2015-2016 Transfer Sezonu

Bunu çok sık söyledim belki ama Burak'tan kıdemli bir forvet almayacağız benim fikrim. Son zamanlarda çıkan Huntelaar , Gomez ilgisini samimi bulmuyorum yönetimin ve hocanın. Eleştirilerin hedefindeyken bu tip isimlere ilgi gösterilip basında uzun süre yer bulması , pazarlık masasında iş bitirici tavırların sergilenmeyip işin sonunda sürekli "Galatasaray'ın çıkarlarını düşünüyoruz" söylemine gelinmesinden rahatsızım açıkçası. Tabi ki rakip gibi gelene geçene 8 verip daha sonra bunu transfer başarısı olarak adletmeyelim ama görünürde eksikler varken bunları görmezden gelmek , lüzumsuz oyuncu transferine girmek herhalde "Galatasaray'ın çıkarlarını düşünüyoruz" söylemi ile bağdaşmıyor.


Hamza Hoca , Jem Karacan için orta sahanın her mevkisinde oynayabiliyor diye açıklama yaptı , Çolak ? Dzemaili ? Hamit ? Bilal ? Yekta ? . Bu oyuncular da benzer özelliklere sahip ve saydığım oyuncuların hepsi kulübe oyuncusu. Biz kulübün çıkarlarını düşünüyorsak ekstra 2 tane rotasyon oyuncusu değil aynı fiyatlara 11'e direk koyabilecek oyuncu almalıyız. Belluschi , Mbia gibi isimler de benzer fiyatlara buralarda çok rahat oynayabilecek oyuncularken hiç ilgi gösterilmedi. Hoca tercihidir beğenmez saygı duyarım ama bana birisi Jem Karacan'ı hocanın neden bu kadar istediğini anlatsın. Sightorsson'ı Hollanda Ligi'nde mi izledi yoksa Türkiye-İzlanda maçına göre mi yorum yaptı ? Jem'i çokça izlediğini beğenip transfer yaptığı ifade etti. Jem'i de Milli Takım bünyesinde çalışırken mi izleyip beğendi ?


Bizim bir şekilde maaş yükünü hafifletmemiz gerekirken enteresan işler yapıyor olmamız da "Galatasaray'ın çıkarları" ile bağdaşmıyor. Transfere gelirsek kesinlikle yaş konusuna ben de katılıyorum.Kalite-yaş denkleminden uygun sonucu çıkarmamız gerekecek fakat takım omurgası zaten yaşlı oyunculardan kurulu , bu konuda elimiz kolumuz bağlı aslında biraz da. Sağ bek-sağ açık transferlerini daha genç oyunculardan seçebiliriz ancak sadece yaş değil kalite-fırsat da beraber yürütülmeli.
 
Arkadaşlar şuan 70milyon € ya yakın yıllık sözleşme yükümlülüğümüz var . O yüzden o kadar yıllık ödenir mi ya demeyin şuan 48 lisanslı oyuncun var ve bu yıl 28 olmalı o yani ikinci kampta teker teker gidecek o isimler yıllık olarak 20 25 milyon € luk bir düşüş yaşayacak kulüp yani çok rahat 5 milyona kadar yıllık ödeyebilir kulüp ama para yok bonservis ödeyemeyiz! diyorlar onu anlamıyorum cidden bu yılki gelirler nereye gitti ?
 
Elimizdeki kadro 28 e düşecek birçoğu gönderilecek ve bonservis bedelleriyle gönderilecek bu oyuncular oradan güzel kaynak elde edinilebilir hem ücretlerinden de kurtulmuş oluruz.
Yani elimizdeki çürük elmaları 3 e 5 e bakmadan satmak en matıklısı böyle hem kaynak yaratır hemde var olan gereksiz maaşlardan kurtulmuş oluruz.Burası Galatasaray kulübede yatma yeri değil.
 
Galatasaray, aradığı sağ beki Belçika liginden buldu. Daha önce prensip anlaşmasına varılan ve Club Brugge forması giyen Thomas Meunier ile 3+1 yıllık ön protokol yapıldığı ve imzaların önümüzdeki hafta atılacağı iddia edildi Kaynak FOTOMAÇ Sizce gelme ihtimali varmıdır iyi tanıyanlar değerlendirebilirmi nasıl bi oyuncudur ama bunlar her zaman bence sitelerdeki söylentiler gelmeyedebilir
 
Takımda kanat yok Bruma da gidiyor, stoper yok, orta saha yok, santrfor yok . Bence biraz transfer delisi olalım

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bize savunma yönü güçlü birisi lazım değil mi sizce ?
Neden illa Gökhan Inler ?
Birisi şunlara yabancı kontenjanı olmadığını söylesin.
 
Bence taraftarımız Fenerbahçe'nin transfleri karşısında psikolojik olarak transfer istiyor. Ama Huntelaar'a ne gerek var? Burağı yedeklicek biri lazım bize bence. Niasse olur bence.

Sabri çok konuşuldu ama ona bu para verilmeseydi sağ bek lazımdı. Ama şimdi güvenmek zorundayız Sabriye.

Sağ kanat transferi lazım.

Stoper lazım en iyisinden.

Yedek kaleci ama öyle aman aman bir ihtiyaç değil.


Yani ilk 11'e sadece stoper transferi lazım bence bir de Melonun durumuna bağlı olarak orta saha. Birde yedek olarak Kanat, Forvet ve Kaleci bunlar için bu kadar aceleci ve pahalı transfere gerek yok.

Ha bu arada Gökhan İnler'i alacağımıza Dzemaili'yi kazanmaya çalışalım.
 
Avrupa'da başarı istemiyorsak sadece stoper le yetiniriz ama şampiyon lar liginde ceyrek final istiyorsak 5 tane ilk onbir oyuncusu na ihtiyaç var
 
Oyuncular salak değil, kimse Galatasaray'daki parayı bırakıp başka yere gitmek istemez. Çünkü burdaki paranın yarısını başka kulüplerde bulamazlar. Gönderileceklerden bonservis almayı geçtim, cebine para koymadan bitirsek işi yeterli olur. Bu yüzden ilk önce 48 futbolcuyu 20-24 seviyesine çekip, işe yaramayanlarla vedalaşalım. Sonra transfere her türlü bakılır.
Transferde geciktiğimizi düşünmüyorum daha vakit var. Bizim iskeletimiz hazır, sadece eksik bölgeleri gidereceğiz. Oyuncuların, tutup tutmama şansı yok, herkesin ne vereceği belli geçen senelerden. Eksik bölgelerde bile takım içinde 10 üzerinden 5'lik alternatifler var ama şampiyonlar ligi seviyesinde değiliz. Şampiyonlar ligi için eksik bölgeler ise oyun kuran stoper, kaliteli sağ bek, topu ileriye taşıyacak sağ açık, Burak'tan farklı özellikleri olan yedek forvet ve Melo giderse yerine orta sahada adam yiyen, sert bir oyuncu olarak düşünüyorum.

15/16 sezonu için sözleşmesi devam eden, performansı düşük, gönderilmesini istediğim oyuncuların alacağı ücretler:
Eray İşcan - 270k euro.
Tarık Çamdal - 1.3m euro.
Furkan Özçal - 650k euro.
Ontivero - 450k euro.
Yekta - 1.1m euro.
Dzemaili - 2.1m euro.
Olcan - 1.7m euro
Umut Gündoğan - 400k euro
Toplam : 7,9m euro

Sözleşmesi 15/16 sezonunda biten oyuncuların, 14/15 sezonunda aldıkları net ücretler:
Sinan Bolat - 1.3 m euro
Gökhan Zan - 990k euro
Engin Baytar - 990k euro
Eboue - 2.2m euro
Pandev 2.4 m euro
Aydın Yılmaz - 900k euro
Sabri - 1m euro
Toplam : ~9,78m euro

Yeni gelen oyuncuların 15/16 sezonunda alacakları net yıllık ücretler :
Podolski - 3m euro
Bilal - 800k euro :(
Sabri - 1.6m euro :(
Jem Karacan - 600k euro :(
Toplam: 6m euro

Gelenler ile sözleşmesi bitip gidenlerden oluşan maaş boşluğu yaklaşık 4 m euro. Eğer performansı düşük olup buna rağmen yüksek ücret olan oyuncuları da gönderirsek 12 m euro'ya yakın bir maaş boşluğu oluşuyor. 11 tane de futbolcuyu göndermiş oluyoruz. Bruma'nın(1,2m euro) kiralık gideceğini, Melo'nun(3,1m euro) da ayrılacağını düşünürsek 4,3 m euro, 14/15 sezonuna göre toplam da yaklaşık 16 milyon euro az maaş ödeyip ,13 oyuncuyu gönderiyoruz.

Kısacası, takımdaki çöpleri temizlersek 16 m maaş bütçesi ile iyi oyuncular alabiliriz yada sağlıklı bir ekonomimiz olur. Lütfen şu çöpleri temizleyin.
 
Cem Uzan;Türkiye'ye giriş yasağım 1 yıl sonra bitiyor gelir gelmez Galatasaray'a başkanlık adayımı koyacağım ve bir çok dünya yıldızını getireceğim (david luiz,dzeko,ibrahimoviç).Tüm servetim Galatasray'a feda olsun.
Not-Mario Jardel'i Galatasaray'a getiren adamdır Cem Uzan.

Öğrencim böyle bir şey görmüş sosyal medyada.
Daha önce duyan gören olmuş muydu ?
Gerçeklik payı var mı acaba ?
 
Hocam şöyle diyelim Cem Uzanın giriş yasağı bitse kesinlikle aday olur ve seçilirse dediklerini yapar fakat giriş yasağı kalksa bile malesef bizim çok bilen abiler seçmez .
 
Defansı Sabri-Chedjou-Semih-Telles ve orta sahası Selçuk olan takım Avrupada rezil olmaya mahkûmdur ve yine olacaktır. O zaman göreceğiz Pollyannacılık oynayanları. Senin kadronda Wesley, Nando ve Podolski harici ŞL kalitesinde adamın yok neyden bahsediyorsun?
 
Abi Niasse mı yedeklicek burakı? Huntelaar gol ile yaşayan bir adam, kalitesi belli ve ŞL tecrübesi çok fazla.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Üst