2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Delenay 1.000 Barış 400
Hacket 800 S inan 700 Göksenin 200
Diebler 400 Serhat Ç. 400
Erceg 800 Barış H. 400 Ege 50
Samuels 900 john Bryant 750

Bence böyle bir kadro bize büyük bir ihtimal Eurocup yapıcaz yeterli olur gibime geliyor.

Bence koşan bi takım yaratmalıyız. D-League'den de yetenekli oyuncuları ucuza kapabiliriz ama gerçekten iyi araştırmak gerekiyor.

Delenay 1.000 Barış 400
Hacket 800 S inan 700 Göksenin 200
Diebler 400 Serhat Ç. 400
Erceg 800 Barış H. 400 Ege 50
Samuels 900 john Bryant 750

Bence böyle bir kadro bize büyük bir ihtimal Eurocup yapıcaz yeterli olur gibime geliyor.

Iyi bir kadro ama sanki atletizm eksik.
Diebler yerine de Marko olursa çok daha iyi olur.
Delaney ve Hackett birlikte zor olur sanki.
Birisi gelse bile yeter benim için.
5 numara da çok ideal bir ikili olmuş.
Birde ben Bryant yerine savunması daha iyi olan ve daha atletik olan Mejri'yi tercih ederim.

Önceden kalan borçlar,ödemeler bu bütçeye dahil mi acaba?Bir de 7 milyon doların içine tamamen oyuncu masrafını katmamak lazım bunun bir sürü gideri var.

Karşıyaka bize iyi rol model olabilir,çok yüksek profilli oyunculara talip olmamız zor.Beklentileri düşürmek gerekecek.Ergin hocanın bu seneki tablodan sonra daha bir heyecanlı da olacağını düşünürsek her şeye rağmen fena bir takım kurulmayacaktır.

Bir de bütçemiz böyle olacaksa Ender+Kerem Gönlüme acilen yol vermek gerekecek ikisi 1.6 milyon dolar alıyor toplamda çok ciddi bir rakam.Krunuslav Simon imzaladı diye biliyorum Kubanla ama imzalamadıysa bile onun maaşı bir hayli tuzlu.Markoishvili muhtemelen bu seneden sonra çok fazla paraya da oynamaz güzel hamle olur.

Nikolov'un kiralanması mantıklı zaten kalsa da hoca yine fazla süre vermeyecektir. Sadece Ender varken bile hoca ona doğru düzgün süre vermiyor ve sanırım gitmesini istiyor. Kiralık giderse sorun yok.
Bi kere alacağımız guardın yaratıcı, şutuna güvenilir biri olması lazım. Draper'i isteyen çok olmuş , Marcus Williams'da dediğim gibi kesinlikle en sevmediğim guard tipi. Büyük maçlarda batırabilir , oyun kurduğu zaten yok, hoca böyle bi hata yapıp almaz onu. Madrid'de 10 dk oynayıp takımı nasıl baltayabildiğine çok kez şahit oldum. Şutu güvenilir değil bi kere.

-Şutu iyi , yaratıcı guard.Savunması çok iyi olmayabilir ama ofansif yönü iyi olmalı. Draper , Marcus Williams gibi şutuyla saç baş yolduracak takım düzenini bozacak adamlar olmamalı.
-2 numaraya güvenilir bi şutör. Gordon tarzı çok iyi şutu olmayıp savunmacı delici atlet de olabilir , ama kesinlikle sağlam hücum gücü olmalı. Sinan bu sene hücumda geliştirse de kendini, o noktada 2 numaraya hücum yönü sağlam bi oyuncu lazım.
-5 numaraya savunma öncelikli iyi atletik oyuncu.

Hoca Erceg'i takımda tutmak istiyor ama kaç para verilecek. Verilen paraya az daha katılıp 2 tane oyuncu alırsın. Şutunu herkes beğeniyor ona lafımız yok ama mükemmel şut atmadığı zaten takım bitiyor, adamda savunma , ribaund , mücadele sıfır. Savunması iyi olsun demiyoruz , bu kadar kötü olmasın diyoruz , vasatı bulsa yeter. 30 dk oynayıp 4 ribaund ortalaması olması mesela, aldığı 4 ribaundun 3ü boş ribaund zaten, 30dk oynuyorsun. Kerem ya da sıradan bi 4 numara 15-20 dkda ondan daha fazla ribaund çekiyor. Kurulacak takımda ruh olmalı , mücadeleci olmalı , Erceg'i tutuyorsan diğer oyuncuların seçimi daha da önemli oluyor. Özellikle guard kimi alacağız merak konusu.

Kadro kurarken dikkat etmemiz gereken bir iki parametreden bahsetmek gerek.

1- Hiçbir oyuncuya 7 haneli kontrat verecek durumda değiliz.
2- Delaney, Medley,Hackett gibi oyuncular hem buy-out'lu, hem de bu bahsettiğim 7 haneli kontratları alan adamlar.
3- Şu şartlarda 7.yabancı düşük ihtimal.
4- Erceg'e bir teklif yapıldı. Bu yıl kazandığından biraz daha düşük bir miktar. Zaten Bu yıl kazandığı parayı ona hiçbir takım vermez.
5- Yerlilerden indirim istendiği haberleri var.
6- Eğer Eurocup'a gidersek ki EL'den daha yüksek ihtimal gibi duruyor. Ana rotasyonumuz Ege dahil maks. 10 kişi olur. Göksenin-Sinan-Ege kesin kalan oyuncular.

Delaney'e 1M yazılmış. Kendisi Kuban'dan 1.3M alıyor :)

Sözleşmesi ne durumda bilmiyorum ama mevcut bütçe şartlarında Bobby Dixon 1 numaraya düşünülebilir gibi. Marko umarım döner. 5 numaraya Mejri'yi çok isterim. Geçen sene ki transfer hatalarını yapmayıp; hırslı, karakterli, savaşçı bir takım kuracağımıza inanıyorum.

Iyi bir kadro ama sanki atletizm eksik.
Diebler yerine de Marko olursa çok daha iyi olur.
Delaney ve Hackett birlikte zor olur sanki.
Birisi gelse bile yeter benim için.
5 numara da çok ideal bir ikili olmuş.
Birde ben Bryant yerine savunması daha iyi olan ve daha atletik olan Mejri'yi tercih ederim.

Diebler yrine Marko olursa 400 Usd olmaz en az 800 Usd falan olur oda zor ancak 1 maksimum 2 oyuncuya o kdar meblağ verebiliriz bu bütçeyle kalan oyuncularda savaşçı hırslı oyuncular olucak örneğin Diebler.
Evet takımda atletizm eksik olucak Delenay - Hacket bir arada olmayabilir evet. Hacket daha ucuz daha iyi savunmacı şutu kötü olsada ilk o tercih edilir gibime geliyor. 6. olarak o zamn ya Carter kalmalı yada S.Hopson alınmalı bence.
Hopson bence daha mantıklı ama.

Gelecek sezon Euroleague ve Eurocup'da yokuz.Eurochallange'de olacağımız şüpheli.Bütçenin önemli bir kısmı geçen sezon ödeyemediğimiz paralara gidecek.Hala Malcolm Delaney-Salah Mejiri-Manuchar Markoishvili yazanlar var.Çok ilginç...

Hackett - Wanamaker
Carlon Brown - Sinan - Goksenin
Markoishvili - Serhat
Erceg - Baris - Ege Arar
Samuels - Mbakwe

Hackett yerine Delaney yada Langford'da olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...