2014 Dünya Kupası

Dünya Kupası'nda Kim Şampiyon Olur?


  • Kullanılan toplam oy
    45
  • Anket kapatılmış .
Dünya Kupası'nın başlamasına 1 ay gibi bir süre kaldı artık. Maçlar 12 Haziran tarihinde başlayacak. Şu konuyu açana dek ben de tam anlamıyla kim katılıyor diye bakmadım ve şimdi konsantre olmaya başladım. Maçların Brezilya'da oynanacak olması saat bakımından belki sorun çıkarabilir ama sıkıntılı saatlerde olup da zahmet gerektirecek maçları izlemek daha keyifli oluyor.

Ben Dünya Kupalarında her zaman Arjantin'in yanında olan biriyim ve yine onları destekleyeceğim ama işlerinin kolay olmadığını biliyorum. Messi'ye rağmen dengeli bir kadroları olduğunu düşünüyorum. Yine hezimet Arjantin'i bekliyor. 2018'de belki Simeone gelirse bir şey olur ama aniden bir değişim olması da zor biliyorum.

Bu Dünya Kupası'nın favorileri arasında mutlaka her Dünya Kupası'nda olduğu gibi ev sahibi Brezilya var. Kadroları kimseyi tatmin etmemiş görünüyor ama Brezilya hem doğal favori olduğundan hem de ev sahibi olduğundan 1 numaralı adaydır. Yoksa ben kadro ve kalite olarak onları 1 numarada görmüyorum.

Almanya ise son birkaç yılın en iyi takımın herkesin bildiği gibi. Bu kupada da Brezilya'nın ardından 2. favori olarak yani aslında 1. favori olarak onları görüyorum.

Benim dikkatimi çeken takımlardan biri de İtalya oldu. Çok sağlam kadroları var yine. Ortasaha kısmı biraz fazla defansif gibi görünse de diğer her bölgede çok iyiler. Onlar da alabilirler kupayı.

İspanya da benim tahminlerime göre bu 3 takımın ardından geliyor şans olarak. Biraz da çözüldüler ve oynatmayan takımlara karşı bir hayli zorlanacaklar.

Söylediğim gibi Brezilya bu 3 takımın da arkasında ama avantajarını kullanarak öne çıkacaktır.

Dünya Kupalarının gediklililerinden Arjantin, İngiltere, Fransa gibi takımlarla Portekiz, Uruguay, Hollanda gibi takımlardan en fazla yarı final bekliyorum. Zaten bu takımlardan 3'ü aynı grupta ve gruplardan biri çıkamayacak. Bu takımlardan biri final oynarsa benim için sürpriz olur zaten.

Alttaki takımlardan benim sürpriz beklediğim takım ise Belçika. Belçika biraz futbol oynamaya odaklanırsa yarı final yapmaları bile benim için sürpriz olmaz.

Turnuvadaki gruplara göz atarsak;

A GRUBU

Brezilya
Hırvatistan
Meksika
Kamerun

B GRUBU

İspanya
Hollanda
Şili
Avustralya

C GRUBU

Kolombiya
Yunanistan
Fildişi Sahilleri
Japonya

D GRUBU

Uruguay
Kosta Rika
İngiltere
İtalya

E GRUBU

İsviçre
Ekvator
Fransa
Honduras

F GRUBU

Arjantin
Bosna Hersek
İran
Nijerya

G GRUBU

Almanya
Portekiz
Gana
ABD

H GRUBU

Belçika
Cezayir
Rusya
Güney Kore

Tek tek kadro haberlerini yazayım bari.

Löw'ün 30 kişilik aday kadrosu, antrenman kampının ardından önce 25'e indirilecek, 23 kişilik nihai kadro ise 2 Haziran'da açıklanacak.
Aday kadroda şu isimler bulunuyor:

Kaleciler: Manuel Neuer (Bayern Münih), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Defans: Jerome Boateng (Bayern Münih), Philipp Lahm (Bayern Münih), Erik Durm (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Matthias Ginter (Freiburg), Marcell Jansen (Hamburg), Per Mertesacker (Arsenal), Shkodran Mustafi (Sampdoria).

Orta saha: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Schalke 04), Leon Goretzka (Schalke 04), Mario Götze (Bayern Münih), Andre Hahn (Augsburg), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern Münih), Max Meyer (Schalke 04), Thomas Müller (Bayern Münih), Mesut Özil (Arsenal) , Marco Reus (Borussia Dortmund), Andre Schürrle (Chelsea), Luksa Podolski (Arsenal), Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih)

Forvet: Miroslav Klose (Lazio), Kevin Volland (Hoffenheim).


FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Arjantin, Bosna Hersek ve İran'ın bulunduğu F Grubu'nda mücedele edecek Nijerya'nın 30 kişilik aday kadrosu belli oldu. Teknik direktör Stephen Keshi, kadroda, Fenerbahçe'den Emenike ile Norwich City'e kiralanan Yobo ve Çaykur Rizespor'dan Oboabona olmak üzere Spor Toto Süper Lig'den 3 isme yer verdi.Kadroda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler:
Vincent Enyeama (Lille), Austin Ejide (Hapoel Be'er Sheva), Chigozie Agbim (Gombe United), Daniel Akpeyi (Warri Wolves) Defans: Elderson Echiejile (Monaco), Efe Ambrose (Celtic), Godfrey
Oboabona (Çaykur Rizespor), Azubuike Egwuekwe (Warri Wolves), Kenneth Omeruo (Middlesbrough), Juwon Oshaniwa (Ashdod), Joseph Yobo (Norwich City), Kunle Odunlami (Sunshine Stars)

Orta saha:
Mikel Obi (Chelsea), Ogenyi Onazi (Lazio), Ramon Azeez (Almeria), Ejike Uzoenyi (Enugu Rangers), Gabriel Reuben (Beveren), Nosa Igiebor (Real Betis), Joel Obi (Parma), Michael Uchebo (Cercle Brugge), Sunday Mba (Bastia)

Forvet:
Ahmed Musa (CSKA Moskova), Shola Ameobi (Newcastle United), Victor Moses (Liverpool), Emmanuel Emenike (Fenerbahçe), Obinna Nsofor (Chievo), Peter Osaze Odemwingie (Stoke City), Babatunde Michael (Volyn), Nnamdi Oduamadi (Varese), Uche Nwofor (Heerenveen).


Hırvatistan, Meksika ve Kamerun ile A Grubu'nda yer alan Brezilya'nın aday kadrosunda yer alan futbolcular şöyle:

Kaleciler:
Julio Cesar (Toronto), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)


Defans:
Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Roma), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (PSG), Thiago Silva (PSG), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern Münih), Henrique (Napoli)


Orta saha:
Luiz Gustavo (Wolfsburg), Hernanes (Inter), Paulinho (Tottenham Hotspur), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Willian (Chelsea)


Forvet: Hulk (Zenit), Neymar (Barcelona), Fred (Fluminense), Jo (Atletico Mineiro), Bernard (Shaktar Donetsk)


Dünya Kupası'nda İsviçre, Ekvador, ve Fransa ile F Grubu'nda yer alan Honduras Milli Takımı'nın 23 kişilik aday kadrosu da belli oldu.
Kadroda şu isimler bulunuyor:


Kaleciler: Noel Valladares ve Donis Escober (Olimpia), Luis Lopez (Real Espana).

Defans:
Brayan Beckeles (Olimpia), Emilio Izaguirre (Celtic), Juan Carlos Garcia (Wigan Athletic), Maynor Figueroa (Hull City), Victor Bernardez (San Jose Earthquakes), Osman Chavez (Qingdao Janoon), Juan Pablo Montes (Motagua)


Orta saha:
Arnold Peralta (Glasgow Rangers), Luis Garrido (Olimpia), Roger Espinoza (Wigan Athletic), Jorge Claros (Motagua), Wilson Palacios (Stoke City), Oscar Garcia (Houston Dynamo), Andy Najar (Anderlecht), Mario Martinez (Real Espana), Marvin Chavez (Colorado Rapids)


Forvet: Jerry Bengtson (New England Revolution), Jerry Palacios (Alajuelense), Carlo Costly (Real Espana), Rony Martinez (Real Sociedad)


Güney Kore Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 kişilik aday kadroda şu sporcular yer alıyor:

Kaleci:
Jung Sung-ryeong (Suwon Bluewings), Kim Seung-gyu (Ulsan Horang-i), Lee Bum-young (Busan I'Park)


Defans:
Kim Jin-soo (Albirex Niigata), Yun Suk-young (QPR), Kim Young-gwon (Guangzhou Evergrande), Hwang Seok-ho (Sanfrecce Hiroshima), Hong Jeong-ho (Augsburg), Kwak Tae-hwi (Al Hilal), Lee Yong (Ulsan Horang-i), Kim Chang-soo (Kashiwa Reysol)


Orta saha:
Ki Sung-yeung (Sunderland), Ha Dae-sung (Beijing Guoan), Han Kook-young (Kashiwa Reysol), Park Jung-woo (Guangzhou R&F), Son Heung-min (Bayer Leverkusen), Kim Bo-kyoung (Cardiff City), Lee Chung-yong (Bolton Wanderers), Ji Dong-won (Augusburg)


Forvet:
Koo Ja-cheol (Mainz), Lee Keun-ho (Sangju Sangmu), Park Chu-young (Arsenal), Kim Shin-wook (Ulsan Horang-i)


Teknik direktör Hong Myung-bo yönetimindeki Güney Kore, H Grubu'nda Belçika, Cezayir ve Rusya ile ilk ikiye girme mücadelesi verecek.


Uruguay Milli Takım
Teknik Direktörü Oscar Washington Tabarez, 2014 Dünya Kupası'nda yer alacak 25 kişilik geniş kadrosunu belirledi. Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, beklenildiği gibi Brezilya'ya gidecek listede yer aldı.

Öte yandan West Bromwich Albion forması giyen eski Fenerbahçeli Diego Lugano'nun da 25 kişilik kadroda yer bulması dikkat çekti.


İşte tam liste:


Kaleciler:
Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Rodrigo Munoz (Libertad)

Defanslar:
Maximiliano Pereira (Benfica), Diego Lugano (West Bromwich Albion), Diego Godin, Jose Maria Gimenez (both Atletico Madrid), Sebastian Coates (Nacional), Martin Caceres (Juventus), Jorge Fucile (Porto)

Orta Sahalar:
Alejandro Silva (Lanus), Alvaro Gonzalez (Lazio), Alvaro Pereira (Sao Paulo), Walter Gargano (Parma), Egidio Arevalo Rios (Morelia), Diego Perez (Bologna), Sebastian Eguren (Palmeiras), Cristian Rodriguez (Atletico Madrid), Gaston Ramirez (Southampton), Nicolas Lodeiro (Botafogo)

Forvetler:
Luis Suarez (Liverpool), Edinson Cavani (Paris St Germain), Abel Hernandez (Palermo), Diego Forlan (Cerezo Osaka), Christian Stuani (Espanyol)

Yedekler: Andres Scotti (Nacional), Alvaro Fernandez (Gimnasia-La Plata), Gonzalo Castro (Real Sociedad)


İngiltere'nin 23 kişilik kadrosu:

Kaleciler: Joe Hart (Manchester City), Ben Foster (West Bromwich Albion), Fraser Forster (Celtic)

Defans: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (England), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Luke Shaw (Southampton), Chris Smalling (Manchester United)

Orta saha: Ross Barkley (Everton), Steven Gerrard (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal)

Forvet: Rickie Lambert (Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Daniel Welbeck (Manchester United)

Yedek liste: John Ruddy (Norwich City), Jon Flanagan (Liverpool), John Stones (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Andy Carroll (West Ham United), Jermain Defoe (Toronto FC)


FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Eskişehirspor'da forma giyen Jerry Akaminko'nun da dahil edildiği Gana'nın 26 kişilik Dünya Kupası aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Adam Larsen Kwarasey (Stromsgodset), Fatau Dauda (Orlando Pirates), Stephen Adams (Aduana Stars)

Defans: Samuel Inkoom (Platanias), Daniel Opare (Standard Liege), Harrison Afful (Esperance) Jeffery Schlupp (Leicester City), John Boye (Rennes), Jonathan Mensah (Evian), Rashid Sumaila (Mamelodi Sundowns), Jerry Akaminko (Eskişehirspor)

Orta saha: Michael Essien, Sulley Ali Muntari (Milan), Rabiu Mohammed (Kuban Krasnodar), Kwadwo Asamoah (Juventus), Emmanuel Agyemang Badu (Udinese), Afriyie Acquah (Parma), Andre Ayew (Olympique Marsilya), Mubarak Wakaso (Rubin Kazan), Christian Atsu Twasam (Vitesse), Albert Adomah (Middlesbrough), David Titi Accam (Helsingborg)

Forvet: Asamoah Gyan (Al Ain), Kevin-Prince Boateng (Milan), Abdul Majeed Waris (Valenciennes), Jordan Ayew (Sochaux)

Teknik direktör Kwesi Appiah yönetimindeki Gana, G Grubu'nda Almanya, Portekiz ve ABD ile ilk ikiye girme mücadelesi verecek.


FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Cezayir'in 30 kişilik Dünya Kupası aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci:
Rais M'bolhi (CSKA Sofia), Mohamed Zemmamouche (USM Alger), Ezzdine Doukha (USM El Harrach), Mohamed Cdric (CS Constantine)


Defans:
Essaid Belkalem (Watford), Lyassine Cadamuro (Mallorca), Faouzi Ghoulam (Napoli), Rafik Halliche (Academica Coimbra), Nacereddine Khoualed (USM Alger), Aissa Mandi (Reims), Mehdi Mostefa (Ajaccio), Carl Medjani (Valenciennes), Djamel Mesbah (Livorno), Madjid Bougherra (serbest oyuncu)

Orta saha: Nabil Bentaleb (Tottenham Hotspur), Ryad Boudebouz (Bastia), Yacine Brahimi (Granada), Adlene Guedioura (Crystal Palace), Amir Karaoui (ES Setif), Medhi Lacen (Getafe), Saphir Taider (Inter), Hassen Yebda (Udinese)


Forvet:
Rafik Djebbour (Nottingham Forest), Abdelmoumen Djabou (Club Africain), Sofiane Feghouli (Valencia), Ryad Mahrez (Leicester City), Islam Slimani (Sporting Lisbon), Hilal Soudani (Dinamo Zagreb), Foued Kadir (Rennes), Nabil Ghilas (Porto)


Teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetimindeki Cezayir, H Grubu'nda Belçika, Rusya ve Güney Kore ile ilk ikiye girme mücadelesi verecek.


FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Belçika, Cezayir ve Güney Kore'nin bulunduğu H Grubu'nda mücedele edecek Rusya'nın 30 kişilik aday kadrosu belli oldu. İtalyan teknik direktör Fabio Capello'nun, Lokomotiv Moskova'da top koşturan forvet Roman Pavlyuchenko ve orta saha oyuncusu Dmitry Tarasov'u kadroya almaması dikkati çekti.Kadroda şu futbolcular yer aldı:

Kaleciler: Igor Akinfeev (CSKA Moskova), Yury Lodygin (Zenit), Sergei Ryzhikov (Rubin Kazan)

Savunma:
Alexander Anyukov (Zenit), Alexei Berezutsky, Vasily Berezutsky, Sergei Ignashevich, Georgy Shchennikov (CSKA Moskova), Vladimir Granat, Alexei Kozlov (Dinamo Moskova), Andrei Yeshchenko (Anzhi), Dmitry Kombarov (Spartak Moskova), Andrei Semenov (Terek Grozny)


Orta saha:
Igor Denisov, Yury Zhirkov (Dinamo Moskova), Alan Dzagoev (CSKA Moskova), Yury Gazinsky, Roman Shirokov (Krasnodar), Denis Glushakov (Spartak Moskova), Pavel Mogilevets (Rubin Kazan), Viktor Faizulin, Oleg Shatov (Zenit)


Forvet:
Vladimir Bystrov (Anzhi), Alexander Kerzhakov (Zenit), Artem Dzyuba (Rostov), Alexei Ionov, Alexander Kokorin (Dinamo Moskova), Maxim Kanunnikov (Amkar Perm), Pavel Pogrebnyak (Reading), Alexander Samedov (Lokomotiv Moskova).


Meksika Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 kişilik aday kadroda şu isimler yer alıyor:

Kaleci:
Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (Ajaccio)

Defans:
Paul Aguilar, Miguel Layun (Club America), Hector Moreno (Espanyol), Diego Reyes (Porto), Francisco Rodriguez (Club America), Rafael Marquez (Leon), Carlos Salcido (Tigres)

Orta saha:
Hector Herrera (Porto), Jose Juan Vazquez (Leon), Juan Carlos Medina (Club America), Carlos Pena (Leon), Isaac Brizuela (Toluca), Luis Montes (Leon), Marco Fabian (Cruz Azul), Andres Guardado (Bayer Leverkusen)

Forvet:
Oribe Peralta (Santos Laguna), Javier Hernandez (Manchester United), Raul Jimenez (Club America), Alan Pulido (Tigres), Giovani dos Santos (Villarreal)

Daha önce Dünya Kupası için milli takımdan affını isteyen Real Sociedad'ın 25 yaşındaki golcü futbolcusu Carlos Vela, aday kadroda yer almadı.

Teknik direktör Miguel Herrera yönetimindeki Meksika, A Grubu'nda Brezilya, Hırvatistan ve Kamerun ile ilk ikiye girme mücadelesi verecek.


FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Kolombiya, Yunanistan ve Fildişi Sahili'nin bulunduğu C Grubu'nda mücedele edecek Japonya'nın 23 kişilik kadrosu belli oldu.

İtalyan teknik direktör Alberto Zaccheroni'nin belirlediği kadroda şu futbolcular yer alıyor:

Kaleciler:
Eiji Kawashima (Standard Liege), Shusaku Nishikawa (Urawa Reds), Shuichi Gonda (FC Tokyo)

Savunma:
Masato Morishige (FC Tokyo), Yasuyuki Konno (Gamba Osaka), Yuto Nagatomo (Inter), Maya Yoshida (Southampton), Masahiko Inoha (Jubilo Iwata), Atsuto Uchida (Schalke 04), Hiroki Sakai (Hannover 96), Gotoku Sakai (Stuttgart)

Orta saha:
Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Keisuke Honda (Milan), Shinji Kagawa (Manchester United), Makoto Hasebe (Nuremberg), Hiroshi Kiyotake (Nuremberg), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka), Toshihiro Aoyama (Sanfrecce Hiroshima), Manabu Saito (Yokohama F. Marinos)

Forvet:
Shinji Okazaki (Mainz), Yoichiro Kakitani (Cerezo Osaka), Yuya Osako (1860 Münih), Yoshito Okubo (Kawasaki Frontale).


İtalya Teknik Direktörü Cesare Prandelli 2014 Dünya Kupası için Brezilya'ya götüreceği 30 kişilik kadroyu açıkladı.

İtalya'nın Dünya Kupası kadrosu şöyle:

Kaleciler:
Buffon, Sirigu, Perin, Scuffet

Defans:
Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Criscito, De Sciglio, Maggio, Paletta, Ranocchia

Orta saha:
Candreva, De Rossi, Florenzi, Marchisio, Montolivo, Parolo, Pirlo, Romulo, Thiago Motta, Verratti

Forvet:
Balotelli, Cassano, Cerci, Gilardino, Immobile, Insigne, Rossi


USA coach Jurgen Klinsmann named his 30-man provisional squad from which he'll select his 23-player FIFA World Cup™ squad.

USA squad

Goalkeepers:
Brad Guzan (Aston Villa/ENG), Tim Howard (Everton/ENG), Nick Rimando (Real Salt Lake)

Defenders:
DaMarcus Beasley (Puebla/MEX), Matt Besler (Sporting Kansas City), John Brooks (Hertha Berlin/GER), Geoff Cameron (Stoke City/ENG), Timmy Chandler (Nurnberg/GER), Brad Evans (Seattle Sounders FC), Omar Gonzalez (LA Galaxy), Clarence Goodson (San Jose Earthquakes), Fabian Johnson (Hoffenheim/GER), Michael Parkhurst (Columbus Crew), DeAndre Yedlin (Seattle Sounders FC)

Midfielders:
Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Alejandro Bedoya (Nantes/FRA), Michael Bradley (Toronto FC), Joe Corona (Club Tijuana/MEX), Brad Davis (Houston Dynamo), Mix Diskerud (Rosenborg/NOR), Maurice Edu (Philadelphia Union), Julian Green (Bayern Munich/GER), Jermaine Jones (Besiktas/TUR), Graham Zusi (Sporting Kansas City)

Forwards:
Jozy Altidore (Sunderland/ENG), Terrence Boyd (Rapid Vienna/AUT), Clint Dempsey (Seattle Sounders FC), Landon Donovan (LA Galaxy), Aron Johannsson (AZ Alkmaar/NED), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes)


Costa Rica coach Jorge Luis Pinto has named a 26-man squad for the FIFA World Cup™ in Brazil, with three names to be cut before the competition.

Costa Rica squad

Goalkeepers:
Goalkeepers: Keilor Navas (Levante), Patrick Pemberton (Alajuelense), Daniel Cambronero (Herediano)

Defenders:
Johnny Acosta (Alajuelense), Giancarlo Gonzalez (Columbus Crew), Michael Umana (Saprissa), Oscar Duarte (Brugge), Waylon Francis (Columbus Crew), Heiner Mora (Saprissa), Junior Diaz (Mainz), Christian Gamboa (Rosenborg), Roy Miller (Red Bull New York), Kendall Waston (Saprissa)

Midfielders:
Celso Borges (AIK), Christian Bolanos (Copenhaguen), Oscar Esteban Granados (Herediano), Michael Barrantes (Aalesund), Yeltsin Tejeda (Saprissa), Diego Calvo (Valerenga), Jose Miguel Cubero (Herediano), Carlos Hernandez (Wellington Phoenix)

Forwards:
Alvaro Saborio (Real Salt Lake), Bryan Ruiz (PSV Eindhoven), Joel Campbell (Olympiacos), Randall Brenes (Cartagines), Marco Urena (Kuban Krasnodar)


Cameroon coach Volker Finke unveiled his preliminary 28-man squad for the 2014 FIFA World Cup Brazil™ starting on 12 June.

Cameroon squad

Goalkeepers:
Charles Itandje (Konyaspor/TUR), Ndy Assembe (Guingamp/FRA), Sammy Ndjock (Fetihespor/TUR), Loic Feudjou (Coton Sport)


Defenders:
Allan Nyom (Granada/ESP), Dany Nounkeu (Besiktas/TUR), Cedric Djeugoue (Coton Sport), Aurelien Chedjou (Galatasaray/TUR), Nicolas Nkoulou (Marseille/FRA), Armel Kana-Biyik (Rennes/FRA), Henri Bedimo (Lyon/FRA), Benoit Assou-Ekotto (QPR/ENG), Gaetang Bong (Olympiakos/GRE)


Midfielders:
Eyong Enoh (Antalyaspor/TUR), Jean II Makoun (Rennes/FRA), Joel Matip (Schalke 04/GER), Stephane Mbia (Sevilla/ESP), Landry Nguemo (Bordeaux/FRA), Alexandre Song (Barcelona/ESP), Cedric Loe (Osasuna/ESP), Edgar Sally (Lens/FRA)


Forwards:
Samuel Eto'o (Chelsea/ENG), Eric Choupo Moting (Mainz/GER), Benjamin Moukandjo (Nancy/FRA), Vincent Aboubakar (Lorient/FRA), Achille Webo (Fenerbahce/TUR), Mohamadou Idrissou (Kaiserslautern/GER), Fabrice Olinga (Zulte-Waregem/BEL)
 
Tek tek kadro haberlerini yazayım bari.

Löw'ün 30 kişilik aday kadrosu, antrenman kampının ardından önce 25'e indirilecek, 23 kişilik nihai kadro ise 2 Haziran'da açıklanacak.

Aday kadroda şu isimler bulunuyor:

Kaleciler: Manuel Neuer (Bayern Münih), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Defans: Jerome Boateng (Bayern Münih), Philipp Lahm (Bayern Münih), Erik Durm (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Matthias Ginter (Freiburg), Marcell Jansen (Hamburg), Per Mertesacker (Arsenal), Shkodran Mustafi (Sampdoria).

Orta saha: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Schalke 04), Leon Goretzka (Schalke 04), Mario Götze (Bayern Münih), Andre Hahn (Augsburg), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern Münih), Max Meyer (Schalke 04), Thomas Müller (Bayern Münih), Mesut Özil (Arsenal) , Marco Reus (Borussia Dortmund), Andre Schürrle (Chelsea), Luksa Podolski (Arsenal), Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih)

Forvet: Miroslav Klose (Lazio), Kevin Volland (Hoffenheim).

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Arjantin, Bosna Hersek ve İran'ın bulunduğu F Grubu'nda mücedele edecek Nijerya'nın 30 kişilik aday kadrosu belli oldu. Teknik direktör Stephen Keshi, kadroda, Fenerbahçe'den Emenike ile Norwich City'e kiralanan Yobo ve Çaykur Rizespor'dan Oboabona olmak üzere Spor Toto Süper Lig'den 3 isme yer verdi.Kadroda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler:
Vincent Enyeama (Lille), Austin Ejide (Hapoel Be'er Sheva), Chigozie Agbim (Gombe United), Daniel Akpeyi (Warri Wolves) Defans: Elderson Echiejile (Monaco), Efe Ambrose (Celtic), Godfrey
Oboabona (Çaykur Rizespor), Azubuike Egwuekwe (Warri Wolves), Kenneth Omeruo (Middlesbrough), Juwon Oshaniwa (Ashdod), Joseph Yobo (Norwich City), Kunle Odunlami (Sunshine Stars)

Orta saha:
Mikel Obi (Chelsea), Ogenyi Onazi (Lazio), Ramon Azeez (Almeria), Ejike Uzoenyi (Enugu Rangers), Gabriel Reuben (Beveren), Nosa Igiebor (Real Betis), Joel Obi (Parma), Michael Uchebo (Cercle Brugge), Sunday Mba (Bastia)

Forvet:
Ahmed Musa (CSKA Moskova), Shola Ameobi (Newcastle United), Victor Moses (Liverpool), Emmanuel Emenike (Fenerbahçe), Obinna Nsofor (Chievo), Peter Osaze Odemwingie (Stoke City), Babatunde Michael (Volyn), Nnamdi Oduamadi (Varese), Uche Nwofor (Heerenveen).

Hırvatistan, Meksika ve Kamerun ile A Grubu'nda yer alan Brezilya'nın aday kadrosunda yer alan futbolcular şöyle:

Kaleciler:
Julio Cesar (Toronto), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)


Defans:
Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Roma), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (PSG), Thiago Silva (PSG), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern Münih), Henrique (Napoli)


Orta saha:
Luiz Gustavo (Wolfsburg), Hernanes (Inter), Paulinho (Tottenham Hotspur), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Willian (Chelsea)


Forvet: Hulk (Zenit), Neymar (Barcelona), Fred (Fluminense), Jo (Atletico Mineiro), Bernard (Shaktar Donetsk)

Dünya Kupası'nda İsviçre, Ekvador, ve Fransa ile F Grubu'nda yer alan Honduras Milli Takımı'nın 23 kişilik aday kadrosu da belli oldu.
Kadroda şu isimler bulunuyor:


Kaleciler: Noel Valladares ve Donis Escober (Olimpia), Luis Lopez (Real Espana).

Defans:
Brayan Beckeles (Olimpia), Emilio Izaguirre (Celtic), Juan Carlos Garcia (Wigan Athletic), Maynor Figueroa (Hull City), Victor Bernardez (San Jose Earthquakes), Osman Chavez (Qingdao Janoon), Juan Pablo Montes (Motagua)


Orta saha:
Arnold Peralta (Glasgow Rangers), Luis Garrido (Olimpia), Roger Espinoza (Wigan Athletic), Jorge Claros (Motagua), Wilson Palacios (Stoke City), Oscar Garcia (Houston Dynamo), Andy Najar (Anderlecht), Mario Martinez (Real Espana), Marvin Chavez (Colorado Rapids)


Forvet: Jerry Bengtson (New England Revolution), Jerry Palacios (Alajuelense), Carlo Costly (Real Espana), Rony Martinez (Real Sociedad)

Güney Kore Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 kişilik aday kadroda şu sporcular yer alıyor:

Kaleci:
Jung Sung-ryeong (Suwon Bluewings), Kim Seung-gyu (Ulsan Horang-i), Lee Bum-young (Busan I'Park)


Defans:
Kim Jin-soo (Albirex Niigata), Yun Suk-young (QPR), Kim Young-gwon (Guangzhou Evergrande), Hwang Seok-ho (Sanfrecce Hiroshima), Hong Jeong-ho (Augsburg), Kwak Tae-hwi (Al Hilal), Lee Yong (Ulsan Horang-i), Kim Chang-soo (Kashiwa Reysol)


Orta saha:
Ki Sung-yeung (Sunderland), Ha Dae-sung (Beijing Guoan), Han Kook-young (Kashiwa Reysol), Park Jung-woo (Guangzhou R&F), Son Heung-min (Bayer Leverkusen), Kim Bo-kyoung (Cardiff City), Lee Chung-yong (Bolton Wanderers), Ji Dong-won (Augusburg)


Forvet:
Koo Ja-cheol (Mainz), Lee Keun-ho (Sangju Sangmu), Park Chu-young (Arsenal), Kim Shin-wook (Ulsan Horang-i)


Teknik direktör Hong Myung-bo yönetimindeki Güney Kore, H Grubu'nda Belçika, Cezayir ve Rusya ile ilk ikiye girme mücadelesi verecek.

Uruguay Milli Takım Teknik Direktörü Oscar Washington Tabarez, 2014 Dünya Kupası'nda yer alacak 25 kişilik geniş kadrosunu belirledi. Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, beklenildiği gibi Brezilya'ya gidecek listede yer aldı.

Öte yandan West Bromwich Albion forması giyen eski Fenerbahçeli Diego Lugano'nun da 25 kişilik kadroda yer bulması dikkat çekti.


İşte tam liste:


Kaleciler:
Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Rodrigo Munoz (Libertad)

Defanslar:
Maximiliano Pereira (Benfica), Diego Lugano (West Bromwich Albion), Diego Godin, Jose Maria Gimenez (both Atletico Madrid), Sebastian Coates (Nacional), Martin Caceres (Juventus), Jorge Fucile (Porto)

Orta Sahalar:
Alejandro Silva (Lanus), Alvaro Gonzalez (Lazio), Alvaro Pereira (Sao Paulo), Walter Gargano (Parma), Egidio Arevalo Rios (Morelia), Diego Perez (Bologna), Sebastian Eguren (Palmeiras), Cristian Rodriguez (Atletico Madrid), Gaston Ramirez (Southampton), Nicolas Lodeiro (Botafogo)

Forvetler:
Luis Suarez (Liverpool), Edinson Cavani (Paris St Germain), Abel Hernandez (Palermo), Diego Forlan (Cerezo Osaka), Christian Stuani (Espanyol)

Yedekler: Andres Scotti (Nacional), Alvaro Fernandez (Gimnasia-La Plata), Gonzalo Castro (Real Sociedad)

İngiltere'nin 23 kişilik kadrosu:

Kaleciler: Joe Hart (Manchester City), Ben Foster (West Bromwich Albion), Fraser Forster (Celtic)

Defans: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (England), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Luke Shaw (Southampton), Chris Smalling (Manchester United)

Orta saha: Ross Barkley (Everton), Steven Gerrard (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal)

Forvet: Rickie Lambert (Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Daniel Welbeck (Manchester United)

Yedek liste: John Ruddy (Norwich City), Jon Flanagan (Liverpool), John Stones (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Andy Carroll (West Ham United), Jermain Defoe (Toronto FC)

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Eskişehirspor'da forma giyen Jerry Akaminko'nun da dahil edildiği Gana'nın 26 kişilik Dünya Kupası aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Adam Larsen Kwarasey (Stromsgodset), Fatau Dauda (Orlando Pirates), Stephen Adams (Aduana Stars)

Defans: Samuel Inkoom (Platanias), Daniel Opare (Standard Liege), Harrison Afful (Esperance) Jeffery Schlupp (Leicester City), John Boye (Rennes), Jonathan Mensah (Evian), Rashid Sumaila (Mamelodi Sundowns), Jerry Akaminko (Eskişehirspor)

Orta saha: Michael Essien, Sulley Ali Muntari (Milan), Rabiu Mohammed (Kuban Krasnodar), Kwadwo Asamoah (Juventus), Emmanuel Agyemang Badu (Udinese), Afriyie Acquah (Parma), Andre Ayew (Olympique Marsilya), Mubarak Wakaso (Rubin Kazan), Christian Atsu Twasam (Vitesse), Albert Adomah (Middlesbrough), David Titi Accam (Helsingborg)

Forvet: Asamoah Gyan (Al Ain), Kevin-Prince Boateng (Milan), Abdul Majeed Waris (Valenciennes), Jordan Ayew (Sochaux)

Teknik direktör Kwesi Appiah yönetimindeki Gana, G Grubu'nda Almanya, Portekiz ve ABD ile ilk ikiye girme mücadelesi verecek.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Cezayir'in 30 kişilik Dünya Kupası aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci:
Rais M'bolhi (CSKA Sofia), Mohamed Zemmamouche (USM Alger), Ezzdine Doukha (USM El Harrach), Mohamed Cdric (CS Constantine)


Defans:
Essaid Belkalem (Watford), Lyassine Cadamuro (Mallorca), Faouzi Ghoulam (Napoli), Rafik Halliche (Academica Coimbra), Nacereddine Khoualed (USM Alger), Aissa Mandi (Reims), Mehdi Mostefa (Ajaccio), Carl Medjani (Valenciennes), Djamel Mesbah (Livorno), Madjid Bougherra (serbest oyuncu)

Orta saha: Nabil Bentaleb (Tottenham Hotspur), Ryad Boudebouz (Bastia), Yacine Brahimi (Granada), Adlene Guedioura (Crystal Palace), Amir Karaoui (ES Setif), Medhi Lacen (Getafe), Saphir Taider (Inter), Hassen Yebda (Udinese)


Forvet:
Rafik Djebbour (Nottingham Forest), Abdelmoumen Djabou (Club Africain), Sofiane Feghouli (Valencia), Ryad Mahrez (Leicester City), Islam Slimani (Sporting Lisbon), Hilal Soudani (Dinamo Zagreb), Foued Kadir (Rennes), Nabil Ghilas (Porto)


Teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetimindeki Cezayir, H Grubu'nda Belçika, Rusya ve Güney Kore ile ilk ikiye girme mücadelesi verecek.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Belçika, Cezayir ve Güney Kore'nin bulunduğu H Grubu'nda mücedele edecek Rusya'nın 30 kişilik aday kadrosu belli oldu. İtalyan teknik direktör Fabio Capello'nun, Lokomotiv Moskova'da top koşturan forvet Roman Pavlyuchenko ve orta saha oyuncusu Dmitry Tarasov'u kadroya almaması dikkati çekti.Kadroda şu futbolcular yer aldı:

Kaleciler: Igor Akinfeev (CSKA Moskova), Yury Lodygin (Zenit), Sergei Ryzhikov (Rubin Kazan)

Savunma:
Alexander Anyukov (Zenit), Alexei Berezutsky, Vasily Berezutsky, Sergei Ignashevich, Georgy Shchennikov (CSKA Moskova), Vladimir Granat, Alexei Kozlov (Dinamo Moskova), Andrei Yeshchenko (Anzhi), Dmitry Kombarov (Spartak Moskova), Andrei Semenov (Terek Grozny)


Orta saha:
Igor Denisov, Yury Zhirkov (Dinamo Moskova), Alan Dzagoev (CSKA Moskova), Yury Gazinsky, Roman Shirokov (Krasnodar), Denis Glushakov (Spartak Moskova), Pavel Mogilevets (Rubin Kazan), Viktor Faizulin, Oleg Shatov (Zenit)


Forvet:
Vladimir Bystrov (Anzhi), Alexander Kerzhakov (Zenit), Artem Dzyuba (Rostov), Alexei Ionov, Alexander Kokorin (Dinamo Moskova), Maxim Kanunnikov (Amkar Perm), Pavel Pogrebnyak (Reading), Alexander Samedov (Lokomotiv Moskova).

Meksika Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 kişilik aday kadroda şu isimler yer alıyor:

Kaleci:
Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (Ajaccio)

Defans:
Paul Aguilar, Miguel Layun (Club America), Hector Moreno (Espanyol), Diego Reyes (Porto), Francisco Rodriguez (Club America), Rafael Marquez (Leon), Carlos Salcido (Tigres)

Orta saha:
Hector Herrera (Porto), Jose Juan Vazquez (Leon), Juan Carlos Medina (Club America), Carlos Pena (Leon), Isaac Brizuela (Toluca), Luis Montes (Leon), Marco Fabian (Cruz Azul), Andres Guardado (Bayer Leverkusen)

Forvet:
Oribe Peralta (Santos Laguna), Javier Hernandez (Manchester United), Raul Jimenez (Club America), Alan Pulido (Tigres), Giovani dos Santos (Villarreal)

Daha önce Dünya Kupası için milli takımdan affını isteyen Real Sociedad'ın 25 yaşındaki golcü futbolcusu Carlos Vela, aday kadroda yer almadı.

Teknik direktör Miguel Herrera yönetimindeki Meksika, A Grubu'nda Brezilya, Hırvatistan ve Kamerun ile ilk ikiye girme mücadelesi verecek.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Kolombiya, Yunanistan ve Fildişi Sahili'nin bulunduğu C Grubu'nda mücedele edecek Japonya'nın 23 kişilik kadrosu belli oldu.

İtalyan teknik direktör Alberto Zaccheroni'nin belirlediği kadroda şu futbolcular yer alıyor:

Kaleciler:
Eiji Kawashima (Standard Liege), Shusaku Nishikawa (Urawa Reds), Shuichi Gonda (FC Tokyo)

Savunma:
Masato Morishige (FC Tokyo), Yasuyuki Konno (Gamba Osaka), Yuto Nagatomo (Inter), Maya Yoshida (Southampton), Masahiko Inoha (Jubilo Iwata), Atsuto Uchida (Schalke 04), Hiroki Sakai (Hannover 96), Gotoku Sakai (Stuttgart)

Orta saha:
Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Keisuke Honda (Milan), Shinji Kagawa (Manchester United), Makoto Hasebe (Nuremberg), Hiroshi Kiyotake (Nuremberg), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka), Toshihiro Aoyama (Sanfrecce Hiroshima), Manabu Saito (Yokohama F. Marinos)

Forvet:
Shinji Okazaki (Mainz), Yoichiro Kakitani (Cerezo Osaka), Yuya Osako (1860 Münih), Yoshito Okubo (Kawasaki Frontale).

İtalya Teknik Direktörü Cesare Prandelli 2014 Dünya Kupası için Brezilya'ya götüreceği 30 kişilik kadroyu açıkladı.

İtalya'nın Dünya Kupası kadrosu şöyle:

Kaleciler:
Buffon, Sirigu, Perin, Scuffet

Defans:
Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Criscito, De Sciglio, Maggio, Paletta, Ranocchia

Orta saha:
Candreva, De Rossi, Florenzi, Marchisio, Montolivo, Parolo, Pirlo, Romulo, Thiago Motta, Verratti

Forvet:
Balotelli, Cassano, Cerci, Gilardino, Immobile, Insigne, Rossi

USA coach Jurgen Klinsmann named his 30-man provisional squad from which he'll select his 23-player FIFA World Cup™ squad.

USA squad

Goalkeepers:
Brad Guzan (Aston Villa/ENG), Tim Howard (Everton/ENG), Nick Rimando (Real Salt Lake)

Defenders:
DaMarcus Beasley (Puebla/MEX), Matt Besler (Sporting Kansas City), John Brooks (Hertha Berlin/GER), Geoff Cameron (Stoke City/ENG), Timmy Chandler (Nurnberg/GER), Brad Evans (Seattle Sounders FC), Omar Gonzalez (LA Galaxy), Clarence Goodson (San Jose Earthquakes), Fabian Johnson (Hoffenheim/GER), Michael Parkhurst (Columbus Crew), DeAndre Yedlin (Seattle Sounders FC)

Midfielders:
Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Alejandro Bedoya (Nantes/FRA), Michael Bradley (Toronto FC), Joe Corona (Club Tijuana/MEX), Brad Davis (Houston Dynamo), Mix Diskerud (Rosenborg/NOR), Maurice Edu (Philadelphia Union), Julian Green (Bayern Munich/GER), Jermaine Jones (Besiktas/TUR), Graham Zusi (Sporting Kansas City)

Forwards:
Jozy Altidore (Sunderland/ENG), Terrence Boyd (Rapid Vienna/AUT), Clint Dempsey (Seattle Sounders FC), Landon Donovan (LA Galaxy), Aron Johannsson (AZ Alkmaar/NED), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes)

Costa Rica coach Jorge Luis Pinto has named a 26-man squad for the FIFA World Cup™ in Brazil, with three names to be cut before the competition.

Costa Rica squad

Goalkeepers:
Goalkeepers: Keilor Navas (Levante), Patrick Pemberton (Alajuelense), Daniel Cambronero (Herediano)

Defenders:
Johnny Acosta (Alajuelense), Giancarlo Gonzalez (Columbus Crew), Michael Umana (Saprissa), Oscar Duarte (Brugge), Waylon Francis (Columbus Crew), Heiner Mora (Saprissa), Junior Diaz (Mainz), Christian Gamboa (Rosenborg), Roy Miller (Red Bull New York), Kendall Waston (Saprissa)

Midfielders:
Celso Borges (AIK), Christian Bolanos (Copenhaguen), Oscar Esteban Granados (Herediano), Michael Barrantes (Aalesund), Yeltsin Tejeda (Saprissa), Diego Calvo (Valerenga), Jose Miguel Cubero (Herediano), Carlos Hernandez (Wellington Phoenix)

Forwards:
Alvaro Saborio (Real Salt Lake), Bryan Ruiz (PSV Eindhoven), Joel Campbell (Olympiacos), Randall Brenes (Cartagines), Marco Urena (Kuban Krasnodar)

Cameroon coach Volker Finke unveiled his preliminary 28-man squad for the 2014 FIFA World Cup Brazil™ starting on 12 June.

Cameroon squad

Goalkeepers:
Charles Itandje (Konyaspor/TUR), Ndy Assembe (Guingamp/FRA), Sammy Ndjock (Fetihespor/TUR), Loic Feudjou (Coton Sport)


Defenders:
Allan Nyom (Granada/ESP), Dany Nounkeu (Besiktas/TUR), Cedric Djeugoue (Coton Sport), Aurelien Chedjou (Galatasaray/TUR), Nicolas Nkoulou (Marseille/FRA), Armel Kana-Biyik (Rennes/FRA), Henri Bedimo (Lyon/FRA), Benoit Assou-Ekotto (QPR/ENG), Gaetang Bong (Olympiakos/GRE)


Midfielders:
Eyong Enoh (Antalyaspor/TUR), Jean II Makoun (Rennes/FRA), Joel Matip (Schalke 04/GER), Stephane Mbia (Sevilla/ESP), Landry Nguemo (Bordeaux/FRA), Alexandre Song (Barcelona/ESP), Cedric Loe (Osasuna/ESP), Edgar Sally (Lens/FRA)


Forwards:
Samuel Eto'o (Chelsea/ENG), Eric Choupo Moting (Mainz/GER), Benjamin Moukandjo (Nancy/FRA), Vincent Aboubakar (Lorient/FRA), Achille Webo (Fenerbahce/TUR), Mohamadou Idrissou (Kaiserslautern/GER), Fabrice Olinga (Zulte-Waregem/BEL)

 
Cezayir var, Ekvador var, Honduras var biz yokuz.. Neyse yeniden yapılanmaya gidiyoruz rahat olun. Uruguay bir sürpriz yapabilir. Kalbimiz Muslera'yla beraber. Wesley'siz Hollanda da hiç tat vermez.
 
Afrika orta ve kuzey amerika grubunda olmadığımız için bunlar var biz yokuz demek garip kaçar. Belçika var biz yokuz. Adamlar olimpiyat finali oynayan u 20 takımının hemen hepsini A takıma çıkardı. Dunya 3. sü olan U 17 takimimizdan kaç kişi A milli oldu?
Bizim burada elestirmemiz gereken Kosta Rika milli takımının diğer liglerde oynayan oyuncu sayısı.
 
Almanya her hattıyla iyi bir takım ve alternatifleri ilk 11 i aratmayacak kadar iyi oyunculara sahip. Brezilya ev sahibi avantajıyla en az yarı final yapar gibime geliyor. İspanya sükse yaptığı dönemlerde bile çok gol atabilen bir takım değildi. Bu turnuvada zorluk yaşayabilirler diye düşünüyorum. Uruguay da çok sağlam forvet hattına sahip, bunun yanında kale-defans ve orta saha hattı da hiç fena değil.
 
Her turnuvada olduğu gibi gönlüm yine Almanya'nın yanında olacak. Ancak bu sefer Boşnakların da başarılı olmalarını istiyorum.

Genel olarak kadrolara baktığımızda Almanların ne kadar komple bir kadroya sahip olduğunu görüyoruz. İtalyanlarda da dengeli bir kadro var. Ev sahibi Brezilya ise bu kadro dünya kupasını alır tarzında bir kadro ile mücadele etmeyecek. İspanya ise Diego Costa'yı kadrosuna katmış olmasına rağmen yine gol yollarında sıkıntı çekecektir.
Ben yine de kupayı bir Avrupa ülkesinin alacağını düşünüyorum

Umarım iyi bir turnuva bizleri bekler.
 
Fransa dedim ankette muhtemelen kimse oy vermediğini düşünerek tahminim doğru çıktı bence turnuvadaki çoğu takımın aksine dengeli bir kadroları var ve çeyrek finale kadar yolları çok açık.

LLoris-Mangala-Koscielny-Sagna-Varane-Digne-Pogba-Matuidi-Cabaye-Ribery-Valbuena-Antoine Griezmann-Loic Remy-Benzema gibi oyunculardan kurulu çok iyi ve çok genç bir takımları var.

Nasri'yi kadroya almamışlar bu kötü olmuş.

Favorim değil ama süprizim Fransa.
 
Bu yılki kupa aslında kadrolar açısından bir geçiş kupası gibi olacak İspanya haricinde. Favorilerin birçoğu kadrolarının yıllarca götüren iskeletini değiştirerek geliyorlar.
Brezilya zaten yeni takım. Sempatik gelmediler gözüme. Melo'yu alsalardı fikrim kesin değişirdi.
Arjantin ön tarafta birbirine benzeyen , arka tarafı da sürekli değişen bir yapıda. Samuel - Zanetti - Veron varken arka daha güvenliydi. O geri iskeletini kaybettiler ve Ayala tarzı bir liderleri de yok.
İtalya takımında ise Chiellini , De Rossi ve Pirlo hariç dayı yok takımda. Ancak halen daha kaliteli bir kadroları var. Cassano 23 kişiye inecek kadroda yer alırsa sempati duyabiliriim. Cassano yoksa salla gitsin.
İngiltere de dayılara veda demiş. Lampard ve Gerrard birbirini tamamlayamıyor tarzı cümleleri hazırladım şimdiden. Bir de Lambert gibi pivotu kadroya almak çok makul. Kişisel hikayesi ise ayrı bir yazı konusu olacak kadar değerli.
Fransa o bizim nesilin aklının futbola az biraz ermeye başladığı dönemin büyük yıldızıydı. Şimdiki kadrodan o kadroya 5 tane oyuncu almam. Adam Vieira ve Karambeu'yu yedek oturturken sen Cabaye ile o kupayı almazsın arkadaş. Gayet basit.
Portekiz de o iskeleti fazla kaybetmeden yenileyen takımlardandı geçtiğimiz yıllarda. Mesela Couto- Carvalho değişikliği gibi oldukça iyi bir dönüşüm yapmışlardı. Ancak kadroları yok artık o zamanki gibi. Fakat eleminasyona kalıp da kimi bayıltırsa bayıltsın şaşırmam.
Almanya bence forvet hariç en iyi kadro. Fakat şu kadroda Mario Gomez banko oynardı. O değil de Klose futbolu bırakınca ne yapcaksınız ? :D
Hollanda bir türlü tam dengeyi bulamıyor. 2000lerin başındaki HOLLANDA 11ini şu an bile ezberden sayarım. Bu kadro ise hep değişiyor. Heitinga filan oynayacaksa gelmeyin hacılar yol parasına yazık.
Gana kadrosunu çok beğendim ben ama çok yanlış yola girmişler. Zaten Gana'nın bir kere bile rahat yerden geldiğini görmedim. Bu sene de yazık olur gibi geliyor.
Nijerya kadrosu grdüğüm en kötü Nijerya kadrosu olabilir.
Meksika kadrosu da nihayet değişmiş ama Marquez ve Salcido yine alınmış kadroya. Gerçi Torrado , Borgetti , Blanco filan yok allahtan. Bu adamlar oynarken ps1 vardı ve japoncaydı. Şimdi ps4 çıktı. Hesabınızı ordan yapın :D
 
Tugay Aktepe yüzünden İspanya'nın kazanamayacağı turnuvadır :D Favoriye yazık oldu :)

Haha, aslında tahminlerim konusunda isabetli kararlar verdiğim söylenemez ama konu İspanya olunca iş değişiyor. Bana rağmen kazanıyor adamlar senelerdir. :)

Düşündüm aslında Miami'ye bir el atsam mı diye ama play-off başı Thunder'i işaretim ve Ibaka olayından sonra kimsenin sağlığı ile oynamak istemem sözkonusu isim Lebron James bile olsa. :D
 

Üst