diener'la ilgili soru işaretlerim ağır bir hastalık geçirip iki büyük ameliyat olması 31-32 yaşından sonra ortalama bir takımda patlama yapmış olması benim soru işaretlerim...Sertliğe gelen bir oyuncu değil bana göre...Bana göre ama bunlar mesajımda da belirttim...Euroleague seviyesinde görmeden herkesin söylecekleri ancak tahmin olur (Oynadı gerçi 28-29 yaşında ama ordaki istatistikleri söylemek haksızlık olur, çünkü bu sene çok formda)...Alınırsa kötü bir transfer demem ama 2 numara transferi çok kilit bu yıl bizim için kalitesini üst seviyede ispat etmiş oyuncuları tercih ederim...
Abi ben de isterim Langford gelsin, Krstic gelsin vb ama ortada dediğim gibi bütçe yok. Bütçeyi zorlayınca sezon ortasında maaş krizi patlıyor. Böyle EL gediklisi olunmaz. Açıkçası ilk EL yaptığımız sene absürt bir başarı gösterdiğimize inanmıyorum. CSKA zaferi dışında. İlk turu Olimpija & Prokom galibiyetleriyle geçebildik vs. vs.
Tabiki Diener ilk tercih olmamalı kaldı ki Markoishvili kalırsa Diener'in alınması anlamsız olur.
İtalya liginde alt seviye takımlarda oynayıp, 1-2 sene içinde üst seviyelere çıkan çok fazla oyuncu var. Ben İtalya liginin diğer liglerden ayrı tutulması gerektiğini düşünüyorum. Diener de çok rahat bizim 6. 7. yabancımız olabilecek bir oyuncu.