2015-2016 Transfer Sezonu

Bombalar patlıyor. BOOOOM!

Hürriyet gazetesinden Galatasaray muhabiri Ali Naci Küçük'ün iddiasına göre Galatasaray, Real Madrid B takımında forma giyen ve geçen sezon kiralık olarak Deportivo forması giyen İspanyol orta saha oyuncusu Jose Rodriguez'i kadrosuna kattı.


21 Yaşında ki İspanyol futbolcu Jose Rodriguez'in 4 yıl boyunca takımımıza transfer olduğu iddia edilen haber de futbolcunun senelik 750.000 Euro sabit ücret alacağı ve Çarşamba günü sağlık kontrolünden geçeceği ifade edildi.

Yorum yapmayacağım. Takımda 50 tane orta saha var ama Melo giderse 1 tane orta saha yok!
 
Açıkçası bu tarz transferleri seviyorum. Zaten yabancı kuralının güzelliği de bu. Aynı Carole transferi gibi olumlu bakıyorum.
Tabi bunları söyleyince de aklıma Jem geliyor aynı derece sinirleniyorum.

20 yaşında, Ream altyapısından çıkmı, potansiyelli bir genç. Bizimle birlikte kendisi de büyür umarım. Yazılanlara bakinca Orta saha da bir cok yerde oynayabiliyor. Geçen sene sağ kanatda da oynamış.

Melo yerine geldiğini düşünmüyorum. Oraya da büyük ihtimalle Flamini transferini yaparız.
 
Bana kızabilirsiniz ama Melo giderse takımın FFP durumunu da düşünürsek o bölgede Dzemeli ve Hamit götürü mü kesin olarak yüksek bonservisli isim alınmayacak o belli ama orta saha merkezde oyanaycak selçuk hamit blerem yekta jem ve bi ton adam varken eldekileri göndermeden neden alınır jose :( yine de genç diyerek geçelim çöplüğe döndük zaten
 
Ben mi çok pozitifim anlamadım. Bence taş gibi transfer. Real Madrid alt yapısından bonservissiz oyuncu alıyorsun 750K yıllık ücret ki en az ücret alanlardan olacak. Hem joker oyuncu gibi sağ açıkta oynuyormuş orta saha göbekte. İyi oyuncu olsaydı Real bırakmazdıcılara;

Samuel Eto'o
Soldado
Mata
Cambiasso
Negredo
Filipe Luis
Javi Garcia
 
Kimse 50 milyon euroya Di Maria'yı beklemiyor zaten. Parası olmayan takım elinde 8 orta saha varken Jem'e ve Bilal'e maaş vermez. Sabri'ye %100 zam yapmaz. Kadrosundaki 40 küsür futbolcudan işine yaramayanları ayıklar. Elindeki işe yarayan genç oyuncuları oynatır. Bunların hepsinin tersini yapıyoruz sonra FFP diye sızlanıyoruz.

Melo'nun ayrılacağı gün gibi belli hazirandan bu yana. Bonservisi olmayan oyunculara yapışacaksın, madem paran yok. Hem onlara yapışma hem de gel benim bonservise verecek param yok de. Kusura bakmayın Galatasaray freni patlamış kamyon gibi gidiyor umuyorum çarpmadan durdurulur.

Jose ise aynı Carole gibi alternatif olması için alınmış olabilir. Melo'nun yerine zaten olmaz çünkü aynı tip oyuncu değil.
 
ben Jose Rodriguez in orta saha da değil
daha çok sağ içte kullanılacağını düşünüyorum
bonservis ücreti yok, aldığı para piyasanın çok altında
fırsat transferi gibi düşünülmüş biri
melo giderse yerine başka biri alınacaktır
 
Bu yönetim iyice rezil olmadan, kulübü de rezil etmeden bıraksın gitsin bir an önce. Bir de taraftarla dalga geçiyorlar olmayan beyinleriyle. FFP varmış. Hadi ya? Şimdi mi aklınıza geldi? Seçilmeden önce hiç bahsetmiyordunuz. Bundan önceki yönetimde de başkan yardımcısıyken hem de.. Nasıl haberiniz olmaz? Yıldızlar gelecekti, tarihin en büyük sponsorluk anlaşması falan... Zaten adamın biri "başkanın kardeşi" sıfatıyla at koşturuyorsa bir kulüpte hayır gelmez o yerden! Yakında kuzenlerini falan da doldurur başkan bey, artık ailede kimin reklama ihtiyacı varsa.
 
Teknik direktör hem de yıllardır lig de milli takımda bu görevi yapmış adam ve daha da önemlisi aylardır Galatasaray'ın başında olan adam Yekta, Furkan vs. izleyeceğim diyor. Nesini izleyeceksin? Yok piyasaları açılsın diye yapmışlar. Yahu madem piyasaları olsun istiyorsunuz doğru düzgün bir kaç maç alır sadece bunları oynatırsın.
 
Evet Jose gibi transferler yabancı sınırının esnetilmesinden sonra olmalı. Jem Karacanları alacağımıza bu tarz transferler yapmak tabi ki mantıklı. Fakat ihtiyaç - yatırım denklemine göre değerlendirmek lazım. Jose hakkında net bir fikrim yok oyuncu hakkında atıp tutmaya veya oyuncuyu haddinden fazla güzellemeye gerek yok. İzleyip göreceğiz. Şimdi bu transfer sağ açık için yapıldıysa oraya eksi koyarım , eğer Melo yerine yapıldıysa yine beni tatmin ettiği söylenemez. Tekrarlıyorum oyuncuyu bilmiyorum ama sadece İspanya Ligini yakından takip edenlere göre daha iki yönlü bir oyuncu ve orta saha-sağ açık kullanıldığını öğrendim.

Jose de geldiğine göre artık Yekta , Jem( ! ) , Dzemaili gönderilmeli . Ön libero ve sağ açık transferlerinden birini engellemediği sürece bu tip transferlere olumlu yaklaşıyorum. İzlemeden net yorumlar yapmak istemiyorum belki de ilk 11'e kendini atacak oyuncu fakat sağ açık-sağ iç- ön libero oynayabilmesi kağıt üzerinde avantaj.
 
Hamza Hamzaoğlu: "Düşük maliyetli genç bir stoper istiyoruz. Bizde oynayıp parlayacak birini arıyoruz."
Hamza Hamzaoğlu: "Şartlarımıza uygun bir forvet bulursak alırız. Yoksa forvet hattında mevcut kadroyla devam ederiz."
Hamza Hamzaoğlu: "Felipe Melo konusunda netleşen bir şey yok. Gitmek istiyor ama şartlar var."
 
UEFA diyor ki 100 gelirin varsa en fazla 120 tl harcayabilirsin. Dünya da bir sezon da 62 milyon avro kâr eden kulüp yok ki. Bu sebepten kısarak değil ancak sponsor bularak çıkarsın bu durumdan.
 
Muslera

Sabri - Semih - Chedjou - Carole

Hamit - Selçuk

Jose Rodriguez - Sneijder - Lukas Podolsk

Burak Yılmaz

elimizde ki oyuncularla sahaya çıkacak en iyi kadro bu galiba
 
Şu dönemi en az hasarla atlatalım da başka bir şey istemiyorum. Yaptıkları ve yapamadıkları açıklamalar kulübü ne hale getirdi. Daha önce de yazdım bu transfer döneminden çok beklentim yok. Bunun başkan ve yönetimle de alakası yok hali hazırda durumumuz belli. En başından gerçekçi olsan bugün bambaşka şeyler konuşuluyor olunurdu.

Futbol açısından baktığımda Sabri'ye yapılan gereksiz zam, Jem transferi ve eldeki fazlalıkların hala gönderilememesi eksi hanemize yazılan durumlar.
Podolski, Carole ve Jose transferi ise hem maliyet hem de etki açısından artılarımız.
İnşallah Melo olayı az hasarla atlatıp eldeki çöplerden bir an önce kurtuluruz.

Hamza hoca da maalesef bundan en çok zarar gören insan.
 

Üst