Nolan Smith'in Cedevita ile oynadığı üç maçının tamamını izledim bugün youtubedan. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kesinlikle combo guard değil. Bütün maç boyu tek oyun kurucu oynadı, yani combo guard değil Arroyo'nun arkasına backup guard aldık. Değerlendirme yaparken bunuda göz önünde bulundurmalıyız.
Değerlendirmek gerekirse eğer öncelikle çok iyi bir ilk adımı var, dribling ile çok rahat adam geçip içeriye dalıyor. Açık alanda oldukça etkili oluyor. Hem atıyor hem attırıyor. Fizik olarak zayıf olsada bitirişlerde dengeli kalabiliyor. Saha görüşü, basketbol zekası ve pas yeteneği piyasadaki Amerikalı guardların üstünde. Takımı kontrol ediyor ve uzunları oldukça besliyor. Yani bencil bir oyuncu değil. Perde sonrası kaldırıp orta mesafe şutunu çok güvenli atıyor. Şut yüzdesi kötü olmasına rağmen şutunu kafasına takıp sorun etmiyor. Perde sonrasında genelde yarım gözyaşı damlası şeklinde bi atışı var onada oldukça güveniyor. Skorer yönü oldukça kuvvetli bir isim. Kafasına taktı mı maçı alabilecek bir oyuncu. Savunma bilgisi beklentimin üstünde gözüktü, pas kanallarını iyi kapatıyor nerde duracağını iyi biliyor fakat savunmada rakibe yapışıp bezdiren tarzda bir oyuncu değil. Gordon gibi sertlik katamaz fakat savunma olarak kesinlikle takımı eksik bırakıp yumuşak karnı olmaz takımın. Sete sette napabileceği benim için soru işaretiydi fakat çok olumsuz değilim orda da. Topu çok fazla elinde tutmuyor daha çok topu dolaştırıyor. Bizde Aradori, Pocius, Sinan, Micov gibi pas yeteneği ortalamanın üstünde olan kısalarla sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
Sonuç olarak Nolan Smith bir kumar transferi. Tutarsa eğer bizim için çok iyi olur tutmazsa da maliyet açısından takımı sarsıcak bir isim değil. Ben umutluyum Nolan'dan.