• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kenan'ın maaşı 700 bin €'ymuş. Bu paraya bizde McCollum oynuyor. Kalsın Kenan Sipahi falan.

Haber doğruysa Kenan Sipahi KSK'ya kapıyı 700 bin eurodan açmış. :oo Böyleleri bizden uzak olsun
talk to hand.png
.

O 700 bin Euro muhtmelen Kenanın Fenerden bu sezon alacağı para zaten.Eğer anlaşma olursa Kenan fedakarlık yapacak belki biraz da Fener katkı yapacak.Eğer transfer için bütçe varsa yerliden çok yedinci yabancı daha mantıklı bence hem daha maliyet/fayda çok daga fazla hem de yedi yabancıdan herhangi altısını ligde de kullanıyorsun zaten .Lig için belirleyici olan zaten yabancılar olacak.Daçka dışında zaten ligde geniş kadrosu olan takım yok.Fener Kenanıda yollarsa 6 yabancı+Dixon,Melih,Barış ve Gençlerle oynayacak mesela.Efesde Emir,Seih,Oğuz topuna hiç girmedi mesela.Çok daha yüksek bütçeli takımlar yerliye bütçe ayırmazken bizim için büyük lüks olur .

Fener - Dixon, Barış, Melih, Kenan

Efes - Cedi, Furkan, Birkan, Doğuş, Okben

Beşiktaş - Kartal, Engin, Cenk, Evren, Muratcan

Ksk - Soner, Kerem, Can, Muhammed, İnanç, Cemal

Daruşşafaka - Mehmet, Emir, Samet, Ender, Serhat, Semih, Oğuz, (Ersin)

Galatasaray - Sinan, Şafak, Göksenin, İzzet, Ege

Tamam yeni yabancı kuralından sonra Lig'de şampiyonluk için yerli kalitesinin etkisi azalsa da 6 yabancılı sistemde 3 iyi yerli kadroda olmak zorunda bana kalırsa. Takımlara baktığımızda bench katkısını en az alacak ekip olarak malesef biz gözüküyoruz. Sinan ile birlikte 7 kişilik ana rotasyonumuz olacak. Şafak ile Göksenin de süre bulacaktır eminim ki ama verecekleri katkı ne kadar olacak tam bir soru işareti.
Hedefimizin öncelikle Avrupa olmasını diliyorum. Anadolu Efes ve Daçkanın kadrosu ile ligde uzun marotonda yarışmamızın mümkün olmayacağını düşünüyorum. Ersin takviyesi ve sezonun ilerleyen bölümlerin ki duruma göre bir yabancı ile Euro Cup'da hedeflerimize ulaşabiliriz.

Şu an 700 bin Euro kenana hiçbir kulüp vermez. Bunu kenan da biliyor. Kenanın transferi makul bir rakama olursa takımda görmeyi çok isterim. 2 gardla sezon geçmez. Ayrıca mutlaka pota altına 1 takviye yapmalıyız. Bütçeye göre iyi takım kurduk. Kenan+4-5 oynayabilen bir uzun tadından yenmez. (Ersini yılardır severek izliyorum. Daçka da 2 maçını izledim bu sezon. Ayaklar baya yavaşlamış. Fizik olarak da pek iyi durumda değildi. 2 maçla adamı yargılamak istemiyorum ama tereddütlerim de yok değil)

Kenan'nin kazandigi para neden senelerdir bu cocuklarin fenerde heder oldugunun gostergesi. 95 dogumlu cocuk daha ust seviyede ne yapacagi soru isareti iken 700 bin euro yillik ucret aliyor, eski yugoslav ulkelerinde bu paralara takim kuruyolar. Tabi 20 yasinda cocuk euro milyoneri olunca kendini basketbolcu oldum saniyor ve gelisimi tamamen duruyor. Kenan, izzet, ilkan, hakan, can, serhat, emir preldzic ve daha niceleri senelerdir fenerin tuketim dongusunde belki cok iyi paralar kazandilar fakat basketbol olarak gram ilerleyemediler.

Kenan'nin hala kafa basmiyo ki ksk yerine, birinci opsiyon olabilecegi bir takim aramiyor kendine. Oysa ki onunde onun yedegi olan Kartal'in gecen sene ki gelisimi var.

Bence bizim yerli oyuncu planlamamiz dogru yonde. Potansiyeli olan maliyeti dusuk genc oyuncular butce dogrultusunda ideal. Hedefleride gercekci koymak gerek, sonucta gecen iki sene yapilan mali ve idari yanlislar bu sene ki butceyi de etkiliyor. Bence playoff ta yarifinal ve Eurocup ta son 8 takim arasina kalmak esas hedefler olmali. Bunun daha otesi olur mu tabiki mumkun ama hedefleri dogru koymaz isek gecen donemlerdeki yanlislara dusulmus olur.

Kenan'ı isteriz ama 700.000 Euro değil en fazla 350.000 Euro eder.

Kenan gelir mi bilmiyorum ama 500.000 TL'den kuruş yukarı etmez şu anki değeri.

Daha once de yazmistim, FB (Ulker) bu sezonu da katarsak Obradovic doneminde 70 milyon euroya yakin butce kullandi su ana dek. Yerlilerin transferini bitirmek ya da takimda tutmak icin bol keseden para harcadilar. Yabancilara devamli fahis bonservisler oduyorlar... Mesela gecen sezon Emir, Oguz, Kenan, Serhat dortlusune odedikleri para neredeyse 4 milyon euro. Bogdanovic-Zoric-Bjelica-Kalinic'e 5 milyon euro'ya yakin bonservis bayildilar. Berbat bir planlama... Obradovic dilenciligi yapacaklarina "ulan bu kadar para harcamisiz daha ortada iskelet bile yok" demeleri lazim ama karsi taraf beynini kullanmayi pek sevmez :) Bu sezon Ulker isim sponsorlugundan cekildi sadece salondan para akisi olacak, yerlilerin maaslarindan kurtulmak istiyor simdi $ikeciler.

Kenan'dan anca 70 bin euroluk oyuncu olur. Top tasiyamaz, sutu berbat, atletizm sifir, savunma eh iste. Kiralik bile olsa gelmesini istemem.

Ersin Dağlı diyorum susuyorum

Tamam yeni yabancı kuralından sonra Lig'de şampiyonluk için yerli kalitesinin etkisi azalsa da 6 yabancılı sistemde 3 iyi yerli kadroda olmak zorunda bana kalırsa. Takımlara baktığımızda bench katkısını en az alacak ekip olarak malesef biz gözüküyoruz. Sinan ile birlikte 7 kişilik ana rotasyonumuz olacak. Şafak ile Göksenin de süre bulacaktır eminim ki ama verecekleri katkı ne kadar olacak tam bir soru işareti.
Hedefimizin öncelikle Avrupa olmasını diliyorum. Anadolu Efes ve Daçkanın kadrosu ile ligde uzun marotonda yarışmamızın mümkün olmayacağını düşünüyorum. Ersin takviyesi ve sezonun ilerleyen bölümlerin ki duruma göre bir yabancı ile Euro Cup'da hedeflerimize ulaşabiliriz.

Bence Yerlilerimizi o kadar kötü görmeyelim. Fener ve Karşıyaka'nın bizen bu konu da geride olduğunu Efes ve BJK ile de aramızda çok büyük bir uçurum olduğunu düşünmüyorum. Tabi Efes'in gençleri potansiyelli ama Cedi ve Doğuş dısında kesin katkı verecek bir yerlileri yok. Daçka bu konuda sıyrılan takım ve bence ellerinde fazla yerli var. Belki Mehmet Yağmur'u kiralayabiliriz. Bunun yanında ızun rotasyonlqrı da kalabalık. Bence kısa rotasyonuna iyi bir yabancı bulabilirlerse Ersin'i gönderirler. Ama yabancı almazlarsa Ersin 7. yabancı olarak kalır.

Biz ise Mehmet'i kiralar ya da Ersin'i alırsak iyi bir yerli rotasyonumuz olacak.

Yani yerlilerimizi küçük görmenin anlamı yok. Brnce yerli kadromuz çok da kötü değil. Çünkü iyi yerliler artan bütçelerle her takıma dağılmış durumda.

Daha once de yazmistim, FB (Ulker) bu sezonu da katarsak Obradovic doneminde 70 milyon euroya yakin butce kullandi su ana dek. Yerlilerin transferini bitirmek ya da takimda tutmak icin bol keseden para harcadilar. Yabancilara devamli fahis bonservisler oduyorlar... Mesela gecen sezon Emir, Oguz, Kenan, Serhat dortlusune odedikleri para neredeyse 4 milyon euro. Bogdanovic-Zoric-Bjelica-Kalinic'e 5 milyon euro'ya yakin bonservis bayildilar. Berbat bir planlama... Obradovic dilenciligi yapacaklarina "ulan bu kadar para harcamisiz daha ortada iskelet bile yok" demeleri lazim ama karsi taraf beynini kullanmayi pek sevmez :) Bu sezon Ulker isim sponsorlugundan cekildi sadece salondan para akisi olacak, yerlilerin maaslarindan kurtulmak istiyor simdi $ikeciler.

Kenan'dan anca 70 bin euroluk oyuncu olur. Top tasiyamaz, sutu berbat, atletizm sifir, savunma eh iste. Kiralik bile olsa gelmesini istemem.

Takım iskeleti kuramamalarının sebebi oyuncularının Nba'ye kaçması olarak denebilir daha çok.Bojan ve Bjelicayı verdiler seneye Vesely ve Bogdanovic de yolcu.Nba'in Avrupayı talan ettiği bir ortamda takımların bir temel oturtması çok zor,Spanoulis gidince Oly de aynı sıkıntıları yaşayacak.Gentile ve Llull dışında Nba tarafından istenip de gitmeyen Avrupada basketbol oynayan adam kalmadı.Dünkü bebeler Nurkic,Hezonja,Porzingis falan arkasına bakmadan Nba'ye kapağı atıyorlar,Huertas bile gitti,Avrupa basketbolunun durumu kritik çözüm bulunmazsa kimse kalmaz çakma NCAA olurlar.

Kenan konusunda ucuz rakamlara gelmezse gerek yok,gelse bile misyonu süre doldurmaktan çok fazlası olmaz zaten,istemem.

Zamanında Kyrie Irving gibi methiyeler düzülüyordu burada kenana.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zamanında Kyrie Irving gibi methiyeler düzülüyordu burada kenana.

İlkan a da methiyeler düzülüyordu. İkisinin de çoğu maçını tribünden izlemiş ve karakterlerini de bilen biri olarak İlkan ın mental sorunları yüzünden TOFAŞ seviyesinde bile olmadığını ve olamayacağını defalarca kez yazmıştım. Kenan ın temeli daha iyidir ama oyun kurucu olarak olması gerekenden çok daha yüksek profilde oynamaya çalışıyor ve yıllar da çabuk geçiyor. TOFAŞ tan alıp 15 dakika filan süre verebileceğimiz tek oyuncu Can Altıntığ dı, o da şimdi nerededir bilinmez.

Bana bazen çok ezbere konuşmalar oluyor gibi geliyor. Maalesef komşunun tavuğunu kaz görme huyumuz devam ediyor. :) Yerli kadromuzdan oyuncuları tek tek alın başka takımda oynadıklarını hayal edin bir an. Sinan'ı kimsenin tartışma konusu yapmayacağında hemfikiriz. Göksenin bizdeyken sistem içinde gayet güzel oynayıp savunmayı da bir tık yukarı taşıyan oyuncu profilindeydi. Darüşşafaka'ya gittiğinde çok üzülmüştüm Ersin'le birlikte. Geçen sene orda yaptıklarıyla da fena iş çıkarmadı bence. Bu sene takımda sırıtmayacağını görev adamı olmayı başaracağını düşünüyorum. Zaten Göksenin'den beklenen maç kazandıran yıldız olması değildir, 2-3 numarada hatta bazen 1 numarada baskı yapması, rakibi yıldırması oyunu kilitlemesidir. Darüşşafaka'da biraz hücum özellikleri için de gelişme gösterdiğini gördük. Zaman zaman 10 sayının üstünde tamamladığı şut unu geliştirdiği maçları gördük.
Şafak geçen sene süre aldığı dönemlerde, ki 5-15 dk arası genel süresi değişiyordu bildiğim kadarıyla, takımına olumlu katkı yapan bir görev adamı oldu hep. Kritik anlarda ceza şutlarında da kötü olmadığını hatırlıyorum. Fiyat/kazanç olarak bulunduğu bölgeye tam oturduğunu düşünüyorum. Fikrime katılmayan arkadaşların onun yerine önerecekleri isimler de maalesef takımın şimdiki ekonomik durumuyla mümkün değildi. Ben hayalini gördüğümüz adamdan elimdeki Şafak'ı daha kıymetli görürüm.
Ege konusunda geçen sene bazı arkadaşların yorumlarını hatırlıyorum. Erceg'le oyun tarzı aynı, temastan kaçar şuta kalkar stili bile benzer vs gibi. A takım seviyesinde özgüven eksiği olan Ege'nin milli takımda çehresinin değiştiğini de görüyoruz. Potansiyeli olan ama takımımıza yansımasını göremediğimiz bir oyuncu oldu. Geçen sene Göktürk ve Ege zaman zaman çok kısıtlı süreler aldı ama devam eden genç oyuncumuz Ege oldu. Bu sene geçen senenin üzerine koymasını bekliyorum.
Aynı bölgede İzzet için söylenecek şey yanlış zamanda yanlış tercih yapması hep ayağına dolaştı diyebiliriz. Fenerbahçe öncesi İzzet için olumsuz görüş var mı? Fenerbahçe'den ayrıldığında bile ben orta sıra takımlarının birinde değerlendirileceğini düşünüyordum. Fransa'da şansını denedi, neyse. Bence boşta kalmayacak ve değerlendirilmesi gereken oyunculardan biriydi. Cenk Akyol'a el değen Ergin Ataman'ın İzzet için de iyi planları olduğunu düşünüyorum. İzzet'in tüm yaşadıklarının uygun maliyetle bize gelmesini sağladığı da bir gerçek. Caleb Green, İzzet ve Ege ile en çok rotasyonu 4 numarada görebiliriz, zaman zaman Lasme ve Micov ile de...
Geçen senelerde görmeye alıştığımız sistemden farklı bir yapımız oldu takımda. Hocanın Sofo-Javai-Mariç tarzı post düzenini istemediğini görüyoruz. 1 numarada Arroyo yok artık. 3 numara statik şutör, hele 4 numara statik şutör olmayacak... Bu sene farklı bir takım oluyoruz.
Ben 5-6 milyon dolara kurulabilen bu takımda potansiyel görüyorum. Yerlisiyle yabancısıyla izlenir bir takımımız olduğunu düşünüyorum. Bundan sonrası takım olabilmek, birlikte oynayabilmek...

Kenan'nin kazandigi para neden senelerdir bu cocuklarin fenerde heder oldugunun gostergesi. 95 dogumlu cocuk daha ust seviyede ne yapacagi soru isareti iken 700 bin euro yillik ucret aliyor, eski yugoslav ulkelerinde bu paralara takim kuruyolar. Tabi 20 yasinda cocuk euro milyoneri olunca kendini basketbolcu oldum saniyor ve gelisimi tamamen duruyor. Kenan, izzet, ilkan, hakan, can, serhat, emir preldzic ve daha niceleri senelerdir fenerin tuketim dongusunde belki cok iyi paralar kazandilar fakat basketbol olarak gram ilerleyemediler.

Kenan'nin hala kafa basmiyo ki ksk yerine, birinci opsiyon olabilecegi bir takim aramiyor kendine. Oysa ki onunde onun yedegi olan Kartal'in gecen sene ki gelisimi var.

Bence bizim yerli oyuncu planlamamiz dogru yonde. Potansiyeli olan maliyeti dusuk genc oyuncular butce dogrultusunda ideal. Hedefleride gercekci koymak gerek, sonucta gecen iki sene yapilan mali ve idari yanlislar bu sene ki butceyi de etkiliyor. Bence playoff ta yarifinal ve Eurocup ta son 8 takim arasina kalmak esas hedefler olmali. Bunun daha otesi olur mu tabiki mumkun ama hedefleri dogru koymaz isek gecen donemlerdeki yanlislara dusulmus olur.

Cem fikirlerine tamamen katılıyorum. Bence bu takımla sezona başlayıp sene içinde eksiklere ve fırsatlara göre hareket etmek en mantıklısı olacaktır. Lasme'nin aldığı para hariç dengeli bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Para olarak değil sadece, oyun olarak da. Eksik olduğumuz düşünülen 1 numara için Sinan, 4 numara için de Lasme ve Micov katkılarını da düşünmek gerek. Teknik bilgim yetersiz olabilir ama birbirinin açığını kapatacak birkaç pozisyonu oynayabilecek alternatiflerimiz var diye düşünüyorum...

Yine birkaç yorum dışında olumsuzluk var hep nedense. Ben şu saatten sonra pek transfer konuşmam, sezon başladıktan sonra belki. Kadro şu an bence sezon başlangıcı olarak düzgün mühendislikle yapılmış bi takım oldu. Defolar, eksikler illaki vardır ama bırakın Ergin Hocam ve teknik ekimiz, bi kimya bulsun, sonra o kimya da eksik neyse yönetime beyan edeceklerdir zaten.

Basket takımında biz ne diyorsak onu Ergin hoca da biliyor. O açıdan o sorunlara çözüm üretmeye çalışacaktır, ben çok güveniyorum hocaya

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

takımda 4 numara pozisyonu hariç her mevkii taş gibi oldu ve az çok neler vereceğini bildiğimiz adamlar. ekstra guarda falan gerek yok, sinan ve schilbde gayet oyun kurabilen takımı yönlendirebilen oyuncular. ekstra yabancı hakkı duruma göre 4 numarada kullanılabilinir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri