• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pana'ya transfer olmasi iyi oyuncu oldugu anlamina gelmez. Bu mantikla yine Pana'nin biraktigi Roko Ukic'i alalim o zaman muazzam oynuyorsa. Ayrica madem bu kadar iyi Pana niye birakmis. Randle icin kucumseyici tavirla Eskisehir ve Trabzon demissiniz ama Oly sanirim Varese'den Dunston'i ya da Oostende'den Lojeski'yi alirken ne kadar da Trabzon ve Eses oyuncusu bunlar dememistir.
Forumun yarısı Jerome Rnadle'ın bir dünya maçını izlemiştir ve yüzde 90 rezalet bir oyuncu olduğu konusunda hemfikirdir bence.Bu mevzuyu uzatmayalım.Lojeski-Dunstonlar oynadıkları takımların en iyi isimleriydi.Randle Telekom-Trabzon gibi takımlardan tekme tokat kovuldu

Jeter imza atmıştı, transferler temmuz başında bitmişti zaten =) bu inandığınız kaçıncı yalan oldu?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rowland-Nelson-Şafak
Sinan-Göksenin
Micov-Serhat
Green-İzzet-Ege
Lasme(Christmas)-Sofo-Semih(Ersin)
Arkadaşlar sanırım kadro buna benzer birşey olacak daha iyi guardimiz olmaliydi geri kalani olabileceginin en iyilerinden

Rowland-Sinan-Göksenin-Şafak-İzzet-Micov-Ege-Green-Sofo-Rakeem gelirse Dusan ve 6. yabancı. Kim ne derse desin, bu kadro beni heyecanlandırıyor...
Çoğu kişi Rowland'a sallamış forumda. Ancak şunu iddia ediyorum, Rowland Banvitte değilde, Almanyada, Rusyada, Ukranyada, Fransada oynasaydı, önerilen isimlerin başında gelirdi...
Süper bir transfer değil elbet, ama eldeki bütçe ile adaylar arasında bence en iyisi...
Forumda daha önce Türkiye'de oynayan yabancılara karşı anlamsız bir önyargı var....
Geçen senede vardı, ondan önceki senede, bu senede...
Eğer olursa tabi Rakeem için 2 ay taraftar sabretsin, Pozisyon bilgisi eksik, yaşı genç, onuda öğrenir, 1 yıl içinde Dunston'dan farkı kalmaz...
Umarım bu transferlerin hepsi gerçekleşir...

Rowland güzel hamle

7 yabancı beklemiyorum bu yüzden Sofo kötü hamle diyorum hatta Sofo komple kötü hamle.Sofo Semih pota altı ise asla ve asla fiyatının hakkıni vermeyecek kısıtlı bütçede paramızı çarçur edeceğimiz bir ikili olur Nelson fena hamle olmaz gönül daha skorer birini istiyor orası ayrı

Sanders geliyor mu bazı yerlerde yazıyor bazı yerler de yazmıyor.Tekrar yazıyorum Rowland bize yaramazzz
Bunu ben de merak ediyorum.Rakim Sanders'ın mı bizimle anlaştığı konuşuluyor,Rakeem Christmas'ın mı..?
Yoksa ikisinin de mi..? sanki sanders denklemde yokmuşta rakim'ler karışmış gibi geliyor bana

Bunu ben de merak ediyorum.Rakim Sanders'ın mı bizimle anlaştığı konuşuluyor,Rakeem Christmas'ın mı..?
Yoksa ikisinin de mi..? sanki sanders denklemde yokmuşta rakim'ler karışmış gibi geliyor bana

Bana da sanki yanlış anlaşılma gibi geliyor eğer ikisi ile de anlaşmış isek müthiş olur benim adıma . Duyumcular Rakim duyup hemen akıllarına Sanders da gelmiş olabilir :)

Bana da sanki yanlış anlaşılma gibi geliyor eğer ikisi ile de anlaşmış isek müthiş olur benim adıma . Duyumcular Rakim duyup hemen akıllarına Sanders da gelmiş olabilir :)
Aynen öyle kardeşim inşallah ikisi de olur çünkü Rakim Sanders çok faydalı olabilecek bir oyuncu

Rakim Sanders 'a bende çok zor gözüyle bakıyorum.. Adam bu sene İtalya liginin mvp si oldu ve eurolig de oynicak sassari ile birlikte.. İkna edebilirsek müthiş hamle olur bana göre tam Atamanın isteyeceği Hawkins tarzı güçlü ve atlet bir swingman yaşıda genç ve listedeki beni tek heyecanlandıran oyuncu doğrusu..

Ona bakarsan her oyuncu parası ödenmediğinde sorun yaratır böyle bir bahanemiz olabilir mi . Klüb olarak paraları biraz geç ödüyoruz kardeşim gel sen sahaya yüreğini koy falan biraz mantıksız olur.
Bence ödeme sorunu tekrardan olacak ise hiç düşünmeden alalım gençleri öyle oynayalım .
Doğru söylüyorsunuz ama Arroyo için burada bile öyle şeyler yazıldı ki, oyuncudan beklentilerimiz farklı olabiliyor.

Doğuş Balbay'ı sadece hızlı ve iyi sıçrayan bir oyuncu alarak nitelemek fazla yüzeysel bir yaklaşım olur. Doğuş, herşeyden önce Avrupa'daki en iyi bire-bir savunmacılardan biri. Geçen sezon Heurtel Efes'e gelmeden önce Doğuş daha fazla süre alıyorken Efes müthiş savunma yapabilen, her takıma zorluk çıkartan bir yapıya sahipken, Heurtel'in sürelerinin artması, Doğuş'un azalmasıyla savunma sertlikleri ciddi düşüş yaşadı ve kırılgan bir takım oldular. Sinan eski savunma agresifliğinde değil, artık daha çok bir combo guard gibi oynuyor. Bu bağlamda Doğuş oyun kurma özellikleri üst düzey olmasa da, savunma liderliği açısından önemli katkı yapar. Uygun ücrete oynayacaksa Galatasaray'ın Doğuş'u reddetme lüksüne sahip olduğunu düşünmüyorum. Tabii, şöyle bir durum da var; eğer DeMarcus gelecekse fazla benzer tip oyuncular olduğundan Doğuş doğru parça olmayabilir. Rowland & Doğuş daha dengeli bir ikili olur.

Fit Sofo'ya evet, şuanki Sofo'ya hayır. Sofo'nun kariyerinde iyi olduğu yıllar hep 140 kg civarında olduğu dönemlerdi. Şuan 155 kilo ve yaşı da artık bu kilosuyla yoğun tempoyu kaldıracak durumda değil. Formda bir Sofo Eurocup'ta da, TBL'de de fark yaratır. Öncelikle Sofo'yu bu konuda ikna etmek lazım bence.

Rakeem Christmas potansiyelli ama, çok ham bir oyuncu. Fakat, bu şartlarda alınabilir de bir oyuncu. Böyle oyuncuları alıp, işlemek de koçluk becerisi. Ben Ergin hocaya güveniyorum bu konuda.

DeMarcus Nelson, Rakeem Sanders, Rakeem Christmas ve Sofo isimlerine bakınca Ergin hocanın ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün. Pozisyonuna göre kuvvetli oyuncular alarak ters eşleşme yaratan ve sert bir kadro kurmaya çalışıyor. Bu da düşük bütçelerle başarılı olmak isteyen bir takımın izleyebileceği bir yoldur. Son gelen haberler ışığında şöyle bir kadro oluşması muhtemel:

DeMarcus, Şafak
Sinan, Sanders
Vladimir, Göksenin
Caleb, İzzet, Ege
Sofo, Christmas

Kadro böyle olacaksa Serhat Çetin gibi bir şutör, DeMarcus yerine Rowland olacaksa Doğuş Balbay uygun parçalar olur.

Selamlar
Doğuş konusunda o yorumu ben yaptım. Evet kendisi için yazdığım iki özellik savunma için önemli unsurlar. Efesin tüm maçlarını izleyemedim ama özellikle EL maçlarını ve final serisini takip ettim. Açıkçası takımın pg ının en önemli hücum silahlarından birini olmasını beklerim hadi hücumda sayı yapabilme kısmında kısıtlısın diyelim en azından oyun kurabil veya asist özelliklerin olsun yani sayı yapamıyorsan yarat. Maalesef bunlar Doğuş ta yok. İster yüzeysel de istersen başka şekilde ifade et farketmiyor maalesef.

Demarcus Nelsonun adı ilk nasıl çıktı hayırlarsak Jeter olmazsa beobasketten iki aday var dendi yani Jeterin yerine pg adayı olarak iki olası isim var dendi iki seçenek vardı biri Marcus W. diğeri Nelson sonra Marcus da yasaklı madde çıktı Marcus elendi elde kaldı Nelson ama o zaman ki bilgi jeterın yerine pg adayı olduğu idi Nelsonun son 1-2 gün Rowland ismi ön plana çıktı pg için Nelsonu pgden comboya çekiverdik neden Rowland pg poziyonu için Nelsonun önüne geçti diye düşünmüyoruz ya da zaten güçlü aday Marcusdu o olmayınca direk Rowlanda dönüldü .Özel olarak içerden bilgi alanlar varsa bilmem ama az bilgi çok yorumla bir yerler varıp sonra o vardığımız yer kesin bilgiymiş gibi yapıyoruz bence

Demarcus Nelsonun adı ilk nasıl çıktı hayırlarsak Jeter olmazsa beobasketten iki aday var dendi yani Jeterin yerine pg adayı olarak iki olası isim var dendi iki seçenek vardı biri Marcus W. diğeri Nelson sonra Marcus da yasaklı madde çıktı Marcus elendi elde kaldı Nelson ama o zaman ki bilgi jeterın yerine pg adayı olduğu idi Nelsonun son 1-2 gün Rowland ismi ön plana çıktı pg için Nelsonu pgden comboya çekiverdik neden Rowland pg poziyonu için Nelsonun önüne geçti diye düşünmüyoruz ya da zaten güçlü aday Marcusdu o olmayınca direk Rowlanda dönüldü .Özel olarak içerden bilgi alanlar varsa bilmem ama az bilgi çok yorumla bir yerler varıp sonra o vardığımız yer kesin bilgiymiş gibi yapıyoruz bence

Basketbolda serbest oyuncu pazarı küçük kasabaya benzer herkesin herkesten haberi vardır. DeMarcus Nelson da büyük ihtimalle listede olan bir oyuncu ve alternatifler gün geçtikçe azalıyor. Ben ataman'ın çaylak guard getireceğini düşünmüyorum. Mevcut durumda boşta olan oyuncuların profili de belli gibi görünüyor.

Basketbolda serbest oyuncu pazarı küçük kasabaya benzer herkesin herkesten haberi vardır. DeMarcus Nelson da büyük ihtimalle listede olan bir oyuncu ve alternatifler gün geçtikçe azalıyor. Ben ataman'ın çaylak guard getireceğini düşünmüyorum. Mevcut durumda boşta olan oyuncuların profili de belli gibi görünüyor.

pg de öncelikli aday Rowland ise diğer kısa yabancı için combo düşündüğü bilgisi kesin mi peki sizin gibi swingman almayı düşünüyor olamaz mı ya da şutör özelliği daha ön planda daha saf bir 2 numara listenin bir yerinde Nelson vardır tabi de listenin neresinde olduğu ile ilgili şüphem var daha önce Jeter yerine diye tahmin yürütüldü sonra pg adayı Rowland oldu Nelsonu ikinci kısa yaptık diğer kategoriden tekrar liste başımız gibi bir görüntü oluştu yani daha da özü birileri kasaba ahalisini tek tek sayıyor mu yoksa şeriften gerçek şüphelilerin listesine ulşatılar da liste başlarını mı sayıyor ?

pg de öncelikli aday Rowland ise diğer kısa yabancı için combo düşündüğü bilgisi kesin mi peki sizin gibi swingman almayı düşünüyor olamaz mı ya da şutör özelliği daha ön planda daha saf bir 2 numara listenin bir yerinde Nelson vardır tabi de listenin neresinde olduğu ile ilgili şüphem var daha önce Jeter yerine diye tahmin yürütüldü sonra pg adayı Rowland oldu Nelsonu ikinci kısa yaptık diğer kategoriden tekrar liste başımız gibi bir görüntü oluştu yani daha da özü birileri kasaba ahalisini tek tek sayıyor mu yoksa şeriften gerçek şüphelilerin listesine ulşatılar da liste başlarını mı sayıyor ?

Zaten %50 oyun kurucu %50 swingman alır Şafak ne kadar süre alır zaten az çok tahmin edebiliyoruz. Sinan'ı oyun kurucu oynatmaktan memnun kaldıysa geçen sene swingman alır. Ama ben yine de Rowland-De Marcus Nelson şeklinde hamle yapacağını düşünmüyorum.

Beşiktaş Nate Wolters'e teklif yapmış.Biz neden düşünmeyiz.

Sanders geliyor mu bazı yerlerde yazıyor bazı yerler de yazmıyor.Tekrar yazıyorum Rowland bize yaramazzz

Rowland bize yarar yaramasınada önüne bir iki gömlek daha iyi oyuncu alınırsaki alınması lazım o zaman bize katkısı daha çok olur,pozisyonunda tek kalırsa o zaman bu formanın altında ezilir 1 ve 2 nolu pozisyonda net kaliteli bir guard birde 1.5 oynayacak skorer oyuncu şart.

Aslında toplamda 3 yabancı oyuncu olması ( uzun pozisyonu hariç) lazım ikisi 1 numara 3.cüsü ise Sinan'la 2 no'yu maç boyunca taşıyacak oyuncular ama bütçe meselesi zorluyor işte.

Selamlar
Doğuş konusunda o yorumu ben yaptım. Evet kendisi için yazdığım iki özellik savunma için önemli unsurlar. Efesin tüm maçlarını izleyemedim ama özellikle EL maçlarını ve final serisini takip ettim. Açıkçası takımın pg ının en önemli hücum silahlarından birini olmasını beklerim hadi hücumda sayı yapabilme kısmında kısıtlısın diyelim en azından oyun kurabil veya asist özelliklerin olsun yani sayı yapamıyorsan yarat. Maalesef bunlar Doğuş ta yok. İster yüzeysel de istersen başka şekilde ifade et farketmiyor maalesef.

Selam Oğuzhan,

Olaya şöyle bakmakta fayda olacağını düşünüyorum: Evet, bir takımda oyunu yönlendiren, oyunu açan guardlar olmalı. Bu bağlamda Doğuş oyunun hücum yönünde kısıtlı bir oyuncu ama, çok özel bir savunmacı. Eğer hücumu rahatlatan oyuncuların varsa Doğuş rakibin en skorer guardının skor katkısını yarı yarıya düşürebiliyor, bunu istatistiksel olarak şöyle açabiliriz: Doğuş 5 sayı, 2 asist, 2 top çalma yapar ama, buna karşılık eşleştiği oyuncuyu da 5-10 sayıda tutar. Yani hücuma katkısı +5 ise, savunmaya katkısı +10 olabilen bir oyuncudur. Takım sporlarında bütün oyuncuları lider veya komutan olarak seçemezsiniz, mutlaka askerler de lazım ve Doğuş iyi bir asker, vazgeçmeyen bir savaşçı... Ancak, isimlerden bağımsız söylüyorum, istisnalar ve özel yetenekler hariç bir oyuncuyu tek başına değerlendirmek sağlıklı olmaz. Yanındaki oyuncuları da görmek lâzım. O zaman Doğuş'un ne kadar gerekli olup olmadığını değerlendirebiliriz.

Rowland - Dentmon -Şafak
Kennedy - Sinan - Göksenin
Micov - Serhat
Green - Ege - Izzet
Semih - Famous(Christmas)

Nelson ile Bjk (de?) ilgileniyormuş ayrıca Tarık Black ile de (Hurol Yöney)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri