2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

Işıl dönmeli + 1 Kısa daha alınmalı + Bone -'dan tırsıyorum geçen seneki katkıyı verecekse kalmalı yoksa birde uzun almalıyız. Bunun kararı İmparatorda.

Erika de Souza'yi Adana ASKI almis. Bunlari gordukten sonra bizimkiler ne yapacak merak konusu. Canik de Fowles'i getirmisti bu sezon.

Şu olursa, bu kalırsa diye yazmayacağım, çünkü bizim yazmamızla olmuyor maalesef.. İnşallah bu sefer yönetim Ekrem hocanın istediklerini adam akıllı yerine getirir de yine sinir krizleri yaşatmaz hem hocaya hem bizlere.. Cansu ile anlaştık denildi ama daha kesin değil galiba o haber.. Bakalım neler olacak

Ekrem hocanın dediği gibi ki kadro korunup, Işıl arti bir skorer bir uzun yeterli olacaktır; karsiyaka bu sezon bütçede düşmeye gidecek zaten Agü ve Aski ile ligde cekisiriz, Avrupa'da Ekrem hocaya güveniyorum...

Sancho, Dubljevic, Nevriye varken skorer uzunu ne yapacagiz zaten bu uzunlardan duzenli skor katkisi aliyoruz. Tabii Nevriye'yi oncelikle ikna etmek lazim.

Kelsey Bone'u takimda tutmanin pek anlami yok yerine Sanders'i almaliyiz, Kelsey Milli Takim icin ikna edilirse o zaman dusunulebilinir.

Isil Alben, Cansu Koksal, Larry Sanders ve Amerikali SG yeterli olur.

Isil - Aysegul
Amerikali - Martinez
Dubljevic - Cansu
Sancho - Bahar
Sanders - Nevriye - Inci

Nuria Martinez bu yıl gösterdiği performansla önümüzdeki yıl kadroda yer almayı hakediyor, Ayşegül' de gerçekten beklenenin üstünde oynadı, Kelsey Bone haricindeki tüm kadronun korunmasında yanayım, tabii yeni gelecek olan yönetim bunu becerebilirse, Işıl, Sanders, birde ABD'li skorer transferiyle El'de yeniden şampiyon olabiliriz, Taurasi, Maya veya Augustus'tan birini görmek isterim gelecek yıl kadroda...

Sancho, Dubljevic, Nevriye varken skorer uzunu ne yapacagiz zaten bu uzunlardan duzenli skor katkisi aliyoruz. Tabii Nevriye'yi oncelikle ikna etmek lazim.

Kelsey Bone'u takimda tutmanin pek anlami yok yerine Sanders'i almaliyiz, Kelsey Milli Takim icin ikna edilirse o zaman dusunulebilinir.

Isil Alben, Cansu Koksal, Larry Sanders ve Amerikali SG yeterli olur.

Isil - Aysegul
Amerikali - Martinez
Dubljevic - Cansu
Sancho - Bahar
Sanders - Nevriye - Inci

Adem kardeşim sana katılıyorum.
Bu kadro ile muazzam işler yapar Ekrem Hoca.
Hele o 2 numara da Maya olursa yemede yanında yat :)

Ayh bu milliyet gazetesi güldürdü yine :) Güya biz geçen sezon Erika De Souza'ya 1.2 milyon euro teklif etmişiz de bizi kabul etmemiş.. Ya ben geçen sene adının bile bizle anıldığını hatırlamıyorum birincisi.. İkincisi bütçe sorunu var bir de Nevriye, Sancho, Kelsey, Dubljevic var uzun olarak.. Neyin kafası annem sizinkisi.. 1.2 milyon euro fazlamız olsa gider Taurasi'yi alırız

Seimone gelmez. Kız giderken bir daha gelmem dedi. Bu rezil hakemlerin ligine neden gelsin.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Sanders'ın sözleşmesi devam ediyor. AGÜ ile yaşanan sürtüşmeleri de düşününce bu transfer pek olası durmuyor bence.

Olabiliyorsa Frida'yı denemek gerek. Olmuyorsa Nuria ile devam etmeliyiz.

Casas muhtemelen devam etmeyecek. Sancho'yu da ikna edebilecek miyiz bilemiyorum.

Işıl - Ayşegül
Kayla(Diggins) - Nuria
Şebnem - Cansu
Sancho - Jelena - Bahar
Vaughn(Fowles) - Nevriye

Sanders'ın sözleşmesi sezon sonu itibariyle sona erdi. Almamız için bir engel yok... Nevriye + Sanders yerli uzun rotasyonu çok iyi olur.

Gelecek sezon için düşündüklerim.

1. Bütçe ve kadro oyuncuların paralarını ödeyebileceğin şekilde belirlemeli. Paraları ödeyemeyip, sürekli huzursuzluk çıkacaksa, A' oyuncu almanın bir mantığı yok.

2. Türkiye'de verilen kontenjan kadar yabancı olmalı. Bu maddi yoklukta oyuncuyu alıp birde maçların yarısında oturtmanın bir manası yok. Bence paran çok olsada yanlış. Birlikteliği bozar. Bu durumda 4 yabancı, 6-7 (1'i devşirme) yerli, 2-3 genç iyidir.

3. Nevriye performansıyla 1 sene daha rahat oynar. Nevriye'de, Şebnem'de ikna edilip. Takımda tutulmalı.

4. Ayşegül gayet başarılı oldu. İlerki yıllarda kadromuzda olacak şekilde, bu senede, 1 yerli oyuncu daha,devreye sokabilirsek çok iyi olur. Ligi takip eden arkadaşlar, rol almaya başlamış yetenekli gençleri yazabilirler.

5. Koç Bahar'a ve Dublejvic'e 3 numarada daha fazla rol verebilir bu sene. Bunun yanında Işıl'ı alabilirsek 2 guard'la da daha fazla oynayabiliriz. Onun için 2 ve 3 numaralara tabelada 2'şer oyuncu yazabilesek yeter.

6. Kadro sürekli çok değişti. Kadro fazla değişmez ise hocanın yarattığı oyun anlayışının üstüne konması imkanı olur. Umarım fazla değişmez.

7. Sancho'nun talibi çok olacaktır. Kadroda mutlaka tutulmalı. Özellikle şikecilere asla kaptırılmamalı. Nuria'da mutlaka tutulmalı. Bir Avrupa'lı oyuncu ancak bu kadar katkı yapar.

1. Işıl - Nuria - Ayşegül

2. Yabancı Transfer (olmazsa Casas), Yerli Transfer (olmazsa Deniz)

3. Şebnem - Yabancı Transfer

4. Sancho - Dubljevic - Bahar

5. Nevriye - Transfer (Sanders) - İnci

Eski bir tarihte bu sezon için düşündüklerimi yazmıştım. Gelişen durumlarla yeniden bir değerlendirme yapayım.

1. Başkan adaylarından favori gözükeni basketbol branşında, kadroların korunup hatta üstüne konacağını net ifadelerle söylemiş bugünki röportajında. Ne olacak göreceğiz. Tek soru işareti olanda zaten idari yönetim.

2. Nevriye devam edebileceğini beyan ediyor. Şebnem'de bırakmayı düşünüyorsa da ben rahatlıkla ikna edilebileceğini düşünüyorum. Ekrem Memmun'da yönetimle konuşup kadroyu koruyup 1-2 takviye yapılacağını söyledi. Sezon biter bitmez geleceği en parlak oyuncununda hemen transfer edilmesi bir planlı iradeninde olduğunu gösteriyor. Işılda görüşmeler iyi gidiyor. Yakında belli olur dedi. Yani gelecekle ilgili izlerde harika iyileşmeler oldu. 1 ay öncesine göre şimdi çok daha umutluyum.

3. Koç playofta Şebnem'i 2, Bahar'la, Jelena'yı 3. numarada oynattı. Baharın bu pozisyonda çok daha iyi oynadığını Nevriye dahi söyledi. Seneye yeni pozisyonlarında çok daha da başarılı olacaklartır. Sanders'in da sözleşmesi bitmiş.

Bu duruma göre pozisyonlara dağılmış şekilde her maç az-çok oynatabileceğimiz minimum 6 yerli, 4 yabancı oyuncu şart.

1. Işıl - Nuria - Ayşegül

2. Abd'li A' skorer - Şebnem

3. Bahar - Cansu

4. Sancho - Jelena

5. Nevriye - Sanders - İnci

Şu anki kadromuzda her türlü hücum özelliğinde oyuncumuz var. Tek eksiğimiz dripling'i kesip jump shot atan şutör guard ve hızlı hücum götürecek, bitirecek forvet. Eğer iktisat el verirde 2 ve 3 'e 1 değil 2 Abd'li alabilirsek (Mesela Seimone ve Angel). Eurolig'i bizden kimse alamaz.