Lafayette gibi 32 yaşındaki "idare edici" bir oyuncudansa Dyson gibi gelişimine devam eden, Avrupa nın en delici ve atlet oyuncularından birini istemek çok daha mantıklı elbette. Dyson ile aynı takımda oynayan Logan mı Lafayette mi deseler o zaman düşünürüm mesela. Dyson ın hem Logan hem de Lafayette ten daha asistçi, bizim Carter dan daha iyi delici olduğunu ve hücum repertuarını zenginleştireceğini de belirteyim.
Lafayette EL tecrübesi için alınabilir, tabi takımınız El deyse! Onun dışında atlet uzunları iyi besler, fena savunmacı değildir, zaten en önemli özelliği belli bir seviyede istikrar sağlamak olduğu için tipik altıncı adam rolünü benimsedi Avrupa da. Oly, Real gibi takımlarda olabilir ama bize öncelik olarak çeşitlilik lazım. Ayrıca kaç paraya oynayacak Lafayette? Ligimizde bile Lafayette ten önce yazabileceğim oyuncular var, bir örnek Cory Higgins. Elbette başka oyuncular da var Avrupa da, mesela Dionte Christmas(NBA durumunu bilmiyorum ama Avrupa da kalır diye düşünüyorum). Lafayette in alacağı paraya Pau Ribas, Ryan Toolson veya Hackett filan da zorlanabilir.
Bir arkadaş Slaven Cupkovic i önermiş. Hocam onun gibi ucuza oynayabilecek Dejan Ivanov, Ivan Buva, Ivan Maras gibi ona yakın oyuncu sayabilirim.
Bu arada Dejan Ivanov Erceg yerine de alınabilir, ligimizden R.T Guinn de Erceg in 1/3 üne 2 katı oynar. Bilekse daha iyi bileği var, ruhsuzlukta yarışır, savunması biraz daha iyi. Şu Erceg i savunanlar da artık 2.12 boyu var şöyle de bileği var diye yazmasınlar lütfen. Adam 1.90 olsa bir şey fark eder mi? 2 metreden kısa olup savunma zaafı olan Shumpert kadar savunma yapamıyor ve onun kadar etkili olamıyorsa 4 metre de boyu olsa bir önemi olmuyor ne yazık ki! Bu arada belirteyim ki Shumpert ın da gitmesini savunanlardandım.
Dixon a da karşıyım. Senelerce Fener e sövdük şimdi aynı şeyleri yapıyoruz. Adam bulmuş Dixon, Holson gibi guardları ve Toolson, Diebler gibi şutörleri ve o organizasyonda harika verim vermelerini sağlamış. Chatman filan da gayet etkiliydi. Gelinen noktada altyapıyı bırak genç kalmadı takımda. Bırakalım Dixon da Karşıyaka da kalsın, bir Dixon bulmak kadar getirdiğin oyuncuyu sistem içinde parlatmak da önemli.
Bir hikaye anlatayım:
3 sene önce Openjobmetis Varese İtalya nın bilinmeyen bir ligindeydi, Oly buradan Dunston ı aldı. O zamanlar burada oynayan bir diğer oyuncu olan Mike Green i bu sezon Karşıyaka ya karşı oynarken beğenerek yazdınız Paris formasıyla. Aynı takımda yukarıda önerdiğim Dejan Ivanov da oynuyordu. Diğer oyuncular da Adrien Banks, yine daha önce önerdiğim Dusan Sokota-2 10 boyuyla SG oynuyor Erceg fanları kaçırmasın- , bugün büyük çıkış yakalayan Achille Polonara ve Ere Ebi.
Yani demek istediğim, Oly ve Karşıyaka gibi izleyerek alan takımlar her zaman bulacak.
Guard alırken önemli olan oyuncunun potansiyeli. Sonuçta Ergin Hoca guard a insiyatif veren bir koç. Bugün çok ön planda olmayan potansiyelli bir guard onun elinde bambaşka bir silaha dönüşebilir.
Bunun dışında Jeff Brooks, Samuels filan gereksiz bence. Jeff Brooks u ben daha önce 7. yabancı olarak yazmıştım. Öyle olursa güzel olur, diğer türlü iş zora girer. Samuels ise yine forumun aynı Parakhouski gibi ezberden yaptığı bir hata. Hücum opsiyonları iyi ama her maç karşılarındaki oyuncuyu yıldız yapabilirler, üstelik yanlarında Erceg filan düşünmek bile istemiyorum.
Dominic McGuire ı daha önce yazmıştım, burada çok övülen Trey Thompkins ten çok daha iyi bir oyuncu. NBA ye geri dönmezse Avrupa da iyi iş yapabilir. Ben etkisiz olduğu bir maçta denk gelmiştim, sonra takım değiştirmiş ve istatistikleri baya iyileşmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=bG5vVk6_mqs