• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bakiyorumda forumda uzun zamandan sonra guller acmis:)) Boyle daha guzel oluyor tabii ki… Bu arada daha once de yazmistim dusuk butcelerle cok iyi takimlar kurulabilir diye ve anlasilan biz bunu basaracagiz bu sene , en azindan kagit ustunde diyelim.

Bu arada eger Micov uzun forvet pozisyonunda da oynayabiliyorsa bir pivot disinda uzun transferine ihtiyacimiz olmaz bence. Erceg, Kerem, Furkan, pivot ve Micov (3 ve 4 pozisyonu) bence yeterli olacaktir. Bu durumda Aradori veya Pocius, Micov’un 4 numara oyandigi pozisyonlarda 3’e kayabilir. Boylece Arroyo’ yu dinlendirebilecek savunmasi ve saha gorusu olan bir guard oyuncusunu da 7. yabanci olarak dahil edebiliriz. Bence bunun icin Jamon Gordon oldukca uygun. Ama dedigim gibi bu Micov’un uzun forvette ne kadar oynayabilecegine bagli.

Pivot pozisyonuna gelince bence Batista oldukca iyi bir isim ve daha ekonomik. Batista’yi begenmeyenler sanirim Efes’teki yillarini gozonunde bulunduruyor. Ama o donem Batista yabanci sinirlamasi nedeniyle dogru duzgun oynama sansi bulamamisti. Alternatifler oyunculardan Dorsey savunmada, Lampe ise hucumda iyi. Batista ise biraz undersize olmasina ragmen bence hem savunmada hem de hucumda gayet iyi. Birde bizim sutorleri savunmaya calisan takimlar iceri gomulemeyeceginden dolayi biraz sirti donuk oynabilen bir oyuncu bunun cok ekmegini yer ve Batista bu oyunculardan biri.

Abi burda sayfa sayfa Nolan Smith konuşalacak şimdi(hatta başladı) :) Combo için listede Jamondan öndeki kişi Nolan değilse değil diyin bari :)

Aslında ne Lampe ne de Dorsey benim kafamdaki planda yok. İsmi geçenlerden Pleiss ve Vougouikas var ama ben ilk olarak Pleiss, ikinci olaran Jusuf Nurkic'i isterim. Hatta Pleiss Nba yapacağı için Nurkic bizim ilacımız. Hem Nolan Smith ile de birbirlerini iyi tanıyorlar.

Nolan Smith iyi bir atlet,iyi bir bitiricidir..oyun kurma anlamında da faydalı olacağını düşünüyorum..Duke çıkışlı bir oyuncu olması 21.sıradan draft edilmesi zaten potansiyeli hakkında fikir veriyor..Önceki sayfalarda hakkında bişeyler yazdığım istediğim bir oyuncuydu.En büyük dezavantajı şutunun biraz istikrarsız olması ama onu da daha istikrarlı hale getirebileceğini düşünüyorum esasen..

Önümüzde Jamon Gordon ve Nolan Smith gibi seçenekler varsa ben bu iki oyuncu içerisinden daha ucuz olan Nolan Smithi seçer ve Pivot bölgesine daha fazla para ayırırım..
Pivot bölgesine gelince birinci tercihim Tibor Pleiss olur ve o konuda da şartların zorlanması taraftarıyım eğer Pleiss olmazsa Lampe o da olmazsa Aleks Maric olur benim pivot tercihim..

Aynen hocam Nolan Smith'in tek eksisi şut istikrarı gibi gözüküyor...Ancak dediğiniz gibi bence de düzelir burada...Cedevitada çok üçlük kullanan bir oyuncuydu..Burada birçok şutörün arasında mutlaka sut seçimi daha bir düzene girecektir...Duke istatistiklerine baktım orada daha iyi atmış...Zaten bu combo konusunda çok çok üst düzey oyuncu beklemek hata olur..Bize altı üstü Arroyo'yu 15 dakika dinlendirecek bir oyuncu gerekli..Onun haricinde, Arodori'nin aşağıda yazacağım özellikleri dolayısıyla ondan katkı alınamadığı zamanlarda güçlü penetresi ve atletik özellikleri ile iki numaradada önemli katkılar alabileceğimiz bir oyuncu...Bu bağlamda alabileceğimiz iyi oyunculardan biri...

Aradori transferinede çok sevinirim açıkçası...Arroyo ile isim uyumları yanısıra özelliklerinin birbirlerini çok iyi tamamlayacağını düşünüyorum..Aradoride topa yön verebilen, atletik bir amerikalı gibi olmamasına rağmen dripling kesmeden inatçılığıyla penetre edebilen, penetre tehdidi olan bir oyuncu...Ayrıca savunma yapmayı bilen bir oyuncu...

Bu noktada Micov transferi çok önem kazanıyor..Çünkü, bu kısa rotasyonunda ceza atışlarında %40'larla bitiren bir Micov taraftarın yeni sevgilisi olur Marko'dan sonra...Zira, bir taraftada Erceg'in bekleyeceğini unutmamak lazım...Micov'a savunma yoğunlaşması çok zor Erceg ve Aradori, Smith gibi penetre edebilen oyuncular varken...

Pocius konusuna gelince bence Sinan'ın yanında Cenk ve Ender kalacaksa fazla lüks olur...Çok fazla şişiyor kısa rotasyonu...Pocius yerine 4-5 oynayabilecek çok pahalı olmayan bir uzun daha yararlı olur gibi geliyor...Kısa süreli sakatlıklarda uzun rotasyonunun üç kişiye düşmesine de mani olmuş olur...

Aslında ne Lampe ne de Dorsey benim kafamdaki planda yok. İsmi geçenlerden Pleiss ve Vougouikas var ama ben ilk olarak Pleiss, ikinci olaran Jusuf Nurkic'i isterim. Hatta Pleiss Nba yapacağı için Nurkic bizim ilacımız. Hem Nolan Smith ile de birbirlerini iyi tanıyorlar.

Nurkic Nba yaptı bile.

Eric McCollum cidden çok iyi oyuncu ve harika bir sezon geçirdi düşünülebilir bence de. Duke döneminden beri takip ettiğim Nolan Smith son 2 senesinde harika oynayıp takımına 1 senede şampiyonluğu getirmişti Kyle Singler ile beraber, Nba'de de kendisinden beklenti çoktu ama karşılayamadı, o zamanlar iyi bir skorerken Avrupa'daki ilk senesinde Cedevita'da oyunu yönlendiren isim olarak çok dikkat çekti ve fark yarattı baya. Kendi şutunu hazırlar, penetre eder, önemli skor gücü katar takıma, dış şutları istikrarsız sadece, elde bu kadar şutor varken combo guard pozisyonundaki oyuncunun diğer özellikleri daha önemli bence, dolayısıyla o da düşünülebilir seçenekler arasında.

...

Umarim Micov ve Aradori transferleri gerçekleşir.

Pocius'a artık gerek yok bence.

Cenk ve Ender ya da Kerem Tunçeri'den birisi muhakkak kadroya dahil edilmeli.

Nolan Smith iyi bir transfer olur gibi. Hem ucuz hem de forumda ki renkdasların söylediği üzere yetenekli ve is yapacak birisi gibi.

5 numaraya bu yüzden daha maliyetli birisi gelir umarım. Hatta mumkunse 3 milyon euro dan fazla olmamak şartı ile Zaza bu takımı uçurur.

Eğer Zaza 5 numara olursa birde atletik 4-5 oynayan yabancı oyuncu ile müthiş bir takım oluruz.

Arroyo-Nolan-Ender(Kerem)
Aradori-Sinan
Micov-Cenk
Erceg-Kerem-Atletik 4 5 oynayabilen biri
Zaza-Furkan

Ah Zaza olsa başka bir şey istemem...

Bu arada birkaç nokta unuttum editlemeyeyim mesajı ...

Smith oldukça iyi bir savunmacı...

Nolan Smith | NBADraft.net

Defansif özelliğine verilen puana ve yorumlara bakılabilir buradada...

Oldukça iyi bir savunma kimyası var bahsi geçen kısaların ancak yinede Erceg'in yanına bir yumuşak savunmacıyı daha kaldıracak seviyede değil...Zira, Arroyo bu rotasyonda yine minimum 25 dakika alacaktır...Bu bakımdan beş numarada Furkanla birlikte rotasyona girecek diğer beş numaranın asgari bir takım savunma özellikleri olmalı...

Hadi beyler biraz Aradoriyi, Micovu, Nolan i ovelim ya boyle olmuyor... :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arroyo-Nolan-Ender
Aradori-Pocious-Sinan
Micov-Cenk
Erceg-KG
Furkan-?Dorsey
Aslında şu kadroya Sofo veya Jawai çok iyi giderdi..

Pocius - Micov - Aradori transferleri olursa combonun şutu tolere edilebilir bence de. Bu yüzden Nolan Smith'in şutu tolere edilebilir. İyi savunmacı ve iyi bir atlettir. Bunun dışında Erick McCollum, Carlon Brown (Olympiakos'la anlaşmamış), Erick Green de iyi tercihler olabilir. Kontrat durumunu bilmiyorum ama uzun için Gustavo Ayon da hiç fena olmazdı.

Aradori boşluğu buldu ve 3'lüğü gönderdi isaaaabetliiiii Aradooooorriiiiiii.

Nolan kaca oynar bizde? Ne var ne yok pivota gomelim sermayeyi artik Pleiss mi olur Zaza mi olur Allah kerim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Fenerbahçe ve diğer rakiplerimize karşı orantısız şut kullanacağız belli oldu.

Arroyo
Aradori
Cenk
Pocius
Micov
Erceg

Bu arada Pietro Aradori'nin geçen seneki istatistiklerini de yazalım;

İtalya'da;
Normal Sezon: 29 Maç, 30.0 Dakika ortalama süre alarak, 15.1 Sayı 4.6 Ribaund 2.7 Asist ( 2P %50.5; 3P %38.9; 1P %85.5 )
Play-Off: 3 Maç, 35.7 Dakika ortalamala süre alarak, 15.0 Sayı 3.7 Ribaund 2.3 Asist ( 2P 40.6; 3P %37.5; 1P %92.9 )

Eurocup'ta;
15 Maç, 28.53 Dakika ortalama süre alarak, 13.8 Sayı 4.5 Ribaund 2.9 Asist ( 2P %54.4; 3P %40; 1P 90.2 )

İtalya Ligi ve Eurocup seviyelerine soru işareti ile bakanlar için;

2012-2013 Euroleague Sezonu Performansı: 8 Maç, 30.02 Dakika ortalama süre alarak, 15 Sayı 4 Ribaund 1.5 Asist ( 2P %49.1; 3P %56.5; 1P %78.1 )
EuroBasket 2013 Performansı: 8 Maç, 22.6 Dakika ortalama süre alarak, 11.9 Sayı 3.9 Ribaund 1.8 Asist ( 2P %47.9; 3P %36.7; 1P %73.7 )

Aradori benim de beğendiğim bir oyuncu. Geçen sene Arroyo dışında sorumluluk alıp, skorer yönünü gösterecek oyuncu bulmakta zorlanıyorduk. Aradori birebirler oynayarak skor bulabilen, boş kaldığında oldukça yüzdeli şut sokan, ribaund ve asist katkısı da verebilen bir oyuncu. Ayrıca kötü bir savunmacı olmadığını da eklemek lazım. Cantu'nun ana skor opsiyonlarından biriydi. Eurobasket'te Datome ve Belinelli ile İtalya'nın ana parçalarından biri olarak görev yapmıştı. Orada da yine takım oyuncuların birebirleri oynayabilme kabiliyeti üzerinden dönüyordu ve oldukça etkili maçlar da çıkarmıştı. Eğer gerçekleşirse çok yerinde bir hamle diyebiliriz.

[video=youtube;UPhAOuIOKtQ]http://www.youtube.com/watch?v=UPhAOuIOKtQ[/video]

Fenerbahçe ve diğer rakiplerimize karşı orantısız şut kullanacağız belli oldu.

Arroyo
Aradori
Cenk
Pocius
Micov
Erceg

Çok şut kullanacağız doğru ama penetre, post up gibi hücum silahlarımızda var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri