• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Huertas Salı günü belli olacaktı.
Ne oldu acaba ?

Tony Mitchell'den buralarda bahsetmiştik. Beşiktaş isim isim bakıldığında iyi transferler yapıyor ama planlamada soru işaretleri var. Mitchell'in alınışıyla beraber DJ Seeley ile aralarında nasıl bir top paylaşımı olacak merak konusu. Mitchell geçen yıl çok skorerdi ve İtalya Ligi MVP si oldu ama maç başına 18.3 top kullandı . Saha içi isabeti(2+3sayı) ortalama %38 ki bu düşük bir rakam. Maç içinde kontrolü fazlaca kaybedip zorlama atışlara girmesi bunda bir etken ama ne olursa olsun Tony Mitchell Beşiktaş adına iyi transfer. Benim anlatmak istediğim planlama da sorun var şu an için. DJ Seeley'in de olduğunu varsayarsak Donta Smith çok daha iyi bir tercih olabilirdi uyum açısından. Ama Mitchell'in buralara düşmesine sevindim diyebilirim. Swingman : DJ Kennedy , Tony Mitchell , Sanders , Blake Schilb , Scotty Hopson .. Bu adamların hepsi burada olsaydı biz de izleseydik :)

Uzun rotasyonlarında da atlet uzun seçmemeleri bence çok kötü bir tercih. Lampe/Hamilton birisi fazla , birisinin yerine atlet , çember savunucusu uzun almaları gerekirdi. Herşeye rağmen çok keyifli bir takım oldular. Seeley ve Mitchell kavga etmediği sürece kısa rotasyonları kağıt üzerinde iyi ama ben ikisini birden tercih etmezdim. Yıl içinde bence atlet uzun alacaklar .

Huertas'ı cidden Rochestie, Pargo, Hackett, Huertel, Jackson ve hatta Calathes ile kıyaslayıp bir de Huertas'ın bu isimlerden daha kalitesiz olduğunu mu iddia ediyorsunuz bana mı öyle geliyor?

Huertas genel olarak bakıldığında bir süperstar ya da çok çok üstün meziyetleri olan, takımı direkt alıp sırtında taşıyabilecek bir oyuncu değil evet ki böyle oyun kurucu sırf Avrupa'da değil dünyada çok az. Bununla birlikte saha görüşü, liderliği, asist meziyeti, takımı yukarı taşıması gibi özellikler söz konusu olunca da gayet kaliteli bir isim ve kariyerine, yeteneklerine bakıldığında şu anda Avrupa'da direkt olarak 6-7 oyun kurucu arasına rahatlıkla adı yazılır. Adam 4 yıl Barcelona'da birinci tercih olarak oynadı öncesinde 2 yıl Laboral kariyeri var ki Laboral o sıralar direkt kafada olan takımlardandı. Ondan öncesi de gayet kaliteli takımlarda geçmiş 2 sezonu var Avrupa'da. Yukarıda saydığım isimlerle kıyaslanması bile saçma toplam kalite ve verimlilik açısından. Bununla birlikte oyun tarzı olarak da bence Avrupa piyasasında bize, hocanın sistemine en çok uyan oyunculardan biri. Evet yarım sezon formsuzdu, takımda da çeşitli sorunlar vardı vs ama bu sadece dönemlik bir formsuzluktu bence. Evet gelir takıma uymaz, sorun yaşar vs bunu bilemem ama kalitesi ortada bir isim.

Huertas da gelirse gayet iyi takım olduk sayılır. Şu saf şutör olayına ben pek katılmıyorum, sonuçta çoğu oyuncumuz cezayı kesecek kadar iyi atıyor. Schilb de pek beğenmediğim bir oyuncu ama Sırbistan da oynamış oluşu onu takım oyununa yatkın bir oyuncu yapıyor.

Bana göre Micov ve Schilb in benzer zaaflarının oluşu problem yaratabilir. İkisinin de ayakları biraz yavaş kalıyor ve ilk adımları da pek hızlı sayılmaz. Yine de Schilb istatistiklerin gösterdiğinden çok daha iyi bir şutör. İnsiyatif kullanarak attığı dış şutlar olmasa üçlük yüzdesi çok daha yüksek olurdu. Umarım iyi performans gösterir ve iyi ki onu almışız derim, çünkü takım arkadaşı Dionte Christmas ı daha çok istiyordum.

İkinci olarak da Lasme transferi biraz fazla parlatıldı diye düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl pek çok uzuna karşı iyi sınav veremedi. Huertas gelirse hücumda iyi kullanılır ama ben yine de Julian Wright gibi potansiyelli olup ucuza gelecek tarz oyuncuları tercih ederdim.

Caleb Green de yeni tosbağamız olabilir. PF için çok istediğim oyuncular vardı ve Green de üst sıralarda olmasa da aralarındaydu, kaldı ki Erceg in gitmesi bile yeterli. Macvan, Erceg, Lakovic-çok severim orası ayrı- gibi transferler geldikleri günden itibaren yazdığım gibi kesinlikle beklentilerimize uyacak hamleler değildi. Bu sezon bu tip kötü bir hamle yapmadık şimdilik.

Rakipler de çok iyi oyuncular aldı. Banvit müthiş şutörlere sahip, Fortson da ciddi maçlarda kendini kanıtlayabilirse şampiyonluk için şansları gayet iyi. Murat Kozan ı da çok merak ediyorum. Ramazan Tekin ve Murat Kozan ı uzun rotasyonuna yerli takviye olarak biz de alabilirdik.

BJK da bence çok iyi kadro kurdu. Murphy Erceg gibi şut atmaktan ibaret bir uzun değil, o kadar seri şut atmaz ama diğer tüm özellikleri daha iyidir. DJ Seeley ve Mitchell de gayet iyi bir ikili, zira Seeley çok iyi şutör. Mitchell ı bize çok yazdım, umarım BJK da başarılı olur. Lampe-Hamilton ikilisi de sanıldığı gibi kötü bir tercih değil, zaten Lampe nin geldiğine hala inanamıyorum. Aynı tip oyuncular diyorsak Lasme-Dorsey ikilisi de pek farklı sayılmaz. Holland-Cenk filan iyi de rotasyonları var.

Bir an önce transferi kaparsak çok iyi olacak. Huertas her an olabilirmiş gibi geliyor.

Green Galatasaray'da kalıyor tarzı birşey yazmış Pick

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sakatlığı yoksa kalmasına sevindim.

Sözleşmeyi Huertas'a gönderdiğimiz yazıyor sosyal medyada ama kargoyla gönderdik herhalde. Huertas da hâlâ neyi bekliyor? Nba'dan kontrat bulması zor..

Aslinda ben greenin kalmasini cok istemiyorum. 1. Si saglik sorunlari-sakatliklardan bizim kadar ceken var midir su iki üc sene de bilmiyorum. Bile bile lades demeyelim. 2. si yari saha basketbolunda, sete set hücumda green etkisiz olacakmis izlenimi var bu sikinti.

Huertas olmadı heralde

Şu forumda 1 ay huzur hakim olmadı bu rezil yönetimler yüzünden.

Tony Mitchell'i bize cok istiyordum, yazik olur Besiktas'a giderse. Insallah 1 senelik imzalarda seneye cokeriz Schilb yada Micov'dan birini gonderip. :D

Dogukan Sanliyi transfer etmisiz, detayli bilgi paylasabilecek arkadaslar vardir mutlaka?

Alınabilinecek ve ileride yıldız potansiyeli olan, sg oynayan benim çok beğendiğim bir genç. Almışsa k eğer çok iyi iş yapmışız.

Doğukan Şanlı ? 95 liymiş Ergin hocanın isteyeceği türden bir transfer mi ? Sanmıyorum. Hayırlı olsun.

1-2 oynuyor, Huertas transferi ile bence transferi kapatırız gibi geliyor, ilerleyen zamanlarda 4-5 oynayan 7.yabancıya bakarız ancak yeterli katkı alınırsa pota altından, net şutöre bakarız. Hayırlı olsun.

Nikolov yolladık Doğukan'ı aldık ne anladım bu işten aynı pozisyon oyuncuları kişisel yetenek farkları hakkında bilgi sahibi olan var mı?

2 genç oyuncu alacağımız söylenmişti zaten.
Diğeri de Okben Ulubay olabilir haberleri var.
Hayırlı olsun.

Nikolov yolladık Doğukan'ı aldık ne anladım bu işten aynı pozisyon oyuncuları kişisel yeneten farkları hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Fiyat farki, dogukan cok daha az paraya oynuyor. Ayrica bence nikolovdan daha potansiyelli bir oyuncu. Nikolov dan ziyade Gokturk'un yerine alindi denmeli bu arada. Gokturk 95 jenerasyonun da ilk 10 oyuncu arasinda dahi gecmez bence, dogukan ise o jenerasyonun potansiyelli 5 oyuncusundan biri. Bence sartlar dahilinde uygun bir transfer.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aşağıdaki iki linki arka arkaya koyayım da yöneticilerimizin bizi ne kadar ciddiye aldığı daha iyi anlaşılsın. Sonra bazı arkadaşlar bu yönetimden neden memnun olduklarını falan anlatıyorlar forumda. İyi işler yapıyorlarmış, çok şahanelermiş falan.

TOPSAKAL AÇIKLADI-G.Saray’da yasak kalktı mı, transferde hedef kim? | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları (bu haber 20 temmuz tarihli, bugün 28 Ağustos)
BAT Sanctions l FIBA.com

Ne transfer yasağıymış arkadaş... Listede adı olan takımlar patır patır transfer yapıyor....

Ortam yavaş yavaş ısınıyor. az zaman sonra isyan bayrakları açılır hoop 1 transfer daha :) Totem gibi bir şey oldu bu durum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri