Koç combo değil şutör arıyor bunu iki yoldan anlayabiliriz ,.Birinicisi bizimle anılan oyunculara baktığımızda (DeVries-Janning vs) bu oyuncuların set şutörü ağırlıklı oyuncular olduğunu görüyoruz. İkincisi koçun Sinan için ligimizin en iyi yerli oyuncusu demeçleri ve Sinan'a çok güvendiğini belirtmesi her yerde. Jeter'ın geldiğini farzedersek Jeter'dan sonraki saha içi liderimiz Sinan olacak. Kadro şekillenince iyi-kötü değerlendiririz ama durum budur. Kadrolarda sürekli combo yer aldığı için yazdım bunu.
Asıl olayımıza dönersek ; Caleb Green. Bugün Chuck Davis haberi çıkmıştı şimdi daha sağlam biçimde Caleb haberi çıktı. İki oyuncunun kesiştiği durum benzer hücum yönleri olması aslında. İki oyuncunun da "ball handling"i normal bir 4 numaradan iyi seviyede. İki oyuncu da bazen post bazen de ayak çabuklukları dolayısıyla potaya yüzü dönük birebir oynama meziyetlerine sahip. Caleb Green'i biraz açarsak Green'i belirli kalıplara sığdırılan oyun sistemlerinde asla başarılı olarak göremezsiniz. Caleb Green'inin hücum yönünden faydalanmak istiyorsanız bunun birinci şartı ona verilecek güven ve biraz törpülenmiş olması kaydıyla serbestlik. Ataman'ın sistemi belirli bir kalıp içerisine oyuncuları koyup oyunculardan farklı geri dönüş almak değil. Yani bir oyuncu rol oyuncusuysa rol oyuncusudur , skor lideriyse Ataman onu rol oyuncusuna çevirme gereği hissetmez. Yani Caleb Green'den Ergin hoca nasıl verim alması gerektiğini çok iyi biliyor ve bence alacaktır da.
Yay gerisinden çok keskin nişancı olmasa da 3 sayısı var. Ben bu yıl başında adından en çok söz ettirecek uzunlardan olur diyordum açıkçası yanıldım.Bunu söylerken Joan Plaza ve sistemini gözardı etmiştim çünkü. İtalya Ligi performansı bizlere umut veriyor , Ergin Ataman-oyuncu ilişkileri durumuna göre bakınca buna uygun tarzı olması koçla daha rahat hücum edebilecek bir oyuncu olması da bizi sevindiren diğer bir durum. Caleb Green set temposunun arttığı dakikalarda çok faydalı olabilecek bir uzun. Bekçi uzun , tempo yapmayı seven bir guardınız da varsa elinizde hücumda ekstra silahınız olur. Düşük set temposu olan hücumlarda ve oyunlarda da birebirlerinden faydalanarak çeşitlilk kazandırma şansımız var.
Savunma konusunda ortalama olarak nitelendirilebilir.Erceg'ten sonra kim gelirse gelsin buna benzer şeyler söylecektik belki ama savunması kötü bir oyuncu değil. Sofo transferinin de olduğunu düşünürsek artık atletik 4.5 numara şart oldu. Bu sadece takım savunması için değil aynı zamanda Jeter ve Green'in de daha rahat oynamasını sağlayacak. Onların sevdiği doğaçlama oyunu sistem basketboluyla(Sinan-Micov) harmanlayıp bir yapı çıkarırsak başarılı olabiliriz. Alacağımız atlet uzun benim için çok önemli . Umarım kafamdaki isimlerden birisi gelir buraya.