• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hersek, Serhat Çetin ve Dj haberleri umarım doğrudur.
Hazır almışken Dixon ve Diebler'ı da getirelim işte :)

Bildiğin kahkaha attım okuduktan sonra :D
Aklıma hawkins erceg arroyo bonsu geldi bi an nedense ;)

DJ'yi almak için KSK bonservis ödemek gerekmiyormu ?

Ayrıca borçlarımız var bütçe küçültük biraz zahmet edip son seneyi yanlış bir organizasyonun içerisinde geçirdiği için başarısız gözükmüş fakat yetenekleklii oyunculara ya da biraz daha az göz önündeki liglerde parlamaya yeni başlamış oyunculara yönelsek diyorum sürekli burnumuzun dibinde kim son sene parladı ise onu almak büyük kolaycılık değil mi ?

Basketbolda bir önceki sezon doğru organiaasyonun parçası olmuş oyuncuların maliyeti direk katlanıyor ve ABD kökenli oyuncular için zaten kendisini yıllardır kanıtlamıs oyuncular hariç bir sonraki sezon aynı etkının garantisi olmuyor çoğu zaman . Garantisi olsa bile aynı etkiyi daha düşük maliyetle yaratacak oyuncular bulunamaz mı ?
DJ bir önceki sezon Fransa ligindeki haline göre büyük gelişme mi kaydetti ? DJ ayarında oyuncuyu daha düşük maliyetle bulmak çok mu zor ki ?

KSK bu sene 250 bin dolar civarına oynatmış DJ'yi o zaman biz de bulalım 250-300 bin dolara DJ'ler 6-7 milyon doları batan geminin malı gibi yemek gerekmıyor . Şubenin yapısını biz bile biliyoruz 6-7 milyon bütçe var demek 6-7 milyon doların karsılığı var demek değil DJ gibi oyunculara bir önceki sezonun 2-3 katını vererek 6-7 milyon doları sonuna kadar harcamaya çalışmak yerine 2-3 tane 250-300 k'lık nokta transfer yap 4-5 milyon dolarlık takım kur sezon ortası yine korkulu rüya görme.Yok bizde bu işleri yapması gerekenler yapamıyorsa KSK'den neden Dj'i Dixon'ı alıyoruz ki bir arkadas daha yazmıştı teknık kadroyu toptan alalım bütçede iki ayrı kalemden tasarruf yapmış oluruz.

Galatasaray, emektar oyuncusu Sabri Sarıoğlu ile sözleşme yeniledi, ortalık ayağa kalktı... Galatasaray camiasının özellikle sosyal medyada yeni sözleşmeye gösterdiği tepkinin paydası ise ortaktı: Sabri 6 milyon lira eder mi?

Tecrübeli futbolcu ile yola devam kararı alan sarı kırmızılıların, Sabri için belirlediği kontrat şartları sosyal medya, kamuoyu ve özellikle de Galatasaray camiasında büyük bir infial yarattı... Sabri’nin 1 milyon 250 bin dolar olan garanti ücretinin, 4 milyon 800 bin liraya çıkarılması ve 20 maç oynaması halinde yaklaşık 6 milyon lira kazanacak olması gündem oluşturdu.

Ve dünden sonra herkesin birbirine sorduğu, soru atılan imzanın ardından “Sabri 6 milyon lira eder mi?” oldu...

Biz de bu konuyu sözleşmede imzası bulunan Galatasaray’da futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi ve eski kaptanı Cüneyt Tanman ile konuştuk... İşte Tanman’ın sözleri...

“ŞAMPİYONLUKTA KATKISI BÜYÜK”
Öncelikle kaygıları anladığımı ve çok önemsediğimi belirtmeliyim. Başkan, Hamza hoca ve benim aramda bir uyum sorunu varmış gibi bir algı yaratılıyor. Ancak öyle değil. Hamza hoca başarılı olmuş bir teknik adam. Hem kulübün mali yapısı, hem de takımın geleceği için projeleri var. Bu plan ve hocamızın istekleri çerçevesinde gerekenleri yapıyoruz.

- Sabri konusuna gelince. Takım içinde bazı dengeler ve yaşanmışlıklar var. Kaptanlık da yapıp kulübe 14 yıl hizmet etmiş. Şanssız bir olay yaşamış, sabredip dönerek şampiyonlukta büyük katkı sağlamış.

- Kendisi ile performansa dayalı bir sözleşme yapılmıştır. Hamza hocanın da bu konuda tam desteği vardır. Ve hocamızın kararı ile bu kontrat yapılmıştır.

“Taraftarlarımız sakın panik yapmasın”
Biz Sabri’ye yüzde 50 zam uygulamadık. Geçen yıl 1 milyon 250 bin dolar kazanıyordu ve maç başı ücretleri ile 1.5 milyon dolar aldı. Yeni kontratta 30 maç oynarsa performansa dayalı bir fark var. Bu da Hamza hocanın hak gördüğü bir şey. Bir sağ bek almak için Galatasaray’ın yıllardır kaç para harcadığı da ortada.

- Bakın bu sözleşmeler plansız yapılmıyor. Belli plan çerçevesinde yapılıyor. Hamza hoca planını yapmış. Sorumluluğu almış ve kendisinden emin bir teknik adam.

- Transfer konusunda ciddi bir beklenti yaratıldı. Burada 2 kupa kazanmış bir kadro var. Ne bizim ne de kimsenin panik yapmasına hiç gerek yok

302 lig maçında 13 golü var
DOĞUM TARİHİ: 26 Temmuz 1984
DOĞUM YERİ: İstanbul
BOYU: 1.70 m
MEVKİİ: Sağ açık, Sağ bek
KARİYERİ: Galatasaray (1999-2002 - Altyapı), 200 Galatasaray A takım (302 maç, 13 gol)
MİLLİLİK: 44 maç, 1 gol.

Sneijder de kalkıp 20 milyon TL ister
Galatasaray’ın eski başkanlarından Faruk Süren, Sabri’nin imzasında futbol kurallarının tersinin uygulandığını söyledi... Süren, Sabri Sarıoğlu konusunda şöyle konuştu:

- Sabri 31 yaşında. Şimdi futbolda prensip olarak yaşı ilerledikçe sporcunun maç başı ücretinin artması, garanti ücretinin de düşmesi lazım. Yaşı gençken aksi olabilir. Ancak Galatasaray’da bu futbol kuralının tam tersi uygulanmış. Bir de bonus verilmiş. Bu yönetimin takdiridir. Öyle uygun görmüşler. Ancak bilmiyorum ne kadar makul. Futbol endüstrisinin kurallarına ne kadar bağdaşır, bilemiyorum.

“ÖRNEK SÖZLEŞME”
- Ancak bu kontrat Galatasaray’daki yıldız futbolculara örnek olur. Sneijder, kalkıp şimdi ne kadar talep eder? Bilemiyorum ama, 20 milyon TL isteyebilir herhalde. Kendisini uluslararası arenada ve Türkiye’de kanıtlamış yıldız bir oyuncu. Şu anki kontratında imza parası hariç aldığı ücret 3.2 milyon Euro. Bu da TL karşılığı bugün 9 milyon lira yapıyor.

Sabri Galatasaray Basketbol takımının dörtte biri !!!

Sabri'nin aldığı her kuruş haram zıkkım olsun, burnundan çıksın. Hele yüz akı basketbol şubemiz maddi sıkıntı yaşıyorken.

Yeri burası değil ama Arena'da da İpekçi'de de bu rezaletlerin protesto edilmesi lazım.

Sabri'nin sözleşmesi fiyasko gerçekten de ama basketbolla kıyaslamak yanlış . Basaketbolun Messi'si 2 m euroya oynuyor futbolun Spanoulisi 18 milyon euroya.

Sabri'nin aldığı her kuruş haram zıkkım olsun, burnundan çıksın. Hele yüz akı basketbol şubemiz maddi sıkıntı yaşıyorken.

Yeri burası değil ama Arena'da da İpekçi'de de bu rezaletlerin protesto edilmesi lazım.

Bence Sabri'nin aldığı her kuruş helal olsun. Amacım Sabri'yi hedef göstermek değil. Kabahat Sabri'de de değil üstelik. Ben sadece Basketbol takımızın nasıl bir üvey evlat olduğunu göstermesi açısından bu haberi çarpıcı buldum, paylaşmak istedim. Galatasaray futbol takımının 4-5 yedek oyuncusu kadar bir paraya avrupa takımlarıyla boy ölçüşecek kadrolar kurmaya çalışıyoruz ;)

Piyasasını bir iken iki yapmış, burnumuzun dibindeki oyunculara bakmaktansa; biraz ufku açıp, o isimleri bizim bulmamız lazım. Hazır bütçe düşmüşken yapılması gereken biraz daha araştırma, inceleme. Bu çok da zor bir durum değil. Bu açıdan Strawberry'e falan çok olumlu bakmıyorum. Dixon'ın ise yerli olması özel bir durum olarak görülebilir, o açıdan daha mantıklı bakılabilir. Ama onda da yerli diye gidip milyon dolarlık kontrat verilecek bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum, kaldı ki veremeyiz de.

Başka seçenek yok zaten elindeki para 6 bilemedin 7 milyon dolar...

Barış Hersek - Dj Strawberry - Serhat - Şafak - Dixon isimleri geçiyor şimdilih sanırım.

Barış ve Dj Strawberry alınırsa çok iyi olur birde üstüne Dixon türk statüsü olarak oynayacak olurda alırsak süper ötesi olur.

Prim yapmış oyunculara yönelerek yine 3ü 5e alıcaz KSK kadrosunu 6-7 milyona yaparız bu kafayla işte.

Jeter- Dixon - Şafak
Tyler Haws- Sinan - Göksenin
Mıcov - D.J. Strawberry
Jeff Brooks - Barış Hersek - Ege
Trevor Mbakwe - John Bryant

Jeter : 700
Dixon : 500
Şafak : 200

Tyler Haws : 400
Sinan: 700
Göksenin : 200

Mıcov : 600
D.J. Strawberry : 400

Jeff Brooks : 700
Barış Hersek : 300
Ege : 50

Trevor Mbakwe : 700
John Bryant : 700

6.150.000 USD yapıyor renktaşlar daha da az maliyetli bir kadro kuramayız herhalde. Atletik oyunculardan kurulu önümüzdeki Maccabi ve bu seneki karşıyaka örneği oldugu gibi atletik oyunculardan kurulu takımların her zaman fark yarattıgı göz onune alındıgından dolayı atletik bir takım sert savunma gücü yüksek bir takım tasarlamıstım kafamda. Buna benzer bir takım mutlaka kurulmalı.

Strawberry aradigimiz ozelliklerde bir oyuncu aslinda ama bu tip oyuncular peak sezonlarindan sonra ayni cizgilerinde kalmalari cok zor.

Belli bir kalitede olanlar bunu basarabiliyor gelecek sezon 31 yasinda olacak Strawberry'de o isigi goremiyorum ben.

Herkesin gorusune saygim var tabii.

Transfer sezonu 1'inde resmen açılıyor sanırım. Başlasa da yol haritamız belli olsa ufaktan :(

Defarlarca bu foruma yazdığım Dominique Jones ile Banvit ilgileniyormuş. Eğer alırlarsa seneye hepiniz"haklıymışsın abi" diyeceksiniz. Ergin Atamanın elinde Arroyo etkisi yapabilecek bir oyuncuydu.

Defarlarca bu foruma yazdığım Dominique Jones ile Banvit ilgileniyormuş. Eğer alırlarsa seneye hepiniz"haklıymışsın abi" diyeceksiniz. Ergin Atamanın elinde Arroyo etkisi yapabilecek bir oyuncuydu.

Söylediğin kadar varsa bizede önerilmiştir zaten

Yalnız Banvit'in aldığı arkadaş Dominique Jones değil, Dominique Johnson. İsrail'de, Maccabi Rishon'da tamamlamıştı geçen seneyi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri