Doğuş Balbay'ı sadece hızlı ve iyi sıçrayan bir oyuncu alarak nitelemek fazla yüzeysel bir yaklaşım olur. Doğuş, herşeyden önce Avrupa'daki en iyi bire-bir savunmacılardan biri. Geçen sezon Heurtel Efes'e gelmeden önce Doğuş daha fazla süre alıyorken Efes müthiş savunma yapabilen, her takıma zorluk çıkartan bir yapıya sahipken, Heurtel'in sürelerinin artması, Doğuş'un azalmasıyla savunma sertlikleri ciddi düşüş yaşadı ve kırılgan bir takım oldular. Sinan eski savunma agresifliğinde değil, artık daha çok bir combo guard gibi oynuyor. Bu bağlamda Doğuş oyun kurma özellikleri üst düzey olmasa da, savunma liderliği açısından önemli katkı yapar. Uygun ücrete oynayacaksa Galatasaray'ın Doğuş'u reddetme lüksüne sahip olduğunu düşünmüyorum. Tabii, şöyle bir durum da var; eğer DeMarcus gelecekse fazla benzer tip oyuncular olduğundan Doğuş doğru parça olmayabilir. Rowland & Doğuş daha dengeli bir ikili olur.
Fit Sofo'ya evet, şuanki Sofo'ya hayır. Sofo'nun kariyerinde iyi olduğu yıllar hep 140 kg civarında olduğu dönemlerdi. Şuan 155 kilo ve yaşı da artık bu kilosuyla yoğun tempoyu kaldıracak durumda değil. Formda bir Sofo Eurocup'ta da, TBL'de de fark yaratır. Öncelikle Sofo'yu bu konuda ikna etmek lazım bence.
Rakeem Christmas potansiyelli ama, çok ham bir oyuncu. Fakat, bu şartlarda alınabilir de bir oyuncu. Böyle oyuncuları alıp, işlemek de koçluk becerisi. Ben Ergin hocaya güveniyorum bu konuda.
DeMarcus Nelson, Rakeem Sanders, Rakeem Christmas ve Sofo isimlerine bakınca Ergin hocanın ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün. Pozisyonuna göre kuvvetli oyuncular alarak ters eşleşme yaratan ve sert bir kadro kurmaya çalışıyor. Bu da düşük bütçelerle başarılı olmak isteyen bir takımın izleyebileceği bir yoldur. Son gelen haberler ışığında şöyle bir kadro oluşması muhtemel:
DeMarcus, Şafak
Sinan, Sanders
Vladimir, Göksenin
Caleb, İzzet, Ege
Sofo, Christmas
Kadro böyle olacaksa Serhat Çetin gibi bir şutör, DeMarcus yerine Rowland olacaksa Doğuş Balbay uygun parçalar olur.