2014-2015 Transfer Sezonu

ABD milli takımda oynamış birinin devşirme olmayacağını bende biliyorum zaten. Belirtim zaten inanmadığımı. Ruslar Tinayı devşirme yapıp fenere vercek hali yok. Benim kastettiğim teamül olarak. Yani ruslar bir kıtadışı bir oyuncuyu devşirecek, şikecilerde aynı yolu izleyip tinayı avrupalı statüsünde oynatmayı düşünüyormuş. Olur mu dersen çok zor ihtimal ama rusların fiba'daki ağırlığı ortada. 2 senedir EL finallerini etik olmamasına ragmen onlar yapıyor. Güçleri belli. Hiç değilse Fener olma ihtimali düşük olan birşey için bie uğraşıyor. Peki biz ne halt yiyoruz ?

Ben size cevap olarak yazmadım, bir çok yerde okuduğum konu ile ilgili görüşümü yazdım.

Aziz Yıldırım'a kızıyoruz ama adam kulübü için herşeyi yapıyor. Bu adamın başarı elde bir takımı dağıttığını gördünüz mü?

Bu ancak bizim Bizans tekfurlarına has bir karakterdir. Takımlarını desteklemek için her şartı zorlayarak salona gelmeye çalışıyorlar. Ne olursa olsun takdir edilmeli. Bizimkiler 25 milyoncuk gitmesin diye ancak Trabzon'a gittiler!

Işıl ve Alba kendini kurtardı, darısı diğerlerinin başına!

Aziz Yıldırım'a kızıyoruz ama adam kulübü için herşeyi yapıyor. Bu adamın başarı elde bir takımı dağıttığını gördünüz mü?

Bu ancak bizim Bizans tekfurlarına has bir karakterdir. Takımlarını desteklemek için her şartı zorlayarak salona gelmeye çalışıyorlar. Ne olursa olsun takdir edilmeli. Bizimkiler 25 milyoncuk gitmesin diye ancak Trabzon'a gittiler!

Işıl ve Alba kendini kurtardı, darısı diğerlerinin başına!

FB de voleybolda avrupa şampiyonluğunu aldıktan sonra takımı dağıttı. Naz Aydemir gibi oyuncular başka takımlara gitti. Kaldı ki Aziz'in kulübü kazansın diye HERŞEYİ yapmasına karşıyız zaten biz tam olarak. Ünal Aysal yapsa o HERŞEYİ ona da karşı oluruz

Bu olaylar neden bu kadar büyütüldü hala anlamıyorum. Burdaki çoğu arkadaşın kadın basketbola ilgisi yoktu. İlgisi olan yanından geçen teyet geçemn bir uğrayıp çıkan herkesin bildiği de tek şey vardı Seneye takımda Sancho Nevriye Alba Işıl olmayacaktı. Sadece Bahar kalıyordu o da bir sene daha sözleşmesi olduğu için ama büyük ihtimalle kulüp onun da önünü açar diyorduk. Yani önümüzdeki sezon gençlerle oynayacağımızı çok defa konuştuk. KAdın basketbol seyircisi zaten azdır bilir herkes birbirini. Hatta sadece GS'ınkileri değil İÜBGD FB BJK kadın basket taraftarlarını da bilirsin. Ve bunları hemen herkes biliyordu.

Bu sitede de Işıl'a çok defa Birselin sol kolu etmez artık yenisine bakmalı onda ısrarcı olmamalıyız loser looser falan derlerken savunduk onu. Çünkü derdimiz Işıl veya X değil gerçeklerdi. Biraz empati yapmak bunun için yeterliydi. Bunları dediğim için rakip forumlarda oyunculara aşık olmakla da suçlandım menagerleri olduğumda söylendi akrabaları olduğum vb laflar da edildi. Seimone için de aynı teoriyi söylemiştim CEyhun onu gönderdiği sezon MVP oldu WNBA'de. Çünkü adım adım gelişi belliydi bugünlerin. Işıl için de Sakatlık sonrası Ceyhun gibi bir hocayla çalışıyor olması hayatının en kötü anlarıdır demiştim. Yanıltmadı da sağolsun. Biz Işıl ve benzeri oyuncuları savunmaktan usanmayız. Ama böyle savunmak zorunda kalmayışımızın da keyfi bir başka oluyor

Şimdi yönetime laf eden bir çok adam olmuş. Kardeşim taraftarın kafasında kadın basket ve erkek voleybol değersiz. GS'ın nedne bu branşlarının olduğundan habersiz sözde taraftarcıklar var her yanda. EL şampiyonu olmuş takımı Botaş maçında 2500 kişi yoktu alkışlayan! Bu mudur yönetime "Sahip çıkın lan EL'i kazanmış takıma!!" mesajınız?

FB ile final serisi maçlarında gelir dedik neredeydiniz? ilk 2 maç salona gelenlerin toplamı İpekçi'yi doldurmuyor:) Son maça bakmayın o artık kriket maçı olsa dolacak maçtı. GS yönetimine mesaj verilecekse daha takım EL'i alıp döndüğündeki ilk Botaş maçında salonu hınca hınçdoldurarak verirdik. Hadi o olmadı FB serisinde ilk iki maçta verirdik.

Şimdi sen bunları yapma bu efsane takıma sahip çıkma. Sonra yönetime ilgisiz diye burda rahat rahat küfür et. Ohh ne ala memleket. Herkes de bu küfürleri doğal bulmuş ki biri yönetime hakaret ediyor öbürü beğeniyor. Sonra öbürü yönetime küfrediyor diğeri beğeniyor:))

Kardeşim GS yönetimini böyle ikna edemezsin. Bugün GS yönetimi Kadın basketbol şubesini kapattım dese GS taraftarının %90'nının haberi olmaz haberi ola %10'un da %9'u iyi olmuş der. yönetimlere proje ile gidlir belli planlarla gidilir. Bunlar uygulanır. GS basketbolunda da bir küçülme olacağı aşikardı. Sen kadın basketbol sevdalısı maça Futbol formasıyla gidersen yönetim zaten gerekli mesajı almış oluyor.

Alınan kuğalar sonrası Başkanımız Ünal Aysal düğmeye bastı. 5 GS'lı işadamından bu şubenin devamı için gerekli kaynak konusunda garanti aldı. Eğer olmazsa da şubeyi Başkanımız finanse edecek. Bu zaten belli E durum böyleyken sen ne diye burda adama küfrediyon da adamın destek vereceğim dediği yer için hevesini kaçırıyorsun.

Transfere gelirsek Daha önce de dediğim gibi Nuria'yı aldık. Işıl başkan söz verdikten sonra hikayeydi zaten illaki kalacaktı. Sancho da kalacak. Nevriye kalır mı bilmem ama kalsa bile Bahar'dan artık bir zahmet faydalanalım. Faydalanamıyorsak kızın da önünü kapatmayalım gönderelim bir takıma. Milli takımın 4 numarası sezonda ortalama 4 dk oynar mı?

Şimdi Sancho ve Nuria olduğuna göre 2 amerikalı alabileceğiz. Bu amerikalıların biri uzun biri 2-3 olması lazım. Alba'nın işlevini de yerine getirecek biri yani. Artık onu da herkesin hayal gücüne bırakıyorum. İsim söyleyince garip laflar ediliyor:))

Ben Işıl'ın %90 gidiyorum lafına bu yüzden sevinmiştim. Kalacağı alenen belliydi ama bu camiayı biraz tetikledi. Ha bu arada umarım o kıza hakkını da verirler. 2 senede 1 milyon euro alanlar varken yıllık 450 TL'ye oynuyordu. Üstelik takımda neredeyse hiç süre almayan başkası yıllık 400 alıyor:)) Herkes alsın babamın parası değil 2-3 milyon € alsın hatta derdim değil. Ama Işıl hakkını alsın artık.

Gelecek güzeloalcak ona eminim. En azından 2 ay önce, kadın basket emekçilerinin takımının idarecilerinin gördüğü resimden daha güzel bir resim var artık geleceğe dair!

Bence Bone kesin kalır. Çömez yılında bu kadar olan seneye daha fazla katkı verir. Ki Nevriye'nin de olmayacağı varsayılan bir sezonda 30-35 ortalama dakikaları oynayacak dirilikte bir genç herkesin işine yarar:) Zee için bilmiyorum takım uyumu çok iyi ayrıca ülkedeki tüm yabancı kadın basketçilerin reyizi gibiydi:)) Ama Ekrem Hoca Alba'yı göndermeyi zaten planlamıştı buna göre planını yaptı. ALba yoksa oraya onun eksikliğini de giderecek net şutör birini alacaktır gibime geliyor

Rusya ve Avrupa’nın son dönemde en büyük yatırım yapan takımı UMMC Ekaterinburg’da 4 oyuncu ile yollar ayrıldı.
Bu sezon Euroleague Final 8 yarı finalinde Galatasaray Odeabank’a yenilerek büyük bir şok yaşayan Ekaterinburg, Sue Bird, Ann Wauters, Anete Jekabsone ve Anna Petrakova’nın gelecek sezon takımda yer almayacağını açıkladı.

>>> Eski oyuncumuz Wauters Fransaya transfer oldu. Her zaman hayalimdir Sue Bird'i bu kadro altında görmek ama artık çok geç.
>>>Cappie dün twitter adresinden yeni sezonda kadroda kalabileceğini söylemiş. Karşıyaka dış transferde istediğini alamadı. Onlarda bizim gibi. Şu haliyle Cappie'nin kalması bizim avantajımızadır. Ayrıca Ndour ile ilgileniyorlarmış.

2-3 numaraya Maya gibi 1. sınıf bir oyuncu alınmayacaksa Shavonte'nin kalması daha mantıklı.
Bone ise kalabilir. İlk geldiğinde iyi değildi ama son 3 ayda oyununu çok geliştirmişti. Yaşını da düşünürsek seneye daha da yükseltebilir oyununu.

Nuria Martinez transferi,Işıl'ın yükünü hafifletmek açısından iyi oldu.Zellous'un sözleşmesi devam ediyor.Şebnem ve Nevriye'nin kararı bizim için kötü oldu,bakalım neler yapabileceğiz o konuda? Sühan Ağabey'in dediği gibi ,bu sezon büyük ihtimalle tekrar anlaşacağımız Kelsey Bone daha fazla katkı verecektir.Şu aşamada vakit geçmeden Sancho'yu da bir an önce takımda tutmalıyız.Sancho,kesinlikle Avrupa'nın en iyi atleti ve şutu olan bir uzunu konumunda.Bazı arkadaşlar Maya Moore'un alınmasını istiyorlar.Evet iyi bir oyuncu ama ben hem bütçe açısından hem de Ekrem Memnun açısından böyle bir transferin gereksiz olduğunu düşünüyorum(Zaten alamayacağız :) ) 3 numara pozisyonunda bir boşluğumuz olacak, burada biraz sıkıntı yaşayacağız.Bu sene 5 yabancılı bir kadro kullanmamız halinde bir yabancı 3 numara ile anlaşmamız zaruri olacak gibi gözüküyor...

Nevriye de bırakırsa altyapımızda oynayan İnci Güçlü'yü görmek isterim kadroda. 2.05 boyunda, yüksek ihtimalde Wnba'de oynayacak 2. Türk olacak. Güçlenmesi gerekecek biraz. Onuda halledebilir. Ne dersiniz ?

????????????????????????????????????????????????????????????

En skorerimiz Alba gitti. Yerine kim düşünülüyor acaba? Ekrem Hoca'nın Alba'yı sistemine uymadığı için istemediği falan söyleniyor da eğer Alba olmasaydı en önemli maçların en kritik anlarında ne yapardı acaba Ekrem Hoca? Yanlış anlaşılmasın Ekrem Hoca'ya saygım ve sevgim sonsuz da bence süper takımdık ya. Umarım Seimone'yi alabiliriz diyeceğim de hiç ümidim yok.. Alba kalitesinde birini bulmamız çok zor.