2014 Dünya Kupası

Dünya Kupası'nda Kim Şampiyon Olur?


  • Kullanılan toplam oy
    45
  • Anket kapatılmış .
Yine takımsal savunmada bir kaç hata dışında çok çok iyiydi Arjantin.Sıkıcı maç olduğunu kabul ediyorum fakat Brezilya örneğinden sonra kimse risk almayı göze alamazdı.

Teker teker geçip geldik sonuna.O şanlı kupa Messi'nin ellerinde kalkacak!
 
Takımsal savunma dediğiniz şey 6 kişinin kıpırdamadan savunma yapması daha doğrusu oynamaktan çok oynatmamayı düşünmesi ise futbol hakikatten çok farklı noktalara gelmiştir. Bunu Yunanistan yaparken millet ağzından tükürük saçarak sövüyor.

Brezilya'nın da buraya kadar gelmesine isyan edildi ve ağır bir mağlubiyet aldı sonucunda. Ama her ne olursa olsun uğradıkları hezimet Arjantin'in galibiyetinden çok daha şereflidir.
 
Bu arada Arjantin'in enbüyük şansı Cüneytti.Sneijder ve Robenin yediği tekmeleri görmezden geldi kartsız geçiştirdi yoksa bu kadar yıldıramazlardı Sneijder-Roben-RVP üçlüsünü
 
Hahahah ulan çok komik arkadaşlar var yemin ederim. 'Brezilya'nın hezimeti Arjantin'in galibiyetinden saha şereflidir.'' Turgay, Allah razı olsun kardeşim güne güzel başladım sayende. Hele Yunanistan karşılaştırmasıyla inanılmaz boyutlara ulaşmışsın bravo. :D

Öncelikle şunu aklımızın bir yerine yazalım Brezilya-Almanya aynı kadrolarla 100 defa daha oynasalar öyle bir sonuç çıkmaz. 90 maçı Almanya kazanır ama o sonuç ekstrem bir durum. Brezilya haddini bilmeyince Almanya bilmesi gerektiğini acı şekilde hatırlattı. O yüzden finalde aynı tarife olurcu genç kardeşlerim hava sıcak buz gibi suyla yüzümüzü yıkayıp kendimize geliyoruz.

Dünkü maça gelince; zannedersin ki 1 taraf deli gibi saldırmış diğer taraf deli gibi kapanmış. Hayır 2 takımda öncelikle gol yemeyelim gitmiş ve gerçekten de görsel olarak zevksiz bir maç çıktı ortaya. Ama bunun için bir tarafı eleştiremem. Aynı Almanya'nın da golü bulduktan sonraki Fransa maçı bir bu kadar iğrençti. Bu bir taktik meselesi.

Şimdi Pazar gününe kadar 4 gün vaktiniz var. Messi kupayı kaldırırken buraya yazacağınız ''hayır, olamaz'' temalı yazılarınızı hazırlayabilirsiniz.

Arjantin'li kardeşlerim besteyi ezberlemeyen kalmadı sanırım. 13 temmuz pazar gecesi bu besteyi söyleyerek zaferimiz kutlayacağız.

World Cup 2014 : "Brasil, decime qué se siente" Argentina fans before match against Switzerland - YouTube
 
Lionel Andrés Messi, #10..

Lionel-Messi-of-Argentina-celebrates-after-goal-2014-FIFA-World-Cup-Brazil-Group-F-Argentina-v-Bosnia-Herzegovina-at-Maracana28037628_2014616194845.jpg


Bir adım kaldı..
 
Yahu eleştirdiğiniz Arjantin,Hollanda'dan daha doğru ve komplike hucüm yaptı ki gel gelelim Hollanda'nın da oynatmama konusunda Arjantin'den farkı yoktu.
 
Almanya'nın ezerek kazanmasını istiyorum, Arjantin buraya hakederek gelmedi, es kaza kazanırlarsa yine birileri çıkıp Messi uzaylı, Maradona'dan daha iyi felan der mazallah, Messi önce Ronaldo'nun iyi olsun sonra Maradona'yla karşıltısınlar...
 
Ronaldo kim? Messi'de mi oynuyor? :D

Pazar günü yaklaşırken Almanya'lı kardeşlerim ve abilerime şimdiden çok geçmiş olsun diyorum. Bir daha ki sefere artık..
 
1970'de Brezilya 3.kez dünya kupasının sahibi olduktan sonra Jules Rimet kupasının ebedi sahibi olmuştu.Ardından Silvio Gazzaniga adlı italyan heykeltıraşın dünya kupası coşkusunu hissettiren ve günümüzde dünya kupasının en önemli sembolü haline gelen kupa tasarımı ilk kez 1974 Dünya Kupasında kullanıldı.O tarihten bu yana Almanya(1974,1990),Arjantin(1978,1986),Brezilya(1994,2002),İtalya(1982,2006)kupayı 2'şer kez kazandı.Hiç üstüne konuşulmamasına rağmen (konuşulmaması bilgimden şüphe etmeme yol açtı) yarınki finalde kim kazanırsa kupanın ebedi sahibi olacak.Ancak bildiğim kadarıyla bugünkü tasarımın en az 2038'e kadar(2034'de olabilir)kullanılması kararı alındı.Yıllarca yeni bir tasarım heyecanı yaşarız diye bu takımların 3.kupayı almasını diledim ama olmadı.Artık bu kupa benim için bu bilinmezliği sonlandıracağından müthiş oldu.Artık sırf kupa değişsin diye takım tutma devri bitti:)Yarınki maçın kazananı kupayı müzesine 4 yıl için değil ebediyen götüreceğinden ayrı bir önemi var her iki takım için.
 
Arjantin'in fark yemeyeceği o kadar belli ki.Bu düşüncede olan insanlar utanacak maçın son düdüğü çaldığında :)

Messi kupayı kaldırdığında Ronaldo yeni saç stili arayışına başlar.
 
Xavi-İniesta-Fabregas hem Barcelona'nın, hemde İspanya'nın yükselişinin ve düşüşünün sebebi, öyle yazılar varki Arjantin finale Messi sayesinde geldi sanacak, Messi şu kupada Roben yarısı kadar top oynamadı bile, Ronaldo Manchester United ve Real Madrid'e yaptıkları her zaman Messi'nin yaptıklarından büyüktür, Messi önce Barça dışında görün öyle tartışalım arkadaşlar...
 
Zaten Ronaldo, Mustafa Sarp-Barış Özbek-Ayhan Akman orta sahasıyla oynadı hep :D

Yeni moda Barcelona dışında çıksın demek ki. Ne de olsa Arjantin milli takımı ile ne yaptı ki söylemleri bu turnuva ile boşa çıkıyor.
 
Zaten Ronaldo, Mustafa Sarp-Barış Özbek-Ayhan Akman orta sahasıyla oynadı hep :D

Yeni moda Barcelona dışında çıksın demek ki. Ne de olsa Arjantin milli takımı ile ne yaptı ki söylemleri bu turnuva ile boşa çıkıyor.



Ronaldo'nun oynadığı adamlar Xavi-İniesta-Fabregas'ın yedeği olurdu anca, İspanya dünyanın en iyi takımıydı bu adamlar formdayken, ve Messi'leride yoktu yani, birde Messi şu turnuvada ne oynadı gerçekten merak ettim, Hangi turda Arjantin'i Mesi taşıdı? Ayrı turnuvayı izledik biz herhalde...
 

Üst