• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla Lawal'e hiç sıcak değilim ama bakalım.Blok ortalaması için oynuyor maçları.Kaç kere inişe geçen topları kestiğini,blok kovalamak için rakip oyuncu penetre etsin diye koridoru bilerek açık bıraktığını gördüm.Lig şampiyonunu belirleyecek final serisi 7. maçında 'Belki blok koyarım,bilerek rakibe koridor açayım da penetre etsin' zihniyetindeki adam da ne kadar yararlı olur soru işareti.Adam takımın yiyeceği sayıya bakmıyor da pozisyonun gelişimi onun blok kovalayabileceği bir şekil alsın diye oynuyor.Keza hücumda da ne postu var,ne orta mesafesi.O atletizmle Arroyo ona zorla smaç vurdurur her maç 1-2 tane ama çok tatmin edici bir isim değil

Bir de Bo McCalebb meselesine gelirsek burada çoğu kişi Spanoulis olayının olmayacağını düşünüyor.Gidip de bonservisle Spanoulis kovalayacağına eğer buyoutu yoksa McCalebb kovalamak çok daha akıllıca.Hatta uyum olarak McCalebb-Arroyo'nun daha iyi olma ihtimali de yüksek.Takımda penetreci yok gerçek manada.O eksiğini o konuda Avrupanın en iyisi ile doldurma şansın var

Birinin kontratından çıkarlarsa o Lampe olur bence. Tamam şampiyonluğu getirdi filan ama 4 numaradaki savunma handikapını kapatıyor Dorsey. İnşallah Dorsey'den çıkarlar tabi.

Alınmak istenen oyuncu Mbakwe olduğu için Dorsey'den çıkılması daha muhtemel bence. Zaten Lorbek'ten çıkmak istiyorlar birde skor katkısı olan Lampe'den çıkmazlar, Lampe oynadığı zaman çok iyi katkı verdi bence onların rotasyonunda joker rolünde.

Ne Lawal'ı ya ? Lawal'ı alacağıma Mbakwe'yi alırım. Lawal'a göre az biraz orta mesafe ve post up'ı var.

Kesinlikle katılıyorum Hakkı'ya. Mbakwe Lawal'a göre çok daha iyi bir oyuncudur bana göre. Daha büyük patlamasını yapmamışken alsak daha sonra Hines, Dunston vb.de yaptığımız gibi ağlanmasak çok iyi olur. Yönetime yakın olan yada sohbetleri olan abiler kulaklarına fısıldasalar Mbakwe'yi çok iyi olur

Valla Lawal'e hiç sıcak değilim ama bakalım.Blok ortalaması için oynuyor maçları.Kaç kere inişe geçen topları kestiğini,blok kovalamak için rakip oyuncu penetre etsin diye koridoru bilerek açık bıraktığını gördüm.Lig şampiyonunu belirleyecek final serisi 7. maçında 'Belki blok koyarım,bilerek rakibe koridor açayım da penetre etsin' zihniyetindeki adam da ne kadar yararlı olur soru işareti.Adam takımın yiyeceği sayıya bakmıyor da pozisyonun gelişimi onun blok kovalayabileceği bir şekil alsın diye oynuyor.Keza hücumda da ne postu var,ne orta mesafesi.O atletizmle Arroyo ona zorla smaç vurdurur her maç 1-2 tane ama çok tatmin edici bir isim değil

Bir de Bo McCalebb meselesine gelirsek burada çoğu kişi Spanoulis olayının olmayacağını düşünüyor.Gidip de bonservisle Spanoulis kovalayacağına eğer buyoutu yoksa McCalebb kovalamak çok daha akıllıca.Hatta uyum olarak McCalebb-Arroyo'nun daha iyi olma ihtimali de yüksek.Takımda penetreci yok gerçek manada.O eksiğini o konuda Avrupanın en iyisi ile doldurma şansın var
Piyasadaki atletik siyahi uzunlar arasında en vasatı Lawal bence.

Şutu olmayan Furkan'ın yanına bir başka şutu olmayan Lawal'i almak büyük risk olur. Dorsey için de geçerli sözlerim.

Dorseye Lawala para kaptıracağına git Patrick Youngı zorla Beşiktaş uğraşıyor alırlarsa helal olsun

Spanoulis hepimizin istediği bir isim ama bu transferin zorluğu da ortadayken alternatif isimlere yönelip seçenekleri değerlendirmeliyiz. Birkaç isim belirtilmiş. Jacop Pullen & Bo McCalebb. Nedenini bilmiyorum fakat Pullen'in oyunu bana heyecan veriyor. Bo için buy out ödemeyeceksek Arroyo'nun yanında görmek isteyeceğim oyuncu olur. Bo'nun dış şutu falan yok ama Bo'nun hızı deliciliği de çoğu oyuncuda yok bunu da unutmayalım. Fenerbahçe Ülker'in bu sene zorlandığı maçlarda sahaya karakter koyan isim genellikle Bo oldu. Ben Bo'nun Arroyo'nun yükünü hafifletebileceğini düşünüyorum. Fb nasıl bıraktı Bo'yu halen inanmakta zorlanıyorum. :)

Marko paşa takımda kalacak şeklinde haberler çıktı. Marko ile birlikte Pocius-Maciulis transferleri de gayet heyecan verici olur. Nasıl Arroyo gibi isimler komutansa Maciulis - Pocius - Marko gibi isimlerde asker oyuncular. Faydaları fazlasıyla olur ama benim görmek isteyeceğim yabancı kısa rotasyonu ;

Arroyo * Bo * Marko * Maciulis

Pota altına Barcelona'nın Mbakwe'yi istediği şeklinde haberler var eğer bu transfer gerçekleşirse Barca , Dorsey'in opsiyonunu kullanmaz ve serbest bırakır. Geleneği devam ettirelim yine pivotumuzu Barcelona'dan alalım.

Erceg * Dorsey ve sezon içinde duruma bakılır oyuncu takviyesi gerekir mi gerekmez mi karar verilir.

Sonuç olarak Arroyo * Bo * Marko * Maciulis * Erceg * Dorsey rotasyonu bizim için yeterli olur görüşündeyim.

Yerli rotasyonunda ise Fenerbahçe Ülker eğer Emir konusunda kazanılmış haklar geri alınamaz davasını açarsa ve kazanırsa bizde aynısını Ersin için yaparız herhalde. Ender * Sinan * Cenk * Kerem Gönlüm * Ersin Dağlı (?) * Furkan Aldemir

Bunlara ek olarak da Göksenin'i Trabzonspor'a kiralık vereceğiz gibi görünüyor. Nikolov'dan umudumu kestim. Çocuğa çok yazık oluyor.

Dorsey olmuyorsa Lawal kabulumdur. Roma´dakı performansı üst duzeydı.

Dorsey avrupanın Howard'ı gibi bişeydir. Vücudu koyduğu an rahatça smaçlar, onu gören -dorsey sıçramasa bile- turnikesini bozup saçma atış yapıyor. Rakip hücum ederken veya biz hücum ederken ribaund sıkıntısına düşmeyiz. Ama sanırım girişimimiz yok o yüzden birşey demiycem Dorsey hakkında. Lawal'in de sadece savunması üst düzeydedir, hücumda biraz kısıtllı, hatta nadiren pick and rolleri dışında bi opsiyonu yok.

Ne Lawal'ı ya ? Lawal'ı alacağıma Mbakwe'yi alırım. Lawal'a göre az biraz orta mesafe ve post up'ı var.

katılıyorum. O tarz bir uzun alacaksak Mbakwe daha mantıklı. Milano'nun 2yıllık 825bin dolar önerdiği haberleri vardı,fiyat olarak da çok uygun.

Gazoz kapağına oynatacaklar herhalde. Bo 2 milyon + 1 milyon buy-out olsa sana 3 milyona bilemedin 2.5 patlar. İlla Bo gibi birini alacaksan Aaron Jackson'ı alırım. Savunması ve penetresi çok iyi. Bo'dan biraz kalitesiz ama aynı işlevi daha ucuz'a görür. Hem Arroyo varken Bo o kadar topla haşır neşir olamaz.

Eğer para'yı dert etmiyorsanız. Avrupa'nın en iyi oyuncusunu alırsın. Winner bir oyuncu.

Aaron Jackson mı tamamen açık alan oyuncusu, şutu yok; içeri penetreleri, iyi savunması, topa baskısı iyi. Bu görevleri bizde zaten Sinan yapabiliyor, Jackson sete set bir hiç adeta. Hem takımı yönlendirebilecek hem de skor yapabilecek bir oyuncu lazım Arroyo´nun yanına. Keşke Spanoulis olsa ama zor gibi başka da bir isim gelmiyor aklıma olanlarda başka takımlara gitti zaten.

Sen Furkan Dillice'yi görmedin herhalde. Kimseyi Spanoulis karşıtı yapmıyoruz. Aynı post'u onlarca kez atan çoğu milletle söz dalaşına giren biri varken ister istemez çoğu insan sert tepki veriyor. Bir kere yazdın mı anlıyoruz bir şeyi 10 kere yazıp yüzlerce insanı neden gerersin ki ? (Malum şahsa)

Bo'yu isteyen kişi tabi araştıracak bende Bu Langford'ı istemiştim bende çok araştırdım çok maçını izledim.

Ya hocam. Yeter be. Valla yeter. Benim kimseye laf çarptığım falan yok bunu daha kaç defa yazacağım. Anlamıyorum desene. Bende yazmayayım. Sözlerime her defasında "spanoulisi alamayacağımızı bildiğim için" diye başlamaktan yoruldum. He ben laf çakıyorum millete he. Yahu gsbasket dışında hangi forumda yazdığını orda milletle nasıl kavga ettiğini de biliyorum. Burda beni millete kötülemeye çalışıyorsun. Derdin ne ise artık.

İspanyol medyasına göre Barca Valencia'lı Doellman'ı alacak. Onu alınca Dorsey'den ziyade Lampe'yi serbest bırakabilirler. Koçun uzun konusunda ne düşündüğü ise şu an net değil..

Furkan'a neden bu kadar tepki gösteriliyor anlamadım, adı gecen oyunculara bakınca bütcenin öyle anlatıldığı gibi olmadığı acık. Hayır sürekli Spanoulis ve daha isimli oyuncular gelecek gibi yorum yapılması sorun olmuyorsa aksi de sorun teşkil etmemeli.

Arroyo-Ender-Nikolov-
Sınan -Pocius-Errick McCollum
Marko-Cenk-(Bertans/Maciulis)
Erceg-Kerem-Bertans/Maciulis
Furkan-Dorsey

[video=youtube;TRj00cjDH98]http://www.youtube.com/watch?v=TRj00cjDH98[/video]

Çok yetenekli çok

Öncelikle merhaba arkadaşlar yeni üye oldum siteye daha önceden haberim yoktu sevindim Galatasarayımızı sevenlerin böyle bir platform oluşturmasına....

Daha önceden de izlemiştim ancak Olympiakos - Panathinakos final serisini izledim müthiş karakter koydu sahaya Maciulis, bana göre Spanoulis transferinden bile daha zor talibi çoktur, kulubude bırakmak istemiyordur muhtemelen ancak alınabilirse yılın transferi olabilir bizim açımızdan...

Arroyo konusunda benim düşüncem onu yedeklemek yerine ilk 5 e bir oyun kurucu transferi yapmamız gerektiği yönünde, Arroyonun artık yaşı itibariyle zamanında Papaloukas, Jasikevicusların yaptığı gibi 6.adam olma rolünü soyunması daha iyi olabilir sonradan oyuna girip özellikle son periyotlarda yüksek tecrübesiyle katkı verebilir. Bu yıl kazandığımız zor maçların hepsini nerdeyse Arroyo sayesinde kazandık ancak son anda kaybettiğimiz maçlardada onun (fiziksel olarak aşırı yıpranması ve tek opsiyon olmasından dolayı) hatalarıyla kaybettik. Bu yıl daha ekonomik kullanmalıyız. Daha genç olmasına rağmen R.Madride Sergio Rodrigezi aynı şekilde etkin kullandı sezon boyunca...

2 numara konusunda ben çoğu arkadaşın aksine düşünüyorum Sinan Güleri benche atacak bir oyuncudan ziyade, onu yedekleyecek bir oyuncunun transferi daha mantıklı gibi Sinan bu sezonki performansıyla bunu sonuna kadar hak etti...

Sezon başında Ergin Hoca Spanoulisi istedik ancak o transfer gerçekleşse bile Arroyoyuda takımda tutacaktık dedi, muhtemeln bu yılda Spanoulis olmasada bir oyun kurucu transfer edilecek ve kimse dile getirmemişte ben Sloukası çok beğeniyorum benchten gelir gelmez katkı verebilmesi oyundan hiç soğumaması ve kritik anlarda el yakan topları kullanabilmesi en büyük artıları maliyetininde fazla olacagını zannetmiyorum...

Uzun oyuncu konusunda ise sonuçta olasılıklardan bahsediyoruz 4 sene önceki halinden pek öteye gidememiş Dorsey den ziyade bu yıl yükselişe geçen Bryan Dunston çok daha faydalı olur tabi zor transfer, kulubun mali durumunu bilmediğimiz için öngörüdede bulunamıyoruz ancak bütçe gerçekten düşürüldüyse ve Maciulis ve iyi bir oyun kurucu transfer edilirse uzun oyuncu için bütçe kalmayabilir bu durumda Gasper Vidmar nasıl bir alternatif olur sizce ? FB nin kadroda tutacağını zannetmiyorum...

İlk yorumum olduğu için ipin ucunu kaçırmış olabilirim biraz uzun oldu galiba :) hakkınızı helal edin...

Öncelikle merhaba arkadaşlar yeni üye oldum siteye daha önceden haberim yoktu sevindim Galatasarayımızı sevenlerin böyle bir platform oluşturmasına....

Daha önceden de izlemiştim ancak Olympiakos - Panathinakos final serisini izledim müthiş karakter koydu sahaya Maciulis, bana göre Spanoulis transferinden bile daha zor talibi çoktur, kulubude bırakmak istemiyordur muhtemelen ancak alınabilirse yılın transferi olabilir bizim açımızdan...

Arroyo konusunda benim düşüncem onu yedeklemek yerine ilk 5 e bir oyun kurucu transferi yapmamız gerektiği yönünde, Arroyonun artık yaşı itibariyle zamanında Papaloukas, Jasikevicusların yaptığı gibi 6.adam olma rolünü soyunması daha iyi olabilir sonradan oyuna girip özellikle son periyotlarda yüksek tecrübesiyle katkı verebilir. Bu yıl kazandığımız zor maçların hepsini nerdeyse Arroyo sayesinde kazandık ancak son anda kaybettiğimiz maçlardada onun (fiziksel olarak aşırı yıpranması ve tek opsiyon olmasından dolayı) hatalarıyla kaybettik. Bu yıl daha ekonomik kullanmalıyız. Daha genç olmasına rağmen R.Madride Sergio Rodrigezi aynı şekilde etkin kullandı sezon boyunca...

2 numara konusunda ben çoğu arkadaşın aksine düşünüyorum Sinan Güleri benche atacak bir oyuncudan ziyade, onu yedekleyecek bir oyuncunun transferi daha mantıklı gibi Sinan bu sezonki performansıyla bunu sonuna kadar hak etti...

Sezon başında Ergin Hoca Spanoulisi istedik ancak o transfer gerçekleşse bile Arroyoyuda takımda tutacaktık dedi, muhtemeln bu yılda Spanoulis olmasada bir oyun kurucu transfer edilecek ve kimse dile getirmemişte ben Sloukası çok beğeniyorum benchten gelir gelmez katkı verebilmesi oyundan hiç soğumaması ve kritik anlarda el yakan topları kullanabilmesi en büyük artıları maliyetininde fazla olacagını zannetmiyorum...

Uzun oyuncu konusunda ise sonuçta olasılıklardan bahsediyoruz 4 sene önceki halinden pek öteye gidememiş Dorsey den ziyade bu yıl yükselişe geçen Bryan Dunston çok daha faydalı olur tabi zor transfer, kulubun mali durumunu bilmediğimiz için öngörüdede bulunamıyoruz ancak bütçe gerçekten düşürüldüyse ve Maciulis ve iyi bir oyun kurucu transfer edilirse uzun oyuncu için bütçe kalmayabilir bu durumda Gasper Vidmar nasıl bir alternatif olur sizce ? FB nin kadroda tutacağını zannetmiyorum...

İlk yorumum olduğu için ipin ucunu kaçırmış olabilirim biraz uzun oldu galiba :) hakkınızı helal edin...

Dorsey'i beğeniyorsan bu forumda işin zor kadeşim...Sırtı dönük oyunu yok çünkü..Gasper Vidmar hakkındada sorunu acilen geri alman lazım Dorsey'in falan beğenilmediği ortamda...Hoşgeldin sefalar getirdin :) İçinde laf sokma olmayan güzel bir mesaj okuttuğun için teşekkürler :)

Evet benim beğendiğim pivotlar sırtı dönük oyundan ziyade savunma ve atletizm özellikleriyle öne çıkıyor B.Dunston-S.Lasme-Dorsey vb. koçun bu mevki hakkındaki görüşünü bilmiyoruz tabi...
Teşekkürler hoşbulduk :)

Bo'yu yazanlardan biri olarak üstüme alınarak cevaplayayım;

Yazarken zaten daha başında buy-out konusunda bir netliğe kavuşması şartı ile yazdım, yoksa buy-out işin içine girecekse bizi hepten aşar. Bunun için de fesih muhabbeti döndü, sözleşmenin net olmadığından bahsedildi. Yıllığı konusunda ise F.Ülker'e gelirken yanılmıyorsam o dönem konuşulan rakam 2 MD civarındaydı. O dönem Avrupa'nın en gözde isimlerinden biri olarak aldığı kontrat buydu. Şimdi belki bir ihtimal 1.5 MD bandında bir ücrete çıkabilirsek, bunu zorlarsak diye bir ihtimal yazmıştım. Yani "gazoz kapağı" vermeyi düşünmüyordum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri