• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Galatasaray sözlükte şöyle bir entry var. Bu konuda bilgisi olan/birşeyler duyan var mı? Biz şubeye sallıyoruz da işin bu yönünü hiç düşünmemiştim açıkçası.

TV'lerdeki haberlerin içeriğiyle bile uğraşan bir hükümet bunu yapmaz diyen var mı? galatasaray basketbol şubesi - galatasaray sözlük

Şimdi yanlış anlamazsanız iki uç şey karalamak istedim. Son maça çıkmadığımız seri bittiği andan itibaren burada insanların beklentilerini sponsorluk olsun, transfer olsun, hedefler olsun kasıtlı şekilde yükselten abilerim/kardeşlerim oldu. Nacizane bir kaç sorum olacak onlara :

1-) Spanulis adı yazıldı ısrarla. Avrupa'nın en büyük üç oyuncusundan biri Galatasaray ile pazarlık halinde olacak ve hiç bir Avrupa basını bunu haber yapmayacak öyle mi? Türk basınının da zaten haber yapma etiği forumları gezip ne koparırız mantığıyla eş değer. Bir garip Spanulis hikayesi anlayacağınız!

2-) Zaza.. Seneye bu zamanlarda yine buralarda Zaza konuşmamız için yönlendirilmiş oluruz. Yazın bir kenara yıldan yıla geçen bir garip Zaza hikayesini!

3-) İlk yazacağımı son madde de yazayım. Bir garip sponsor hikayesi! Senelerdir eskimeyen Pegasus muhabbeti, Vodafone muhabbeti.. Peki soruyorum size siyasete ve iktidara karşı duruşu belli bir Galatasaray... Federasyonlara savaş açmış bir Galatasaray... Temiz spor diyen bir Galatasaray... Ve x milyon avroluk çok büyük bir sponsorluk anlaşması öyle mi? Hem de bu siyasal dengede? Hayırlı olsun o zaman hayali spor salonumuz ve hayali sponsorlarımız! Hayali transferlerimiz gibi!

ps : Lütfen duygularınızdan bağımsız akil olarak tekrardan düşünün bu maddeleri. Aklınız kaynaksız olarakta sizi doğruya götürecek..

Daha dün bahsetmiştim bu söylenen şeyden. Mevcut ortamda ben iyi bir sponsorluk anlaşması beklemiyorum.

Gelabele çok iyi transfer.Beğenmeyenler şaka yapıyor heralde.Bize hücum ve savunması iyi olan atletik ve fiziği güçlü bi 3 numara lazımdı , Gelabele de buna uygun.
Beğenmeyenler sebebini yazsın da biz de bilelim.Şutu mu yok , pası mı yok , penetresi mi yok , savunması mı yok , atletizmi mi yok ? Transfer kesinse sevinmeniz lazım.Gerçi herkesin görüşüne saygım duymak lazım forumda Jamon Lucas Gordon'u alalım diyen onlarca kişi gördükten sonra şaşırmıyorum ters görüşlere.

Bildiğimiz Gelabale ise savunması çok kırılgan her şeyin ovun savunmasını övmeyın bence.

Bildiğimiz Gelabale ise savunması çok kırılgan her şeyin ovun savunmasını övmeyın bence.

Nasıl kırılgan dostum 3 numarada oynarken çoğu rakibine karşı savunmada çok iyidir fiziği de zaten 3 numara için çok iyi.Ha zaman zaman 4 numaraya koyarsın adam o zaman savunmakta zorlanabilir ama asıl ve en çok kullanılacağı pozisyonda 3 numarada savunması gayet iyi.

O değil de Arroyo'nun yanına Marko Popovic'i getirsek hazır Khimki'ye sulanmışken.

Arroyo-Popovic-Ender
Pocius-Sinan
Markoishvili-Cenk
Erceg-Gelabale-Kerem G.
Furkan-Maric

Şu kadroyu 13-14 milyon dolara kurabilir miyiz?

Popovic ilginç bir öneri, Efes'in ondan faydalanamadigini düşündüm hep, Ergin hocanin da sevdiği özellikleri var. Sutu iyidir, sorumluluk almayi sever.

Neticede bütçe kuculecekse mantıklı bir tercih olur.

Gecen sezon takıma katkıdan cok zararı olan iki oyuncunun yerini gayet iyi doldurduk . Domercant < pocius . Hairston < Gelabale . Şimdi Arroyo'yu yedekleyecek bir Guard ve Saf bir 5 numara ile transferi kapatırız.

Gelabale Eurocup'ta PF de oynuyordu. Bence aradığımız 3.5 numara Gelabale. İnşallah iyi oynar da Erceg'in biletini keser ligde.

Arroyo-Pocius-Marko-Gelabale-X

Gelabale bilmiyorum geçen sene hiç yokdu adam ortada az biraz bile yokdu Ergin Hocaya benim güvenim tam elindeki her adamdan faydalanabildiği kadar faydalanmaya çalıyor.
Oynadığı zaman oynayan bir adam Ergin Hocaya güvenicez artık bakalım.

Moss tarzı Gelabale :)

Bu arada bu sene ki dünya basketbol şampiyonasında belli olur bitik mi değil mi :)

2013 Fransa milli takımında bende seyrettim bende yarattığı algı en iyi gününde bile yıldız seviyesinde olmadığı, herşeyi biraz yapan bir oyuncu gibi madem böyle bir oyuncu alınacaktı NCAA den genç potansiyelli bir oyuncu alınıp risk alınıabilirdi ki Gelabelede bu sezon ki hayalkırıklıgından sonra aynı şekilde riskli bir transfer...

Benim beklentimi karşılamadı nedeni ise oyuncunun isminden kariyerinden dolayı değil madem orta standart bir oyuncu alınacaktı o zaman gelişime açık bir genç alınsaydı eski efes pilsen modeli gibi (Drobnjak-Kambala) ....

Ersin nin durumu ne şimdi arkadaslar? Ben hala sadece Emir in Turk sayilacagini dusunuyorum. Umarim ben yanlişimdir, aksi halde bu tbf ne yapsak taraflari degismeyecek sanirim.

Benim de anladigim kadariyla TBF´nin Turk kriterlerine uyan tek devsirme Emir. Yani hem Milli Takim pasaport olayi onda var sadece. Bu maddelerin sirf Emir Turk statusunde olsun, Ulker magdur olmasin diye cikartildigini da dusunmuyor degilim.

21 milyon lira yaklaşık 10 mn dolar yapar heralde. Arroyo, Furkan, Sinan, Erceg'e zaten 5-6 milyon gidiyor.

Her akşam forum'da bu başlıga göz atmaya çalışıyorum,birkaç hafta önce spa ile langford'un aynı anda alınmasından bahsediliyordu,rüya takım kuruluyordu,sponsordan çok para geliyordu,herkes istedigi yıldızı yazıyordu bende inandım buna dogal olarak heyecan duydum şimdi tam tersi bir hava esiyor gerçekten neler oldugunu anlamıyorum

Pleiss'i istemisiz ama alamamisiz? Oyle paranin Allah belasini versin ya.

Bütçenin "Arroyo hariç" veya "Arroyo dahil" koşullarına göre belirlendiğini zannetmiyorum.

Bütçenin bu kadar düşük olduğunu zannetmiyorum ancak son 3 sezonun Euroleague şampiyonlarının da bütçeleri ortadaydı.

Furkan Aldemir - 1,3 milyon avro = 1,7 milyon abd doları
Carlos Arroyo 1,5 milyon abd doları
Sinan Güler 0,7 milyon abd doları
Zoran Erceg 1,0 milyon abd doları

toplam = 4,9 milyon abd doları

Ve Kerem Gönlüm'ü Pocius'u saymadım daha.
Kadrodaki sözleşmesi devam eden oyuncuların(4 kişi) maliyeti 4.9 MD iken bütçeyi 10MD olarak belirlemek müthiş bir plan proğram işi olsa gerek.

Gidisat pek iyi gozukmuyor. Cenk'in kadroda tutulmasi onemli. Giderse kim alinabilir onun yerine bu butceyle..

Arroyo-Ender
Goksenin-sinan
Cenk-Marko
Erceg-Kerem
Furkan

Bu 9 isim kadroda tutulup Pocius-Gelabale + 1 pivot alinir Yuzde 90(Anosike uygun kontrata gelebilir iyi bir isim)

Tüm hevesim kırıldı açıkçası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri