Arkadaşlar herkes Lasme - Dorsey varsa onlari oynatan bir gardin olmasi gerektigi seklinde gorus bildiriyor. Ben bu fikre katilamiyorum Lasme - Dunston -Dorsey - A.Tyus - Udoh tarzı pivotlar ekmegini tastan cikartan oyuncular, oynatan bir gard mac esnasinda iki tane aley-oop pasi verincemi daha iyi takim olacagiz ? Zaten pivotlarimizin asli ozellikleri skor katkilari degil, bunlar pis isleri yapabilen oyuncular asil beklmemiz gereken blok- ribaunt ve en onemlisi sertlik katkisi...
Ve bu tarz uzunlar alarak tabiri caizse "çılgın" skorerleri kaldirabilecek bir takim olduk. Gecen yil FB Zoric - Semih tipi uzunlar yerine bu tarz uzunlara sahip olsa Goudelock ve Bogdanovic tarzi oyunculari tolere edebilirlerdi, sadece Vesely ilede bir yere kadar gelebildiler..
Dyson tipi oyuncuya kesinlikle ihtiyacimiz var belki saf oyun kurucudan daha fazla ihtiyacimiz var, Uzunlarimiz Krstic - A.Tomic tarzi olsaydi o zaman Huertas elzem olabilirdi benim gorusum tabiki..
Darussafaka Seubitisin kontratindan cikiyormus Dyson - Seubutis ikilisi harika olurdu.
Schilbin eger mumkunati varsa gonderilmesi gerekiyor, piyasada alinacak nitelikli turk kisa kalmadi Darussafak sagolsun o yuzden 2 yabanci 3 numara yerine, Gokseninde milli takim performansina guvenerek Schilb gitmeli
Seubutis Litvanya milli takiminda tam bir oyun kurucu olmayan Kalnietisi nasil rahatlatiyorsa. Ayni seyi bizdede yapabilir Dysona yardimci olarak bunu Sinan Gulerinde katkisiyla cozebilirz.
4 numara konusunda madem bir yola girdik birazda mecburiyetten "skorer kisalar ve sert uzunlar" o zaman 4 numaramizinda sert ve atletik olmasini tercih ederim piyasada bu yönde bircok oyuncu var alinabilecek Caleb Green yerine..
Son olarak gecen yil görece güclü olan kadromuzun ilk5 ine bakacak olursak Arroyo - Sinan - Micov - Erceg - Jawai/Vougouikas/Maric denklemiyle gelen gecene yenilmekten bir hal olmustuk. Bu yilki kurulan takim cok daha iyi bence..
Ancak Dyson - Seubutis veya Hodge - Dyson ikililerinden birine mutlaka ihtiyac var. Sadece Dysonla gecmez koca sezon..