2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sinan Güler takıma liderlik yapacak. Diğer yerlilerde ona göre daha uygun bütçeli olacaktır. Ergin Hoca dar rotasyonu iyi değerlendirebilen bir koç. Önemli olan yabancılarda nokta atışı yapabilmek. Bu sene başarısız olduysak maddi sorunlar kadar yabancı tercihlerindeki başarısızlıklarda bunda önemli rol oynadı. Ergin Ataman sistemlerinde oyun kurucu ve 4 numaralar genelde kritik roller alırdı. Ben yüksek ücret ödeyeceğimiz tek pozisyonun oyun kurucu pozisyonu olacağını düşünüyorum. Bunun dışında yerli olarak Sertaç Şanlı uygun paralara alınabilecek en ideal uzun gibi duruyor. Dusan Cantekin'de olabilir fakat Sertaç bu sezon daha verimli işler yaptı. Oyun kurucu pozisyonunda da Darüşşafaka'da çok da verimli bir sezon geçiremeyen Mehmet Yağmur'a yönelinir. Ergin Hoca'nın bildiği bir oyuncu olması da avantaj. Daçka'nın sisteme pek uymadı gibi ama bizde tekrar son iki sezon ki performansı gösterebilir. Her pozisyonda bir yerli bir yabancı gibi düşünürsek iki numarada Sinan Güler'in olması zaten bizim için büyük bir avantaj. 2-3 için Can Maxim alınabilir mi bilmiyorum ama transfer maliyeti uygunsa bu bütçede iş yapar. Kerem Gönlüm'ün de ben Galatasaraylıyım diye bu zamana kadar söylediği lafları icraata dökeceği sezon bu sezondur. Madem bu kadar iyi Galatasaraylı, fedakarlık yapıp çok uygun bir ücrete bu takıma abilik yapması gerekir. Geriye de yabancı transferleri kalıyor. Geçen seneyi bir kenara bırakalım. Bu işte uzman bir insan olduğunu Beşiktaş'da Galatasaray'a geldiği ilk sezonda kanıtladı Ergin Hoca. Bu sene umarım her şey çok daha güzel olur. Daha konsantre olmuş, maddi sıkıntılar yaşamayan bir takım izleriz.

Manuchar Markoishvili diyorum başka bişey demiyorum bize böyle gerektiğinde burnunu kırmaktan kaçmayacak, rakibin en iyi skorerini kilitleyip bir o kadarda sayı atacak oyuncular lazım umarım Marko Paşa gelir...

PG - Malcolm Delaney - Kristijan Nikolov
SG - Sinan Güler - Göksenin Köksal
SF - Manuchar Markoishvili - Jon Diebler
PF - Zoran Erceg - Kerem Gönlüm
C - Stephen Lasme - Samardo Samuels

7. yabancı alınacaksa veya türk bir oyun kurucu bulunabilirse aklıma gelmiyor oyun kurucu olarak alınabilir..

1 numara 2 numara ve 5 numaralar çok iyi olmalı.Ben 5 numaraya 2 oyuncu alınması kanaatindeyim.Veya 4-5 oynayan biri de alınabilir.Benim adaylarım Rice,Pargo,Delaney..Bunlara yardımcı savunması fena olmayan bir skorer alınabilir. Uzunlarda ise Sofoklis yoklanabilir.Hoca geçen yıl istemişti bu yıl almak için zorlamalıyız.Sofoklis-Mejri ikilisi iyi giderdi.Erzeg yerine de Nachbar olsa güzel olurdu ama orası Erzeg'e emanet artık.
İlk sene Arroyo-Gordon-Ndong modeli vardı bu modeli tekrar yakalamak lazım

Haklısın renktaş 1 numaran ve 5 numaran basketbolda iyi olursa avantajlısın demektir.
5 numaraya 2 oyuncu almak mantıklı bir genç türk alırısn tamam.
Rice-Delenay iyi olurdu ama 6-7 milyon bütçeyle onlara 1.3-1.4 vermek mantıklı olmaz bence Pargo ise savruk bir oyuncu.
Jeter bence çok iyi olur hem takımı oynatan gerektiğinde sorumluluk alan birisi.
2 nuamaraya gelince Gordon gibi penetresi iyi olan güçlü birisi olacaksa James Anderson ile Reggie Redding geliyor aklıma.
3 numarada ise Marko geri getirebilirsek iyi olur olmadı Jon Diebler onlarda olmadı S.Hopson olabilir.
Erceg zaten kalıcak gibi kadroda.
Pivota gelinec 2 transfer yapmak mantıklı birisi savunmacı atletik Trevor Mbakwe diğeride john Bryant- Radosevic gibi sırtık dönük oyunu post-upı olan oyuncu almak mantıklı olur.
Bu arada Sofo bize yağlı gelir renktaş fazla para ister.

Jeter - Justin Dentmon
James Anderson - Reggie Redding
Marko - Diebler - S.Hopson
Erceg
Trevor Mbakwe - ABD'den aletikde olabilir - john Bryant - Radosevic

Ybancı tercihimiz olursa iyi olur.

Marko-Lasme ikilisini alabilsek süper olur. Koçun guard tercihi kim olacak soru işareti. Arroyo gibi saf bir guard bulmak çok zor, bütçemiz de belli. Göksenin de savunma seviyemizi artıracaktır.

6-7 milyon dolarlık bir bütçe söz konusuyken gerçekçi olmak lazım. Kimse boby dixon , john diebler gibi bu sezon patlama yapmış oyuncular beklemesin. Bu isimler yeni kontratlarında kapıyı milyon dolarlardan açacakları kesinken. Bu tür oyuncuları daha bu patlamaları yapmamışken nasıl bulabiliriz onu konuşmak gerekir. Bu örneği Maccabi bir çok oyuncu transferinde gösterdi. Her oyuncu her sisteme de uymuyor ayrıca. Manuchar'dan aldığımız katkı maksimumdu. Bu tüp isimler bulursak başarılı oluruz. Bu sene Canaria'nın düşük bütçeyle Eurocup'ta final oynaması, Olympiakos'un 10 milyon civarında bütçeyle yıllardır Euroleuge'de başardıkları, Maccabi'nin sistemine hemen adapte olan uygun bütçeli oyuncuları bulabilmesi , Pınar Karşıyaka'nın bu seneki başarısı bizim için güzel örnekler. Ergin Ataman varken ben doğru oyuncuları bulacağımızdan eminim. Şu anda Delaney, Langford konuşuluyorken bu gelen oyuncular burada çok eleştiri alacaktır ilk etapta. Fakat kabul edelim bu konuşulan isimlerin hiç birini alabilecek gücümüz yok. Patric Young, Manuchar tarzı oyuncuları bulalım yeter.

Marko-Lasme ikilisini alabilsek süper olur. Koçun guard tercihi kim olacak soru işareti. Arroyo gibi saf bir guard bulmak çok zor, bütçemiz de belli. Göksenin de savunma seviyemizi artıracaktır.

Lasme'yi Pana'dayken çok beğeniyormuş ama adamda kalıp yok boyu bir pivota göre kısa birde o yüzden ön yargılıyım ben arkadaşlar zaten yüksek miktarda para isteyecektir.

6-7 milyon dolarlık bir bütçe söz konusuyken gerçekçi olmak lazım. Kimse boby dixon , john diebler gibi bu sezon patlama yapmış oyuncular beklemesin. Bu isimler yeni kontratlarında kapıyı milyon dolarlardan açacakları kesinken. Bu tür oyuncuları daha bu patlamaları yapmamışken nasıl bulabiliriz onu konuşmak gerekir. Bu örneği Maccabi bir çok oyuncu transferinde gösterdi. Her oyuncu her sisteme de uymuyor ayrıca. Manuchar'dan aldığımız katkı maksimumdu. Bu tüp isimler bulursak başarılı oluruz. Bu sene Canaria'nın düşük bütçeyle Eurocup'ta final oynaması, Olympiakos'un 10 milyon civarında bütçeyle yıllardır Euroleuge'de başardıkları, Maccabi'nin sistemine hemen adapte olan uygun bütçeli oyuncuları bulabilmesi , Pınar Karşıyaka'nın bu seneki başarısı bizim için güzel örnekler. Ergin Ataman varken ben doğru oyuncuları bulacağımızdan eminim. Şu anda Delaney, Langford konuşuluyorken bu gelen oyuncular burada çok eleştiri alacaktır ilk etapta. Fakat kabul edelim bu konuşulan isimlerin hiç birini alabilecek gücümüz yok. Patric Young, Manuchar tarzı oyuncuları bulalım yeter.

Renktaş şimdiye kadar kimi aldık ki öyle bi bu sene bide şampiyonluk senesinde Marko ile Young oldu.
Aradori geldi olmalı Nolan Smith geldi olmadı.

Ergin hoca tanınmış iyi oyuncularla çalışmayı seven bir isim. o yüzden zannetmiyorum belki 1 tane öyle bir isim olabilir oda atletik abd'li bir pivot olabilir.

Renktaş şimdiye kadar kimi aldık ki öyle bi bu sene bide şampiyonluk senesinde Marko ile Young oldu.
Aradori geldi olmalı Nolan Smith geldi olmadı.

Ergin hoca tanınmış iyi oyuncularla çalışmayı seven bir isim. o yüzden zannetmiyorum belki 1 tane öyle bir isim olabilir oda atletik abd'li bir pivot olabilir.

Ergin Hoca kendine güvenmese bu bütçeyi kabul etmezdi bence. Hiç bir zaman iddiaasız bir takımda olmadı şimdiye kadar. En önemlisi Ender Arslan gibi geçen sene başından itibaren düşünürsek Furkan Aldemir gibi yüksek paralar alacak yerli oyuncumuz Sinan Güler dışında olmayacak. Kabul edelim Erceg , Arroyo gibi milyon doların üzerinde kontratı olan oyuncumuzda. Evet , Ergin hoca tanınmış oyuncularla kadro kurmayı hep tercih etti ama hiç biri kariyerinin zirve döneminde olan oyuncular değildi. Bir çoğu onun takımında zirveye çıktı. Eğer Maccabi Randle'ı, Hickman'ı bulabiliyorsa, Olympiakos özellikle uzun rotasyonunda nokta atışı yapıyorsa bizde yapabiliriz. Ergin Hoca şampiyonluğa oynayacağız diyorsa kendi açısından inandığı şeyler vardır mutlaka. Yine tanınmış isimler gelebilir ama eminim ki yine gelenlerin bir çoğu kariyerinde iniş yaşamaya başlamış oyuncular ya da gerekli patlamayı henüz yapamamış oyuncular olacaktır. Benim düşüncem bu yönde. Yoksa Ergin Hoca'da Delaney ile Boby Dixon'la çalışmak ister ama şu bütçeyle bunun imkanı yok. Gidipte çıkıştaki bir Sloukas'ı alamayız örneğin. Fakat sakatlık durumu ne durumda bilmemekle birlikte bo mccalebb tarzı kariyerinde düşüş yaşamış ama potansiyeli yüksek bazı oyunculara gidebiliriz. Burada Bo'yu örnek gösterdim sadece. Yoksa ağır bir sakatlık geçirmiş galiba kendisi.

Ergin Hoca kendine güvenmese bu bütçeyi kabul etmezdi bence. Hiç bir zaman iddiaasız bir takımda olmadı şimdiye kadar. En önemlisi Ender Arslan gibi geçen sene başından itibaren düşünürsek Furkan Aldemir gibi yüksek paralar alacak yerli oyuncumuz Sinan Güler dışında olmayacak. Kabul edelim Erceg , Arroyo gibi milyon doların üzerinde kontratı olan oyuncumuzda. Evet , Ergin hoca tanınmış oyuncularla kadro kurmayı hep tercih etti ama hiç biri kariyerinin zirve döneminde olan oyuncular değildi. Bir çoğu onun takımında zirveye çıktı. Eğer Maccabi Randle'ı, Hickman'ı bulabiliyorsa, Olympiakos özellikle uzun rotasyonunda nokta atışı yapıyorsa bizde yapabiliriz. Ergin Hoca şampiyonluğa oynayacağız diyorsa kendi açısından inandığı şeyler vardır mutlaka. Yine tanınmış isimler gelebilir ama eminim ki yine gelenlerin bir çoğu kariyerinde iniş yaşamaya başlamış oyuncular ya da gerekli patlamayı henüz yapamamış oyuncular olacaktır. Benim düşüncem bu yönde. Yoksa Ergin Hoca'da Delaney ile Boby Dixon'la çalışmak ister ama şu bütçeyle bunun imkanı yok. Gidipte çıkıştaki bir Sloukas'ı alamayız örneğin. Fakat sakatlık durumu ne durumda bilmemekle birlikte bo mccalebb tarzı kariyerinde düşüş yaşamış ama potansiyeli yüksek bazı oyunculara gidebiliriz. Burada Bo'yu örnek gösterdim sadece. Yoksa ağır bir sakatlık geçirmiş galiba kendisi.

Yani bulmaktan ziyade biraz menajerden dönüyor, mesela olympiacos ve maccabi diyoruz bunlar oturup ismi duyulmamış ama çok yetenekli bi oyuncu arayışına çıkalım tek tek inceleyelim demiyolar güvenilir sürekli çalıştıkları menajerlere soruyolar haliyle süreklide iş yapınca menajer kazık atmak istemez. Bu iş futboldaki gibi de olmuyor futbolda kazık yemek daha mümkün tabi her önerilenide alıyolar diye bişey yok tabiki ismi aldıktan sonra menajerden araştırılıyor. Diceğim odur ki biraz menajer bağlantısı gerekiyor ama Ergin hocam misko kankisini arar yinede

Yani bulmaktan ziyade biraz menajerden dönüyor, mesela olympiacos ve maccabi diyoruz bunlar oturup ismi duyulmamış ama çok yetenekli bi oyuncu arayışına çıkalım tek tek inceleyelim demiyolar güvenilir sürekli çalıştıkları menajerlere soruyolar haliyle süreklide iş yapınca menajer kazık atmak istemez. Bu iş futboldaki gibi de olmuyor futbolda kazık yemek daha mümkün tabi her önerilenide alıyolar diye bişey yok tabiki ismi aldıktan sonra menajerden araştırılıyor. Diceğim odur ki biraz menajer bağlantısı gerekiyor ama Ergin hocam misko kankisini arar yinede

Mesela James Anderson Zalgris'te bu sne 200.000 USD ye oynadı adam evet bu sene adı çıktı ama 700.000 - 800.000 gibi bir miktar vererek getirebiliriz.
Ne yıldız bir oyuncu nede adı duyulmamış birisi tam Ergın Hocannın adamı.

Jeter, Mehmet Yağmur, Ender
Redding, Sinan
Marko, Serhat
Erceg, Orhan, Ege
Mejri, Duşan

Şöyle bir kadro kendimce mantıklı geldi. Guard rotasyonu gayet yeterli seviyede, tabiki Ender 900'e değil 300 400 civarına imza atarsa, başka türlü kalmamalı. Barış Ermiş de düşünülebilir. Bence 2-3 veya 3-4 oynayabilen bir yabancı almak çok mantıklı olur. Atletizm katan birini alırsak buralara, baya yararlı olur.

Bence bu sezon 1-3-5 numaralara daha fazla para harcamalıyız.Zaten Sinan-Carter-Göksenin sg pozisyonunda yeteri kadar katkı verecektir.Pf için Erceg kalacakmış.Sf ve C için Nba'de sözleşmesi biten avrupalılara yonelebiliriz keza nba den avrupaya dönen oyuncular avrupada kariyer zirvesini yapıyor.

Pg:Hackett(Jeter-Pullen)-Ender
Sg-Sinan-Carter-Göksenin
Sf-Scotty Hopson(Vladimir Micov-Manny Harris-Keith Simmons-Sammy Meija)-Serhat Çetin(Can Maxim Mutaf)
Pf-Erceg-Petway(Warrick-Sean Williams)-Kerem Gönlüm
C-Samardo Samuels-Hamed Haddadi(G.Lawal-S.Lawal-A.Parakhouski)
Edit:Oyuncu maaşlarını bilmiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...