2014-2015 Transfer Sezonu

Herkese Merhaba..

Öncelikle basketsever bir Fb'li olarak Gs Odeabank'ı müthiş başarısından ötürü kutlarım. Kısıtlı bütçe ve kadrosuyla Türk Kadın Basketbol tarihinin en büyük başarısını yakaladılar. Umarım bu sezonda da bu başarıyı sürdürürler.

İzniniz olursa bende daha çok Fb transferleri ve kadro yapısıyla ilgili yorumlar yapmak isterim.

Objektif olmak ve doğru üslup kullanmak kaydı ile başka takım taraftarlarınında görüşlerini duymaktan kendi adıma memmuniyet duyarım. Kutlama ve başarı dilekleriniz için gösterdiğiniz nezaketten ötürü size teşekkür ederim.

Fenerbahçe Tina Charles'ı Avrupalı devşirme olarak kullanacakmış diye söylentiler var. Pek inanmadım buna. Ruslar'ı bekliyorlarmış. Onlarda bir kıtadışını avrupalı olarak devşirecekmiş. Fenerde ona göre harekete geçecekmiş. Ayrıca Türk Telekomun koçuyula görüşüyorlarmış.

Transfer çalışmalarına pazartesi başlıyormuşuz. Buna da şükür. Takımın önceliği Işıl'ı takımda tutmak olmalı.

Demek ki neymiş? Başarılı olmayacakmışsın..
Ya da insanda Salih Dursun, Yiğit Gökoglan, Burdisso şansı olacak.

Taraftarı olmasam eğlenceli kulüp aslında .. Bir kulüp düşünün; sezonu 3 kupayla kapatan branşın kadrosunu dagıtıyor..

Demek ki neymiş? Başarılı olmayacakmışsın..
Ya da insanda Salih Dursun, Yiğit Gökoglan, Burdisso şansı olacak.

Taraftarı olmasam eğlenceli kulüp aslında .. Bir kulüp düşünün; sezonu 3 kupayla kapatan branşın kadrosunu dagıtıyor..

Beşiktaş'ta 3 kupalı sezondan sonra tüm kadrosu ekonomik nedenlerle dağılmıştı. Fenerbahçe kadın voleybolda CL şampiyonu olduğunda da kadro'da ciddi değişiklik olmuştu. Spor içinde çoğu ekonomik nedenler olmak üzere böyle şeyler olabiliyor. Bizimki ilgisizlikten gidiyor. Işıl imzayı atalı nerdeyse 1 ay olmuş. Şampiyon olmasakta Ekrem hoca'nın onu kulupte tutmak isteyeceği %100 belli iken neden birşey yapamadık. Işılın Rusyada başka takımla görüştüğünü tüm takım biliyordur herhalde. İlla gitmek istiyorsa sene sonunu bekle denmeliydi Işıl'a. Nevriye'yi ise 1 sene oynamayı ikna edebilecek insanlar var. Tabi uygun ücrete.

Işıl ve Nevriye kalırsa yinede kaybettiğimiz birşey yok bence. Alba'nın gidişini anlayabilirim. Avrupanın en iyi oyuncusu yüksek teklifler alacaktır elbet. Takımda bir takım sorunlar yaşaması gitmesinde ana neden olabilir. Hem Ekrem hoca'nın istediği tarzda oyuncu değildi. Bu 1 senedir bilinen birşey. Demekki Ekrem hocanın aklında birşeyler var.

Bugün Valencia-Levante maçında ULEB Eurocup'ı kazanan Valencia basket takımı alkışlandı. Oyuncular kupayla birlikte sahaya geldiler. Futbolcular ve taraftarlar onları alkışladı. İki takım birlikte fotograf çektirdiler. Çok güzel bir olaya imza atmış Valencia yönetimi. Çok beğendim.

Instagram

Bizde bunu 3 kupayı kazanan basket takımımız için yapmalıydık. Çok anlamlı olurdu. İnşallah erkek takımımıza nasip olur.

Bugün Valencia-Levante maçında ULEB Eurocup'ı kazanan Valencia basket takımı alkışlandı. Oyuncular kupayla birlikte sahaya geldiler. Futbolcular ve taraftarlar onları alkışladı. İki takım birlikte fotograf çektirdiler. Çok güzel bir olaya imza atmış Valencia yönetimi. Çok beğendim.

Instagram

Bizde bunu 3 kupayı kazanan basket takımımız için yapmalıydık. Çok anlamlı olurdu. İnşallah erkek takımımıza nasip olur.

Gençlerbirliği maçında plaket verildi bütün sporculara eurolig için ama boş tribünlerdi malesef. Çünkü böyle etkinliklere tff izin vermiyormuş galiba maça başlamasının 30-45 dksına kadar.

Gençlerbirliği maçında plaket verildi bütün sporculara ama boş tribünlerdi malesef. Çünkü böyle etkinliklere tff izin vermiyormuş galiba maça başlamasının 30-45 dksına kadar.

Bunları bilmiyordum. Plaket vermek artık çok demode kaldı. Hep aynı şey. Böyle organizasyonlar daha ilgi çekici. Hem yayıncı kuruluş içinde iyi. Klasik maç başlangıcı yerine bu olayı yayınlamak izleyenler için daha anlamlı ve keyifli olur. 1 maçlık izin alınabilir diye düşünüyorum TFF'den.

Ruslar Tina'ya vatandaşlık vermişler ki Fenerbahçe Avrupalı statüsünde oynatabilsin diye, amme hizmeti :)

Eğer çifte vatandaşlığın varsa, hangi Ülkenin milli takımında oynuyorsan o Ülkenin vatandaşı olarak kadroda yer buluyorsun. Sue Bird'in İsrail, Diana Taurasi'nin İtalyan pasaportu var ama ikisi de ABD milli takımında oynadığı için kıta dışı olarak oynuyorlar. Mevcut kurallar dahilinde Tina'yı bosman oynatmak imkansız.

Tina'yı bilemem ama Whalen, FB'ye giderse çok üzülürüm. Keşke tekrar bize gelse. Ancak FB'nin Angel'dan vazgeçmesi de çok büyük hata bence. Bir yandan da bizim için çok olumlu zira bizi en çok yoran oyuncuydu.

Ruslar Tina'ya vatandaşlık vermişler ki Fenerbahçe Avrupalı statüsünde oynatabilsin diye, amme hizmeti :)

Eğer çifte vatandaşlığın varsa, hangi Ülkenin milli takımında oynuyorsan o Ülkenin vatandaşı olarak kadroda yer buluyorsun. Sue Bird'in İsrail, Diana Taurasi'nin İtalyan pasaportu var ama ikisi de ABD milli takımında oynadığı için kıta dışı olarak oynuyorlar. Mevcut kurallar dahilinde Tina'yı bosman oynatmak imkansız.

ABD milli takımda oynamış birinin devşirme olmayacağını bende biliyorum zaten. Belirtim zaten inanmadığımı. Ruslar Tinayı devşirme yapıp fenere vercek hali yok. Benim kastettiğim teamül olarak. Yani ruslar bir kıtadışı bir oyuncuyu devşirecek, şikecilerde aynı yolu izleyip tinayı avrupalı statüsünde oynatmayı düşünüyormuş. Olur mu dersen çok zor ihtimal ama rusların fiba'daki ağırlığı ortada. 2 senedir EL finallerini etik olmamasına ragmen onlar yapıyor. Güçleri belli. Hiç değilse Fener olma ihtimali düşük olan birşey için bie uğraşıyor. Peki biz ne halt yiyoruz ?

Sancho'nun geç gelmesi problem değil diyen arkadaşlara katılmıyorum. Bu sene bir maç farkla ligi lider bitirdik, saha avantajımız sayesinde şampiyonluğu kazandık. Yönetimin kuşa çevireceği takımla, hem de Sancho'suzken alacağımız ekstra bir mağlubiyet liderliğimizi engelleyebilir. Aziz'in birkaç metreden hakemlere, 20 cm'den federasyon yetkililerine sövdüğü ortamda maç kazanmak zorunda kalabiliriz final serisinde.

Beşiktaş'ta 3 kupalı sezondan sonra tüm kadrosu ekonomik nedenlerle dağılmıştı. Fenerbahçe kadın voleybolda CL şampiyonu olduğunda da kadro'da ciddi değişiklik olmuştu. Spor içinde çoğu ekonomik nedenler olmak üzere böyle şeyler olabiliyor. Bizimki ilgisizlikten gidiyor. Işıl imzayı atalı nerdeyse 1 ay olmuş. Şampiyon olmasakta Ekrem hoca'nın onu kulupte tutmak isteyeceği %100 belli iken neden birşey yapamadık. Işılın Rusyada başka takımla görüştüğünü tüm takım biliyordur herhalde. İlla gitmek istiyorsa sene sonunu bekle denmeliydi Işıl'a. Nevriye'yi ise 1 sene oynamayı ikna edebilecek insanlar var. Tabi uygun ücrete.

Işıl ve Nevriye kalırsa yinede kaybettiğimiz birşey yok bence. Alba'nın gidişini anlayabilirim. Avrupanın en iyi oyuncusu yüksek teklifler alacaktır elbet. Takımda bir takım sorunlar yaşaması gitmesinde ana neden olabilir. Hem Ekrem hoca'nın istediği tarzda oyuncu değildi. Bu 1 senedir bilinen birşey. Demekki Ekrem hocanın aklında birşeyler var.

Spor içerisinde değil futbol haricinde branşlarda oluyor. Ha futbolda da yaparsak yine biz yapıyoruz zaten(2000li yılların başı)

Bu konuda İspanyol ve Alman kulüpleri örnek alınmalıdır. Sürdürülebilir başarı konusunda ülke olarak kötüyüz.

Yıllar sonra gelen şampiyonluk ve EL şampiyonluğu üstüne bu başlığa girmek tüm olumsuzluklara rağmen keyifli ve mutluluk verici... Geçen yıl Ekrem Memnun'la olan karşılaşmamız ve kısa muhabbetimizi burada paylaşmıştım. O günkü ruh hali ve motivasyonu aklıma geldikçe bugün geldiğimiz noktaya inanamıyorum. Böyle büyük bir işi Ekrem Memnun'dan başka kimse yapamazdı herhalde....

Evet, Alba'yı kaybettik, kaptan da ayrılacak gibi gözüküyor. 2 ismin de yeri hiçbir şekilde dolmaz ama ben pembe gözlüklerle de olsa farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Malum Işıl'ın 2 yıldır üstlendiği rol ve ortaya koyduğu mücadele insanlık üstü. Muazzam bir sorumluluk ve fiziksel yıpranma söz konusu. Bunun üzerine çok önemli bir Dünya Şampiyonası oynanacak ülkemizde. Böyle bir turnuvadan ve olağanüstü mücadelenin ortaya konduğu 2 yıldan sonra kaptandan aynı performansı alamayabiliriz gelecek yıl. Bugün en üst düzey oyuncular bile takıma katılma konusunda taviz bekliyor. Fowles, Sancho, Sue Bird...vs. Geçmiş yıllardan birçok örnek sayabiliriz. Rusya'ya gitmesi ona fiziksel açıdan,psikolojik açıdan ve maddi açıdan iyi gelecektir. 1 sene ayrılık 2 taraf için de katlanılabilir.

Bunun yanında Sancho'ya da gerekli tavizler verilmeli ve sözleşmesi uzun tutulmalı. EU pasaportu nedeniyle elde tutmamız şart gelecek yıl yararlanmasak da.

Ekaterinburg'un kurduğu kadro ortadayken bizim için gelecek yıl geçiş yılı olması açısından son derece uygun. Bu saatten sonra iyi bir yabancı rotasyonu oluşturmamız zor. Avrupa'da forma giyen kaliteli kıta dışı oyuncuların kontratları kapalı. Tek çare Delle Donne kalitesinde yeni jenerasyon kıta dışı oyunculara yönelmek ama onlar için de Çin daha cazip gibi gözüküyor. Işıl için tazminat ödemektense ve vasat yabancılara ederinin üzerinde para ödeyip iddialı olmaya çalışmaktansa Dünya basketbol şampiyonasının oynanacağı ekstrem bir yılda yeni yerli oyuncular kazanmak üstüne bir strateji geliştirilebilir. FB'nin elinde Q ve Birsel dışında yerli yok. Piyasadaki potansiyelli yerlileri toplayarak bir takım oluşturmak daha mantıklı olabilir. Koç kullanabileceği genç 1-2 yerli oyuncu yakalasa Işıl'ın 1 yıl aradan sonra dönüşüyle birlikte uzun süreli başarı için ciddi avantaj yakalayabiliriz. Yabancı oyuncu bulmak zaten kolay. Paraya bakıyor. Hayırlısı...

Sezonu üç kupa ile kapatan kızlara, utanmasalar diyecekler ki ne gerek vardı bu kupalara ne güzel rahat rahat küçülüyorduk ! Oldu mu şimdi bu başarılar sizin yüzünüzden taraftar bizi suçluyor. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Karşı taraf Avrupanın en büyüğü olmuş olsa idi gündem hala kupa olurdu bizde ise her zaman ki gibi kaos. Yazık hem de çok yazık...

En ufak keyfi kalmadı hiçbirşeyin.
Senelerdir beklenene sonunda ulaştık ama herşey kursağımızda kaldı. Ne diyim..
Ekrem hocama çok üzülüyorum. Şu yaşattıklarından sonra bir dediğinin iki edilmemesi gerekiyordu.

Işıl ve Alba yoksa hiç kimse bu sezonki performansı beklemesin. Hayâlcilikten öteye gitmez. Bir de Alba'nın boşluğunun doldurulacağına inananlar var. Kimle acaba?

Işıl ve Alba kalsın başka transfer istemiyorum.

Özellikle Işıl muhakkak kalmalı.

Allahım ya.

Kupanın sevincini bile yaşatamadiniz ya.

Allah da sizi bildiği gibi yapsın , ey bu kaosta emeği geçenler.

Yaprak dökümü başladı. Alba Torrens Ekaterinburg'da!

Bakalım sırada kim var!