2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bargnani ile James'in özellik olarak alakası yok gibi anlatılana göre. Bu bir öneri transferi gibi. Lasme dinlenecek ve rotasyon genişleyecek iyi olacağız.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bernard'dan memnunum ama Bargnani-Bernard, Huertas-McCollum tarz olarak bu kadar uzak olduklarına göre transfer listesine birileri müdahale ediyor. Siyahla beyaz kadar ayrı profiller.

Bargnani ile James'in özellik olarak alakası yok gibi anlatılana göre. Bu bir öneri transferi gibi. Lasme dinlenecek ve rotasyon genişleyecek iyi olacağız.

Evet farklılar çünkü Bargnani ile ciddi bir görüşme veya ona yapılmış ciddi bir teklif hiç bir zaman olmadı, sadece Olympiakos'un aylık 110 bin dolarlık teklifinden önce yokladık, ama adam onları reddedince düşünemedik bile :) James'in aldığı para aylık 50 bin dolar zaten, bu transferi rahatça yapmak için, menajer oyunlarına gelip fiyatlar artmasın diye Bargnani balonunu hoca akıllı şekilde sürdü piyasaya :) O dönemde basketbol takımımız için de yeterli sinerji sağlandı, yönetimin de daha çok ilgi vermesine yol açtı bu olay. Şimdi hocanın bugün hala Bargnani'ye teklif sunduk söylemlerini getirmeyin önüme, yakından biliyorum durumu.

Bernard'dan memnunum ama Bargnani-Bernard, Huertas-McCollum tarz olarak bu kadar uzak olduklarına göre transfer listesine birileri müdahale ediyor. Siyahla beyaz kadar ayrı profiller.

Huertas'ın yanı sıra Pargo da çok zorlandı ama Çin faktörüyle gitti diye biliyorum. Mesela kim olabilirdi piyasada uygun fiyatla alınabilecek iyi bir guard ? Bargnani biraz da fırsat transferi gibiydi ama hepimizin tahmin ettiği gibi zordu, ki alınamadı da. Uzun için kim alınabilirdi Bargnani tarzına yakın ve piyasada boşta olan ?

@basketballcomtr
Bernard James ile Galatasaray Odeabank prensipte anlaştı. Ancak arada ufak pürüzler var.James, 150 bin$'ı kabul etti. Ancak ödeme planlamasında iki taraf anlaşamadı.

Kendisine tahsis edilecek evi ve arabayı da beğenmediğini yazmıştı bu hesap ama ev-araba twitlerini silmiş.Bana pek inandırıcı gelmedi

Huertas'ın yanı sıra Pargo da çok zorlandı ama Çin faktörüyle gitti diye biliyorum. Mesela kim olabilirdi piyasada uygun fiyatla alınabilecek iyi bir guard ? Bargnani biraz da fırsat transferi gibiydi ama hepimizin tahmin ettiği gibi zordu, ki alınamadı da. Uzun için kim alınabilirdi Bargnani tarzına yakın ve piyasada boşta olan ?

Yok onu demek istemedim. Zaten ben de tarz olarak Bernard James tarzı bir pivot istediğimi yazmıştım 1-2 gün önce. Bargnani üstüne gelmesine şaşırdım sadece.

Bernard James Dunston Hunter tipi bir oyuncu. Hücumda baya yeteneksiz savunmada ise iyi bir bekçi. Katkı vereceği kesin olan ama takıma da seviye atlatmayacak bir oyuncu. Garanti transfer ,genelde koç bu tarz kapasitesi düşük ama takım oyuncuları yerine riskli ama yüksek potansiyelli bir oyuncu tercih ederdi.Şaşırdım açıkçası , tam anlamıyla Mahmudi tipi transfer yaptı.

Bernard James'in Çin ligi istatistikleri: 36 maçta ortalama 27.9 dakika sahada kalmış ve 14.1 sayı, 10.9 ribaund, 0.8 asist istatistikleri yakalamış.

Bernard'ın istatistiklerine çok takılmamak lazım. Zaten sahada istatistik kağıdına yansımayan/görünmeyen işler yapar. Nokta atışı,cuk hamle. Ergin Ataman'ın hücum potansiyeli yüksek oyuncularla oynamak istediğini biliyoruz, koç bu ısrarını tüm pozisyonlara yaymak istedi bazı dönemler ve başarısız oldu. Özellikle 2-3 numaralardan skor ve yaratıcılık bekliyor Ergin Ataman ve burada oyuncu seçerken "tutkal" oyunculara gitmiyor,savunma yönlerine pek bakmayabiliyor. Savunma prensibinde de 5 numaraları çok fazla dışarı çıkarmıyor koç, bu açıdan 2 tane savunma yönü kuvvetli 5 isabetli tercih. Mevcut kadro yapısının ihtiyacı ve şu dönemde bulunabilecek en iyilerden.

Evet farklılar çünkü Bargnani ile ciddi bir görüşme veya ona yapılmış ciddi bir teklif hiç bir zaman olmadı, sadece Olympiakos'un aylık 110 bin dolarlık teklifinden önce yokladık, ama adam onları reddedince düşünemedik bile :) James'in aldığı para aylık 50 bin dolar zaten, bu transferi rahatça yapmak için, menajer oyunlarına gelip fiyatlar artmasın diye Bargnani balonunu hoca akıllı şekilde sürdü piyasaya :) O dönemde basketbol takımımız için de yeterli sinerji sağlandı, yönetimin de daha çok ilgi vermesine yol açtı bu olay. Şimdi hocanın bugün hala Bargnani'ye teklif sunduk söylemlerini getirmeyin önüme, yakından biliyorum durumu.

Affınıza sığınarak bir bkz vermek istiyorum tanju bey
Bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya ;)

Çin liginde 2 sezon oynamış İlk sezon oynadığı maçlar burada. Shanghai Dongfang Sharks basketball, News, Roster, Rumors, Stats, Awards, Transactions, Details - asia-basket.com

Sezon ortalaması yazmıyor. Ancak tek tek oynadığı maçlara bakılıp ortalama çıkarılabilir. Baktığım kadarıyla ilk sezon ortalamaları, ikinci sezondan iyi

James'in etkili olacağı belli. Aklıma takılan tek soru, acaba Holmen mı etkili olurdu yoksa James mi? Gerçi İsmail'e göre hocanın ilk tercihiymiş. Belli ki Holmen'la çok ciddi ilgilenmemişiz

Daha önce buralarda ismi dolanan Jarrid Famous boşta diye biliyorum. Blatche filan da getirilebilinir mi bilmem ama radarıma takılmış bazı oyuncular olmuştu, şöyle ki:

Norvel Pelle

https://www.youtube.com/watch?v=fbuCBRBQYUo

Yerden çok hızlı sıçrayan bir oyuncuydu, şu an nerede bilmiyorum.

Dwayne Jones

https://www.youtube.com/watch?v=BNvw1vnI31E

Reboundçu ve çok atlet ama mental açıdan problemli.

Son olarak Arjantin de 11 s 11 r 4 blok ortalamayla oynayan Justin Williams diye bir oyuncu var. Geçenlerde bir blogda hakkında yazı çıkmıştı. Rakipleri canından bezdiriyormuş.

Çin liginde 2 sezon oynamış İlk sezon oynadığı maçlar burada. Shanghai Dongfang Sharks basketball, News, Roster, Rumors, Stats, Awards, Transactions, Details - asia-basket.com

Sezon ortalaması yazmıyor. Ancak tek tek oynadığı maçlara bakılıp ortalama çıkarılabilir. Baktığım kadarıyla ilk sezon ortalamaları, ikinci sezondan iyi

James'in etkili olacağı belli. Aklıma takılan tek soru, acaba Holmen mı etkili olurdu yoksa James mi? Gerçi İsmail'e göre hocanın ilk tercihiymiş. Belli ki Holmen'la çok ciddi ilgilenmemişiz

Shanghai Dongfang Sharks basketball, News, Roster, Rumors, Stats, Awards, Transactions, Details - asia-basket.com

Burada yazıyor ortalamalar ilk sene daha iyi gibi duruyor bunun sebebi de Beasley ile birlikte oynaması herhalde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...