• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arada madem sözleşmeyi uzatmayacaklar, EL sitesinde ve resmi sitede neden hala Liv Hospital kullanılıyor? Enayi miyiz biz kardeşim?

Abi geçen sene de EL sitesinde Medical Park kullanılmıştı, o daha belli olmadığı için geçen seneyi kullanıyolar. O bence kaale alınacak bir şey değil.

Abi geçen sene de EL sitesinde Medical Park kullanılmıştı, o daha belli olmadığı için geçen seneyi kullanıyolar. O bence kaale alınacak bir şey değil.

Anladım, EL sitesi konusunda haklısın ama en azından kendi sitemizden silebiliriz. Son haberlerde Liv Hospital ifadesi de geçiyor.

Abi olayı bence abartmayın Sponsor olmadan 10m dolar çok iyi para Pegasus yada Vadofone ile 7 anlaşsan 17m dolar eder hadi toplam 17m olsun .(yan gelirler dahil)

17m dolar 35 milyon tl ederki çok çok iyi bir rakam yok fragman yok şu bu diye işkembeden sallamaya gerek yok.

Başkan iddalı takım kurucaz dedi, Kalkıp Futbol takımının Gelirini Basketbola aktarıcaz demedi.17milyon dolarsa İdda`lı bir takım kurmak için çok iyi para.

Bügün 17m dolar yada 15m dolara yakın para, Futbola kullanamıyoruz ?Ömrünüzde siz Futbol ile Basketbol için aynı para ayrıldıgını gördünüzmü(Ben görmedim)ama bu sene nerdeyse aynı bütçelere sahip iki branşda.

Başkan evet biraz Show yapıyor,güzel algı değistiriyor ama 10m dolarda ayırdılarsa Sponsorsuz Basketbola, Sözünü tutmus sayarım. Mithat abide 22m$ 23m$ olucak diyordu, ilk konusulan 28milyon tl +Sponsor anlasmasılı parayı toplasan rakamlar aynı gibi haklı cıktı mithat abide.

Şubede ki belirsizlik can sıkıyor.

Eğer ligten çekilme gibi bir durum varsa yapalım hemen.

Yoksa elimizi çabuk tutalım.

Ergin Hoca'nin şapkadan tavşan çıkarmasını beklemeyelim her sene !!!

Ben bu bütçenin Üstüne 1,5milyon tl ekletirim Becerikli Şübe sorumlusu olsam .

Asalet mecbur kılar diyerek 10.000 kombine cıkartırım 150tl den satar 1.5m tl kasaya koyarım Basketbol`daki Son birlikdelikden sonra herkes 150tl `ye kıyar.

Bizde nerde öle Sube sorumlusu anca twettir`da twett atsın Hassas dönemdeki bayanlar gibi trip atsın.Okuyorsa burayı benden ona güzel bir proje uygulıcak kapasite yok kendisinde ama hani bir umut :)

Pocius'u severim ve beğenirim. Ama şu var ki şu kurulacak kadro Euroleague şampiyonluğu için filan kurulmayacak. Final 8 öp başına koy şu anki durum. Tabiki hayal kuracağız ama durum da malum. Ben olsam biraz delilik olacak ama gider Arenas'ı alırdım 2 numara , combo guard vs için. Tutmazsa en kötü final 8 değil de top 16da gidersin evine. Ama tutarsa çağ atlarsın. Ki adamın para filan çok umrunda değil sadece basketbola dönmek istiyor.
Ki Arenas eğer yarı kapasityeyle bile dönse Spanoulis'e de başlarlar , Bobby Browna da başlarlar. Hiç öyle burası Avrupa filan demeyin çünkü Arenas yarı kapasiteyle dönse Avrupa'yı duman eder.

Pocius'u severim ve beğenirim. Ama şu var ki şu kurulacak kadro Euroleague şampiyonluğu için filan kurulmayacak. Final 8 öp başına koy şu anki durum. Tabiki hayal kuracağız ama durum da malum. Ben olsam biraz delilik olacak ama gider Arenas'ı alırdım 2 numara , combo guard vs için. Tutmazsa en kötü final 8 değil de top 16da gidersin evine. Ama tutarsa çağ atlarsın. Ki adamın para filan çok umrunda değil sadece basketbola dönmek istiyor.
Ki Arenas eğer yarı kapasityeyle bile dönse Spanoulis'e de başlarlar , Bobby Browna da başlarlar. Hiç öyle burası Avrupa filan demeyin çünkü Arenas yarı kapasiteyle dönse Avrupa'yı duman eder.

Son üç yılda Euroleague'de direkt şampiyonluğa kurulan takım sayısı 5-6'yı geçmez. Hatta CSKA haricinde sezona direkt Euroleague şampiyonluğu bütçesiyle giren takım bile pek yok. Hatta ve hatta bir nebze daha artırırsak CSKA, Real Madrid, Barcelona ve Ülker (:)) dışında final - four bütçesiyle yola çıkan takım bile yoktur. Bizim gibi Euroleague'de üçüncü sezonunu geçirecek olan ve henüz A lisansı bile alamamış bir takım için Euroleague şampiyonluğu çok iddialı kelimeler. Haddimizi bilmek en doğrusu olacak.

Arroyo - Marko - Cenk üçlüsü takımda tutulur, Ender'in yerine daha iyi bir oyun kurucu alınır, bir SG bir uzun bir de 3,5 transferi yapılırsa sezona olması gerektiği gibi top8 hedefiyle başlar; ardından da duruma göre F4'ten bahsederiz. Ancak şu an ne organizasyon ne de bütçe olarak Euroleague şampiyonluğu falan hayal, beklentiyi bu kadar yüksek tutmanın da bir anlamı yok.

Son üç yılda Euroleague'de direkt şampiyonluğa kurulan takım sayısı 5-6'yı geçmez. Hatta CSKA haricinde sezona direkt Euroleague şampiyonluğu bütçesiyle giren takım bile pek yok. Hatta ve hatta bir nebze daha artırırsak CSKA, Real Madrid, Barcelona ve Ülker (:)) dışında final - four bütçesiyle yola çıkan takım bile yoktur. Bizim gibi Euroleague'de üçüncü sezonunu geçirecek olan ve henüz A lisansı bile alamamış bir takım için Euroleague şampiyonluğu çok iddialı kelimeler. Haddimizi bilmek en doğrusu olacak.

Arroyo - Marko - Cenk üçlüsü takımda tutulur, Ender'in yerine daha iyi bir oyun kurucu alınır, bir SG bir uzun bir de 3,5 transferi yapılırsa sezona olması gerektiği gibi top8 hedefiyle başlar; ardından da duruma göre F4'ten bahsederiz. Ancak şu an ne organizasyon ne de bütçe olarak Euroleague şampiyonluğu falan hayal, beklentiyi bu kadar yüksek tutmanın da bir anlamı yok.

Ben de diyorum zaten Euroleague şampiyonluğu için kurulmayacak diye. Ama şu var ki Galatasaray bir turnuvaya katılıyorsa büyük istisnai durumlar hariç ( ilk kez katılma -klüp içi büyük şoklar - ülkesel ekonomik krizler) hedef şampiyonluktur. Ve EL geleneğin yokken senin EL geleneği olup da aynı bütçeli takımlara kafa tutma olayın çok zor. Geçen sene top 8 büyük başarı. Ama yan grupta olsak direkt nanayingen olurduk bu da gerçek. Bu yüzden onlar gibi takım kurmak yerine riske girip en iyiyi istemek bence çok da mantıksız değil.

Ben de diyorum zaten Euroleague şampiyonluğu için kurulmayacak diye. Ama şu var ki Galatasaray bir turnuvaya katılıyorsa büyük istisnai durumlar hariç ( ilk kez katılma -klüp içi büyük şoklar - ülkesel ekonomik krizler) hedef şampiyonluktur. Ve EL geleneğin yokken senin EL geleneği olup da aynı bütçeli takımlara kafa tutma olayın çok zor. Geçen sene top 8 büyük başarı. Ama yan grupta olsak direkt nanayingen olurduk bu da gerçek. Bu yüzden onlar gibi takım kurmak yerine riske girip en iyiyi istemek bence çok da mantıksız değil.

Galatasaray bir turnuvaya katılıyorsa hedef şampiyonluktur diye bir şey yok, kandırmayalım kendimizi. Şampiyonlar Ligi, Euroleague, Euroleague Women, Voleybol Şampiyonlar Ligi falan bu turnuvaların hiçbirinde şampiyonluk hedefimiz yoktu, olamaz da zaten. Geçen sene yan grupta olmamak bizim tercihimizdi, biz de olduğumuz grubu tercih ettik. Riske girip en iyiyi istemek, düzenli kaynağın yoksa mantıksız çünkü CSKA ve Ülker harcadıkları paraları kaynaklarının neredeyse hibe etmeleri sayesinde harcayabiliyorlar. Barça ve Real'in de ekonomik düzeyleri ortada. Bizim etimiz belli budumuz belli, mantıklı bütçelerle üzerimize koya koya ilerlemek en doğru yol olacaktır.

5 numara için aklımdan Chris Johnson ismi geçti Gelabale'i düşününce. 2013 yılında Minnesota'da beraber oynamışlardı daha sonra Chris Johnson Çin Ligi'ne gitti diye aklımda kalmış. Sözleşmesi de pek uzun olmasa gerek. Boşa çıktıysa aslında salça olsak fena katkı vermez.

Galatasaray bir turnuvaya katılıyorsa hedef şampiyonluktur diye bir şey yok, kandırmayalım kendimizi. Şampiyonlar Ligi, Euroleague, Euroleague Women, Voleybol Şampiyonlar Ligi falan bu turnuvaların hiçbirinde şampiyonluk hedefimiz yoktu, olamaz da zaten. Geçen sene yan grupta olmamak bizim tercihimizdi, biz de olduğumuz grubu tercih ettik. Riske girip en iyiyi istemek, düzenli kaynağın yoksa mantıksız çünkü CSKA ve Ülker harcadıkları paraları kaynaklarının neredeyse hibe etmeleri sayesinde harcayabiliyorlar. Barça ve Real'in de ekonomik düzeyleri ortada. Bizim etimiz belli budumuz belli, mantıklı bütçelerle üzerimize koya koya ilerlemek en doğru yol olacaktır.

Şampiyonlar Ligi ve Eurolig için evet ama Kadın basket ve voleybol takımları için bu geçerli değil. Şampiyonluğu hedefleyecek kadro bütçeleri Gs'ın genel imkanları dahilinde. Geçen 2-3 seneye bakarsanız zaten kadrolarla, bütçelerle sabittir.

Arenas 'duman etme' mecazını gerçeğe de dönüştürebilir. Zira soyunma odasına silah sokmuşluğu var. :) Şaka maka çocukluk yıllarımdan kalma güzel bir anıdır Arenas. 'Gil Zero' ayakkabıları hala durur. Anı olarak kalmasında bir sakınca yok sanırım. :)

Ender Aslan yerine Kerem Tunçerinin gelmesi taraftarıyım, Arroyo kenarda olduğu zamanlarda sahada oyun aklının sıfırlara inmemesi için Kerem çok iyi bir alternatif olabilir.
2 numarada Sinan Güler in yanına kim alınacak en önemli konu bu gibi görünüyor
Kısa Forvette Markoishvili - Cenk gayet verimliydi bu sezonda özellikle playofflarda...
En sıkıntılı bölgemizd PF de ise Erceg zaten koç tercihi olarak 35 dakika civarlarında süre alıyor beğensekte beğenmesekte onunda savunmayla uzaktan yakından alakası olmadığı için diri kalabiliyor bu süre içerisnde :) ancak yinede en önemli özelliği Arroyodan sonra kritik anlarda şutuna güvenebileceğim en önemli isim.. Kerem Gönlüm 5-10 dakikalarda süre alacaktır muhtemelen.
Ve herkesin hemfikir olduğu konuda pivot transferi tabi ki buraya alınacak oyuncu Pops dan daha efektif olmalı hücumda...

Kerem Tunçeri - 2 numara ve birde pivot transferiyle transfer kapatılabilir, buna yüksek bütçe ayırmanında gerektiğini düşünmüyorum...

Ben Kerem'in 5 dakika süre alacağını düşünmüyorum. Hala dinç bence, rahatlıkla 14-15 dk oynar. KG pivota da kayar, ordan da süre alır. 2 numara Arenas denilmiş çok isterim zamanında büyük hayranıydım ama Avrupa'ya dönmek kafamda yok tarzı bir açıklama yapmıştı 1-2 sene önce, zor o iş bence. Pivot için Vougouikas'ı istiyormuş Ergin hoca, öyle yazıyor bi kaç yerde. Genç Kazım var twitter'da o doğru bilgi verebiliyor bazen. Pullen ile de ilgileniyormuşuz.

Arroyo-Barış
Hopson-Pocius-Sinan
Marko-Cenk
Gelabale
KG-Erceg
Furkan-Vougouikas

Güzel kadro olur bence, Gelabale 3.5 için ideal oyuncu. Hopson olmazsa Alan Anderson, Joe Ragland, Jacob Pullen, Leandro Barbosa olabilir. Bence hiçbiri sağlam Jamont'tan iyi değil ama sağlam olup olmadığına emin olmadan almak büyük bir kumar.

Ian Vougioukas ve Pullen da gelirse (Gelebale ve Pocius oldu sayıyorum) yine geçen yılkinden daha iyi bir kadro kurmuş oluruz.Gelebale isim olarak benim için biraz hayal kırıklığı oldu ama özellikle Fenerbahçe maçlarında onların elindeki sizelı 3 numaralar sorun yaratabiliyordu.Belki bunu bir nebze engellemek için alındı.Zaten 2-3 numarada Pocius-Marko ikilisi ana plan olacak.

Vougioukas'ı da uzun zamandır underrated bulurum.Çok iyi sırtı dönük oyunu var.Ekstrem bir ribauntçu değil tabii ama sorun yaratacak birisi de değil ribaunt konusunda.Zaten backup olarak Furkan var.Olumlu transfer olur.Pullen da olumlu transfer olur

O isimler, kastım Pullen ve Vougioukas, doğru olsa bence de gayet güzel bir kadro kurulabilir. Pullen, profil olarak biraz düşük kaçabilir ama daha önce de bahsettiğim oyuncuyu parlatma ve verim alma olayını hayata geçirdiğimiz takdirde bence gayet verimli olabilecek bir oyuncu. Fena bir NCAA kariyeri yok, ardından İtalya ve İsrail'de skorer yanını göstermiş, Barcelona'da 3. guard olarak aldığı sürelerde fena işler yapmamış. Delici, savunmada top kapma konusunda başarılı, şutuna dair de elimizde yeterli doneler var; bu bütçeyle aradığımız combo guard olabilir.

Ian Vougioukas ise Sofo, Javtokas, Maric isimlerinin ortak noktası olan sırtı dönük hücum olayının koç tarafından ne kadar değer gördüğünü düşünürsek, düşünülmesi mantıklı bir isim. Kazan'da çok iyi performanslar da gösterdi, bence çok güzel bir hamle olur.

Carlos Arroyo - Jacob Pullen - Ender Arslan
Martynas Pocius - Sinan Güler
Manuchar Markoishvili - Cenk Akyol - Mickael Gelabale
Zoran Erceg - Kerem Gönlüm
Ian Vougioukas - Furkan Aldemr

Gayet güzel bir rotasyon olur. Şu belirsizlik ortadan kalkıp, şuna benzer bir rotasyon kurulsa ben fitim.

Ian Vougioukas nokta transfer olur. Alinabilecek en iyi 5 numaralardan biri bence. Furkan'in eksiklerini tamamlar. InsaAllah alinmasi dusunuluyordur.

Arkadaşlar malum, Murat Özyer'in oyuncu kaçırmak en büyük işi. O yüzden Furkan konusunda paraya bakmadan imza attırdı zira Furkan'da gitseydi Özyer'i bu sefer kimse kollayamazdı. Ve bu yüksek imza yüzünden şimdi bütün yerli oyuncular yüksek ücret istiyor doğal olarak. Yani anlayacağınız Murat Özyer yine sıçtı batırdı.

Beyler mantıklı düşünürsek fazla sıkıntı yaratmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Bizim için önemli olan çekirdeği korumak, bu da Arroyo-Marko-Cenk-Furkan 4lüsü demek, geri kalan parçaları Gelebale, Pocius tarzı adamlarla kapatıp bu seneki oyunumuzun üstüne koyabiliriz.

Isımlere takılmıyorum sadece benı kahreden rakıplerımız her ıstedığı oyuncuyu alabılıyorken bız neden heryıl böyle durumlara düşüyoruz. Unal AYSAL bana hıcbır zaman cıddı gelmemıstır bundan sonrada gelmeyecektır. İşte onların arkasında ULKER VAR gıbı soylemler olabılır ama kulubunu seven ınsanlar var demek BIzde ıse sadece bu kulübün ustunden nasıl reklam yaparızlar var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri