2014-2015 Transfer Sezonu

Kusura bakmayın ama Ayşe Cora'nın gidişi kayıp değil, takıma katkısı yok diyen arkadaşlar basketbola bakış açılarını bir daha gözden geçirsinler özellikle de Işıl ve Yasemen'in olmadığı bir sezonda, Bu oyuncuyu maden 3 yıldır takip ediyorsunuz o zaman kişisel gelişimi de görmek durumundasınız, Bir Galatasaraylı olarak gidişine üzülsem de bir Edirneli olarak takıma iyi bir takviye oldu diyebilirim..

Kadroda 7 yabancı var.

Böyle bir kadro verilse Alba ve Işıl niye bırakıldı diye sorarlar adama ?

Imkansiz şu kadro !!

1-Euroleague 7 yabancı sınırsız sadece 2 abd ile oynama hakkı var.Wauters ,Sancho gelene kadar oynayacak.Martinez sadece euroleague oynayacak geri kalan 5 yabancıda ligde değişerek oynayacaklar.
2-Alba ve ışıl mart ayında takımda ayrılmıştı
3-İmkansız değil bu kadro eurolgue başarılı olmak için böyle bir kadro kurulmalı aksi halde gruptan çıkamayabiliriz.
4-Elde türk oyuncu olmadığı için böyle bir kadro kurdum. kadroda transferi zor olan iki oyuncu var toliver ve dumerc
5-Kadro bütçesi 3 milyon euro ise böyle bir kadro kurulabilir.

Ah ah görende bu takım küme düştü sanacak, kimsenin bu sayfaya uğradığı yok artık. Ama erkek takımdaki gelişmelerden sonra da kadın takımımızda da gelişmeler olacağını düşünüyorum artık. Ben zaten umudumu kestim bu sezondan ama bizim ölümüz ligde ve Türkiye kupasında final oynar. Tek temennim fenerbahçe Avrupa'da yanlışlıkla kupa falan almasın.

Kadro belli olsa daha net konuşabiliriz, ama elimizde Sancho, Zellous, Bone, Martinez, Bahar, Şebnem, Barbara, Nevriye, Gülşah var, ( tabi daha net değil herşey), Bir yabancı, birde yerli oyun kurucu şart takıma, ama yerli oyun kurucu varmı yok, herşeye rağmen başımızda Ekrem hoca var, yine her maçın son saniyesine kadar savaşacaktır takım ligde yeniden şampiyon olacağımıza inanıyorum, saha avantajı bu senede çok önemli ama...

Piyasada şu an kaliteli yerli oyuncu yok, en iyisi Işıl´dı onu da elimizde tutamadık. Bizim durumumuzda Fener olsa hemen federasyon imdadına yetişir 5+1 yabancı kuralını çıkarırdı (erkek basketbolda öyle olmadı mı) Rotasyonu yabancıyla doldurup takımı tamamlardı, maalesef federasyon Aziz´in piyonu olduğu için eldeki mevcutlarla bu sezonu geçirmeye çalışacağız...

Neden bu kadar federasyondan yardım bekleniyor anlamış değilim.
Piyasada şu an kaliteli yerli oyuncu yok, en iyisi Işıl´dı onu da elimizde tutamadık. Bizim durumumuzda Fener olsa hemen federasyon imdadına yetişir 5+1 yabancı kuralını çıkarırdı (erkek basketbolda öyle olmadı mı) Rotasyonu yabancıyla doldurup takımı tamamlardı, maalesef federasyon Aziz´in piyonu olduğu için eldeki mevcutlarla bu sezonu geçirmeye çalışacağız...
demek aslında onlara torpil geçiliyor bize neden yapılmıyor sızlanması gibi geliyor; yanlış bir sözcük kullanmak istemiyorum ama bu noktaya geliyor. Federasyon eşit mesafe de olmalı, evet, ama onlara olsa böyle yapılırdı demek biraz da bizim hatamızın üstünün örtülmesi gibi geliyor bana.
Ben kadın basketbol konusunda çok kızgınım. Yönetim tamamen gözden çıkarmıştı bu branşı. Bu bakış açısı çok sıkıntılı çünkü GALATASARAY BİR SPOR KULÜBÜDÜR, sadece futbol değil. Ama yönetim böyle bakıyor meseleye. Şirket mantığı ile kar-zarar dengesinden bakıyorlar, bir spor kulübü gibi değil. Bu sene Dişi Aslanlar inanılmaz bir başarı örneği gösterdikleri için de yönetim geri adım atmak zorunda kaldı. Bence federasyon tabiki eleştirilmeli, tarafsız olması beklenmeli lakin gerçekler de atlanmamalı. GALATASARAY YÖNETİMİ kadın basketbol takımını önemsemediği için oldu bunlar.

Neden bu kadar federasyondan yardım bekleniyor anlamış değilim. demek aslında onlara torpil geçiliyor bize neden yapılmıyor sızlanması gibi geliyor, yanlış bir sözcük kullanmak istemiyorum ama bu noktaya geliyor. Federasyon eşit mesafe de olmalı, evet ama onlara olsa böyle yapılırdı demek biraz da bizim hatamızın üstünün örtülmesi gibi geliyor bana.
Ben kadın basketbol konusunda çok kızgınım. Yönetim tamamen gözden çıkarmıştı bu branşı bu bakış açısı çok sıkıntılı çünkü GALATASARAY BİR SPOR KLÜBÜDÜR, sadece futbol değil. Ama yönetim böyle bakıyor meseleye(şirket mantığı ile kar-zarar dengesinden bakıyorlar-bir spor klübü gibi değil). Bu sene Dişi Aslanlar inanılmaz bir başarı örneği gösterdikleri için de yönetim geri adım atmak zorunda kaldı. Bence federasyon tabiki eleştirilmeli, tarafsız olması beklenmeli lakin gerçekler de atlanmamalı.GALATASARAY YÖNETİMİ kadın basketbol takımını önemsemediği için oldu bunlar.

Yazimi yanlis degerlendirmişsin torpil istegim yok kimseden sadece adeletsizlige vurgu yapmak istedim, zaten bu yazima sebep olan yonetimin ilgisizligidir, ısıl ve alba'yı elimizden kacırmasak şu diyaloğa bile girmemize gerek kalmayacaktı.

KASKI den Ayşegül Günay'ı aldığımız konuşuluyor.Beğendiğim oyunculardan biriydi.Oyun kurucu pozisyonunda oynayan genç bir oyuncu.KASKI sözleşme yenilemesine rağmen nasıl almışız merak konusu.Hayret ettim...

Ayşegül Günay'ın Euroleague istatistikleri; 1.9 sayı, 1.3 ribaund, 0.3 asist

Yerli diye mecburen yapılan bir ekleme gibi geldi bana. TKBL istatistikleri fena değil ama. Bakalım. Hayırlı olsun.

Galatasaray Odeabank, KASKİ'den (Abdullah Gül Üniversitesi) Ayşegül Günay'ı kadrosuna kattı.

İki kulübün karşılıklı anlaşması sonucu gerçekleşen transfer sonucu Galatasaraylı olan Ayşegül Günay (1992-1.73) Çankaya Üniversitesi'nden KASKİ'ye gelmiş ve A Milli Takım'a kadar yükselmişti.

Bu sene yeniden inşa yılı olacak sanırım bir kaç yıl sonra alt yapıdan bazı meyveleri toplayacağız ama şuan da yerli olarak kaliteli rotasyon dar.