2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

Gerçekten komedi şu takıma yönetmin bi tane skorer almaması, Angel'in Mersin'de, Pondexter 'in Bjk'de, Shavonte'nin Aski'de oynadığı ligde, koskoca Galatasaray'ın bi transferi yapmaması rezillikten başka birşey değil, anlamadığım nokta neden Ekrem hoca Ergin Hoca gibi transfer yaptıramıyor yönetime, Bu takımda Ceyhun hocaya verilen imkanın çeyreğini niye verilmiyor Ekrem hocaya, başarılı olmak suçmu Galarasaray'da...

Adam çıkmış sezonun en kritik yerinde seneye küçüleceğiz diyor. Daha bu oyunculardan ne motive beklersiniz. Kupayı alamadığımız için sevinmişlerdir. Aziz Yıldırım bunları tutup bizim kulübün başına gönderse ancak bukadar zarar verirlerdi. Olurda bukadarı olmaz herşeyleriyle zararlar, biranönce kurtuluruz.

Ergin Ataman'ın istediği oyuncuları rahatça aldığı bir kulüpte Ekrem Memnun'un her sezon eline daha kötü kadro vermenin mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum cidden.

Ekrem Hoca yumruğu masaya vurmadığı için kaybediyor bence. Çık konuş hocam sen Euroleague F4'de Eka'yı parçalamış Fener'i bitirmiş adamsın sen gider yapmayacaksında ben mi yapıcam.

Sube kapatmanin yanlis oldugunu düsünüyorum.

Bununla beraber fb maclari disinda ortalama 100 kisiye oynayan bir bransin sirf altyapidan cikan genclerle devam etmesinin en dogrusu oldugu kanisindayim. Zamaninda bu bransta alinacak bütün kupalari da aldigimiza göre, keske diyecegimiz bir konu da yok.

Yani sonucta bu baglamda bu isbilmez yönetimin bu konudaki görüsüne ben de katiliyorum. Erkek basketbol konusunda ise görüslerim bundan cok farkli..

Arkadaş yönetimin en büyük hatası şu. Sene başında sponsor olmak isteyen varken, gittin ne akla hizmetse sponsoru almadın. Bütün bir yıl takımı sponsorsuz geçirdin. Şimdi ödeme yapamıyorlarmış. Böyle bir rezalet olamaz ya. Şubeyi değil, yönetimi kapatmak lazım. Futbol, basketbol derken bütün yılın rezilliklerle geçti. Hadi 1-2 tanesini hoş gördük, bu kadar da hata yapılmazki arkadaş...Bayan basket takımı da öyle ahım şahım bir bütçeye ihtiyacı olan branşda değil yani...Gerçekten yazık. Birgün olacak taraftar liseyi basacak, açıkçası ondan korkuyorum şu an. Kendilerini bir lise okuduk diye elit gören kesim GS'yı her branşta yiyip bitiriyor....

Emrah bey haklı.

Sezon başında kapıya gelen sponsoru ''iplemeyip'' elden kaçırırsanız, ''bu şubede zarar ediyoruz'' demeye hakkınız yok.

Sube kapatmanin yanlis oldugunu düsünüyorum.

Bununla beraber fb maclari disinda ortalama 100 kisiye oynayan bir bransin sirf altyapidan cikan genclerle devam etmesinin en dogrusu oldugu kanisindayim. Zamaninda bu bransta alinacak bütün kupalari da aldigimiza göre, keske diyecegimiz bir konu da yok.

Yani sonucta bu baglamda bu isbilmez yönetimin bu konudaki görüsüne ben de katiliyorum. Erkek basketbol konusunda ise görüslerim bundan cok farkli..

Mantıklı bir yaklaşım olmakla beraber Kadın Takımı 2015 bütçesinde gelirler 9.500.000 TL, giderler 11.000.000 TL olarak gözüküyor ki aldığımız yabancılara bakarsak giderler çok daha düşük olacak gibi. Kadın takımının belirlenen bütçesinde hala daha transfer için para olması gerekiyor ama malum maaşları bile ödeyemiyorsak burada ciddi bir yönetim zaafiyeti ve beceriksizliği vardır. Gidip Murat Özyer gibi bir adama 30-40 bin TL maaş verdik kaç sene.

Angel'ın 250.000 $ için Mersin'de oynadığı bir ortamdan bahsediyoruz, Cappie gibi bir oyuncuyu Beşiktaş alabiliyor ki çok para verdiklerini sanmıyorum.

Yani sözün kısası sponsor, iddaa, yayın gelirleri falan derken kadın takımı kendi kendine gayet yetebilir. Ha dersen ki ben yine Euroleague Şampiyonu olacağım o zaman taş çatlasın kulüp kasasından 1-1,5 milyon $ civarı çıkar ki 2014'de devletten gelen ödüllerle falan takım sezonu artıda kapamıştı.

Tabi ki aynı şeyler erkek takımı için geçerli değil, orada dönen paralar çok daha yüksek. Dünyadaki en iyi kadın oyuncuları 500-600 bin $'a getirebilirsin ama o seviyedeki bir erkek oyuncuya en az 2 milyon vermek zorundasın.

Mantıklı bir yaklaşım olmakla beraber Kadın Takımı 2015 bütçesinde gelirler 9.500.000 TL, giderler 11.000.000 TL olarak gözüküyor ki aldığımız yabancılara bakarsak giderler çok daha düşük olacak gibi. Kadın takımının belirlenen bütçesinde hala daha transfer için para olması gerekiyor ama malum maaşları bile ödeyemiyorsak burada ciddi bir yönetim zaafiyeti ve beceriksizliği vardır. Gidip Murat Özyer gibi bir adama 30-40 bin TL maaş verdik kaç sene.

Angel'ın 250.000 $ için Mersin'de oynadığı bir ortamdan bahsediyoruz, Cappie gibi bir oyuncuyu Beşiktaş alabiliyor ki çok para verdiklerini sanmıyorum.

Yani sözün kısası sponsor, iddaa, yayın gelirleri falan derken kadın takımı kendi kendine gayet yetebilir. Ha dersen ki ben yine Euroleague Şampiyonu olacağım o zaman taş çatlasın kulüp kasasından 1-1,5 milyon $ civarı çıkar ki 2014'de devletten gelen ödüllerle falan takım sezonu artıda kapamıştı.

Tabi ki aynı şeyler erkek takımı için geçerli değil, orada dönen paralar çok daha yüksek. Dünyadaki en iyi kadın oyuncuları 500-600 bin $'a getirebilirsin ama o seviyedeki bir erkek oyuncuya en az 2 milyon vermek zorundasın.

Size katilmiyorum. Ortalama 100 kisinin seyrettigi bir spor dalina 100bin dolar bile harcanmaz. Eger öyle bir para varsa onu da erkek basketbola aktarirsin. Kadin basketbolu ise tamamen kendi kaynaklarin ve altyapinla devam ettirirsin. Zaten bu sporun GERCEK seyircisi o zaman da salonda yerini alacaktir.

Size katilmiyorum. Ortalama 100 kisinin seyrettigi bir spor dalina 100bin dolar bile harcanmaz. Eger öyle bir para varsa onu da erkek basketbola aktarirsin. Kadin basketbolu ise tamamen kendi kaynaklarin ve altyapinla devam ettirirsin. Zaten bu sporun GERCEK seyircisi o zaman da salonda yerini alacaktir.

Yazdıklarımı tekrar ve dikkatli okur musun lütfen?

Mesela bu kısmından ne anladın? Amatör şubelerde artıda kapatan bir takımdan bahsediyorum? Ve ayrıca senin mantık ile bütün amatörleri kapatmak lazım. Erkek basketbola seyirci geliyor da ne oluyor? Her sene zarar.

Kızların maçına 100 kişi giderken erkeklerin maçına 10 bin kişi gitse haklı olabilirsiniz ama orada da belli maçlar hariç zaten salon boş oluyor.
Mesela güzel hava, futbol maçı yok, Cumartesi, akşam 19.00, KSK galibiyeti sonrası Uşak maçı ve 2000 kişi yok.
Yani 100 kişiye 100 bin bile harcanmazsa oran olarak 1500 kişiye de 1,5 milyon bile harcanmaması gerekir.

Taraftarın ilgisizliğini haklı görmüyorum ve yönetim kadar suçlu olduğunu düşünüyorum ama ilgisizlik yatırım yapılmamasını haklı çıkarmaz.

Ayrıca ilgiyi artırmak da yönetimin işi. Sen öyle bir organizasyon yapcaksın ki taraftar bir şekilde salona gelecek..

Yazdıklarımı tekrar ve dikkatli okur musun lütfen?

Mesela bu kısmından ne anladın? Amatör şubelerde artıda kapatan bir takımdan bahsediyorum? Ve ayrıca senin mantık ile bütün amatörleri kapatmak lazım. Erkek basketbola seyirci geliyor da ne oluyor? Her sene zarar.

Hiçbir şube kapanmaması gerekiyor. Her zaman söylüyorum. Amatör branşların yönetim ekibi farklı olması gerekiyor. Ayrı bir bütçesi olması lazım. Bu yönetimler ilgili olduğu branşlarla ilgilenmesi gerekiyor. O zaman alt yapıdan oyuncu çıkar, gelir arttırıcı çalışmalar yapılabilir. Şimdi soruyorum sizlere; futbol takımı 8 olsa fb farklı skorda yenirse; bu sırada da basketbol da hem Avrupa da hem de ligde şampiyon olsan bu yönetim sizce kalır mı; yoksa gider mi. Bu yüzden yönetimler futbol ile yatıp futbol ile kalkıyorlar. Karşıyaka spor kulübü örneği var. Şunu unutmamak gerekiyor. Kazandığın kadar harcama yapacaksın. Bu basit kurala uyarsan devamlılık söz konusu olur. Bu da başarıya giden yol dur.

Dediklerine katılıyorum ama şunu da unutmamak gerek, bu takım Avrupa Şampiyonu olduktan sonra ki ilk lig maçında 200 kişiye oynadı.

Türkiye'de bilinen(!) ve ilgi çeken tek spor futboldur. Onun da son senelerde topladığı seyirci sayıcı ortada. "Türkiye bir spor ülkesidir" yalanı senelerdir yutturulmaya çalışılıyor.
Basketbol bilinmiyor, sevilmiyor ve izlenmiyor. Sadece aramızda husumet olan takımlarla yaptığımız maçlara taraftar gidiyor onlar da maçı izlemiyor zaten. Ultraslan salonun en iyi yerini işgal ettiği için çoğu zaman maçları onların arasında izliyorum. Dediğim gibi maçı izlemiyorlar, kuralları bilmiyorlar, neye tepki verip neye destek olacaklarını kestiremiyorlar. Sadece amigoların yönlendirmesiyle maç boyu gürültü çıkarıp ıslık çalıp rakibi baskı altına almaya çalışıyorlar. Hepsi bu.
Fenerbahçeyi yenmek mi EL şampiyonluğu mu diye sorsanız ilk seçeneği tercih edecek büyük bir çoğunluk olduğundan eminim.

Türkiye'de bilinen(!) ve ilgi çeken tek spor futboldur. Onun da son senelerde topladığı seyirci sayıcı ortada. "Türkiye bir spor ülkesidir" yalanı senelerdir yutturulmaya çalışılıyor.
Basketbol bilinmiyor, sevilmiyor ve izlenmiyor. Sadece aramızda husumet olan takımlarla yaptığımız maçlara taraftar gidiyor onlar da maçı izlemiyor zaten. Ultraslan salonun en iyi yerini işgal ettiği için çoğu zaman maçları onların arasında izliyorum. Dediğim gibi maçı izlemiyorlar, kuralları bilmiyorlar, neye tepki verip neye destek olacaklarını kestiremiyorlar. Sadece amigoların yönlendirmesiyle maç boyu gürültü çıkarıp ıslık çalıp rakibi baskı altına almaya çalışıyorlar. Hepsi bu.
Fenerbahçeyi yenmek mi EL şampiyonluğu mu diye sorsanız ilk seçeneği tercih edecek büyük bir çoğunluk olduğundan eminim.

Abi fikirlerinin büyük çoğunluğuna katılıyorum. Basketbol sevilmiyor demektense az seviliyor demek daha doğru sanki.