• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yalnız son mesajımda combo şutör yazmışım combo veya bir şutör alınmalı demek istedim Herkese iyi ramazanlar

Mavro geçen hafta sözleşme imzaladı yanlış hatırlamıyorsam

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla yapılması gereken hamle açık ve net sofoyu aldıysak diğer hamlemiz direk bence Shawn James olmalı sakatlığını tamamen atlattıysa....

Koç combo değil şutör arıyor bunu iki yoldan anlayabiliriz ,.Birinicisi bizimle anılan oyunculara baktığımızda (DeVries-Janning vs) bu oyuncuların set şutörü ağırlıklı oyuncular olduğunu görüyoruz. İkincisi koçun Sinan için ligimizin en iyi yerli oyuncusu demeçleri ve Sinan'a çok güvendiğini belirtmesi her yerde. Jeter'ın geldiğini farzedersek Jeter'dan sonraki saha içi liderimiz Sinan olacak. Kadro şekillenince iyi-kötü değerlendiririz ama durum budur. Kadrolarda sürekli combo yer aldığı için yazdım bunu.

Asıl olayımıza dönersek ; Caleb Green. Bugün Chuck Davis haberi çıkmıştı şimdi daha sağlam biçimde Caleb haberi çıktı. İki oyuncunun kesiştiği durum benzer hücum yönleri olması aslında. İki oyuncunun da "ball handling"i normal bir 4 numaradan iyi seviyede. İki oyuncu da bazen post bazen de ayak çabuklukları dolayısıyla potaya yüzü dönük birebir oynama meziyetlerine sahip. Caleb Green'i biraz açarsak Green'i belirli kalıplara sığdırılan oyun sistemlerinde asla başarılı olarak göremezsiniz. Caleb Green'inin hücum yönünden faydalanmak istiyorsanız bunun birinci şartı ona verilecek güven ve biraz törpülenmiş olması kaydıyla serbestlik. Ataman'ın sistemi belirli bir kalıp içerisine oyuncuları koyup oyunculardan farklı geri dönüş almak değil. Yani bir oyuncu rol oyuncusuysa rol oyuncusudur , skor lideriyse Ataman onu rol oyuncusuna çevirme gereği hissetmez. Yani Caleb Green'den Ergin hoca nasıl verim alması gerektiğini çok iyi biliyor ve bence alacaktır da.

Yay gerisinden çok keskin nişancı olmasa da 3 sayısı var. Ben bu yıl başında adından en çok söz ettirecek uzunlardan olur diyordum açıkçası yanıldım.Bunu söylerken Joan Plaza ve sistemini gözardı etmiştim çünkü. İtalya Ligi performansı bizlere umut veriyor , Ergin Ataman-oyuncu ilişkileri durumuna göre bakınca buna uygun tarzı olması koçla daha rahat hücum edebilecek bir oyuncu olması da bizi sevindiren diğer bir durum. Caleb Green set temposunun arttığı dakikalarda çok faydalı olabilecek bir uzun. Bekçi uzun , tempo yapmayı seven bir guardınız da varsa elinizde hücumda ekstra silahınız olur. Düşük set temposu olan hücumlarda ve oyunlarda da birebirlerinden faydalanarak çeşitlilk kazandırma şansımız var.

Savunma konusunda ortalama olarak nitelendirilebilir.Erceg'ten sonra kim gelirse gelsin buna benzer şeyler söylecektik belki ama savunması kötü bir oyuncu değil. Sofo transferinin de olduğunu düşünürsek artık atletik 4.5 numara şart oldu. Bu sadece takım savunması için değil aynı zamanda Jeter ve Green'in de daha rahat oynamasını sağlayacak. Onların sevdiği doğaçlama oyunu sistem basketboluyla(Sinan-Micov) harmanlayıp bir yapı çıkarırsak başarılı olabiliriz. Alacağımız atlet uzun benim için çok önemli . Umarım kafamdaki isimlerden birisi gelir buraya.

Caleb Green i beğenirim, zaten buraya da yazmıştım daha önceden. Ben aslında Dominic McGuire ya da ligimizden RT Guinn i istiyordum ama Green de Erceg sonrası epeyce ferahlatır diye düşünüyorum. Önümüzdeki Guinn i de görebilseydik keşke, hem 5 numara da oynar ve Avrupa daki en iyi uzun şutör diyebilirim, Erceg i Lorbek i de dahil.

https://www.youtube.com/watch?v=KOFFR0GhrQI

Green e gelince; içeri çok drive etmese de Erceg e göre daha dengeli girer ve gerektiğinde faul almasını bilir, tepeden ikili oyun sonrası bolca üçlük yollar, Derek Fisher tarzı kurmalı bir şut stili vardır. Bize yararlı olacağına inanıyorum, Macvan ve Erceg den sonra ilaç gibi gelir.

Ben şahsen çok fazla tatmin olmadım Green ile inşallah yanılırım.

C.Green'in Malaga'daki bikaç maçını izleyen biri sanki takımda silah zoruyla oynatılıyormuş gibi durduğunu farkederdi. Ya istediği rolü alamadı ya takım içi huzursuzluk vardı belki. Ama fundamental ve atletizm olarak Chuck Davis'den de Erceg'den de daha yararlı olacak özelliklere sahip. Yeri geldiğinde skoru da sırtlayabilir.

Green hayırlı olsun.
Italya'da çok skorer bir oyuncu kimliği vardı.
Ama Plaza'nin oyun sisteminde skorer özelliği çok ön plana çıkmasa da Ergin Hoca ondan en üst seviyede yararlanacaktır.
Skorer özelliği, bire birde iyi olması ve sorumluluk almaktan kaçmaması en belirgin özellikleri.
Savunmada da gayretlidir ve Erceg'den en az 1 tık daha iyi savunması vardır.
Gerektiğinde 3 numarada da oynayacak olmasi büyük avantaj.

Jeter-Şafak-
Şutör-Sinan-Göksenin
Micov-Emir (Serhat)
Green-Izzet-Ersin (Ege)
Sofo-Atletik bir oyuncu

Böyle bir kadro olacak gibi.

Şimdi atletik bir pota altı oyuncusu lazım.

İnşAllah:D Bu arada ilk beşimiz jeterin geldiğini varsayarsak belli gibi Jeter Sinan Micov Green Sofo Belki Sofo yerine atletik biri olabilir Bu beş için sizlerden değerli görüşlerinizi bekliyorum Artıları ve eksileri nelerdir?

Lasme için çıktığımız 900 bin dolar seviyesine Samuels için çıkalım.Hem Sofo'ya da gerek kalmaz.Hücum yönünü oldukça geliştirdi. Sofo'dan çok daha uzun süre sahada kalır.Pota altını da 2 yabancıyla geçeriz

Kısa pozisyonunda da elimiz oldukça rahatlar

Bir önceki sezon parlayan oyuncuyu kendisine uygun olmayan takım kimyası/koç ile gerirdiği bir sezonun ardından almak mantıklı maliyetinin de uygun olduğunu sanıyorum.

Green'i iki yildir takip ediyorum. Ne Sassari'deki gibi fazla serbest olmalı ne de Malaga'da ki gibi fazla tutucu. Plaza savunmada bir şeyler katsa da o ısıran savunmacı rolune fazla uygun bir oyuncu degil.

Vasatin ustunde bi savunmasi ortalamanin uzerinde bi hucumu var post orta mesafe zaman zaman cizgi disindan rahatlikla sayi bulabilir. Eger gercekten aldiysak cok mantikli bir is.

Biz sunu hep unutuyoruz tamam biz burda oyuncuyu yaziyoruz ama hocaya ne kadar uyuyor mesela Jeff Brooks. Hocanin nadiren tercih edebilecegi bir uzun, Diot belki de takimda son isteyecegi guard. Ama bu oyuncularin onemini kaybetmesine engel degil.

Green gayet tatmin etti beni

Samuels-Ersin-Green-İzzet beni tatmin eder. Samuels pahalı gibi görünüyor ama muhtemelen Green'i ucuza mal ettik.Bu durumda Samuels için 1 'e yakın bir teklif verebiliriz.

4 yabancıyı da kısa pozisyonunda kullanırız.Yerli kısa almamıza da gerek kalmaz.

Neden peki ?Bilgilenmek için soruyorum.

Hocanın oyun planında savunman ne kadar kötü olursa olsun hep bir hücum istikrarın olmalı. Bu yıl en büyük sıkıntı savunma defosu çok fazla olan oyuncuların bir araya gelmesiydi. Normalde Ergin Ataman takımlarında 1 ya da 2 kişinin savunma defoları vardır.
Brooks hücumda sınırlı bir oyuncu. Dışarıya fazla bağımlı değil. Ama yeri geldiğinde potaya sağlam giden bir oyuncu. Bugün bana 4 numarayı sen al bütçe de bu kadar deseler ilk gideceğim adam Brooks olur mesela. Ama hoca daha Erceg vari dış şutu olan oyuncuları tercih ediyor.
Diot'ta aynı şekilde. Arroyo'dan 2 gömlek iyi savunmacıdır ama hücumda 2 gömlek aşağıdadır. 10 maçta 2 ya da 3 kez sağlam ritim tutturur hücumda. Ama oyunun akıl tarafında her zaman vardır. Hoca 10 maçın 8'inde takımı hücumda taşıyacak liderlik yapacak oyuncu arıyor. Arroyo bir piyangoydu o piyango 10 yılda 1 gelirdi. En iyi şekilde kullandı.
Şimdi yapması gereken yeni Arroyo'lar bulmaktan ziyade, yeni bir oyun planı hazırlamak. Ama ne yapacak inan bilemiyorum

Samuels-Ersin-Green-İzzet beni tatmin eder. Samuels pahalı gibi görünüyor ama muhtemelen Green'i ucuza mal ettik.Bu durumda Samuels için 1 'e yakın bir teklif verebiliriz.

4 yabancıyı da kısa pozisyonunda kullanırız.Yerli kısa almamıza da gerek kalmaz.

Green-Izzet-Ersin
Samuels-Duşan

Böyle bir rotaysona bende fitim.

Ben "sağlıklı" bir Chuck Davis'i Caleb Green'e tercih ederdim. Ama Green ücretine göre iyi de olabilir. Ama ücret fazlaysa Green bence yanlış tercih.

Valla bütçe buyken Caleb Green'e burun kıvırmam ben. Fena transfer olmaz.

Resmi açıklamalar gelsin de hele, bu tarz haberlere yüzde yüz inanmıyorum.

20+ milyon butceye sahip takimlar kusursuz oyuncu bulamazken bizim her oyuncuda bir kusur arayip bok atmamiz muazzam ya.

Dwayne Wade gelse dis sutu istikrarli degil diye taslanir burada.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri