2015-2016 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı 2016 CEV Volleyball Cup’ta Challenge Turu’na yükseldi. Çeyrek finallerde eşleştiği İsviçre ekibini turun ilk maçında 3-0’la geçen Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, bugün deplasmanda oynanan rövanş maçında 1-3’lük galibiyet aldı ve kupada bir üst tura yükseldi.
Volley Köniz’in, geçtiğimiz hafta İstanbul’da oynanan maçta olduğu gibi, etkili başladığı karşılaşmada maçın ilk teknik molasına 8-6 geride girdik. Teknik mola dönüşünde temposunu yükselten takımımız, ikinci teknik molayı 14-16 önde karşıladı. Seti 21-25 kazandık.
İkinci sete rahat başladık ve tüm set boyunca oyunu kontrol ettik. Teknik molalarına 3-8 ve 4-16 önde girdiğimiz seti 14-25 kazanarak, 2016 CEV Volleyball Cup’ta, Şampiyonlar Ligi’nden düşen takımlarla karşılaşacağımız Challenge Turu’na yükselmeyi garantiledik.
Üçüncü sete genç sporcularımızla başladık. Çekişmeli geçen mücadelede birinci teknik molaya 8-7 geride girerken, ikinci teknik molayı 14-16 önde karşıladık. Seti 26-24 kaybettik.
Dördüncü sete, üçüncü set ilk altısı ile başlayan Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, teknik molalara 5-8 ve 10-16 önde girerek seti 17-25, maçı 1-3 kazandı.
Deplasmanda elde ettikleri galibiyetle Avrupa yolculuğuna devam eden takımımız, yarın İstanbul’a dönecek.
Galatasaray: Centoni (10), Ezgi (10), CJ (9), Gamze (9), Güldeniz (7), Nur Sevil (7), Ada (6), Su (6), Aslı (6), Leys (3)
Volley Köniz: Wilson (16), Benedito (13), Bento (8), Schauss (7), Gogic (5), Sirucek (5),
 
Yeni salonumuzda şu anda Vakıfbank ile oynuyoruz.Müthiş bir atmosfer var.Voleybol ile pek aram yoktur ancak salonda oluşan atmosferi görünce iyi bir kadro ile müthiş bir sinerji yakalanır burada.
Darısı basketbol salonuna diyelim.
 
Yeni salonla birlikte Daikin sponsorluğunun geri gelmesi sevindirici olmuş. Böyle kompakt salonlar, seyirci sayısının kısıtlı olduğu sporlarda daha makul oluyor. Eskiden beri voleybolda kemik bir seyircimiz vardı, ancak bu grup Burhan Felek'te kayboluyordu. Artık önemli maçlarda ciddi bir tribün gücümüzün olabilecek olması, takımımız adına sevindirici... Emeği geçenlere teşekkürler.

Maçın dördüncü setinde 15-11 öndeyken, eski oyuncumuz Melis'in servis turunda yediğimiz 6-0'lık seri ile oyundan düşüp, seti kaybetmek bizim adımıza kırılma noktası oldu. Bu maçtan üç puan çıkartabilseydik, ligi üçüncü sırada bitirmek adına büyük bir adım atmış olacaktık. Üçüncülük demek, seneye CEV Şampiyonlar Ligi'nde oynamak demek... Bu hafta Eczacıbaşı'nın galip gelmesiyle birlikte, aramızdaki puan farkı bire düştü.

tvf.png



Normal sezonda 5 hafta kaldı. Bizim ve Eczacı'nın kalan maçları şu şekilde:

18. Hafta
FBG - Eczacı
İdmanocağı - GSD

19. Hafta

Bursa - Eczacı
GSD - Nilüfer

20. Hafta

Eczacı - GDS

21. Hafta
GSD - Halkbank
Salihli - Eczacı

22. Hafta
Eczacı - Sarıyer
FBG - GSD

Eczacıbaşı'nın Bursa, Salihli ve Sarıyer maçlarından üç puanı çıkartması sürpriz olmaz. Bizim de İdmanocağı, Nilüfer ve Halkbank maçlarından üç puan almamız mümkün... Ancak hem bizim, hem Eczacı'nın, FBG deplasmanından puan alması çok zor... Bu yüzden 20. haftadaki Eczacı - GSD maçı çok kritik öneme sahip... Bu maçı kazanırsak, üçüncülüğü büyük oranda garantileriz.
 
Galatasaray bayan voleybol takımı, taraftarıyla, antrenörleriyle, yöneticileriyle, salonuyla bu sene izlemesi en keyifli takım. Anadolu Yakası'nın her maç yaptığı tribün müthiş. Şahsım adına, televizyondan verilen maçlar, basket maçımıza denk gelmediği sürece izliyorum, bundan sonra da salona gitmeyi düşünüyorum.

Yayıncı kuruluş Ntvspor ve yorumcu Burcu Hakyemez Dal'a büyük bir protesto yapmak lazım. Taraflarını biliyoruz fakat işin boyutu her maç daha kötüye hatta terbiyesizliğe gidiyor. Şu güzel ortamda böyle bir ileti yazmak istemezdim ama hakikaten televizyondan izlerken çok sinirleniyorum. Bir değil, iki değil her maç böyle.
 
Takım bugün gerçekten büyük emek verdi, karakter koydu. Geçtiğimiz yıllarda kadro ve bütçe daha da yukarıda olmasına rağmen bu azmi pek göremiyorduk. Bu sene şubeler arasında takım hüviyetine en çok yakışan ekip kadın voleybol takımımız. Maçtan önce Vakıfbank dan 1 puan alacaksınız deseler hepimiz kabul ederdik fakat maçtan sonra hepimiz herhalde elimizden kaçtılar demişizdir. Hakemlerin bir kaç şüpheli kararı da yenilgide etken oldu tabi.

Yeni salonumuzda tamamen dolu olunca ne kadar etkili olabileceğimizi de görmüş olduk bu arada. Burhan Felek'i hiçbir zaman tamamen dolduramadığımız için bu etkiyi göremedik. Voleybola gelen sayıyla, salon kapasitesi oranı bence ideal. Bize büyük fayda sağlayacaktır.

En son olarak da Burcu Hakyemez'e değinelim. Bir kaç pozisyonda alenen bizim aleyhimizde tepkiler gösterdi. İnatla tarafsızım deyip bu hareketleri yaparak insanları resmen salak yerine koyuyor. Takım menajeri tarafından canlı yayında uyarıldığı, maçtan önce de taraftarlar tarafından ikaz edildiği halde hala bu tavırları sergilemesi kesinlikle bize saygısızlıktır. Linç kültürünü sevmem ama tekrar tekrar ve alenen olunca sinirlerime hakim olmakta zorlanıyorum.
 
Çok güzel atmosfer, ve buna ayak uydurup hakkını vermeye çalışan takım. İlla kazanmaya gerek yok, bu da yeterli. böyle devam ettiği sürece zaten gerisi gelecektir.
 
Eczacıbaşı'nı ilk devre Centoni olmaksızın 3-1 yenmiştik. Bu sefer de umarım aynı azmi gösteririz.
Takım geçen yıllara göre maliyet olarak daha mütevazı olsa da kesinlikle doğru iskelet kuruldu. Gamze inanılmaz oynatıyor takımı. Önceki yıllar manşet alacak oyuncumuz yokken şimdi hem Güldeniz hem Leys çok iyi top getiriyor Gamze'ye. Nihan zaten yıllanmış şarap gibi, her geçen yıl daha da keyif veriyor. Aslı ve Centoni'nin kalitesine zaten laf söylemek kimseye düşmez.
En büyük eksiğimiz orta oyuncuların blokta istenen etkinlikte olmaması. Fenerbahçe hariç hiçbir maçı kaybetmemeliyiz, 3-2'lik galibiyetler bile yetersiz...
 
Burcu Hakyemez'in asıl sorunu yorum yapamamasıdır. Spikerin yanına oturup "Bravo kızlar, harikasınız, oleyy!" şeklinde tezahürat yapmak, yorumculuk değil; olsa olsa amigoluktur. Onun mikrofon başına geçtiği hiçbir maç keyif vermiyor.
 
Şampiyonlar ligi sıralaması normal sezona göre mi şampiyonluk grubundaki maçların sıralamasına göre mi belirleniyor.
Şimdi TVF'nin sitesinden lig statüsüne baktım. Bu sene değişmiş ve artık Avrupa'ya katılım final ve klasman etabındaki sıralamaya göre belirleniyormuş. Eskiden play off sonucuna ve lig sıralamasına birlikte bakılıyordu. Lig dördüncüsünün şampiyon olmaması durumunda, ŞL'ye normal sezonu ilk üçte bitiren takımlar gidiyordu.
 
Takım haftalar ilerledikçe yükseliyor. Yine yarı finaldeyiz bu kupada. Final de oynadık. Gelecek rakibi bilmiyorum ama artık bu kupa müzemizde olmalı. Tebrikler!
 
Gelecek takım da dişimize göre, Krasnodar ile final oynarız gibi duruyor, o eşleşmede rövanşın iç saha olması şampiyonluğu getirebilir.
 

Üst