2014-2015 Transfer Sezonu

İnci için biraz erken değil mi?

Yaşı 15 ama 2.05 boy var. Güçlenirse bu tempoyu kaldırır. Nevriye bırakırsa Bone 30-35 dakika oynayacak. Kalan 10 dakikada Yasemin Horasan'ı falan değil şahsen İnci'yi görmek isterim. Eğer bu yaşta az biraz bu tempoya ve sertliğe alışırsa kariyeri için çok olumlu olur. 5 numaranın back up'ı olmayacaksa bile Ekrem hoca onu sık sık kadroya almalı. Erkenden yetişsin.

İnci gibi çok küçük yaşlarda boyu çok uzayan insanlarda ilerki zamanlarda ciddi sağlık sorunları çıkıyor. Bu sağlık sorunlarından dolayı onu 25'li yaşlarda göremeyebiliriz. Erkenden oynaması lazım. Hiç değilse sık sık kadroda yer almalı.

alba yerine birini bulmak lazım

Avrupalı 3 yok piyasada. Var olanların kalitesini de biz beğenmeyeceğiz. Şuanda Alba kalitesinde 3 numara yok. Çözüm belli muhtemelende o olacak. Zellous ile yollar ayrılacak. 2-3 oynayan bir kıtadışı oyuncu alacağız.

Alba demişken Şebnem'de hukuk kariyerine devam etmek için basketbolu birakacakmış. 40 yaşından sonrada olur avukat. Ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Haliyle 3 numaraya bir Türk oyuncu daha lazım. Tuğba-Şaziye ikilisini paket yapıp almak lazım.

Bone ya da Shavonte'den birini yerli statüsüne geçirme ihtimalimiz olsa keşke.

Ayrıca Begüm Dalgalar da Şebnem yokken onun yerini en iyi dolduracak oyuncudur.

Tuğba Palazoğlu ve Pınar Demirok'tan birini de Esra'nin yerine kadroya katarsak rotasyonumuz daha da genişlemiş olur.

Bone ya da Shavonte'den birini yerli statüsüne geçirme ihtimalimiz olsa keşke.

Ayrıca Begüm Dalgalar da Şebnem yokken onun yerini en iyi dolduracak oyuncudur.

Tuğba Palazoğlu ve Pınar Demirok'tan birini de Esra'nin yerine kadroya katarsak rotasyonumuz daha da genişlemiş olur.

Zellous'un yaşı tutmuyor. Bone yapabilme ihtimalimiz var ama onun isteyeceğini zannetmiyorum. Geleceği parlak ABD milli takımına seçilme olasılığı yüksek. İstemez. Gerçi bu sezonki Wnba sezonunu takip etmek lazım. Beklentilerin baya altında kalırsa (zannetmiyorum) belki aklını çeleriz.

Bone zaten mew.yorktan transfer oldu.Takimin ismini hatirlamiyorum ama daha fazla sure alabilecegi bir takim.Bu sene 27-28 dakika 14-15 SAYI 7-9 ribaunt performanslari gorebiliriz insallah.

En skorerimiz Alba gitti. Yerine kim düşünülüyor acaba? Ekrem Hoca'nın Alba'yı sistemine uymadığı için istemediği falan söyleniyor da eğer Alba olmasaydı en önemli maçların en kritik anlarında ne yapardı acaba Ekrem Hoca? Yanlış anlaşılmasın Ekrem Hoca'ya saygım ve sevgim sonsuz da bence süper takımdık ya. Umarım Seimone'yi alabiliriz diyeceğim de hiç ümidim yok.. Alba kalitesinde birini bulmamız çok zor.

Ben Alba'nın gidişini ne Ekrem Hocanın nede teknik kadronun istediğini düşünüyorum bunda en büyük etken şube sorumlusu ve yönetim biliniyordu sözleşmesinin bittiği.

Fenerdeki bibriçkayı mı alsak Avrupa maçları için bizde takımın şutör ihtiyacı karşılanır en azından

Bütçe sıkıntısı yaşadığımız şu dönemde böyle bir lüksümüz yok gibi gözüküyor; ayrıca oyuncu memleketine dönmek istiyormuş galiba...

Begüm ne durumda sözleşmesi BJK ile devam ediyor mu? Şebnem bırakacaksa yerine gelemez mi?

Begüm ile geçen sezon da ilgilendik ama takımdaki rolünü beğenmediği için BJK'yi tercih etmişti; şuanda sözleşmesi devam ediyor, bize gelmesi zor gibi...

Nevriye de bırakırsa altyapımızda oynayan İnci Güçlü'yü görmek isterim kadroda. 2.05 boyunda, yüksek ihtimalde Wnba'de oynayacak 2. Türk olacak. Güçlenmesi gerekecek biraz. Onuda halledebilir. Ne dersiniz ?

İnci Güçlü çok büyük sağlık problemleri yaşıyor şu sıralar tedavisine başlanacak umarım tedaviye olumlu cevap verir...

Tuğba Palazoğlu şuanda boşta ama hem rotasyonda istediği yeri hem de maddi olarak istediği paraları verebilir miyiz? bilemiyorum...

Pınar Demirok bana göre önemli bir yerli oyuncu; savunması iyi ve hücum için ilk yaptığı iş takım ribaundu aldığı anda karşı potada bitiveriyor :) ama onun da İÜBGD ile sözleşmesi devam ediyor

Bone yapabilme ihtimalimiz var ama onun isteyeceğini zannetmiyorum. Geleceği parlak ABD milli takımına seçilme olasılığı yüksek. İstemez. Gerçi bu sezonki Wnba sezonunu takip etmek lazım. Beklentilerin baya altında kalırsa (zannetmiyorum) belki aklını çeleriz.

Fowles-Tina-Parker-Ogwumike kardeşler-Griner-Dolson-Johnson-Lavander-Young gibi neredeyse hiçbiri 30u görmemiş isimler varken Bone için milli takım rüyadan daha ileriye gidemez gibi gözüküyor :(

Isıl bu yıl gıtmelı Yasemen ve Ozge'ye en azından 1 sezon oynama sansı verılmelı. Artık ozellıkle Yasemen'ın ne yapabıleceğını gormek lazım. Oturarak hıc bır oyuncu bırsey katamaz kendıne.

FB de voleybolda avrupa şampiyonluğunu aldıktan sonra takımı dağıttı. Naz Aydemir gibi oyuncular başka takımlara gitti. Kaldı ki Aziz'in kulübü kazansın diye HERŞEYİ yapmasına karşıyız zaten biz tam olarak. Ünal Aysal yapsa o HERŞEYİ ona da karşı oluruz

Bu olaylar neden bu kadar büyütüldü hala anlamıyorum. Burdaki çoğu arkadaşın kadın basketbola ilgisi yoktu. İlgisi olan yanından geçen teyet geçemn bir uğrayıp çıkan herkesin bildiği de tek şey vardı Seneye takımda Sancho Nevriye Alba Işıl olmayacaktı. Sadece Bahar kalıyordu o da bir sene daha sözleşmesi olduğu için ama büyük ihtimalle kulüp onun da önünü açar diyorduk. Yani önümüzdeki sezon gençlerle oynayacağımızı çok defa konuştuk. KAdın basketbol seyircisi zaten azdır bilir herkes birbirini. Hatta sadece GS'ınkileri değil İÜBGD FB BJK kadın basket taraftarlarını da bilirsin. Ve bunları hemen herkes biliyordu.

Bu sitede de Işıl'a çok defa Birselin sol kolu etmez artık yenisine bakmalı onda ısrarcı olmamalıyız loser looser falan derlerken savunduk onu. Çünkü derdimiz Işıl veya X değil gerçeklerdi. Biraz empati yapmak bunun için yeterliydi. Bunları dediğim için rakip forumlarda oyunculara aşık olmakla da suçlandım menagerleri olduğumda söylendi akrabaları olduğum vb laflar da edildi. Seimone için de aynı teoriyi söylemiştim CEyhun onu gönderdiği sezon MVP oldu WNBA'de. Çünkü adım adım gelişi belliydi bugünlerin. Işıl için de Sakatlık sonrası Ceyhun gibi bir hocayla çalışıyor olması hayatının en kötü anlarıdır demiştim. Yanıltmadı da sağolsun. Biz Işıl ve benzeri oyuncuları savunmaktan usanmayız. Ama böyle savunmak zorunda kalmayışımızın da keyfi bir başka oluyor

Şimdi yönetime laf eden bir çok adam olmuş. Kardeşim taraftarın kafasında kadın basket ve erkek voleybol değersiz. GS'ın nedne bu branşlarının olduğundan habersiz sözde taraftarcıklar var her yanda. EL şampiyonu olmuş takımı Botaş maçında 2500 kişi yoktu alkışlayan! Bu mudur yönetime "Sahip çıkın lan EL'i kazanmış takıma!!" mesajınız?

FB ile final serisi maçlarında gelir dedik neredeydiniz? ilk 2 maç salona gelenlerin toplamı İpekçi'yi doldurmuyor:) Son maça bakmayın o artık kriket maçı olsa dolacak maçtı. GS yönetimine mesaj verilecekse daha takım EL'i alıp döndüğündeki ilk Botaş maçında salonu hınca hınçdoldurarak verirdik. Hadi o olmadı FB serisinde ilk iki maçta verirdik.

Şimdi sen bunları yapma bu efsane takıma sahip çıkma. Sonra yönetime ilgisiz diye burda rahat rahat küfür et. Ohh ne ala memleket. Herkes de bu küfürleri doğal bulmuş ki biri yönetime hakaret ediyor öbürü beğeniyor. Sonra öbürü yönetime küfrediyor diğeri beğeniyor:))

Kardeşim GS yönetimini böyle ikna edemezsin. Bugün GS yönetimi Kadın basketbol şubesini kapattım dese GS taraftarının %90'nının haberi olmaz haberi ola %10'un da %9'u iyi olmuş der. yönetimlere proje ile gidlir belli planlarla gidilir. Bunlar uygulanır. GS basketbolunda da bir küçülme olacağı aşikardı. Sen kadın basketbol sevdalısı maça Futbol formasıyla gidersen yönetim zaten gerekli mesajı almış oluyor.

Alınan kuğalar sonrası Başkanımız Ünal Aysal düğmeye bastı. 5 GS'lı işadamından bu şubenin devamı için gerekli kaynak konusunda garanti aldı. Eğer olmazsa da şubeyi Başkanımız finanse edecek. Bu zaten belli E durum böyleyken sen ne diye burda adama küfrediyon da adamın destek vereceğim dediği yer için hevesini kaçırıyorsun.

Transfere gelirsek Daha önce de dediğim gibi Nuria'yı aldık. Işıl başkan söz verdikten sonra hikayeydi zaten illaki kalacaktı. Sancho da kalacak. Nevriye kalır mı bilmem ama kalsa bile Bahar'dan artık bir zahmet faydalanalım. Faydalanamıyorsak kızın da önünü kapatmayalım gönderelim bir takıma. Milli takımın 4 numarası sezonda ortalama 4 dk oynar mı?

Şimdi Sancho ve Nuria olduğuna göre 2 amerikalı alabileceğiz. Bu amerikalıların biri uzun biri 2-3 olması lazım. Alba'nın işlevini de yerine getirecek biri yani. Artık onu da herkesin hayal gücüne bırakıyorum. İsim söyleyince garip laflar ediliyor:))

Ben Işıl'ın %90 gidiyorum lafına bu yüzden sevinmiştim. Kalacağı alenen belliydi ama bu camiayı biraz tetikledi. Ha bu arada umarım o kıza hakkını da verirler. 2 senede 1 milyon euro alanlar varken yıllık 450 TL'ye oynuyordu. Üstelik takımda neredeyse hiç süre almayan başkası yıllık 400 alıyor:)) Herkes alsın babamın parası değil 2-3 milyon € alsın hatta derdim değil. Ama Işıl hakkını alsın artık.

Gelecek güzeloalcak ona eminim. En azından 2 ay önce, kadın basket emekçilerinin takımının idarecilerinin gördüğü resimden daha güzel bir resim var artık geleceğe dair!

Sühan kardeş,

Ben kombinesi olan her maça giden bir taraftarım.

Yönetimi de en acımasız şekilde eleştiririm gerekirse.

Bu forumda yıllardır basketbol yönetiminin çapsızlığına dair açılan forum başlıklarının sayısını ben unuttum.

8 sene feneri üst üste şampiyon yapan hangi yönetim ya da yönetimlerdi? Çemişgezek sporun yönetimiydi yoksa?

Adamın hevesi kaçacakmış, yoksa yatırım yapmazmış! Breh breh! Destek vere3cemiş başkan! Başkanın destek vermesi de nedir yahu! görevidir bu görevi!

Galatasaray heveslerin ve hırsların kulübü olamaz!

Bu hırs ve kompleks yüzünden futbolda fenere bile bile şampiyonluk hediye ettik, bu camianın evladı Fatih Hocamızı göndererek! Bu A.Kiğılı bile Ersun Yanal'asöylemiş.

Canım isterse ödenek ayırırım, istemezse ayırmam lüksüne kimse sahip değildir.

A.Yıldırım ile ise, adam hemen hemen her maçta yerini alıyor ve takımını ateşliyor, en basitinden.

Ya bizimkiler final serilerine bile gelmiyor, yönetici bu mudur?

Liderler örnek olur taraftarını da yönlendirir.

Barbara Turner ile anlaşmışız.

Sancho yokken ilk yarı kullanılır.Ocaktan sonra muhtemelen sadece EL'de oynar.

Newlin iddaaları da vardı ikisi bir arada nasıl olur bilmiyorum.

Botaşda oynadigi gibi bencil oynayamayacaktir . Kuvvetli ve lig tecrübesi olan bir oyuncu .. Bence yerli olarak gayet güzel bir transfer. Hayırlı olsun.

Bahar'ı BOTAŞ maçında izlemiştim. Hiç yaratıcılığı olmayan, elini aldığı her topu her durumda potaya sallamaya çalışmıştı. Bizde öyle birşey yapması imkansız. Sürpriz oldu bence de. Açıkçası ben istemezdim.

Alba'nın yerine transfer edilecekse ; Atdan inip essege binmektir bu . Ben sebnem'in yerine Türk statüsünde oynadigi icin transfer edildigini düsünüyorum . Alba'nın yeri kolay kolay dolmaz o ayrı bir mesele.