• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kerem Gonlum'le sozlesme yenilemek yerine boyle adamlara sans vermeyi her zaman dogru buluyorumda iste bu yabanci sinirlamasi belimizi bukuyor.
Soyle bir rotasyon cok saglikli olurdu mesela.

Brooks - Cupkovic - Ege
Samuels - Furkan

5 numaraya bile çekilebilir kısıtlı zamanlarda bana göre, yabancı sınırlamasını aşmak içinde 1 pozisyonda 2 tane güvenebileceğin katkı vericek yerli oyuncun olması gerekiyor Sinan zaten var bu yerli katkısı işini sanırsam 2-3 numarada dönüşümlü olarak alınabilceğini düşünüyorum diğer pozisyonlara gelicek yerlileri de görmek lazım

1 numarayi tek yabanciyla gecebilseydik iyi olurdu da Safak'a ne kadar guvenebilirsin, aldigin guard ceza alsa yada sakatlansa dimdizlak ortada kaliriz.

O yuzden 2 yabanci guard kesin, Micov kaliyor dendi, yabanci uzun forvet ve pivot garanti.

Uzun forvete 2 oyuncu alsak 2 numara acik kaliyor. Simmons'u alabilirsek uzun forveti yabanci kullanabiliriz.

Guard, Combo, Sinan, Micov, Simmons ana rotasyonda yeterli olur gibi. 120 dakikayi bu 5 oyuncuya rahat paylastirabiliriz, Safak'ta bi 7 - 10 dakika arasi alir.

Josh Selby, Şafak Edge, Jerome Dyson, Sinan, Carter, Göksenin, Cenk, Erceg, Barış Hersek, Kerem, Anosike, John Bryant

İtalya, İspanya ve Fransa gibi mantıklı ülkelerde, kazancı yüksek olan kişilerden yüksek oranda vergi alınıyor. Oyuncuların yıllık ücretlerini hesaplarken bunu da göz önünde bulundurmalıyız. 800bin euro alan Hackettın yıllık net kazancı, yüzde 50ye yakın vergi vererek 400-500 bin euro civarına düşmüş oluyor.

Bu arada, KSK - Efes serisinde BEOBasket ve ISTBasketten toplamda 12 oyuncu yer alıyormuş. Adamlar bildiğin mafya olmuşlar. Her köşeyi kapmışlar.

Ben de düşük maliyetli bir oyuncu önermek istiyorum. Jarrid Famous, Dleague'de en az 20 maçı var +15 sayı, +15 ribaund. Hiç canlı izlemedim. Sadece twitterde son maçında 30 sayı, 37 ribaund yaptığına denk geldim. Boy 2.11, çok net olmasa da orta mesafesi var. Boyalı alanda iyi bir bitirici gibi gözüküyor. Ribaundlarda etkili. Dleague'in ölçüt olmayacağını bilerek, birkaç maçını ekleyeyim.
https://www.youtube.com/watch?v=FoUypuXU4dk
https://www.youtube.com/watch?v=3wx0X2jzwo4
https://www.youtube.com/watch?v=RybCoFUsjL0
https://www.youtube.com/watch?v=a7nmtilnJjY

Istatistikleri nasıl ? Videolarindan beğendim ama sadece 2 video ile olmaz.

25 dakika, 10.8 sayı, 5.3 rebound, eğer yanlış anlamadıysam %45 üçlük 33 te olabilir tam çözemedim orasını, 1.3 assist, 0.5 top çalma, 1.3 top kaybı

Fazla iyimsersiniz. Aysal ve vizyonu demişsiniz. Kendisinin karşılığı olmayan paralara kurdurttuğu takım yüzünden sezona -4 milyon dolar içerde başlıyoruz 11 milyon dolar olacak bütçe 7 milyon dolara iniyor. Bu mudur kendisinin vizyonu? Ayrıca Wild Card'ı alma ihtimalimiz %0. %100 falan değil. Bobby Brown'un da Çin'de kontratı var.

Furkan merhaba, baştan söyliyeyim amacımın polemik yapmak felan değil !

Fazla iyimser olduğumu söylemişsin evet katılıyorum :) GS ye dair bir kaç konu dışında hep iyimserdim öylede devam ediyorum. Bobby Brown ve diğer yazdığım isimler tamamen takımda görmek istediğim oyunculardı, tabi bunlar olacak diye bir şey yok, olsa nasıl olur gibilerinden yazmıştım ( hayalcilik'de denilebilir )

Wild Card konusunda ise neden bu kadar karamsar olduğunu anlamış değilim tamam geçen sene sınıfta kalmış olabiliriz ama hala lobimizin güçlü olduğunu düşünüyorum yeterki kulup gerekli teminatı versin. Bu teminatı Ergin hoca ya vermiş olmalılarki hoca 2 sene daha fedakarlık yapıp devam dedi ( Ergin hocanın GS liğini tartışmam ama egosu bu kadar yüksek olan bir hocanın bu saatten sonra Euroleague den başka bir kupada takım çalıştırmayacağını düşünüyorum ki tekliflerde vardı bildiğim kadarıyla ) Neyse bu konuda kimin haklı olduğunu zaman göstericek :)

Son olarak Ünal Aysal ile ilgili düşüncemi tam anlamıyla ifade edemediğimden beni yanlış anlamışşın ! Ben orda parantez içinde dedimki kaçıp gitmesini vs ( konu bu kadarla anlatılmayak kadar geniş olduğu için belki anlatamadım ifademi. Kaçıp gitti evet ama yaşananları objektif gözle baktığın zaman neden kaçtığını görebiliriz siyaset çok baskın çıktı ve kellesini aldılar adamın. Bu özellikle baskette senin yazdığın -4 milyonluk açığın oluşma sebeplerinden biri oldu, çünkü final maçına çıkmama kararını alan oydu ve GS basketbol şubesi cezalandırıldı. Bu konudaki fikrim benim böyle :) Ama adam gene kalktı şubeyi ayırmayı teklif etti kabul görmedi ) değil takımına kazandırdığı genel başarıları ve vizyonu ( bunların içinde futbolcu transferleri,sponsorluklar,GS yi zaten var olan yerden daha da yukarlara yani dünya takımı seviyesine getirme çabaları bu konuda ufak bir not Nike elit takımı olan başka türk takımı var mı ? Yada şöyle söyliyeyim Nike'nin kaç tane elit takımı var ? Yani bu ve bunun gibi bana göre başarılı işlerinin devamı olabileceğini ) devam ettirebileceğini düşünüyorum.

Beşiktaş'ta Engin ve Broekhoff serbest kalabilirmiş. İkisini de takıma katardım ben olsam. EL imkansız gibi, Eurocup için de ideal oyuncular.

Jeter--Engin--Şafak
Carter--Sinan--Göksenin
Micov--Broekhoff
Erceg--Kerem--Ege
Lasme--Sertaç

Çok iyi kadro oldu be :)

Biz yazıyoruz ediyoruz yine saçma sapan adamları alacaklar gibime geliyor.

Engin hamlesi gerçekleşir umarım. Sakatlık yaşamazsa çok yararlı olur takıma.

Engin 2 yıl boyunca Galatasaray'ı rehabilitasyon merkezi olarak kullanıp bu yıl besiktas'da harikalar yaratmişti . Galatasaray'a vefa borcunu odemeli.

Bir ton rezalet yaşadığımız sezonun ertesinde wild card beklentisi içine giren arkadaşları anlayamıyorum.Kaptanımızı tutamadık takımda yahu kaptanımızı...
Karşıyaka gibi bir takım varken neden bizi alsınlar ki? EL'nin en yüksek bütçeli takımlarından 2sini de eleyip şampiyon olacaklar, her yıl vasatın üstünde takımlar kurup ödemeleri düzenli yapıyorlar, kaçan göçen oyuncuları yok, taraftarsa taraftarları da var.
Benim bu yılki beklentim, Ergin Hoca'nın BJK'ye geldiği yılda yaptığı kadro mühendisliğini yapması...7 milyon dolara yapılamaz değil.Ben karamsar değilim.Ligde iddialı bir takım kurup zedelenen itibarımızı kazanmamız gerek.
Geçen yıl dengeli bir takım kurmak isterken elimize yüzümüze bulaştırdık.Bu yıl daha dinamik ve atletik bir takım kurmamız gerek.

Guard mevkisi için benim ilk tercihim tecrübesiyle Logan olurdu ama Josh Selby de bize çok uygun.Şu anda boşta...NBA'in havasını almış ama tutunamamış geçen yıl da İsrail Ligi'nde iyi bir yıl geçirmiş bir oyuncu..
Combo guard için de Jerome Dyson'ı düşünebiliriz.Eğer Sinan'ı oyun kurucunun back-upı olarak düşüneceksek 2-3 numarada oynayacak fizik gücüne sahip Daequan Cook da iyi olur bizim için.
Logan-Selby ikilisinden birini, Dyson-Cook ikilisinden birini almamızı isterim.Bu 4 oyuncunun da kontratı bitti.

Uzunlardan Erceg ve Kerem'in yanına Barış Hersek'i de alırsak uzun forvet pozisyonunda yeterli rotasyona sahip oluruz.Pivot pozisyonu için keşke Patric Young'ı tutabilsek ama o olmayacaksa o tarza yakın bir povit olan Anosike'yi alabiliriz, onun da kontratı bitti.Kontratı biten John Bryant tam Ergin Hoca'nın istediği bir pivot.Her maç bir 3lük sokar, post up oynar takıma çok faydalı olur.

Logan(Selby), Edge, Sinan, Cook(Dyson), Carter, Cenk, Göksenin, Erceg, Hersek, Kerem, Young(Anosike), Bryant

Beşiktaş'ta Engin ve Broekhoff serbest kalabilirmiş. İkisini de takıma katardım ben olsam. EL imkansız gibi, Eurocup için de ideal oyuncular.

Jeter--Engin--Şafak
Carter--Sinan--Göksenin
Micov--Broekhoff
Erceg--Kerem--Ege
Lasme--Sertaç

Lasme yerine daha iyi bir oyuncu olabilir Semih ;)
Onun disinda gerçekten iyi bir kadro.
Broekhoff ve Engin serbest kalmış ise bunu lehimize çevirelim hemen.
Büyük katkı sağlarlar kesinlikle.
Muhtemelen Eurocup'a gideceğiz.
Orada iyi katkı verirler bencede...

Jeter--Engin--Şafak
Carter--Sinan--Göksenin
Micov--Broekhoff
Erceg--Kerem--Ege
Lasme--Sertaç

Semih şu kadronun başarılı olacağını düşünüyor musun gerçekten? Her şeyi geçtim, 5 numarayı Lasme ve Sertaç'a emanet etmek nedir Allah aşkına? Yapılacak transferlerin 2 sinin 5 numara olması lazım. Kısaya da şutör bir yerli alınır nasıl olsa. Engin'e falan da gerek yok Şafak alındıysa.

Furkan merhaba, baştan söyliyeyim amacımın polemik yapmak felan değil !

Fazla iyimser olduğumu söylemişsin evet katılıyorum :) GS ye dair bir kaç konu dışında hep iyimserdim öylede devam ediyorum. Bobby Brown ve diğer yazdığım isimler tamamen takımda görmek istediğim oyunculardı, tabi bunlar olacak diye bir şey yok, olsa nasıl olur gibilerinden yazmıştım ( hayalcilik'de denilebilir )

Wild Card konusunda ise neden bu kadar karamsar olduğunu anlamış değilim tamam geçen sene sınıfta kalmış olabiliriz ama hala lobimizin güçlü olduğunu düşünüyorum yeterki kulup gerekli teminatı versin. Bu teminatı Ergin hoca ya vermiş olmalılarki hoca 2 sene daha fedakarlık yapıp devam dedi ( Ergin hocanın GS liğini tartışmam ama egosu bu kadar yüksek olan bir hocanın bu saatten sonra Euroleague den başka bir kupada takım çalıştırmayacağını düşünüyorum ki tekliflerde vardı bildiğim kadarıyla ) Neyse bu konuda kimin haklı olduğunu zaman göstericek :)

Son olarak Ünal Aysal ile ilgili düşüncemi tam anlamıyla ifade edemediğimden beni yanlış anlamışşın ! Ben orda parantez içinde dedimki kaçıp gitmesini vs ( konu bu kadarla anlatılmayak kadar geniş olduğu için belki anlatamadım ifademi. Kaçıp gitti evet ama yaşananları objektif gözle baktığın zaman neden kaçtığını görebiliriz siyaset çok baskın çıktı ve kellesini aldılar adamın. Bu özellikle baskette senin yazdığın -4 milyonluk açığın oluşma sebeplerinden biri oldu, çünkü final maçına çıkmama kararını alan oydu ve GS basketbol şubesi cezalandırıldı. Bu konudaki fikrim benim böyle :) Ama adam gene kalktı şubeyi ayırmayı teklif etti kabul görmedi ) değil takımına kazandırdığı genel başarıları ve vizyonu ( bunların içinde futbolcu transferleri,sponsorluklar,GS yi zaten var olan yerden daha da yukarlara yani dünya takımı seviyesine getirme çabaları bu konuda ufak bir not Nike elit takımı olan başka türk takımı var mı ? Yada şöyle söyliyeyim Nike'nin kaç tane elit takımı var ? Yani bu ve bunun gibi bana göre başarılı işlerinin devamı olabileceğini ) devam ettirebileceğini düşünüyorum.

Anlıyorum ama daha Euroleague'de oynamak için başvuru yapmayan bir takım hangi şartlarla hocaya güvence verebilir? Takım Euroleague'de olursa hocanın egosu yüksek, olmazsa egosu düşük mü oluyor. Hocanın garanti aldığı tek şey 2 yıllık sözleşme ve düzenli ödemelerle kurulacak bir takım. Emin olun 3. bir güvencesi yok hocanın.
Siyasi baskı sözünüze katılmıyorum yaptığı anlamsız transferler kulübün ekonomisini bozdu. İstediği yetkileri alamayınca bıraktı. Sponsor olacağım sözü verdi, bırakın sponsor olmayı yarattığı borçları bile ödemedi.
4 yıldır Nike formalarımızı yapıyor ben herhangi bir elitlik görmedim. Hepsi 2.sınıf formalar. Elit diye kandırılıyoruz sadece. Aysal şubeyi ayırmayı teklif etmedi. Bu koca bir yalan.

EL yönetimi tarafında davet edilmeyişimiz randevu verilmeyişi doğrumu acaba ?

Furkan, nerden başlasam bilemedim ! En sondan başlayayım :)
Son genel kurulda canlı yayında söyledi. Gayrimenkul'leri de içine alan paket halinde bir öneriydi üyeler öyle olunca kabul etmedi açıp bulabilirsin ?

Nike için yaptığın eleştiride görüşüne saygılıyım ama orda ne demek istediğim bu linkte yazıyor yoksa formaları kimi beğenir kimi beğenmez.Benim yaşımdakiler bana hak verecektir zamanında Nike topu gördükmü havalara uçardık yeni nesil onlarla büyüdüğü için biraz doygunluk olmuş sanırım :)

Sponsor olacağım dedi evet ama sence gelen başkandan gerekli ilgi alakayı gördümü ? Bana göre görmediği gibi itibarsızlaştırmayada çalışıldı ? Onun beyaz dediğine siyah dedi tabikide kendi hür iradesi kimseye muhtaç değildi yeni yönetim ama Aysal'da 'öyle başa böyle tarak' dedi çekildi kenera :) Hem hele bir dur bakalım bu sene ne olacak bakarsın Dursun Özbek yönetiminin arkasında o vardır :)

Siyaseti görmezden gelmişin bu konuya cevabım çok uzun olduğundan ve iki farklı pencereden baktığımız için yorumuna saygı duyuyorum :)

Son olarak ise Ergin hoca tabikide gidemezsek egosundan bir şey kaybetmeyecek ! Şunu söylemek istedim artık kendini üst düzey seviyelerde görüyor önüne yeni bir kontrat geldiğinde ilk şart buna bakar ikincide uzun vade plan sonuncuda para :)

Euroleague üzerinde Türkiye'nin ve tabikide Galatasaray lobisinin olmadığını görmemek bilmemek olmaz maç içindeki hatarlardan bahsetmeyin demek istediğim aldığımız turnuvalar final four' lar, verdiğimiz sponsorluklar,İstanbul medyası ( Lig tv bile bizim için bastıracaktır ) bunları sesli düşündüğümüzde bize değilde kime verecekler ? Başvuru kapıları kapalı haberlerine kapılık gitmeyelim ? Soruyorum o zman diğer adı geçen kulüpler başvuru için randevu istemiş mi ? Nerde haberler bir tek resmi olmamak ile birlikte KŞYK nın sponsoru 4 milyon $ verebileceklerini söylemiş o da bizi alırsanız gibisinden emri vaki ?
Furkan Euroleague konusunda sen haklı çıkarsanda zamanı geldiğinde özür dilicem ama hala oralarda olmayı hayal ediyorum :)

İnşallah basketbol sevdalıları geçen sene uğradığı haksızlıklarla bir daha karşılaşmaz....Hayırlı geceler :)

yazma abi yazma Allah aşkına Erceg yazma

Olver lafayette ismi konuşuluyor, umarım doğru değildir

Lafayette çok isabetli bir transfer olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri