2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

Biz de hiç bir spor dalı sevilmiyor? Mehmet Ali Ağabey'in dediği gibi kavgayı seviyoruz. Pınar maçında evet taraftar sert olsun rakibe ve hakemlere baskı yapsın ama maç boyu edilen küfürler normal mi? Maç başı küçük kardeşimiz için tezahurat yap ardından maç boyu ana avrat say. Kadın erkek birlikte. Baba Kız yanyana bu küfürleri ediyor.

Biz de hiç bir spor dalı sevilmiyor? Mehmet Ali Ağabey'in dediği gibi kavgayı seviyoruz. Pınar maçında evet taraftar sert olsun rakibe ve hakemlere baskı yapsın ama maç boyu edilen küfürler normal mi? Maç başı küçük kardeşimiz için tezahurat yap ardından maç boyu ana avrat say. Kadın erkek birlikte. Baba Kız yanyana bu küfürleri ediyor.

KSK ile 3 yıl önce oynanan ve maç başlamadan salonun boşaltıldığı maçtaydım. Maça 1 saat kala oyuncular ısınırken KSK taraftarlarını salona aldılar. Taraftar dediğimiz de kadınlı, çocuklu en fazla 100 kişi.
Birdenbire onlarca ultraslan mensubu bu gruba koltukları sökerek ve muhtelif patlayıcılar atarak saldırdı. İlk defa böyle bir kargaşanın içinde kaldığım için çok şaşırdım ve korktum açıkçası. O grup kameraların bulunduğu üst taraftaki küçük odaya kaçarak sığınmak zorunda kaldı. Uzatmayayım bu yaşananların ne basketbol ne de herhangi bir spor aktivitesi ile hiç ilgisi yoktu. O kadar mantıksızca ve düşüncesizce hareket ediyorlardı ki hem o maçı seyircisiz oynadık, hem sonraki iç saha maçı olan Fenerbahçe maçını dönemin uygulaması ile kadın ve çocuklar izledi hem de yanlış hatırlamıyorsam Banvit maçı aynı şekilde.
Şampiyon olduğumuz sene şiir gibi basketbol oynayan o takımın belki de en keyifli üç maçını canlı izleyemedik. Nasıl açıklanır bu sosyolojik sorun bilemiyorum.

Basketbola ilginin olmadığı fikrine katılmıyorum.

İstanbul'da nerden baksan, 5 milyon Galatasaray taraftarı vardır. Belki daha da fazla?..

Bu 5 milyonun sadece %10'u basketbola ilgili olsa (ki daha fazladır) 500 bin kişi eder.

Bu 500 bin kişinin her hafta sadece %10'u salona gelebilecek durumda olsa 50 bin kişi eder.

Biz çoğu hafta %1'i dahi getiremiyoruz.

Bizim sorunumuz ilginin olmaması değil, var olan ilgiyi harekete geçirememektir.

Eski ASY stadında 20 bin kişiyi bile zor tuttururken, TT Arena açıldıktan sonra 20 bin kişiye burun kıvır hale geldik. (Son iki senedeki düşüşten bahsetmeyin lütfen, Passolig yüzünden tüm stadlarda seyirci dibe vurdu. Passolig'in çıkış sebebi de buydu zaten, seyirci gelmesin!)

Bizim basketbolda yönetimiyle, takımıyla, seyircisiyle birlikte, topyekün bir ivmelenmeye ihtiyacımız. Bir sinerji yaratmaya ihtiyacımız var. Ama bu önce başa iyi bir yönetimin gelmesi şart... Bizim toplumumuz biat kültürlü bir toplumdur. Tepede insanların inanacağı, peşinden gitmek isteyeceği bir lider olmadan, toplum harekete geçmiyor.

Basketbola ilginin olmadığı fikrine katılmıyorum.

İstanbul'da nerden baksan, 5 milyon Galatasaray taraftarı vardır. Belki daha da fazla?..

Bu 5 milyonun sadece %10'u basketbola ilgili olsa (ki daha fazladır) 500 bin kişi eder.

Bu 500 bin kişinin her hafta sadece %10'u salona gelebilecek durumda olsa 50 bin kişi eder.

Biz çoğu hafta %1'i dahi getiremiyoruz.

Bizim sorunumuz ilginin olmaması değil, var olan ilgiyi harekete geçirememektir.

Eski ASY stadında 20 bin kişiyi bile zor tuttururken, TT Arena açıldıktan sonra 20 bin kişiye burun kıvır hale geldik. (Son iki senedeki düşüşten bahsetmeyin lütfen, Passolig yüzünden tüm stadlarda seyirci dibe vurdu. Passolig'in çıkış sebebi de buydu zaten, seyirci gelmesin!)

Bizim basketbolda yönetimiyle, takımıyla, seyircisiyle birlikte, topyekün bir ivmelenmeye ihtiyacımız. Bir sinerji yaratmaya ihtiyacımız var. Ama bu önce başa iyi bir yönetimin gelmesi şart... Bizim toplumumuz biat kültürlü bir toplumdur. Tepede insanların inanacağı, peşinden gitmek isteyeceği bir lider olmadan, toplum harekete geçmiyor.

Malesef katılamayacağım görüşlerinize. 2012-13 şampiyon olduğumuz sezon play-off maçlarının tamamına (çoğu normal sezon maçına ve EC maçına) gittim. 2. turdaki rakibimiz de KSK (sorunlu olduğumuz rakip) olmasına rağmen sadece Banvit'le oynadığımız son maç (şampiyonluk maçı) kapalı gişe oynandı. Sadece o maçta 12.000 seyirci toplayabildik koca İstanbul'dan. O sezon yakalanmış olan hava bile salonu doldurmaya yetmedi. Yine o sezon oynanan hiçbir EC maçında da salon dolmadı. Belki de Galatasaray tarihinin en iyi kadrosuydu ama yine de taraftarı çekemedi salona.

Biz basketbolda husumet yaşamadığımız ya da çeyrek final yarı final ya da final maçı olmadığında yani işin ucunda kupa olmadığında malesef taraftar gitmiyor maçlara birazda taraftar profilimizde sorun var.

Yanlış hatırlamıyorsam Ceyhun Yıldızoğlu'nun eline o kadro verildiğinde oldukça iyi bir seyirci ortalaması tutturulmuştu, ama gelen başarısızlıklar (ben içten baltalama diyorum) seyirciyi salondan kaçırdı, FB maçları hariç iyi bir seyirci sayısına da ulaşamadık, Zaten 11.500 kişilik bir salonda Kadın basketbol maçlarının oynanması büyük hata keza 7500 kişilik bir salonda da kadın voleybol maçlarının oynanması hataydı ve yıllar sonra bu hatadan dönüp 1100 kişilik salona geçildi. Yeni yapılacak salonun içinde mutlaka 2000, 2500 kişilik bir salon daha olması gerekiyor, Bu arada salonun lansmanı yapılacaktı hani ne oldu ?

Kısa bir oyuncu almayan yönetime bundan selamlarımı iletiyorum.
Eğer Lord gibi bir oyuncumuz daha olsaydı şimdi Türkiye Kupası müzemizde, final four'un da en büyük adayı idik.
Ahh ahhh...

Gelecek yıl 2 kıta dışı hakkımızı 2 ve 3 numaradan yana kullanmalıyız artık, Alina Iagupova veya Ana Daboviç'i takımda görmek isterim...Jelena takımda kalmalı, diğer yabancılardan Loyd için kararsızım, istikrarsız çünkü...Martinez, Wauters ve Kizer'in kalacağını zaten düşünmüyorum, kalmalarını istememde...
Önümüzdeki yıl en büyük sorun Nevriye'nin bırakması olur... Birde takıma bir devşirme kazandırmak gerek, kimseyi devşiremiyorsak Nevlin'i alalım...

Elimizde ısıl , bahar , aysegül ve cansu gibi yeterli bir yerli rotasyonu var. Genc oyuncularmiz seda ve meltem'de yavastan rotasyona girebilir .Nevriye'de bir yil oynamaya ikna edilirse amenna.Önümüzdeki sezon Petra , wauters , kizer ve nuria martinez ile kesin olarak yollarin ayrilacagini düsünüyorum ..Bakildigi zaman bu dört ismin kadromuzda bulunmasi icin hic gecerli sebep yok.Wauters veteran , petra ve nuria yetersiz , kizer'de malum sebeplerden dolayi ayrilir..

İlk etapda sancho ve bone gibi iki saglam uzun mu yoksa fenerbahce'nin yillardir yaptigi gibi 2-3 pozisyonlarina amerikali takviyesi mi yapacagimiza karar vermeliyiz .
( Angel - pondexter ) ( Quiqley - Coleman ) Özellikle bu sezon quiqleyi imrenerek izliyorum . Ne zaman skor ihtiyaci var daima sahneye cıkıp macı alıyor ..
En son Hatay deplasmanlarini izledim .. Son 2 dakikaya 3 sayi önde girdi hatay ama adım gibi emindim quiqley'in macı alacagindan ..
Cok kritik yerde kaldırdı ve üclügü atarak tüm ivme fenere gecti kazandilar..

Bu sezon belkide yaptigimiz en büyük hata miyadi dolan Nuria'nin yerine skorer bir guard alamamak oldu .. Hem Loyd'un üzerindeki yük hafiflerdi hemde verimi iki katina cikardi..
Çere çöpe para sacan yönetim bir kısa almayarak bütün sezonu heba etti haberi yok..

Önümüzdeki sezon hayalimdeki kadro

Isıl - whalen - aysegul
Loyd - meltem
Ana dabovic- Cansu
Dublijevic - bahar
Lara sanders- kelsey bone - nevriye

Seneye kadro kuralım derken Ekrem hocayı da kaybetmeyelim de. Bizim şubede her şey anlık değişiyor çünkü. Ne desek boş çıkıyor çoğunlukla

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seneye kadro kuralım derken Ekrem hocayı da kaybetmeyelim de. Bizim şubede her şey anlık değişiyor çünkü. Ne desek boş çıkıyor çoğunlukla

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eğer hakettiği bütçe ve kadro verilmeyecekse Ekrem hoca bıraksın, bu yıl gibi bir ton sorun olacaksa, Hoca Shavonte'yi istemişken ligden düşmeye oynayan Aski alıyorsa, oyuncuların aylarca parası ödenmeyecekse kalmasın Ekrem hoca, yazık oluyor adama, Ekrem Hoca Ekaterinburg'un başında olsa yenilgi almadan, Ortalama 25 30 sayı farkla Euroleague alır...
Sen Ceyhun Yıldızoğlu'nun eline, Taurasi, Augustus, Tamika, Tina, Fowles, Prince'lerden oluşan kadrolar vereceksin, Seni Euroleague şampiyonu yapan hocaya istediği bir tane kısa transferi yapmayacaksın 2 yıldır, geçen yılda bu yılda bir tane kısa alsalardı şuan 1 şampiyonluk daha vardı Euroleague'de bu yılda finalin en büyük adayı olurduk...
Böyle olacaksa kalma hocam...

Güzel hayaller, istekler var tabi. O hayallerin olmasını bırakın bu takımda sevdiğiniz, Galatasaray kadın basketbol deyince ilk akla gelen çoğu insan bile gelecek sene burada olmayacak. Son zamanların değerini bilin. Euroleague şampiyonluğu cezalandırılmaya devam ediyor!