2015-2016 Transfer Sezonu

Kjaer'i ben hep bize isterdim. Bize de konuşulan isimler doğruysa eğer seneye kepaze oluruz. Vizyonsuz t.direktör ile çapsız başkan da sezon sonunu göremeden giderler.
 
Twitter'da transfer bütçemizin 10-15 milyon euro arası olduğu dolaşıyormuş.
Eğer böyle bir şey varsa çokmuş bu para !!
Hamza Hoca'nın neden böyle küçük transferler yaptığı, neden ŞL için yetersiz isimleri ağzına aldığı şimdi ortaya çıktı.
Bu durumda Hamza Hoca ne yapsın?
Bence vizyonsuz kelimesi Hamza Hoca için ağır oldu Boğaç.
Kim istemez ki daha iyi daha kaliteli isimleri.
Anlaşılıyor ki hedef sadece lig olacak yine.
 
Galatasaray'ın her zaman önceliği Avrupada başarılı olmaktır. Buna ters hareket eden herkes vizyonsuzdur, yetersizdir! Bu sene Muslera-Sneijder sayesinde şampiyon olduk. Rakipler de gerçekten bize çalıştı. Ama iyi futbol falan oynamadık. Arena'da bile tonla pozisyon verdik rakiplere. O yüzden abartmanın mantığı yok. Ya adam gibi ŞL kalitesinde kadro kurulur, ya da yazık olur..
 
Adam gibi sağ bek, stoper, sağ açık ve forvet almadan boşuna şampiyonlar ligine katılmayalım. Daha hala boş, çöp Türk oyuncuları toplamaya çalışıyoruz 4 tane yabancı sınırı varmış gibi. Bir önceki sezon 19 milyon euro harcamıştık çöplere. Geçen yaz 2.35 de Dzemailiye. Toplam 21 küsür milyon boş yere, çöp adamlara vermişiz. Ama halen akıllanmıyoruz.
Benim alınmasını istediğim oyuncular: Ahmet Cebe, Yalçın Ayhan, Bruno ve Niasse. Bilali de alırım ohhh mis gelsin çeyrek finaller, yarı finaller şampiyonlar liginde.
Ayrıca, Ünal Aysala sallayan arkadaşlara burdan selam olsun.
 
Arkadaşlar nacizane fikrimi yazmak istedim.

Öncelikle eldeki atıklardan kurtulmamız lazım; Eray,Olcan,Tarık,Dzemaili,Yekta,Aydın,Pandev. İlk 11 dışında 10 kişilik rotasyon yeter kadro olarak 23 futbolcu idealdir.

Şimdi gelelim hadiseye , yedek kaleci alacağımız aşikar Mert Günok haberleri çıkıyor çok sevinirim kupa maçlarında ya da Allah korusun Muslera sakatlansa gözüm arkada kalmaz. defansa Egemen ismi geçiyor hırsını mücadelesini beğenirim alınmasını da isterim fakat tek başına yeterli mi hayır bence tecrübeli yabancı stoper lazım . Sağ bek sol bek ( Tellesten umudumu kestim malesef satılıp kazanılan parayla iyi isimler alınabilir).

Orta saha için solda Yasinin oynayacağı çok açık ki gelirse Podolski o bölgeye konulup Yasin sağ kanata geçebilir mantıklı olur gelmezse de Amrabatı sağ kanatta deneyebiliriz . Orta saha da Selçuk İnanı yedekleyecek bir isim lazımdı ki bence iş yapabilecek Bilal alındı ( Yedek olarak Yekta ve diğerlerinden pas ve şut olarak bin kat iyidir ) . En önemli olayımız merkez forvet olmalı , Burakla bütün sezon yürümez ki Umut bulutu da düşündükçe şimdiden kabus görüyorum . Bonservisi elinde olan bir ton isim varken geç kalıyoruz ona sinirleniyorum . Son olarak Hamza hocadan umudumu şimdiden kestim diyenlere bir söz gelsin : Bakın amblemimizin üstündeki yıldız sayısına ligi 3. bitirsek iyi dediğimiz sezonda şampiyonluğa ulaştık. Galatasarayın olduğu her yerde umut vardır.
 
Öncelikle şurda bi anlaşalım. Biz geçen yıl arka arkaya 6-7 maç kazanırken kazanmamız gerektiği için kazandık. İddia ediyorum eğer 11-17 haftalar arası olsaydı o maçlar çok sıkıntılı geçer inanılmaz puan kayıpları yaşardık. Bizim avantajımız Hamza Hocanın getirdiği inanç,hava ve bu gibi anları oynamayı bilen oyuncularımız olmasıydı. Selçuk,Burak son 5 yılda 4 kez böyle anları yaşadı , Sneijder kariyeri boyunca böyle stresli anlardan beslendi.Yani demem o ki bizim aslında çok ciddi sorunlarımız var.

Hocanın açıklamalarını anlamıyorum ilk 11 için 2 transfer düşünüyoruz diyor biri forvet olacak diyor. Kanat,stoper,bek,orta saha alabiliriz diyor. Ne istediğimizi ben anlamadım açıkçası.Bir de gelen forvet Burakla beraber oynayabilmeli açıklamasından sonra sanırım Burak'ı 10 numara gibi kullanıp ( yıl içerisinde ilk geldiğinde yaptığı gibi ) Sneijder'i sola çekebilir gibi algılıyorum ben. Kanat transferi çok elzem değil ama bakıyoruz açıklaması da inanılmaz garip. Birincisi bir kanatta oynayacak oyuncumuz yok dribbling yapıp kenar forvet katkısı verebilecek; ikincisi her ne kadar Yasin'i sevip ona güvensek de bir soru işareti ile bakıp işimizi sağlama almamız gerekiyor.
 
Yekta+Sercan karşılığında Aatif Galatasaray'da haberleri var.
Bilal, Aatif, Güray, Danny..
15 milyon euro'ya ancak bunlar olur zaten.
ŞL'de çeyrek final garanti !!
 
Galatasaray yöneticisi Cüneyt Tanman sarı kırmızılıların transfer politikasıyla ilgili NTV Spor'a konuştu.

Transferle ilgili konuşan Tanman, “Ön tarafa da, orta alana da, defansa da Galatasaray'a yakışacak bir oyuncuysa alınacak. Sadece almış olmak için Galatasaray bundan sonra oyuncu almayı düşünmüyor. Tabii taraftarı heyecanlandıracak birkaç isim olacak” şeklinde konuştu.

Galatasaray’ın başarılı bir iskelete sahip olduğunu belirten Tanman, “Galatasaray’ın zaten başarılı bir iskeleti var. Çok fazla agresif transfer düşüncesinde değiliz ama ihtiyaçları da biliyoruz. Bu planlamayı yaptık. Çok değerli oyuncular var. Şartlar uyduğu takdirde Galatasaray'ın içine girecek. Takım dengelerini bozmamak burada önemli nokta” dedi.
 
Ronaldinho transferi için abisi salı günü Antalyaspor ile görüşecekmiş . Şampiyonlar ligine onlar gidiyor biz değil .

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Muslera - Alperen
Sağ bek : Yok
Defans :Semih - Balta - Koray
Sol bek : Telles
Orta saha :Selçuk - Dzemaili - Melo - Hamit
Forvet ArkasıEmre Ç. - Sneijder
Kanat :Yasin - Olcan
Santrafor Burak
Şu takımda kalması gereken futbolcular bunlar aslında . Sinan Gümüş ve Bruma da kiralık verilebilir. Olcan'ı da istemeye istemeye yazdım.
Şimdi 10unuzdan 9u '' ya ama Chedjou'' diyeceksiniz. Ama bu adam iyi stoper değil. Seneye şampiyonlar liginde anlarsınız bunu. Alan kontrolü , hava topu zamanlaması gibi önemli özellikleri var ama stoper için kritik olan özellikleri yok bu adamın. Bi kere rakibine yapışmayı bilmiyor. her atletik forvet kan aldı bu sene bizden hatırlayın. Emenike'nin azıcık beyni ols ne olurdu içerdeki maç ? Mesela Fener'in alacağı o danimarkalı adam çok iyi stoper. Ne eksik ne fazla. Chedjou'dan harika bir çapa olur bu arada onu da söyliyim.
Bu takıma 2 tane sağ bek lazım. Sabri'yi illa tutacağız diyorsanız da gidin adam gibi sağ bek transfer edin. İlk 11 Sabri başlayacaksa baştan söyleyin de ben hiç tivibu işine falan girmeyeyim boşuna.
Telles'in yedeği eğer bonservisi yoksa Akhisar'daki sol bek olabilir. Aman aman bir adam değil ancak net hata yapmıyor fazla. Bu özelliği bence çok önemli. Yedek sol bek akmasa da olur ama Tarık gibi kokmasın kesinlikle. Bu arada Tarık nasıl bu takımda düşündükçe sinirleniyorum.
Stopere mümkünse Mexes'i alın abi siz. Çünkü Semih'i seve seve oynatacaksınız seneye. E Semih de olmadı işte kendi tarzında adamlarla .Mexes ile olur diye düşünüyorum. Semih gibi sürüngen , yerden etkili bir oyuncuyla Mexes iyi bir tandem olur. Bana kalsa 2 stoper lazım ama para yok işte.
Orta saha ismen kalabalık ama dinamizm yönünden eksikler . Chedjou'yu oraya çekmeye yüreği yetecek bir hoca olsaydı oraya transfer gerekmezdi işte ama böyle bir şey olmayacağının farkındayım. Mourinho'nun Pepe'yi neden çapa yaptığını anlayabilseler keşke.
Forvet arkası yeterli. Hatta Sneijder'in yedeği için olabilecek en iyi adam var elimizde. Sneijder'in arkasına translfer ile iyi oyuncu alamazsın . Adama 10 maç oynaması için para verceksin ve adam da 10 maç için sana gelecek. Üstelik Wesley'yi yedekleyecek kalitede olacak. Olmaz o iş.
Kanatlardan birinde Yasin oynayacak . Ama Yasin'de bu seneki Olcay Şahan olabilme potansiyeli yok değil. Sonuçta potansiyeli belli ve seneye muhtemelen batırdığı vakit adama boşuna sövmüş olacağız. Umarım yanılırım . Sonuç olarak takımın en iyi kanat oyuncusu işte siz hesap edin.
Forvet olarak aslında çok garip bir durumumuz var. Burak gibi bir forvetimiz var ama takım Burak'a göre değil. İtiraf edelim bizim takım tam olarak tır gibi bir takım. Ağırız , yaşlıyız falan filan. Burak yerine gelen adma oralarda top tutmalı ve verkaça girebilmeli. O yüzden RVP'yi çok istiyorum.RVP mi Mandzukic mi deseler yine de RVP derim bizim takım için. Çünkü takımı ilerde tutabilecek olan adam RVP. Yedek forvet işini nasıl yapacağız bilmiyorum .
Sonuç olarak bu takım şampiyon oldu diye sallapati transfer yapılırsa seneye çöküşümüz olur. Bu takımın acil bir revizyona ihtiyacı var. Umarım aynı şeyleri seneye oynanacak ilk şampiyonlar ligi maçından sonra yazmak zorunda kalmam.
 
RVP'yi yönetim yalanladı.
Sanırım Cüneyt Tanman.
Keşke olsa tabiki ama zor gözüküyor.
Sneijder devreye girse keşke.
Ben Huntelaar'a fitim.

Bu arada Mert Gunok haberleri var.
Yedek kaleci için düşünülüyor sanırım.
Gökhan Değirmenci ile anlaştık haberleri vardı.
Eğer doğru ise Mert'e gerek yok bence.

Veysi sana da katılıyorum kesinlikle.
Imzami atarım.
 
Chedjou çok iyi stoper. Semih beni hayal kırıklığına uğrattı. Üstüne katacağına geri düştü. Garip bir şekilde topa koşma huyu var. Gençlerbirliği maçında Stancu'yu boş bırakıp topa gitmesi pahalıya mal oluyordu. Bu yüzden eğer talibi varsa dakika durmam. Savunmayı mümkün olduğunca yabancılarda oluştururum.
 
Antalyaspor ile anılanlar
- Ronaldinho
- Samuel Eto'o
- Affelay

Galatasaray ile anılanlar
- Aatıf C.
- Lawal
- Aydın Yılmaz
 
Semih'i isteyen varsa anında satarım. Bir omuzla yerlerde sürünecek, daha duracağı yeri bilmeyen stoper lazım değil. Chedjou'yu ise yanına Ujfa tarzı lider bir stoper alıp oynatmak lazım. Selçuk, Umut, Tarık, Sabri, Aydın gibileri yolla gitsin. Bunlara para verirsen paran olmaz tabii. Burak yedekte durabilir. Tabi trip atmadan durabilirse. Yabancı sınırın yok, 4. yıldızı takmışsın farkı açmak varken saçmalamamak lazım.
 
Kanat oyuncusu lazım değil mi , al işte Nani . Manu zaten gözden çıkarmış, elimde Şampiyonlar Ligi gibi bi kozun da var. Yemin ederim biraz girişimde bulunsan yarın imza atar.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Stoper lazım net. Semih veya Chedjou gönderilip gelen parayla üstüne de 2-3 ekleyip sağlam bir stoper alındığında eminim diğer stoperimizin performansı da artar. Bu arada hiç sevmem ama Egemen olsa güzel bir alternatif olur. Ve tabi ki artık en azından sırıtmayacak bir sağ bek.

Orta sahada Melo giderse zaten onun yerine birini bulmamız lazımda ondan başka ilk iş kanat olmalı. Sadece Yasin'in performans artırmasıyla takım level atladı bir anda. Tek kanatla şampiyon olduk resmen çift kanat çalışan takım ortada Sneijder de varken her türlü gol posizyonuna girer golünü atar. Amrabat bizim takıma olmuyor para kazılıabilir.

RVP bende isterim tabi ki ama Burak yedek kalması veya sağ kanat forvet şeklinde oynaması şartıyla. Çift forvete dönersek Sneijder gibi adamı kanada hapsedecekler, olmaz. Ama RVP top tutar dağıtır gol atar efsane olur.

Umut,Sabri,Dzemaili,Tarık,Bruma ben olsam tutarım ( tamam dövmeyin ). Bilal iyi yedek olur. Jem Karacan denemek için bonservissiz güzel olur. Aatif bonservis verilecekse olmasın ama Yekta+Sercan verilip alınırsa bayağı iyi olur bence. 11'e adam lazım olduğu kadar yedeklere de lazım ve Aatif forvet oynar kanat oynar orta saha oynattılar güzel alternatif olur bence.


Kısacası RVP + Kanat ( Nani-Podolski-Quaresma) + Uçmaz kokmaz Sağ Bek ( kiralıkda olabilir) + Stoper elzem transferler.

Muslera-Gökhan Değirmenci

Sağbek-Sabri-Stoper-Semih veya Chedjou-Egemen-Hakan-Telles-Tarık

Melo-Bilal-Dzemaili-Selçuk-Hamit-Sneijder-Yasin- Bruma- Emre Ç - Olcan- Kanat

RVP-Burak-Umut-Türkiye kupası forveti


Son Not: Ronaldinho-Etoo ne vereceği belli olmayan oyuncular artık. Efsane de olabilirler 3.hafta sorun da çıkarabilirler koşmazlar sisteme uymazlar. Onlara verilen parayla daha garanti katkı alınacak oyuncular alınır.
 

Üst