• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Datome, hücumsal anlamda Bjelica'dan daha özel bir oyuncu, onun kadar hareketli ve agresif olmasa da çok değerli bir adam. Roma'dan NBA'e giderken yazıyordum, NBA'deyken keşke alsak diyordum ama nasip olmayacak gibi.

Guard konusunda Justin Dentmon'ın birçok isimden daha doğru bir tercih olabileceğini düşünüyorum. Mesela yazılan Diot'ya falan tercih ederim. Çünkü böyle düşük bütçelerde düzen ve set işleten adamlardan daha çok, daha free takılabilen, patlama gücü yüksek adamlar tercih edilesi olur. Dentmon'ın bencilliğini ufaktan törpüleyebilsek, üst düzey verim alabiliriz. Zalgiris performansı zaten belli.

Bence D-League'e bakmak, araştırmak lazım biraz, şutör arıyorsak şu Curry'nin kardeşi diyorum gelirse tabi.

Justin Dentmon - Barış Ermiş - Şafak Edge
Sinan Güler - Khalif Wyatt - Göksenin Köksal
Vladimir Micov - Birkan Batuk
DaJuan Summers - Kerem Gönlüm - Ege Arar
Stephane Lasme - John Bryant

6-7 MD bandında kurulabilecek iyi bir kadro olur düşüncesindeyim. Tabi oyuncu maaş bütçesi anlamında. Summers yerine Brooks da tercih edilebilir. Lakin Summers'ın daha önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Ama özellikle kısalarda bire bir skor üretme alışkanlığına sahip, tempo yapabilecek, patlayıcı isimlere ihtiyaç var. Bu bağlamda opsiyonları değerlendirmek lazım. Uzunların ise az çok tip dağılımları belli; hareketli, atlet, iyi-kötü şutu olan bir uzun forvet, 4-5 oynayabilen atlet bir uzun, kalıplı bir pota altı bitiricisi.

Yani nereye oyuncu yazsak bir yer açık kalıyor. Bence kadromuz dar olacaksa uçan kaçan bir takım yaratalım atletik takım her zaman önde başlıyor maça. Dixon olmayacaksa Jeter kesinlikle düşünülmeli onu dinlendirecek oyuncu da Şafak olamaz maalesef.

Geçen sene Liv Hospital'dan ne kadar para aldık bu sene Odeobanktan ne kadar alacağız yıllık bazda acaba ?

İncelenmesi gereken bir konu !

attachment.php

Ekli dosyalar

• CH5KKV-W8AAJdJZ.jpg
    CH5KKV-W8AAJdJZ.jpg
    36.4 KB · Görüntüleme: 141
İncelenmesi gereken bir konu !

attachment.php

Hesabı kötülemek için demiyorum ama sadece yabancılar 3 milyon tl yapıyor. KSK'nin bu yıl ki bütçesi 6 milyon küsür liraydı yaklaşık 3 milyon dolar gibi bir paraydı yani. Yaptıkları kesinlikle çok büyük iş ama 2,7 milyon tl de değildi.

6-7 MD bandında kurulabilecek iyi bir kadro olur düşüncesindeyim. Tabi oyuncu maaş bütçesi anlamında. Summers yerine Brooks da tercih edilebilir. Lakin Summers'ın daha önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Ama özellikle kısalarda bire bir skor üretme alışkanlığına sahip, tempo yapabilecek, patlayıcı isimlere ihtiyaç var. Bu bağlamda opsiyonları değerlendirmek lazım. Uzunların ise az çok tip dağılımları belli; hareketli, atlet, iyi-kötü şutu olan bir uzun forvet, 4-5 oynayabilen atlet bir uzun, kalıplı bir pota altı bitiricisi.

EuroCup için bence güzel bir kadro.
2 numaraya Wyatt yerine Mejia, 4 numaraya da Summers yerine Moerman benim tercihlerim olurdu.
Onun dışında çok iş yapacak bir kadro hakikatende.

Genel olarak güzel kador ama

Efes Lasme'yi bırakacak mı ? Bıraksa bile EL'nin en iyi savunmacu uzunlarından biri ciddi piyası olur bize kalmaz kalsa bile ciddi maliyeti olmaz mı ? Oly,Pana,baş altı ispanyol yakımları CSKa dışındakş rus takımları sıraya girer sanki

Cska Victor Khryapa ile devam etmeyeceğini açıklamıştı kendisi ile Khimki'nin ilgilendiği yazılıp çiziliyordu her ne kadar son 1 yıldır basketboldan ziyade sakatlık sorunları ile uğraşsada sağlıklı bir Khryapa'nın takımı 1-2 basamak yukarı çıkartacağından kimsenin şüphesi olmaz.Henüz 32 yaşındaki bir oyuncu için bu risk alınabilir gibi duruyor ama son yıllarda sakatlıklardan yana çok çekmiş bir takımın bir daha aynı problemle karşı karşıya gelmek isteyeceğini sanmıyorum. Yine de kendi adıma Khryapa için bu riski alırdım.

Jetter - Engin - Şafak
Haws - Sinan - Göksenin
Mıcov - Sımmons
Brooks - K.g - Ege
Mbakwe - Bryant

Eurocup için gayet yeterli bir kadro bence. Shane Laval büyük ihtimal Barça ile anlaştı.
Brooks Erceg'ten sonra çok farkettirecektir. Simmons savunması ve atletizmiyle Mıcov'un açıklarını kapatacaktır.
Haws muazzam şutor gelirse iyi olur. Jetter'de kortinatörümüz olacak.

Tüm yabancıların Amerikalı olmasının isterdim, ama Micov kalmış, inşallah geri kalan yabancı haklarımızı Amerikalılardan yana kullanınız, Basketbol bu adamların işi, avrupada belli başlı oyuncuları zaten alamayız boş adamlara para harcamak yerine gidip potansiyeli olan Amerikalılara para harcayalım...

Tüm yabancıların Amerikalı olmasının isterdim, ama Micov kalmış, inşallah geri kalan yabancı haklarımızı Amerikalılardan yana kullanınız, Basketbol bu adamların işi, avrupada belli başlı oyuncuları zaten alamayız boş adamlara para harcamak yerine gidip potansiyeli olan Amerikalılara para harcayalım...

Kesinlikle en azından adamalrda atletizm varki basketbolda atletizm çok fark olusturuyor.

Guard pozisyonunda Bobby Brown transfer edilirse bize çok faydalı olur

Jetter - Justin Dentmon 2 lisinden birini alsak bence gurd için yeterli olurlar.
Yeri geldiğinde sorumluluk alıp skor yapabilcek yeri geldğinde takımı oynatabilcek oyuncular ikiside. Mutlaka 2sinden birini almalıyız maliyetlerininde 800.000 usd den fazla olacagını sanmıyorum.

Dentmon'u sevmiyorum . Hatta eurocup seviyesinde bile görmüyorum. Bence Dentmon'ın lider olduğu bir takım asla başarılı olamaz kalburüstü bir turnuvada. Marcus Williams'a savruk dendiği bir yerde Dentmon direk uçurtma olur bence. Marcus Williams , Dentmon'a göre daha tercih edilebilir duruyor bana göre.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri