• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İş ahlakı ve normal ahlakı algılayamamak ve üzerine yazıda Ergin Ataman'a ahlaksızlıkla ilgili en ufak bir cümle kurmayan bir kişiye bu soruları sorabilmek ciddi anlamda zeka geriligidir. Durumunuza üzüldüm.

O ahlak konusunda senin dediğin gibi algıladım.
Sorum da ona yönelikti zaten.
Normal ahlaka bunu demeyeceğini insanlık özelliğini kaybetmediğini ümit ediyorum.
Asıl benim is ahlaki üzerine yaptığım yorumu anlayamaman senin nasıl bir zeka düzeyine sahip olduğunu gösteriyor.
Allah yardımcın olsun.

Günümüz şartlarında çalıştığı kulüplerde eline verilen bütçeler doğrultusunda Türkiye'nin en iyi yerli koçu olduğunu ispat etmiş ve son sezonda karşılaştığı akıl almaz sorunlara rağmen sabırla kaçıp gitmemiş tabii bunun yanında doğal olarak yaşadığı sorunlardan dolayı bunaldığı

için ciddi hatalarda yapmış ama yaptığı hataların sebepleri bilinmesine rağmen bunu göz ardı edip karakterine kadar laf etmek tam anlamıyla çuvallamak demektir :) el insaf bu adam erkek basketbol takımımıza hem hocalık yapmış hem moral ve motivasyon anlamında takımdaki

oyunculara yöneticilikte yapmış adamdır e haliyle o kadar bunaldıki hem kendisi yaydı hemde oyuncuların isyanına bir noktadan sonra tepkisiz kaldı bunlara rağmen hala bu adama laf edecekseniz o zaman bu sorunları yaşatan yönetimi sopayla kovalamak gerekir öyleyse.

Hocaya o kadar anlamsız ve ölçüsüz yükleniliyorki kendisinin yaptığı başka hataları yazmayacağım bile çünkü o adam o hale keyfi için düşmedi düşürüldü düşürenleri sorgulayalım,neyse bazı arkadaşlarımız transferlerin yapılmayışının kızgınlığını yanlış adresten çıkarıyorlar :)

Ergin Ataman ile iki senelik sozlesme imzalanmistir. Bu profesyonel bir is akdidir, bunun karsiliginda erkek basketbol takimi basarili olursa devam eder olmazsa ona gore bir karar alinir. Sevmek, tapmak yada nefret etmek cok bi anlam ifade etmiyor. Tek gereken ortak payda olan Galatasaray in basarisi icin kendisini desteklemek tir. Gerisi bos laf.

Simdi bu basliga geri donmek amaciyla Caddy Lalanne hakkinda detayli bilgisi olan bir arkadas varmi bize ikinci pivot olarak katki verirmi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tanıdığım bir oyuncu değil ama Amerika'daki scout raporlarını okudum hakkında söylenen şeyleri ana hatlarıyla yazayım

1)Savunması iyi , pota koruyuculuğu ve bire bir savunması oldukça olumlu notlar almış..Hem savunma hem hücum ribaundlarında etkili...Blok özelliği iyiymiş ama blok yapmak uğruna doğru pozisyonda vazgeçmiyor denmiş...Ancak, ikili oyun savunması çok eksi notlar almış...Bu da biraz sıkıntı yaratabilir...
2)Kulaç boyu çok uzun bu da NBA'in dev pivotlarına karşı zorlanmayacağı sonucuna ulaştırmış..Blok özelliğinde en önemli faktörde bu deniyor...
3)Sahayı koşması uzuna göre iyi...
4)Güçlü elleri ile pasları alması kolay oluyormuş, pas alımlarında top kaybı sayısı azmış..
5)Videolarda orta mesafende şut attığı gözükse de raporlarında yok denecek kadar az denmiş ve hatta serbest atış yüzdeleri %66 civarı...
6)Post hareketleri fazla yokmuş..hookla bitiriyormuş genelde bu yüzden topu potaya yakın alması gerektiğinden sözedilmiş...Potoya yakın yerlerde güçlü bir bitirici denmiş...
7)Hücumda pozisyon alırken fazla savaşmadığı konusunda ve ikili sıkıştırmalara kolay yakalanmasıyla ilgili eleştiriler almış..

Videolarına ve okudumlarımdan bende oluşan izlenim.. 2.08 boy ve sıradışı kulaç boyuna atletizmide eklenince Avrupa'da çok iş yapabilir..Eksi nokta olarak belirtilenlerin çoğu, Avrupa basketbolu için geyik muhabbet olur ancak..Ancak ikili oyun savunmasındaki sıkıntıları üzerinde ciddi şekilde durulmuş..O konuyu da irdeliyordur Ergin Hoca zaten...

Pivot için holman,g.lawal ve lasme'ye teklif yapmışız.Holman pahalı lasme reddetmiş.lawal'da İtalya'ya gidiyormuş.Ayrıca yaz liginden bir uzunda gündemimizde.Oyun kurucu için ise Demarcus Nelson ve Marcus Williams gündemimizde.(Eyüp Yıldız)

Marcus williamsı kızılyıldız tutmak istiyormuş hadi inşallah taş yerinde ağırdır.

3 sayfa Ergin Ataman tartışması var gerçekten sinir bozucu arkadaşlar lütfen bu konuyu özelden tartışın.

Bu arada Eyüp abi sanırım ara sıra foruma bakıp duyumlarını buralardan sallıyor bu sene de pek tutarlı tarafını görmedik nitekim ilk başta Hackett , B.Brown falan diyordu

Sana katılmak imkansız! Butun yasananlara ve üzerindeki psikolojik baskiya ragmen adamin tek dayanağı galatasaray! Ve ben sahip cikarim arkadaş. Netekim en iyi Türk koçtur tartısilmaz bile.. Ve de iyi Galatasaraylı.. Bunlari haksiz buluyorum..

Aynı paralelde düşünmesek de seviyeli cevabınız için teşekkür ederim. Galatasaraylı lığın Galatasaray'ı çalıştırmak için gerekli bir kriter olarak görmüyorum. Ayrıca son 3 sezonda ligimizde ve elit sayabileceğimiz liglerde koçların yıllık ücretlerini de araştırmak ve bu verilerle konuşmak daha sağlıklı olur bence. Bunu öğrenebileceğimiz bir kaynak varsa rica edeceğim sizden.

Arkadaslarimizin da dedigi gibi hocayi tartismayi artik birakiyorum. Ancak son kez cevap vermek istedim. Spor ekonomisi hayli farkli bir sektor. Yoneticilerinden tutunda sporculara kadar alinan ucretlerin icersinde bir cok etmen var; ki bunlar medyatiklikten menajer becerisine, taraftar ile butunlesmislikten "takim ici dengelere", kazanilan basarilardan(uluslararasi) yonetimle iliskilere kadar bircok girdi etki ediyor. Yani istediginiz degerler elde edilse bile cokbelirleyici olmayabilir..
Gelgelelim ayni paralelde dusunmedigimiz bir gercek. Ben ergin atamana kimilerine itici gelen imajina ragmen sahip cikilmasi gerekliliginin elzem oldugunu degerlendiriyorum. Gelen sampiyonluk(lar), top16 vs vs. Simdi Obra veya ivkovic tadinda bir koc getiremeyecegimize gore kimi getirirsek getirelim ergin hoca kadar galibiyete oynayan bir takim kuramaz. Orhun ene den sonra banvitin basina gelen yunan koclar gibi kisiler le mi iddiali olacagiz?
Her neyse konu dagiliyor. Son kez soylemek istiyorum! Ergin atamandan onceki son 8-10 sezonda Galatasaray basketbolu ne haldeydi suan nerde. Bence basketbolun fatih teriminden fazlasidir ergin ataman!

Sent from my iPhone using Tapatalk

DeMarcus Nelson çok daha iyi olur Marcus Williams şuursuzundan

Ege,Göksenin ve İzeetin yıllık ücretleri yaklaşık ne kadardır acaba ?

Arkadaşlar Summer League'i çok iyi takip ediyorum. Umarım hoca oradan sadece atletik uzun değil 1-2 oyuncu daha getirir. Ben işin çoğunluğunun buralara kalmasını istemiyorum. Hopson ve DJ Kennedy şu an gerçekten çok formda 2 oyuncu. Şu an DJ Kennedy'nin maçını izliyorum 27 dk ya 21 sayı 7 ribaund 3 asist 4 top çalma sıkıştırdı , oyuncu 2-3 oynayabiliyor. Yine benzer pozisyonlarda oynayan yakından tanıdığımız Hopson'da biraz önce biten maçta 20 sayı 6 ribaund yaptı . Maçları highlight'ına veya boxscore'una göre değerlendirmeyip mümkün olduğunca izliyorum. Bu iki oyuncudan birinin gelmesini çok isterim.

Guard için Avrupa'yı yakından tanıyor olmasından dolayı Summer League'den J.Dentmon'a teklif götürmeliyiz. Dentmon-Hopson/DJ Kennedy gibi yaapbilirsek sınırları zorlayan , potansiyeli yüksek bir takım oluruz. Zaten yapmamız gereken de bu. Eğer iş buralara kalacak olursa Dentmon'a göre daha sıradan bir guard ve set şutörü ile geçeceğiz bu dönemi. Bütçeden maksimum verimi almak istiyorsak saydığım oyuncuları eklemeli , bu oyuncuları yönetebilmeliyiz.

Uzun için birçok maç izleyip isimleri not alıyorum. Açıkçası uzunlarda devamlılık problemi var biraz. Bir maç çok beğendiğim buralarda rakibe çemberi göstermez dediğim uzun diğer maç inanılmaz kötü yüzdelerle oynayabiliyor. Lalanne'ı izledim , bahsedilen yorumların altında performans gösterdi bana kalırsa. Jarrid Famous kesinlikle harika bir seçim olur ama sözleşme şartları vs çok hakim değilim.Hateem Thabeet yine dikkatimi çekti , 2.20 lik boyuyla buralarda iş yapması kuvvetle muhtemel. Bugün biraz kötüydü ama ben onu yine de isterim. Rakeem Christmas hayal kırıklığı yaratıyor ,beklentilerim çok daha farklıydı. Beğendiğim uzunlar var yaz liginde şu ana kadar ama Avrupa'ya döneceklerini zannetmiyorum ; Alex Len , Bobby Portis gibi...

İzlemeye , takip etmeye devam..

Eyüp Yıldız'a göre BJK Koponen'i istiyormuş. Biz neden ilgilenmiyoruz Koponen ile?

Eyüp Yıldız'a göre BJK Koponen'i istiyormuş. Biz neden ilgilenmiyoruz Koponen ile?

Khimki ile devam eden vir sözleşmesi var.Khimkinin oyuncuyu bırakmak istemesi de pek mantıklı değil.İstese bile muhtemelen bizim bütçeyi aşar .BjKnin bütçesini ise haydi haydi aşması lazım .

Koponen'in buralara gelme ihtimali çok çok az. Khimki ile kontrat yenileyen bir oyuncu Koponen benim bildiğim, adının Beşiktaş ile geçmesi çok saçma ve içi boş bir haber geliyor bana.
2 yıl 3 milyon dolar veya euro anlaşma sağlamıştı. Bu bütçelere yar olmaz.

Lawal Sassari ile imzaladi zaten. Lasme konusunda pana cephesinden hareket gelmemesi sevindirici.

Yaz ligini is sebebiyle pek takip edemedim 5-6 mac seyrettim. Takip ettiklerimi degerlendirecek olursam.

Aaron Craft : muazzam savunmasinin yaninda sutuna guvenmeye baslamis. GSW organizasyonunda yer bulabilir mi bilemiyorum ama Avrupada muazzam olur.

Seth Curry : Ideal saha ici lideri. Onun da GSW de sans bulmasi zor.

James McAdoo : Cok kisa sure GSW formasi giydi daha once de bahsetmistim kendisinden eger dusunuyorsak muazzam bir PF.

Tim Frazier : Iyi pasorlugunun yaninda oyun gorusu var. PAOK ilgileniyormus

Tyler Haws : 2 macta da cok kisitli sureler aldi ama kendisi baya konusuluyor ABD'de sutu cok temiz.

Rakeem Christmas : Beklentilerimin cok altinda kaldi. Listede olsa ustunu cizerdim.

Tyler Haws çok kısıtlı süreler alıyor bu yüzden tam değerlendiremiyoruz. Furkan'ın dediği gibi çok temiz şutu var yani Avrupa'da Jaycee Carroll etkisi yapabilecek bir oyuncu gibi görünüyor fakat tam anlamıyla değerlendirme fırsatımız olmuyor. Ben izlediğim kadarıyla savunması veya oyun görüşü hakkında fikir sahibi olamadım,bu da transfer açısından ciddi dezavantaj oluşturuyor. "Catch and shoot" ı çok iyi , iyi bir set şutörü burası kesin.

Sanki Tim Fraizer olur bizim takıma .

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seth Curry keşke gelse ama çok zor.
Kaponen ayrılacak olsa Bjk'dan çok önce ilgilenecek takımlar var.

DeMarcus Nelson sg degilmiydi benmi yanlis hatirliyorum hatta Carter'dan muazzam bi blok yemisti

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DeMarcus Nelson sg degilmiydi benmi yanlis hatirliyorum hatta Carter'dan muazzam bi blok yemisti

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 ve 2 olarak değerlendiriliyor daha çok hani net SG değil. M.Williams ve DeMarcus Nelson transferlerinin tek ortak noktası BeoBasket oyuncuları olması. Birbirlerinin veya Jeter'ın alternatifi olacak oyuncular değil ,üç oyuncu da farklı tarzlara sahip oyuncular. Nasıl bizim alternatiflerimiz bu 2 oyuncu oluyor ben anlamıyorum.

Bu oyunculardan birisinin olmasını kesinlikle istemiyorum , Nelson olursa ağır konuşurum. Teknik özelliklerinden rahatsız olduğum gibi bu iki oyuncuya yaklaşımımızdan da( BeoBasket-menajer işi ) rahatsızım.

Marcus Williams değil de DeMarcus Nelson transferi olurda bende cidden üzülürüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri