• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nolan transferi olursa bütün sezon saç baş yolmaya hazırlanabiliriz şimdiden

arkadaşlar kimseyi beğenmiyoruz ya

Ergin Hoca onay verip Nolan'ı istediyse benim için artık hiçbir sakıncası yok demektir. Elbette eksikleri vardır ama Ergin Hoca istediğine göre onu nasıl kullanması gerektiğini bilir. Ki ben bu çocuğun Galatasaray'da vites arttıracağını düşünüyorum.

Nolan Smith'in Cedevita ile oynadığı üç maçının tamamını izledim bugün youtubedan. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kesinlikle combo guard değil. Bütün maç boyu tek oyun kurucu oynadı, yani combo guard değil Arroyo'nun arkasına backup guard aldık. Değerlendirme yaparken bunuda göz önünde bulundurmalıyız.

Değerlendirmek gerekirse eğer öncelikle çok iyi bir ilk adımı var, dribling ile çok rahat adam geçip içeriye dalıyor. Açık alanda oldukça etkili oluyor. Hem atıyor hem attırıyor. Fizik olarak zayıf olsada bitirişlerde dengeli kalabiliyor. Saha görüşü, basketbol zekası ve pas yeteneği piyasadaki Amerikalı guardların üstünde. Takımı kontrol ediyor ve uzunları oldukça besliyor. Yani bencil bir oyuncu değil. Perde sonrası kaldırıp orta mesafe şutunu çok güvenli atıyor. Şut yüzdesi kötü olmasına rağmen şutunu kafasına takıp sorun etmiyor. Perde sonrasında genelde yarım gözyaşı damlası şeklinde bi atışı var onada oldukça güveniyor. Skorer yönü oldukça kuvvetli bir isim. Kafasına taktı mı maçı alabilecek bir oyuncu. Savunma bilgisi beklentimin üstünde gözüktü, pas kanallarını iyi kapatıyor nerde duracağını iyi biliyor fakat savunmada rakibe yapışıp bezdiren tarzda bir oyuncu değil. Gordon gibi sertlik katamaz fakat savunma olarak kesinlikle takımı eksik bırakıp yumuşak karnı olmaz takımın. Sete sette napabileceği benim için soru işaretiydi fakat çok olumsuz değilim orda da. Topu çok fazla elinde tutmuyor daha çok topu dolaştırıyor. Bizde Aradori, Pocius, Sinan, Micov gibi pas yeteneği ortalamanın üstünde olan kısalarla sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Sonuç olarak Nolan Smith bir kumar transferi. Tutarsa eğer bizim için çok iyi olur tutmazsa da maliyet açısından takımı sarsıcak bir isim değil. Ben umutluyum Nolan'dan.

Hocam hangi 3 maçını izledin?Ben de bugün Adriatic final four'unda oynadığı iki maçını seyrettim.Resmen takımı baltaladı.Ayrıca çok çabuk faul problemine giriyor.Savunmada ellerini kullanmayı çok seviyor.

Mesela biraz bütçeyi zorlayarak Justin Dentmon transferi zorlanabilirdi, her ne kadar sahada bencil olsa da şutörlüğüne bir Allah'ın kulu laf edemez.

Üstelik Ergin Ataman'ın saha içi disiplinini de göz önüne aldığımızda Dentmon'u da kontrol altına alabilirdi.

Zalgiris'te ki sözleşme şartlarını bilmiyorum ama o takım elinde tutabiliyorsa GS'da kolaylıkla sahip olabilirdi.

Nolan için dün buraya yazmıştım fikirlerimi, EL için yetersiz kalacaktır. Ligimizde de bizden aşağı kuvvette ki ekiplere üstünlük sağlasa taraftarımızı kesinlikle hoşnut bırakmayabilir.

Uzun içinse Slaughter olabiliyorsa amenna, olmayacaksa da Mejri ismide olabilir ama alabileceğimiz verim ve Real - Barca - CSKA gibi ekiplere karşı karşılaştığımızda pota altı zaafiyetlerimiz ön plana çıkacaktır.

Efes bizim aksimize takımı uzun oyuncularla donattı ki bana göre Avrupa'nın en iyi uzun ve potansiyelli oyuncularına sahipler.

Umarım teknik ekip ve yöneticilerimiz takımımız için en iyisi için çabalıyorlardır ve kısa sürede de iyi bir netice elde edeceklerdir.

Hocam hangi 3 maçını izledin?Ben de bugün Adriatic final four'unda oynadığı iki maçını seyrettim.Resmen takımı baltaladı.Ayrıca çok çabuk faul problemine giriyor.Savunmada ellerini kullanmayı çok seviyor.

Normal sezonlarından iki maçını ve final four final maçını izledim. Final maçında kötü oynadığını kabul ediyorum fakat Cedevita oldukça kısıtlı bir kadroya ve kısıtlı hücum silahlarına sahip. Sete sette Nolan ve uzunlarının postup oyunları tek silahları nerdeyse. O yüzden oyun gelmediğinde oyunu zorlayabiliyor. Bizde bu tip zorlamaları yapacak oyuncular olduğundan dolayı Smith en iyi yaptığı şeyi yani penetre işini yapsa yeterli. Kolejde aldığı eğitimde daha kolay takım oyuncusu olabilmesini sağlayacaktır. Ondan yüzde 40 üçlük atmasını beklemek hayalcilik olur. Beklentiyi iyi ayarlamak gerekli.

Nolana bende güvenmiyorum açıkcası fizik olarak yetersiz el sertliğine pek ayak uydurabileceğini düşünmüyoorum içeri penetre ettiğinde orda kaybolacaktır güçlü bir oyuncu değil izlediğim kadarıyla takımda bir jamont etkisi yaratmaz.

Nolan Smith bir kumar transferi. Tutarsa eğer Avrupa'nın değerli oyuncularından biri olmaya aday bana kalırsa. Her sene Olympiacos bu tarz hamleler yapıyor ve biz tuttuktan sonra nereden buluyolar bunları diye ağlanıyoruz, büyük kontratlar verip almaya çalışıyoruz. Takım kimyası içinde bu tarz denemeler yapılır, yapılmalıdır da. Nolan'da yanlış bir isim değil. Tabi ki eksik noktaları vardır kimse kusursuz demiyor ama ben güveniyorum açıkçası.

Ergin Ataman okay deyip Nolan'i aldiysa onunla ilgili vardir bir oyunu. Alabilecegi en yuksek verimi verecektir. Ender gibi 18 saniyeyi bosa kullanan bir Adam degil. Surekli hareketli ve topu dolastiran bir yapisi var. Oynadigi takimin maclarini izleyerek karar vermek zor olur. Sonucta kisitli bir takimda oynuyordu. Tum takim onun eline bakiyor AMA Galatasaray da ona yardimci olacak bircok Euroleague seviyesinde oyuncu var. En basta Arroyo var. Arroyo Ergin Atamandan sonra Nolana yol gosterecek kisi olacaktir. Ben cok memnunum Nolan transferinden.

Vay arkadaş ben kaç yıldır basketbolu takip ediyorum,ne cahil kalmışım ya,renktaş olupta ne kadar muhalefet arkadaşımız varmış forumda,ya bizim gördüğümüzü koç görmüyormu?demiyormu bu adam çabuk faul problemine giriyor,yok savunması kötü!anlamıyorum bazı arkadaşları bu kadar önyargılı olmayın,sonuçta bu işin kimya kısmıda var,belki gelicek adam çok kaliteli ama takıma uymayacak..1-2 maç görüntülerine bakarak yorum yapmak çok anlamsız,boyle olmuş olsaydı erceg'in cska maç performansıyla san antonioda duncan'ın yerini alması lazımdı! bekleyip görelim hele bi çıksın salonada ondan sonra zaten 1-2 maç kötü oynayınca sallayacak çok arkadaşımız olucak..

Nedense bir «yıldız combo guard» beklentisi var ama, takımın buna ihtiyacı yok. Bu kadroya ne lâzım? Gerektiğinde Arroyo'yu yedekleyecek ve hatta Arroyo sahadayken set hücumunu aksatmayacak, savunması iyi, delici bir guard. Nolan Smith bu tanıma uyan, kazanma iştahı yüksek bir oyuncu. En önemli eksiği dış şutunun istikrarsız olması ki, Arroyo, Micov, Aradori, Erceg, Pocius ve hatta Cenk gibi şutörlerin yanına gelecek olması bu eksiğinin de önemini azaltıyor. NCAA kariyeri harika ve Cedevita ile şampiyonluk yaşarken takımın en skoreri olmuş bir oyuncudan bahsediyoruz.

Unutmayalım, Olimpiakos'ta Petway ve Dunston'la , Maccabi Tyrese Rice ile kumar oynamıştı. Tyrese Rice'ın Eurocup istatistikleri daha altta Nolan'a göre.

Arkadaşlar Vidmar alınamaz mı ? Türk sayılıyor.İkili oyunu var.Savunması cok iyi.Bi düşünülse iyi olur gibi.

Son yorumlar yapıcı yorumlar. Bence bu şekilde değerlendirmek en güzeli. Çocuğu daha gelmeden yerin dibine sokmak fayda sağlamaz. Ayrıca Arroyo gibi bir efsanenin yanında Nolan 2-3 ayda bir şeyler kapacaktır. Ben Nolan'ın takım kimyasına uyacağını ve bir şekilde başarılı olacağını düşünüyorum. Ve Oğuzhan'ın dediğine de katılıyorum. Bugün yıldız diye andığınız birçok isim, yıldız oldukları takıma gelirken hiçbir yıldız yönleri yoktu.

Bu arada Nolan Smith twitter hesabi bilgisinde DMV/Durham/Loisville/Next?? Yaziyor. Sanirim next kismi yakinda Istanbul olacak.

3-4 mesaj gördüm Cedevita ile şampiyonluk yaşadı gibisinden de düzeltme gereği hissettim. Cedevita finalde Saric'li Cibona'ya kaybedip şampiyonluğu vermişti.

Zaten şu yapıda sistemi Nolanın üstüne kurmuyoruz ki.Adamın alacağı en değerli süre maks 5-8 dk.O kadar kısa rotasyonu varken Nolan planlar içerisinde istenilen deliciliği sağlasın yeter.Şutuda çok kötü değil.Hairstondan iyi.Domercant kadarda atar.

Vidmar türk sayılmıyor bu arada, çoğu kişi bu yanılgıya düşmüş Erman Kunter'in Beşiktaş'ında oynarken başvuru yapıldı ama kabul görmedi. Ayrıca bence Nolan Smith'in kumar olduğunu düşünmüyorum ben kendisini ispat eden birisi olduğunu düşünüyorum.

Garip bir sinerji var forumda, aslında hoşuma da gitmiyor değil. Geçtiğimiz sezona ait transfer başlığı mayıs ayında kapatılmasına rağmen 288 sayfa olmuşken bu sezon daha isimler açıklanmadan 500 sayfaya demir attı.

Taraftardaki heyecanı görmek güzel, boşta olan, alınması mümkün görünen isimler hakkında yorumlar yapmak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak hoş ama sanki biraz abartıyoruz. İstisnalar hariç gelecek oyuncunun fiyatı ve basketbol özellikleri hariç dikkate alınan yönleri pek yok. Oysa çoğumuz biliyor ki basketbol yeteneği ve maliyetinin yanısıra bir çok kriter göz önünde bulunduruluyor oyuncu tercih edilirken; İkamelerine göre fiyat-performans durumu, yurt dışı tecrübesi, ülke kültürüne uyum sağlayabilecek biri mi, takım ile uyumlu çalışabilecek bir karaktere sahip mi...

Keşke her şey marketten çikolata almaya benzeseydi..

Şaka gibi ya ülkede pivot yok adam gibi. İlkan şerefsizlik yapmasaydı bugün 4 numarada kendine yer bulurdu bu takımda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri