2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
David Logan-Jeter-Nikolov
Sinan-Göksenin
Mejia-Marko
Erceg-Orhan-Ege
Lasme-Sertaç(Kerem Gönlüm)

Hoca İtalya'dan transfer yapmayı seviyor. Kesin Logan'ı düşünecektir. Marko'nun yanına da Mejia veya Redding düşünülebilir. Eğer bu oyuncuların maliyeti yüksek gelirse Carter tutulabilir.

Uzun rotasyonunu kurarken zorlandım açıkcası. Kerem'ın şut zaafiyeti bu sezon Erceg'e çok yük bindirdi. Kerem'in 4 numara oynadığı dakikalarda oyunu açamayınca maçlarda sıkıntı yaşadık. Orhan sözlesmesi bittiyse back up olarak iyi katkı verir.

5 numarada Erceg'in açıklarını kapatacak pivot olarak atletik pivotları hakkında pek bilgim yok ama eğer 1 milyon civarı kontratı kabul ederse Lasme'yi görmek isterim. Yedeği olarakta Kerem Gönlüm orda undersize kalabilir ama Sertaç'ta çok fazla katkı verebilir mi bilmiyorum. Furkan çok önemliydi kadro matematiğinde bizim için. Tabi artık bçtçemiz Furkan'ın şu anki taleplerini karşılayacak boyutta değil ne yazık ki.

Sinan-Göksenin
Mejia-Marko
Erceg-Orhan-Ege

Hoca İtalya'dan transfer yapmayı seviyor. Kesin Logan'ı düşünecektir. Marko'nun yanına da Mejia veya Redding düşünülebilir. Eğer bu oyuncuların maliyeti yüksek gelirse Carter tutulabilir.

Uzun rotasyonunu kurarken zorlandım açıkcası. Kerem'ın şut zaafiyeti bu sezon Erceg'e çok yük bindirdi. Kerem'in 4 numara oynadığı dakikalarda oyunu açamayınca maçlarda sıkıntı yaşadık. Orhan sözlesmesi bittiyse back up olarak iyi katkı verir.

5 numarada Erceg'in açıklarını kapatacak pivot olarak atletik pivotları hakkında pek bilgim yok ama eğer 1 milyon civarı kontratı kabul ederse Lasme'yi görmek isterim. Yedeği olarakta Kerem Gönlüm orda undersize kalabilir ama Sertaç'ta çok fazla katkı verebilir mi bilmiyorum. Furkan çok önemliydi kadro matematiğinde bizim için. Tabi artık bçtçemiz Furkan'ın şu anki taleplerini karşılayacak boyutta değil ne yazık ki.

Marko'nun yanına bence Redding çok daha mantıklı olur lider vasıfları olan son saniyelerde topu eline alıp bişeyler yapabilecek bir oyuncu Sinan-ve Göksenin'in SG'yi taşıyabileceklerinden emin değilim. Ama 2 oyun kurucu alıp Sg'yi 2 türk yapmak iyi fikir Sinan rahat 30 dk'yi kaldırır Marko'yla Redding'e 5'er dk versek bile olur Sg'de Göksenini ligde kullanırız avrupada olamz.
Lasme bence o kadar da iyi değil hele ki bu seneki P.Young'dan sonra Lasme'yi nasıl ezdiğini sizde gördünüz boyuda çok kısa olmaz atletik olsun ama boyuda en az 2.08 falan olmalı Lasme'de zaten kalıpta yok o yüzden başka adaylar düşünülmeli.

Sinan-Göksenin
Mejia-Marko
Erceg-Orhan-Ege

Biraz değişiklik lazım yazdıklarınıda göz önünde bulundurarak

Jeter - Justin Dentmon
Sinan - Göksenin
Marko - Redding
Erceg - Barış - Ege
xxxxx - Sertaç

Trevor Mbakwe P.Young yerine ilk adayımdı ama Barça ilgileniyordu noldu bilmiyorum. 7. yabancı hakkıımızı devre arasına saklamalıyız.

Erceg 1 alsa, Sinan 800, Carter kaç bilmiyorum 500 diyelim, Kerem de indirim yaptı 500 bine kaldı diyelim. Ege, Nikolov falan filan 200 olsa 3 milyon zaten eldeki adamlara gitmiş olacak. Marko'nun geleceği en az para 800 olur, bu sene sükse yapmış oyunculardan bahsediyorsunuz Redding, Anderson falan bu adamların bir sürü talibi var 800-1 milyon bandından açarlar kapıyı. Dentmon çin'de iyi para alıyordu 800 bine oynamaz avrupada. İsim yapmış oyunculara fazla yönelmeyin o yüzden. Alba, Redding'i nasıl bulduysa sen de bulacaksın öyle adamlar. Sükse yapan adamları değil yapacak adamlara yönelmek gerekiyor.

PG: Justin Dentmon 800 - Barış 400
SG: James Anderson 800 - Sinan 700 - Göksenin 200
SF: Marko 800 - Serhat Ç. 400
PF: Erceg 800 - Barış H. 400 - Ege 50
C: Samuels 800 - John bryant 750

Bu arada Carter'da takımda kalırsa 7. yabancı olarak oynamalı o halde Serhat ç. almamıza gerek kalmaz.

Bence bu kadro Ergin Hocann isteyeceği tarzda bir kadro arkdaşlar bizim için tek sorun pota altı yumuşaklıgı olur. Erceg yerine atletik biri olsa çok daha iyi olurdu ama bu Ergin hocanın sisteminde Erceg gibi şutor pover forvetler çok önemli.

James Anderson Zalgris'te takımın lideriydi bence bu kadroda da liderlik eder takıma. Justin Dentmon'da Boby Dixon vari bir pg bence iyi olur.
Marko zaten bildiğimiz marko ne yapacağı belli. Samuels bize hücumda çeşitlilik sağlayacaktır john Bryant'tta öyle ikisinde şutu çok iyi 3'ü bile var iki oyuncununda. Erceg zaten malumunuz.
Bence fena kadro degil ama pivotlardan birini bekci sert ikili oyun oynayabilen birini secmeliyiz. Bu young olabilir ya da benzer birini bulabiliriz. Mbaweke olabilir bence hem ercegle tamamlamali pivot. Bir de sanki bize Hackett tarzi biri gerekiyor...
PG: Justin Dentmon 800 - Barış 400
SG: James Anderson 800 - Sinan 700 - Göksenin 200
SF: Marko 800 - Serhat Ç. 400
PF: Erceg 800 - Barış H. 400 - Ege 50
C: Samuels 800 - John bryant 750

Bu arada Carter'da takımda kalırsa 7. yabancı olarak oynamalı o halde Serhat ç. almamıza gerek kalmaz.

Bence bu kadro Ergin Hocann isteyeceği tarzda bir kadro arkdaşlar bizim için tek sorun pota altı yumuşaklıgı olur. Erceg yerine atletik biri olsa çok daha iyi olurdu ama bu Ergin hocanın sisteminde Erceg gibi şutor pover forvetler çok önemli.

James Anderson Zalgris'te takımın lideriydi bence bu kadroda da liderlik eder takıma. Justin Dentmon'da Boby Dixon vari bir pg bence iyi olur.
Marko zaten bildiğimiz marko ne yapacağı belli. Samuels bize hücumda çeşitlilik sağlayacaktır john Bryant'tta öyle ikisinde şutu çok iyi 3'ü bile var iki oyuncununda. Erceg zaten malumunuz.

Bence fena kadro degil ama pivotlardan birini bekci sert ikili oyun oynayabilen birini secmeliyiz. Bu young olabilir ya da benzer birini bulabiliriz. Mbaweke olabilir bence hem ercegle tamamlamali pivot. Bir de sanki bize Hackett tarzi biri gerekiyor...

Bu kadroyada tamda Young giderdi ama napıcan adam gitmek istiyor. Trevor Mbakwe zaten ilk adayım onun yerine ama Barça'yla anlaşmış haberleri çıkmıştı geçenlerde.

Daha önce de söyledim ama tüm yabancılar ABD'li olur inşallah, takımda Avrupalı oyuncu görmek istemiyorum, özellikle Yugoslav kökenli oyuncu olmaz inşallah artık kadroda, basketbol Amerika'ların oyunu, ABD beğenilmeyen adamlar burda yıldız, herşey ortada, hiç olmadı gidelim Ncaa mezun olan çaylakları alalım, en azından 600-700 $'dan aşağıya oynamayan Avrupalılardan iyi oynarlar...

Olympiakos, Maccabi ve son olarak Karşıyaka örneklerinden anlayacağımız üzere her şey bütçe değil. Para CSKA ve FB Ülker örneklerinde olduğu gibi saadet getirmiyor bazen. Önce sağlam bir kadro yapılanması ve ardından takım içi huzur çok önemli.

Carter ve Erceg kalırsa sevineceğim. Umarım diğer kararlarımızı da doğru veririz. Ve ek olarak, M. Harris ya da Scotty Hopson gibi bir atlet forvet daha alırız umarım.

Ergin Hoca'yla 2 yıllık anlaşılması çok sevindirici. En azından yönetim içinden Ataman karşıtı kimse varsa onların pes ettiği anlamına gelir. Güzel haber, Galatasaray çatısı altında yöneticiyseniz bi zahmet kendi kaprislerinizle kulüp başarısını gölgelemeyin.

Yabancı transferi konusunda geçen sene yaşanılan facialardan sonra bu sene çok daha dikkatli olunacağından eminim. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer; ki bizim ağzımız sütten falan yanmadı bayağı kavlandı. Bu sene riskli yabancı transfer beklemiyorum.

2 senelik anlaşma demek yapılanma demek, proje demek. Yerli oyuncu takviyesi gerekiyor. Sinan, Kerem, Ege'nin kalacakları kesin deniyor. Mutlaka buraya oyuncu lazım. Burada isim yazmak saçma olur, herkes hangi pozisyonda kimlerin iş yapabileceğini biliyor. Burası uzun zamandır gördüğüm en bilgili, ilgili spor forumu.
Umuyorum sadece yabancı transferle planlama yapmayız, yerli şart.

Mütevazi bir bütçeye sezon içerisinde 7. yabancı transfer hakkı saklı kalmak üzere ve 7 milyon doları geçmeyecek şekilde nasıl bir takım kurulabilir diye düşündüm biraz.

Dwight Buycks - Barış E. - Nikolov
J. Carter - Sinan - Göksenin
S. Hopson - M. Harris
Erceg - Kerem - Ege
S. Lawal - Duşan

Şimdi herkes 7 milyon dolarlık toplam oyuncu kontratı yazmış ancak 7 milyon doların maksimum yüzde 65i oyuncu kontratlarına verilebiliyor. Yani max 5 milyonluk kadro yazabiliriz.

Mütevazi bir bütçeye sezon içerisinde 7. yabancı transfer hakkı saklı kalmak üzere ve 7 milyon doları geçmeyecek şekilde nasıl bir takım kurulabilir diye düşündüm biraz.

Dwight Buycks - Barış E. - Nikolov
J. Carter - Sinan - Göksenin
S. Hopson - M. Harris
Erceg - Kerem - Ege
S. Lawal - Duşan

Bende aşağı yukarı böyle düşündüm. Hopson yerine Marko 'da olabilir savunmacı oyuncu sonuçta Harris ile birbirlerini daha iyi tamamlar gibi.. Lawal yerine de ilk tercih Mejri olabilir..

Barış Ersek mutlaka takıma kazandırmamız gerekiyor. Eğer Dixon Türk Milli Takımımızda oynarda onu da almamız gerekiyor. Bu iki transfer dışında atletik oyuncular almamız gerekiyor. Yüksek bütçeli takımlara Ç karşı ancak böyle takım ile şampiyon olabiliriz.

6-7 milyon oyuncu bütçesi az değil. Yerlilere mümkün olan en az paraları verip yabancılara yüklenmeliyiz. Genç yerlilerle anlaşabiliriz. Ender yerine Şafak, Kerem yerine Samet. Hem büyük bir para artısı sağlar hem de gelecek için bir çekirdekte oluşturmaya çalışırız.

Sent from my iPhone using Tapatalk

1 numara 2 numara ve 5 numaralar çok iyi olmalı.Ben 5 numaraya 2 oyuncu alınması kanaatindeyim.Veya 4-5 oynayan biri de alınabilir.Benim adaylarım Rice,Pargo,Delaney..Bunlara yardımcı savunması fena olmayan bir skorer alınabilir. Uzunlarda ise Sofoklis yoklanabilir.Hoca geçen yıl istemişti bu yıl almak için zorlamalıyız.Sofoklis-Mejri ikilisi iyi giderdi.Erzeg yerine de Nachbar olsa güzel olurdu ama orası Erzeg'e emanet artık.
İlk sene Arroyo-Gordon-Ndong modeli vardı bu modeli tekrar yakalamak lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...