2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gec kaliyoruz. Piyasa iyice daraliyor, sacma sapan bir sekilde baskan ne sponsordan ne de butceden haber vermiyor.

Gecen sezon oyuncu yelpazesi cok daha genisti. Bu sezon hem havuz daraldi hem butceyi kistik. Yonetim nasil bi fantezi pesinde merak ediyorum.

Yönetimle ilgili bir durum yok bence hoca ile 6 milyon civarı bir bütçe konusunda uzlaştılar transfer stratejimiz teknik heyetin Atamanın kararı .Haziranda zengin takımlar transferi bitirecekti.Biz boşta kalanları kapacaktık ama özellikle uzun konusunda zengin takımlar da açıkta kaldı bize birşey kalmayacak gibi

Yönetimle ilgili bir durum yok bence hoca ile 6 milyon civarı bir bütçe konusunda uzlaştılar transfer stratejimiz teknik heyetin Atamanın kararı .Haziranda zengin takımlar transferi bitirecekti.Biz boşta kalanları kapacaktık ama özellikle uzun konusunda zengin takımlar da açıkta kaldı bize birşey kalmayacak gibi

Onunda kolayı var,Ergin hoca ya ABD'deki lig'lerden bulup getirir yada bulamazsa sokaktaki beğendiği uzunları alır oynatır :) umarız birinci seçenek gerçekleşir :)

Biz başkalarının transferlerini konuşuyoruz çünkü zavallı bir hale getirdiler şubeyi
Bize gerçekleri başkaları söylemez elbet onlar bu gerçekler kötü sonuçlar vermeye başladığında çıkıp alay edecekler
Hala sponsor belli değil,plan,proje laflarına inanan var mı Allah aşkına ?
Ergin hocayı ne ile ikna ettiler çok merak ediyorum ?
Yeniden yapılanmaymış,sponsor belli değil,transferler belli değil,neyin yapılanması ?
Şubeyi eski rezil günlerine döndürmek mi yapılanma ?
Bazı isimleri ortaya atanlar yönetime yardım ediyorlar,zaman geçirmek için,oyalama taktiği,yani gazımızı alıyorlar
Yakında işler karışırsa,medyanın diline yine skandallarla düşersek,istifalar gelirse ben hiç şaşırmayacağım
Sonunda taraftarıda küçük düşünmeye alıştırdılar
İleriye gideceğimize geriye gidiyoruz
Euroleague gitti Eurocup'ta şampiyon olacakmışız
İkinci lige düşsek içimizden ikinci ligde şampiyon olacağız diye mutlu olanlar çıkacaktır
Ben Galatasaray'ın içinde basketbol şubelerinden kurtulmak isteyenler olduğunu düşünüyorum,ya da şubenin tapusu birkaç liselinin üzerine yapılsa çok mutlu olacaklar
Ama herkes isterse bu yazıyı yok sayalım,gazımızı alacak birkaç transfer yapılır sonra ne şampiyon oluruz ne küme düşeriz ne şiş yanar ne kebap,herkes mutlu olur,böyle geçer seneler,arada bir Türk takımı euroleague'i alır,buradan konuşuruz falan ....

Basketbol duayeni Yalçın Granit GALATASARAY genel kurulunda şunları söyledi, "Galatasaray giderek spor kulübü olmaktan çıkıp futbol kulübü haline dönüşüyor. Türkiye'ye basketbolu Galatasaray getirdi ama bugünkü gelişmeler bize üzüntü veriyor. Paralar verilmiyor, bu nedenle elde

edilebilecek başarılar uzağımızda kalıyor.
Bu konuları bu tür kulüplerde yönetim kurulları çözemez çünkü onlar basketbolun kaç kişiyle oynandığını dahi bilmeyebilir. Bu nedenle Galatasaray'da mutlaka Basketbol Danışma Kurulu oluşturulmalıyız. Faruk Süren'in başkanlığındaki bu kurul

hem kaynak yaratır, hem takımı yönetir.
" Camiadaki onca yetkililerin üyelerin ve yöneticilerin bulunduğu ortamda basketbolu savunan vede konuşan sadece bir bu abimizse yönetimlerin basketbola bakış açısını ilgisizliğini bundan daha iyi anlatamaz,bari Yalçın Granit e destek çıkan

olsada söylediklerini ciddiye alıp önerilerini gerçekleştirseler
Faruk Süren olmazsa basketbola sevdalı ve işi bilen başka birisi olur kendi aralarında bir isim belirlesinler bir zahmet,olurmu derseniz bilemiyorum sadece umut ediyorum ve İnşalllah gerçekleşir diyorum.

Sorun bence sponsor ile EL konusu Odeabank bence EL `de oynucaz diye sponsor olacakdı giremediğimiz için işler karıstı.(Kendi Düşüncem 1cısı)

Başkan çıkıpda sponsor yok şuan diyemiyor bişiler çeviriyor ,Bugünkü konuşmasında verdiğimiz sözler için seçildik vaadlerimizin arkasındayız dedi.

Basketbol ödemeleri kaldı hafta içi biticek Basketboldaki oyuncu borçları açıklaması var.

2cı Düşüncem ise Sponsor bulundu anlaşıldı ama konuşulan miktarlardan daha fazla bunu basketbol yerine Futbol`a aktarmanın formulunu arıyorlar.Hoca vede Taraftar tepkisi almadan.

Basketbol duayeni Yalçın Granit GALATASARAY genel kurulunda şunları söyledi, "Galatasaray giderek spor kulübü olmaktan çıkıp futbol kulübü haline dönüşüyor. Türkiye'ye basketbolu Galatasaray getirdi ama bugünkü gelişmeler bize üzüntü veriyor. Paralar verilmiyor, bu nedenle elde

Bu konuları bu tür kulüplerde yönetim kurulları çözemez çünkü onlar basketbolun kaç kişiyle oynandığını dahi bilmeyebilir. Bu nedenle Galatasaray'da mutlaka Basketbol Danışma Kurulu oluşturulmalıyız. Faruk Süren'in başkanlığındaki bu kurul

" Camiadaki onca yetkililerin üyelerin ve yöneticilerin bulunduğu ortamda basketbolu savunan vede konuşan sadece bir bu abimizse yönetimlerin basketbola bakış açısını ilgisizliğini bundan daha iyi anlatamaz,bari Yalçın Granit e destek çıkan

Faruk Süren olmazsa basketbola sevdalı ve işi bilen başka birisi olur kendi aralarında bir isim belirlesinler bir zahmet,olurmu derseniz bilemiyorum sadece umut ediyorum ve İnşalllah gerçekleşir diyorum.

Şunuda demeseymiş iyiymiş hocam :

"Ayrıca (Murat Özyer'i kastederek) Galatasaray Lisesi mezunu, basketbolun her kademesinde görev yapmış, bütün konuları bilen arkadaşımızla yollarınızı ayırdınız. Bir an önce bu hatanızı telafi edin."

Hoca acaba Jarrid Famous'u düşünebilir mi? Nbdl'de gayet iyi sezon geçirdi, yaz liginde de olumlu sinyaller veriyor. Atletik uzun ihtiyacımızı gayet karşılar diye düşünüyorum. Post ve hooku var, orta mesafesi de iş görebilecek seviyede, oyun görüşü ve ball handlingi de iyi seviyede, keza asistlerine de yansıyor bu.

"Ayrıca (Murat Özyer'i kastederek) Galatasaray Lisesi mezunu, basketbolun her kademesinde görev yapmış, bütün konuları bilen arkadaşımızla yollarınızı ayırdınız. Bir an önce bu hatanızı telafi edin."
Evet ben de tam helal olsun diyecektim ki çıkıp Özyer konusunda saçmalayınca vazgeçtim. Bir an önce geri dönmeliymiş tövbe est.

Arkadaşlar forumda çok olumsuz bi hava var ama yavaş yavaş oyuncu alıyoruz Caleb Greeni aldik,İzzeti aldik,Şafakı aldık,Micov,Sinan,Ege,Goksenin bizde geriye almamiz gereken 5 adam falan var merak etmeyin onlar da alinir temmuz sonuna kadar

Arkadaşlar forumda çok olumsuz bi hava var ama yavaş yavaş oyuncu alıyoruz Caleb Greeni aldik,İzzeti aldik,Şafakı aldık,Micov,Sinan,Ege,Goksenin bizde geriye almamiz gereken 5 adam falan var merak etmeyin onlar da alinir temmuz sonuna kadar
Nedense söylediğiniz isimlerle ilgili aciklama yapılmıyor! Aciklama gelse rahatliycaz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yalçın Granit ve benzeri Galatasaraylılar basketbol şubesini savunuyor gibi görünsede, maalesef kendilerini güncelleyememiş insanlardır. Sonuçta +80 yaş grubundan bahsediyoruz... Onlar için Galatasaray Liseli olmak, Galatasaray'da daha önce görev yapmış olmak yeterli kriterdir.

Galatasaray basketbol şubesinin esas sorunu, şubeyi çiftlik olarak gören bir güruh olmasıdır. 10 sene önce de bu güruhu konuşuyorduk, yine bu güruhu konuşuyoruz. Kaldı ki, bu güruh Galatasaray'ın her branşını baltalamaktadır. Galatasaray basketbol şubesi gerçek manada profesyonel yönetilmedikçe maalesef hep böyle sponsorluk gibi, bütçe gibi, adam kayırma gibi sorunlar yaşayacak (bkz. Murat Özyer & Şuacan Pişkin ilişkisi).

Galatasaray on yıldır FB Ülker'in 1/5 bütçesiyle mücadele etmeye çalışırken hangi Galatasaray yöneticisi veya divan kurulu üyesi çıkıp "bizim kaynak yaratmamız lazım, en büyük rakibimiz mali olarak fersah fersah önümüze geçti" diyebildi? Ünal Aysal'ın basketbol şubesine sponsor olacağı konuşuldu, ancak "şubeyi ben yönetirim" şartının kabul görmediği söylendi. Neden? Çünkü Ünal Aysal oraya profesyonel bir ekip getirirse birilerinin oyuncağı elinden alınacak, istedikleri adamları şubeye sokamayacaklar. Galatasaray bugün transfer yapamıyorsa hep bu zihniyetin şubeyi küçük olsun, bizim olsun zihniyetiyle yönlendirmesi sebebiyledir.

Murat Özyer herhangi bir sezon öncesinde görevden alınmadı .Bütçenin ciddi olarak azaldığı sezon öncesi görevden alındı.Yerine başka biri de göreve gelmedi zaten.Bizim öyle bir pozisyona bütçe ayırmak gibi bir lüksümüz mü var ? Özyer ben bu klübün neferiyim bilabedel hizmet etmek istiyorum dedi de olmaz mı dediler.

Kaldı ki forum yönetiminin bizlerle paylaştığı tablolara bakınca 2015 yılı için teknik kadro giderlerimiz 1.65 milyon dolar civarıymış
Oyuncu bütçesi %40'dan fazla azalıyorken teknik kadro bütçesi sadece %10 azalmış.Ergin Ataman indirim yapmış olsa bile (ki gerçekten dediği indirim oldu ise ekibin kalanı indirim yapmadığı gibi zam almış ) yıllık ücreti pahalı bir koç ayrıca birinci yardımcı koçumuz basantrenörlük yapabilecek seviyede bir isim onun da ücreti poziyonuna göre fazladır .İkinci yardımcı milli takımın da yardımcı çalıştırıcıs vs.Oyuncu bütçesi nerede ise yarıya azalırken hemen hemen aynı maliyette bir teknik kadro ile devam etmek ne kadar mantıklı bilemedim

Kaldı ki son sezonki sportif başarısızlık da öyle ya da böyle Atamanın da payı var .Ücrette indirim yaptı diyoruz ama neye göre indirim sporcular da başarısız sezondan sonra doğal bir değer kaybı olur .Hadi diyelim bu tartışmaya açık Ataman yeni sözleşmeyi hali hazırda bir ülke milli takımında çalışan bir koç olarak imzaladı .Öylr ya da böyle oraya da mesai harcıyacak oradan da ücret alacak(yanlış bilmiyorsam ) .Hal böylr olunca ücretinde indriim olması fedakarlık mı işin doğasında olan bir gereklilik mi ? Yakup hoca da milli takımda da çalışıyor .Böyle bakarsak teknik heyet ücretinde indirim değil bindirim olmuş.Haklarıdır helal olsun ama bizim için lüks bana kalırsa

Cem Hocayı takımın başına getirsen daha genç bir yardımcı ekibi olsa (Emir Alkaş'ı yap birinci yardımcı mesela) teknik bütçeden oyuncu bütçesine en az 1 milyon dolar eklersin sanırım.1 milyon dolar kurulacak kadro için ciddi fark yaratır.

Murat Özyer herhangi bir sezon öncesinde görevden alınmadı .Bütçenin ciddi olarak azaldığı sezon öncesi görevden alındı.Yerine başka biri de göreve gelmedi zaten.Bizim öyle bir pozisyona bütçe ayırmak gibi bir lüksümüz mü var ? Özyer ben bu klübün neferiyim bilabedel hizmet etmek istiyorum dedi de olmaz mı dediler.

Kaldı ki forum yönetiminin bizlerle paylaştığı tablolara bakınca 2015 yılı için teknik kadro giderlerimiz 1.65 milyon dolar civarıymış
Oyuncu bütçesi %40'dan fazla azalıyorken teknik kadro bütçesi sadece %10 azalmış.Ergin Ataman indirim yapmış olsa bile (ki gerçekten dediği indirim oldu ise ekibin kalanı indirim yapmadığı gibi zam almış ) yıllık ücreti pahalı bir koç ayrıca birinci yardımcı koçumuz basantrenörlük yapabilecek seviyede bir isim onun da ücreti poziyonuna göre fazladır .İkinci yardımcı milli takımın da yardımcı çalıştırıcıs vs.Oyuncu bütçesi nerede ise yarıya azalırken hemen hemen aynı maliyette bir teknik kadro ile devam etmek ne kadar mantıklı bilemedim

Kaldı ki son sezonki sportif başarısızlık da öyle ya da böyle Atamanın da payı var .Ücrette indirim yaptı diyoruz ama neye göre indirim sporcular da başarısız sezondan sonra doğal bir değer kaybı olur .Hadi diyelim bu tartışmaya açık Ataman yeni sözleşmeyi hali hazırda bir ülke milli takımında çalışan bir koç olarak imzaladı .Öylr ya da böyle oraya da mesai harcıyacak oradan da ücret alacak(yanlış bilmiyorsam ) .Hal böylr olunca ücretinde indriim olması fedakarlık mı işin doğasında olan bir gereklilik mi ? Yakup hoca da milli takımda da çalışıyor .Böyle bakarsak teknik heyet ücretinde indirim değil bindirim olmuş.Haklarıdır helal olsun ama bizim için lüks bana kalırsa

Cem Hocayı takımın başına getirsen daha genç bir yardımcı ekibi olsa (Emir Alkaş'ı yap birinci yardımcı mesela) teknik bütçeden oyuncu bütçesine en az 1 milyon dolar eklersin sanırım.1 milyon dolar kurulacak kadro için ciddi fark yaratır.

Ergin Ataman - Yağızer Uluğ - Yakup Sekizkök - Tolga Başer 4'lüsü, normal bir kulüpte normal bir bütçeyle görmek isteyeceğin ideal 4'lü. Bench anlamında. Bugün Zeljko ve Duşan'ı kenara koy. FB ve Efes hatta Daçka'nın Staff'ının toplamı Yağızer Hoca etmez. Zaten anormal derece de para aldıkları da söylenemez. Hakettiklerinden daha azını alıyorlar emin ol.

Selçuk İnan leş gibi geçirdiği bir sezonda bile zam aldı, keza Sabri ve herhangi bir zam alan Galatasaray oyuncusu. Hiç futbolla basketbol kıyaslanırmı moduna girmeyin. Kulübün dinamiği bu. Biraz da hakedenler alsın zammı. Ergin Ataman Kazan'a gitse, Milli Takımdaki görevini bırakacak mıydı? Hayır. Daha fazla para kazanacaktı yine.

Cem Akdağ-Emir Alkaş meselesine hiç girmiyorum zaten :)

Stafftan parayı kısınca, o paranın transfere mi harcanacağını düşünüyorsunuz? Adamlar nerden kısıp futbola aktarsak demekten bir hal oldular. Olan güzelim teknik ekibe olur. Bırakın kim ne kazanıyorsa kazansın. 7 milyona değil de, 6 milyona kuralım.

Kutay yazdıklarına istinaden sana bir soru...
Geçen sene KSK'ya 1 Milyon USD fazla bütçe verilsin, ancak koç olarak Ufuk Sarıca değil, atıyorum ondan daha uzucza gelecek Aziz Bekir olsun... O 1 milyon USD ile istenilen bölgeye yerli yada yabancı transferi yapılsın...
KSK şampiyon olabilir miydi ?

Ergin Ataman - Yağızer Uluğ - Yakup Sekizkök - Tolga Başer 4'lüsü, normal bir kulüpte normal bir bütçeyle görmek isteyeceğin ideal 4'lü. Bench anlamında. Bugün Zeljko ve Duşan'ı kenara koy. FB ve Efes hatta Daçka'nın Staff'ının toplamı Yağızer Hoca etmez. Zaten anormal derece de para aldıkları da söylenemez. Hakettiklerinden daha azını alıyorlar emin ol.

Selçuk İnan leş gibi geçirdiği bir sezonda bile zam aldı, keza Sabri ve herhangi bir zam alan Galatasaray oyuncusu. Hiç futbolla basketbol kıyaslanırmı moduna girmeyin. Kulübün dinamiği bu. Biraz da hakedenler alsın zammı. Ergin Ataman Kazan'a gitse, Milli Takımdaki görevini bırakacak mıydı? Hayır. Daha fazla para kazanacaktı yine.

Cem Akdağ-Emir Alkaş meselesine hiç girmiyorum zaten :)

Stafftan parayı kısınca, o paranın transfere mi harcanacağını düşünüyorsunuz? Adamlar nerden kısıp futbola aktarsak demekten bir hal oldular. Olan güzelim teknik ekibe olur. Bırakın kim ne kazanıyorsa kazansın. 7 milyona değil de, 6 milyona kuralım.

Ergin Ataman'a Kazan teklif mi yapmış ?Kendisi kimseyle görüşmedim demedi mi ?

Ergin Atamanın Kazana gitmesi sonra daha fazla ücret alması tamamen kişisel hipoteziniz bir hipotez ne kadar mantıklı olsa da sanki gerçekleşmiş bir durum gibi kendinden emin ifade etmek onun bir hipotez olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Anormal para aldıklarını iddaa edmedim toplam bütçesi ve oyuncu bütçesi yarı yarıya azalan bir takımın teknik kadro bütçesinin hemen hemen aynı kalmasını rasyonel bulmadığımı ifade ettim.Zaten piyasada kim tam olarak ne kadar alıyor bilmediğim için aldıkları azdır çoktur diyemem.Birilerine hak etmedikleri parayı veriyoruz demedim .Bununla birlikte yaptığınız denklemler ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama Yağızer hoca başantrenör ayarında derken kinaye yapmıyordum zaten sorunda bu başantrenör ayarında bir yardımcı antrenör bence bizim için lüks bence

Teknik kadro bütçesinde kısıntıya gidip bunun transfer bütçesine ayrılması fikrine sıcak bakmamak tabi mümkün hatta bu fikrin yanlış olduğunu düşünmekte mümkün ve tabi ki yanlış düşüyor olmam da mümkğn ama bu önerinin ikinci kısmının gerçekleşmeyeceğini düşüncesi öneriyi yanlışlayan bir veri değil düşünce zaten bir bütün yönetip teknik kadro bütçesinde de kısıntıya gitse onu belki oyuncu bütçesinde aktarırdı demedim bence teknik kadro bütçesinde de kısıntıya gidip bunu teknik kadro bütçesine aktarsa daha iyi olurdu dedim sonuç olarak bu "iş bilmez" yönetim benim düşüncemin ilk kısmını da gerçekleştimedi ki

Ayrıca önce futboldan örnek verip sonra daha muhattabınız herhangi cevap veremeden onunla bunu kıyaslama moduna girmeyin demenin mantığı nedir Allah aşkına burası bir basketbol forumu munazara yarışmasında değiliz benim "size göre" olası argumanımı önceden tasarlayıp peşin peşin cevap vermenin anlamı nedir acaba ? Ayrıca futbolu karıştırmayın demek geçmezdi aklımdan :) bununla birlikte suimisal emsal olmaz ki ister futboldan olsun ister basketboldan.

Cem ve Emir hoca sadece örnekti ama gerçi Cem hocaya genel olarak bir haksızlık yapılıyor diye düşünüyorum

Her ne ise özetle fark yaratacak bir teknik ekibimiz olduğunu hak ettiklerinden azına anlaştığımızı ve oradan 1 milyon dolar kısıp oyuncu bütçesine aktarmanın bizim açımızdan daha verimli olacağını düşünyorsanız temmenni ederim haklısındır.

Kutay yazdıklarına istinaden sana bir soru...
Geçen sene KSK'ya 1 Milyon USD fazla bütçe verilsin, ancak koç olarak Ufuk Sarıca değil, atıyorum ondan daha uzucza gelecek Aziz Bekir olsun... O 1 milyon USD ile istenilen bölgeye yerli yada yabancı transferi yapılsın...
KSK şampiyon olabilir miydi ?

Emrah bey iyi niyetle yazdığınza eminim ama bu biraz retorik taktiği bir soru .Aynı mantıkla bizim Atamanla şampiyon olduğumuz sezon bir milyon dolar az oyuncu bütçemiz olsa ama başta obra olsa şampiyon olabilir miydik ? Daha önemlisi şampiyon KSK teknik ekibinin toplam maliyeti nedir birinci yardımcı bas antrenör ayarında mı mesela ? ama çok küçük bütçe ile şampiyon oldular .

Ayrıca ben kişisel birşeyden bahsetmiyorum bütçe azaltan bir takım da bütçe daha dengeli azaltılmalı gerekirse yeni bütçe yapısına uygun bir teknik ekiple anlaşılmalı diyorum.

Adı geçen bazı isimlerin dün gece summer league'nde ki istatistikleri;

Bryce Cotton 28 sayı 5 rib 4 Asist
Seth Curry 25 sayı 6 rib 5 Asist
Tim Frazier 11 sayı 9 rib 8 asist
Jarrid Famous demiş biri 10 sayı 10 rib
Orlando Johnson geçmişti bir ara 5 sayı 13 dakika
Dairis Bertans 7 de 0

Antony Randolph Kubana dönmeyi planlıyor demiş Pick ,Milano Stimac ile ilgileniyormuş
Ayrıca İBB Justin Cobbs'u almış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...