• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boşa çıkarlarsa Serhat'ı, Oğuz'u, Birkan'ı düşünebiliriz. Engin yazamıyorum gelirse kesin sakatlanır yine.

1. Erceg haberi inşallah doğrudur.

2. Jeter ile Dİxon ile ilgilenmiyoruz demesi üzücü bir haber inşallah oyuncu değerini yükseltmemek için bir stratejidir.

3. fb datome'yi inşallah alamaz gelirse büyük fark yaratır avrupada.

Boşa çıkarlarsa Serhat'ı, Oğuz'u, Birkan'ı düşünebiliriz. Engin yazamıyorum gelirse kesin sakatlanır yine.

Oğuz büyük ihtimalle Doğuş'ta..Serhat mutlaka zorlanmalı bence de ... Devşirme oyuncu olarak alternatif yok gibi...

Bu sene fizik olarak kalınlaştı. Şutör guard için toplu oyunu, pas ve skor özelliği çok yetersiz. Onu 2 numara olarak kullanmak dezavantajımıza olur. Savunmada fiziği ile 3 numara savunabilir bence ancak topsuz savunmasını geliştirmeli. Ribaund özelliği olan bir oyuncu zaten hücum ribaundlarına çok giriyor özellikle. Bu da 3 numara olarak elimizi güçlendirir. Hücumda da dipte ceza şutu yoksa yeter zaten üst seviye de ne yazık ki daha fazlasını ortaya koyamadı. 3 sayılık atışlarını %30'lardan %35-40'lara çekebilirse iyi olur. Micov'u 15 dakika dinlendirip takımın enerjisini yukarıya çekse 3 numarada bence iş görür.

Haklısın Mehmet..Geliştirdi fiziğini falan ama yinede güçlü ve fizikli 3 numaralara karşı oldukça zorlanır bence...2 numarada Sinan - Göksenin tutulup, 3 numaraya 2-3 oynayabilen biri daha alınabilir belki...O zaman bu iki pozisyon 2 yabancı ile geçilebilir...Carter'ın sözleşmesi devam ediyor galiba..Kalıyor sanırım ? Kalıyorsa zaten bu bölge için fazla konuşulacak bir şey kalmamış oluyor..Diğer bölgelerde bu kadar eksik varken buraya yabancı takviyesi yapmak imkansız gibi...

3-4 numarada bayağı fark yaratır değişik bi tarzı var. Akşam eurochallenge maçlarını bulabilirsem Antwerpin izlicem oyuncuyu özet mözet ne bulursam artık

Ben de daha çok Hawkins izlenimi verdi

Hawkins demişken, onun cezası hala bitmedi mi

Haklısın Mehmet..Geliştirdi fiziğini falan ama yinede güçlü ve fizikli 3 numaralara karşı oldukça zorlanır bence...2 numarada Sinan - Göksenin tutulup, 3 numaraya 2-3 oynayabilen biri daha alınabilir belki...O zaman bu iki pozisyon 2 yabancı ile geçilebilir...Carter'ın sözleşmesi devam ediyor galiba..Kalıyor sanırım ? Kalıyorsa zaten bu bölge için fazla konuşulacak bir şey kalmamış oluyor..Diğer bölgelerde bu kadar eksik varken buraya yabancı takviyesi yapmak imkansız gibi...

Carter'a göre daha fizikli ve daha güçlü bir oyuncu bence Göksenin. Carter atletizmi ve havada asılı kalma becerisiyle oynuyor, fizik olarak şutör guard fiziğinde bence. 3 numara olarak bakarsak Göksenin daha 3 numara oynayabilen bir isim bence sertlik ve fizik olarak. Onun yanında zaten kalıplı 3 numara olarak kaç tane oyuncu kaldı. Weems, Maciulis gibi adamların arkasında kimse duramıyor post oynarlarken.

Carter'a göre daha fizikli ve daha güçlü bir oyuncu bence Göksenin. Carter atletizmi ve havada asılı kalma becerisiyle oynuyor, fizik olarak şutör guard fiziğinde bence. 3 numara olarak bakarsak Göksenin daha 3 numara oynayabilen bir isim bence sertlik ve fizik olarak. Onun yanında zaten kalıplı 3 numara olarak kaç tane oyuncu kaldı. Weems, Maciulis gibi adamların arkasında kimse duramıyor post oynarlarken.

Kardeşim Göksenin vasat bir oyuncu bana göre iki numarada 5-10 dakika yer tutar ..Oda fiziğini kullanarak 1-2 numara oynayan nispeten daha ufak oyunculara karşı fizik avantajını kullanarak ve enerjisi yüksek bir savunma yaparak...Hani ben demiyorum 2 numara olur diye...Ama 3 numarada düzenli 15 dakika görev alması ya da Micov çok sağlıklı bir oyuncu değil, olmadığı zamanlarda alternatif olması bence imkansız...Justin Carter'da tabiki yeterince güçlü ve fizikli bir oyuncu değil bu bölge için..Diğer bölgelere Türk veya devşirme oyuncular alınmadığı sürece Göksenin veya Carter bu bölgede elinden geleni yapacak gibi gözüküyor...

İlk mesajımda kastettiğim de buydu..PG-SF-C pozisyonlarına minimum kaliteli 2 Türk yada devşirme takviyesi yapmadıkça kurulacak kadro mutlaka bir yerinden elinde kalıyor...

[video=youtube;M6Z-N91naJU]https://www.youtube.com/watch?v=M6Z-N91naJU[/video]
[video=youtube;7rII_XkKiL8]https://www.youtube.com/watch?v=7rII_XkKiL8[/video]

Jeter ile ilgilenmiyoruz demeci fiyat yukselmemesi anlaminda verilmis olabilir.

Kardeşim Göksenin vasat bir oyuncu bana göre iki numarada 5-10 dakika yer tutar ..Oda fiziğini kullanarak 1-2 numara oynayan nispeten daha ufak oyunculara karşı fizik avantajını kullanarak ve enerjisi yüksek bir savunma yaparak...Hani ben demiyorum 2 numara olur diye...Ama 3 numarada düzenli 15 dakika görev alması ya da Micov çok sağlıklı bir oyuncu değil, olmadığı zamanlarda alternatif olması bence imkansız...Justin Carter'da tabiki yeterince güçlü ve fizikli bir oyuncu değil bu bölge için..Diğer bölgelere Türk veya devşirme oyuncular alınmadığı sürece Göksenin veya Carter bu bölgede elinden geleni yapacak gibi gözüküyor...

İlk mesajımda kastettiğim de buydu..PG-SF-C pozisyonlarına minimum kaliteli 2 Türk yada devşirme takviyesi yapmadıkça kurulacak kadro mutlaka bir yerinden elinde kalıyor...

Göksenin'e kaliteli oyuncu demiyorum zaten -ne vereceği belli rol oyuncusu- ama iki numarada Sinan var ve Göksenin fizik olarak 10-15 dakikalarda 3 numarayı kaldırabilir diyorum sadece. Zaten attığım mesajda eldeki isimlere bir yerli kısa alınması, 6. yabancının pivot olarak kullanılması gerektiğini düşündüğümü söyledim. Yani bir yerli kısa takviyesi bence de şart. Eğer kadro tamamlandıktan sonra bütçe müsaitse Dusan hamlesi yapılıp -tabi hala boştaysa- uzun rotasyonu iyice raharlatılır. Bunları zaten yazdım bende.

Khalif Wyatt, İsrail Ligi'nde yılın guardı seçildi, geçen Twitter'da öyle bir haber görmüştüm. Hapoel Eliat'ta oynuyor, ki Play-Off'ta Maccabi'yi 2-0'dan gelerek elediler ve finale çıktılar. Wyatt da o seride en çok dikkat çeken oyunculardan biriydi. İki numara olarak oynasa da oyunu da yönlendirebilen, asist yönü gelişkin bir oyuncu. Maccabi'yi geçtikleri seride 11 Sayı 4.6 Asist ortalaması ile oynadı. Sezon geneli ise 15.1 Sayı 3.7 Asist 2.3 Ribaund gibi ortalamaları var.

Piyasası hakkında pek bir bilgim yok ama geçenlerde benim de aklıma geldi, düşünülebilecek bir oyuncu. Normalde pek radarımıza girebileceğine ihtimal vermezdim ama şu son dönem Maccabi'yi eleyişleri belki bizimkilerin de bir yerden aklına düşmesine sebep olabilir, gerçi bu aynı zamanda piyasa yapmasına da sebep olmuş olabilir ama denenebilecek bir oyuncu.

İsrail-Fransa ve Belçika ligleri iyi incelenmeli,"bunları nerden bulmuşlar helal olsun" denilen oyuncuların çoğu buralarda parlıyor.

Khalif Wyatt, İsrail Ligi'nde yılın guardı seçildi, geçen Twitter'da öyle bir haber görmüştüm. Hapoel Eliat'ta oynuyor, ki Play-Off'ta Maccabi'yi 2-0'dan gelerek elediler ve finale çıktılar. Wyatt da o seride en çok dikkat çeken oyunculardan biriydi.

İyi bir oyuncu. İsrail e NBDL, NBA ve Porto Riko tarzı ülkelerden çok sayıda Amerikalı gelip gidiyor sezon içinde. Aralarında çok yetenekli olanları oluyor ve NBA e geri dönüyorlar genelde ama daha önce yazdığım Dominic McGuire gibi oyuncular fark yaratabiliyor. Billie White mesela bence bizim Young a oldukça benzer bir oyuncu İsrail den ama kalıp açısından çok zayıf.

Göksenin daha 4 sene öncesine kadar Terrell Lyday i tutamıyordu hangi üç numarada oynayacak da sertlik katacak? Çocuğun fiziği de öyle aman aman gelişmedi, kollar büyük oranda patlıcan. Bu sezon çok fazla izlemediğim için çok da iddialı değilim ama ondan çok şey beklenmemeli bence.

Ryan Pearson a gelene kadar sadece aynı ligde bile alınabilecek daha önce Mersin den tanıdığımız JP Prince var. Pearson burada oynasa daha şuta kalkmadan bloklanır. Ne atletizmi var ne de öyle öne çıkan bir özelliği. Geçen sene İsrail de oynuyordu ve aynı takıma bir ara gelen Elijah Millsap şimdi Utah ta. İkisini aynı anda parkede gören biri olarak Pearson ı hiç tavsiye etmem. Bu sene Trabzonspor a karşı hücumda iyiydi ama savunmada Eurochallenge da bile oldukça yetersiz. En kötü Romeo Travis veya Davante Gardner alınır kalıplı bir oyuncu istenirse 3-4 oynayacak.

Bence bizim lige ve bizim ligde oynamış oyuncuların şimdiki durumlarına da bakılmalı. Mesela bu sezon Torku daki Guinn de İsrail den geldi ve 4 numara için süper bir bileği var adamın, tek falsosu Ercegvari savunması ama en azından isteyince savunma yapabiliyor. Bir ara yine Torku da Bernard King diye bir oyuncu vardı gayet iyi bir şut stiline sahip, Antwayne Robinson vardı yine hatırladığım iyi bir oyuncu olarak. Higgins gayet iyi oyuncu, Fransa ikinci liginde bile Kyle Spain diye bir oyuncu var bizim ligde gayet rahat sayı ve asist krallığına oynar.

Marcus Williams'ın Kızılyıldız'da kalıp kalmayacağı belli değilmiş.

Daha önce de yazmıştım, bizim bütçemiz için ideal bir oyun kurucu. Kuban'da bekleneni verememişti ama Malaga ve Kızılyıldız'da takımı iyi yönetti.

Umarım teklif yaparız.

Dominant bir point guard. - Şafak Edge
Sinan - Göksenin
Micov- Skorer
Summers - Orhan - Kerem
Golubovic - G.Lawal

Kuracağımız kadro böyle olur. Hackett'lar Medley'ler Anderson'lar ve Langford'lar dan hiçbirini alamayız. Realist olmak lazım. Hayallerle gerçekler ayrı ayrı yaşar. Eurocup'ta mücadele edeceğimize göre Eurocup için yeterli takım kurmak lazım.

Hocanın dominant guard tercihi belirleyici olucak. Williams gibi akıl yoksunu bir guard seçmez Ergin Ataman. Belki Westermann'ı tercih eder.

Skorer'in kim olacağını da merakla bekliyorum.

Hayırlı olsun...

Marcus Williams'ın Kızılyıldız'da kalıp kalmayacağı belli değilmiş.

Daha önce de yazmıştım, bizim bütçemiz için ideal bir oyun kurucu. Kuban'da bekleneni verememişti ama Malaga ve Kızılyıldız'da takımı iyi yönetti.

Umarım teklif yaparız.

Sanki bu sene bu tarz oyunculardan vazgeçip daha başka oyunculara yönelmek lazım. Marcus her maç 15 tane top kullanacak genel tarzı o. Bir de maaliyeti nasıl olur acaba?

Daniel Hackett, Emporio Armani Milano'dan ayrıldığını duyurdu.

Marcus Williams-Gani Lawal-Golubovic

Üçü de gayet kötü oyuncu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri