2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası

2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Takımımızın aday kadrosu açıklandı.
4-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya'nın ortak organizasyonu ile düzenlenecek 2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Takımımızın aday kadrosu açıklandı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, A Milli Takım Menajeri Haluk Yıldırım ve A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman katıldı.

A Milli Takımımızın hazırlık programına ulaşmak için tıklayınız

A Milli Takımımızın idari, teknik ve 20 kişilik aday kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

İdari ve Teknik Kadro
Barbaros Akkaş
TBF Sportif Direktörü
TBF
Haluk Yıldırım
A Milli Takım Menajeri
TBF
Orhan Demirel
A Milli Takım İdarecisi
TBF
Ergin Ataman
A Milli Takım Teknik Direktörü
Galatasaray Liv Hospital
Ufuk Sarıca
A Milli Takım Yardımcı Antrenörü
Pınar Karşıyaka
Yakup Sekizkök
A Milli Takım Yardımcı Antrenörü
Galatasaray Liv Hospital
Prof. Dr.Tahsin Beyzadeoğlu
Doktor
Aydın Demirözü
Kondisyoner
Beşiktaş
Murat Menderes Çağlar
Fizyoterapist
Darüşşafaka Doğuş
Mustafa Faik Çetintaş
Fizyoterapist
Faik Özköksal
Masör
Fenerbahçe
Mehmet Üstev
Masör
Edirne Bld.Edirnespor
Mithat Güvendi
Malzemeci
TBF

<tbody style="box-sizing: border-box;">
</tbody>

Sporcu Kadrosu
Oyuncu
Kulübü (2014-15 Sezonu)
Birkan Batuk
Anadolu Efes
Cedi Osman
Anadolu Efes
Doğuş Balbay
Anadolu Efes
Furkan Korkmaz
Anadolu Efes
Emircan Koşut
Anadolu Efes
Can Maxim Mutaf
Banvit
Hüseyin Göksenin Köksal
Darüşşafaka Doğuş
Kartal Özmızrak
NSK Eskişehir Basket
Oğuz Savaş
Fenerbahçe Ülker
Semih Erden
Fenerbahçe Ülker
Melih Mahmutoğlu
Fenerbahçe Ülker
Kenan Sipahi
Fenerbahçe Ülker
Sinan Güler
Galatasaray Liv Hospital
Barış Hersek
Pınar Karşıyaka
Robert Lee Dixon
Pınar Karşıyaka
Akif Egemen Güven
Pınar Karşıyaka
Samet Geyik
Tofaş
Ersan İlyasova
Milwaukee Bucks (ABD)
Ömer Faruk Aşık
New Orleans Pelicans (ABD)
Furkan Aldemir
Philadelphia 76’ers (ABD)

<tbody style="box-sizing: border-box;">
</tbody>

Enes Kanter'in kadroda olmaması ve açıklaması ilginç geldi bana.

Dixon-Sipahi-Doğuş
Sinan-Melih
Cedi-Birkan
Ersan-Barış
Ömer Aşık-Oğuz Savaş-Furkan Aldemir

En olası kadro bu gibi duruyor.
Uzun rotasyonu Real Madrid, kısa rotasyonu Tofaş !!

Enes Kanter'in kadroya alınmamasını çok doğru buluyorum. Karaktersiz ve milli formaya saygısı olmayan insanları o formadan uzak tutmak lazım. Umarım tek ve asıl sebebi budur ama.

Sinan sezon içi formunu sürdürür,Cedi de potansiyeline 1 tık daha yaklaşırsa ciddi sürpriz yapabilecek bir takım olduk.Tabii Dixon'ın bu seviyeyi yadırgamayacağına göre varsayımda bulunuyorum.Çok iyi bir turnuva olabilir bizim için.Bakalım

Enes Kanter'i almamak hata. Daha önce gelmemiş laf yiyor. İyi de neden gelsin? Üniversite'de oynamasını engellemek için kırk takla atan Fener'in yuvasına mı gelseydi? Milli takım kampını Fenerbahçe transfer görüşmeleri sahası olarak kullananların kucağına mı gelseydi? Yok "hahahaha" yazmış. O turnuvadaki her maç sonrası benim tepkim de aynıydı? Turnuva'ya katılmak için rüşvet ver, dopingli adamı oynatmak için rüşvet ver bir de kaptan yap sonra Enes kötü.

Enesin alınmaması cidden kötü oldu olimpiyat vizesi almak istiyoruz diyip Enes' i almamak cok buyuk hata ayrıca genç oyuncuların denenmesi gerektigi turnuvanın bu olduğunu düşünmüyorum cunku basarili olamazsan olimpiyatlara gidemiyorsun.Dixon bence elimizde patlayacak.Eurobasket 2013 gibi berbat bi turnuva geçireceğiz.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir sporcuyu siyasi görüşüne göre milli takıma almamak da moda oldu basketbolda. Önce Cenk, şimdi de Enes. A Milli Erkek Futbol Takımı gibi A Milli Erkek Basketbol Takımı da beni temsil etmiyor. Ergin Hocaya ve Sinan Gülere başarılar.

İkinci Cenk Akyol vakası... Enes'in müdahil olduğu yapılanmayı, Atatürkçü rejim için tehdit olarak görsem de, işin sportif tarafına bakacak olursak; şampiyonada yer aldığımız ölüm grubundan çıkmak için Enes'e ihtiyacımız vardı. Yakın zaman önce, Erdenay'ın kendisi, Enes krizinin aşıldığını söylemişken; bugün bu kararın alınması, kararın siyasi olduğunun da bir göstergesidir. Maalesef, ülkeyi yönetenlerin politik çıkarları, ülke sporunun çıkarlarından daha fazla önemseniyor...

İkinci Cenk Akyol vakası... Enes'in müdahil olduğu yapılanmayı, Atatürkçü rejim için tehdit olarak görsem de, işin sportif tarafına bakacak olursak; şampiyonada yer aldığımız ölüm grubundan çıkmak için Enes'e ihtiyacımız vardı. Yakın zaman önce, Erdenay'ın kendisi, Enes krizinin aşıldığını söylemişken; bugün bu kararın alınması, kararın siyasi olduğunun da bir göstergesidir. Maalesef, ülkeyi yönetenlerin politik çıkarları, ülke sporunun çıkarlarından daha fazla önemseniyor...

Oysa Enes doping yapıp 20 maç ceza alsa lakin "maddi-manevi" ekibinden olsaydı cezasını indirmek için bin takla atarlardı. Enes'in siyasi görüşü zerre umurumda değil. Lakin bu sezon ki performansı ile hak ediyor takımı.

Barış Ermiş in olmayışına da üzüldüm açıkçası. Serhat ve Can oynayamadı, Şafak zaten %50 lerle serbest atış kullanan bir guard ama Barış en az Can Mutaf kadar burada olmalıydı diye düşünüyorum.

Enes in durumu Tanjevic sonrası da adamımcılık olayının devam ettiğini gösteriyor ne yazık ki! Enes i sevmem ama o pozisyonda fazla seçeneğimiz de yok zaten. Emir i 4 e çekemeyeceğimiz şampiyonada Furkan ı mı 4 oynatacağız acaba?

M.Teodosic (CSKA), S.Jovic (Kızılyıldız), S.Markovic (Unicaja), N.Nedovic (Valencia), B.Bogdanovic (Fenerbahçe), D.Milosavljevic (Partizan), N.Kalinic (Kızılyıldız), M.Simonovic (Pau-Orthez), M.Keselj (Mega Leks), N.Dangubic (Kızılyıldız), N.Bjelica (Fenerbahçe), L.Mitrovic (Kızılyıldız), Z.Erceg (Galatasaray), M.Raduljica (-), B.Marjanovic (Kızılyıldız), O.Kuzmic (GS Warriors), V.Stimac (Bayern), N.Milutinov (Partizan)

Teodosic, Bjelica, Bogdanovic, Marjanovic, Raduljica, Nedovic, Kalinic, Erceg gibi isimlerle turnuvanın favorilerinden Sırbistan'ın 18 kişilik kadrosu.

M.Teodosic (CSKA), S.Jovic (Kızılyıldız), S.Markovic (Unicaja), N.Nedovic (Valencia), B.Bogdanovic (Fenerbahçe), D.Milosavljevic (Partizan), N.Kalinic (Kızılyıldız), M.Simonovic (Pau-Orthez), M.Keselj (Mega Leks), N.Dangubic (Kızılyıldız), N.Bjelica (Fenerbahçe), L.Mitrovic (Kızılyıldız), Z.Erceg (Galatasaray), M.Raduljica (-), B.Marjanovic (Kızılyıldız), O.Kuzmic (GS Warriors), V.Stimac (Bayern), N.Milutinov (Partizan)

Teodosic, Bjelica, Bogdanovic, Marjanovic, Raduljica, Nedovic, Kalinic, Erceg gibi isimlerle turnuvanın favorilerinden Sırbistan'ın 18 kişilik kadrosu.
Bu yılın şampiyonu Sırbistan olur.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yarı final için en önemli adaylar bence grupları, eşleşmeleri bir kenara bırakırsak Fransa, İspanya, Sırbistan ve İtalya. Ve bu takımların 3'ü aynı grupta. Yanlarında da Nowitzki'li, Schröder'li Almanya ve Türkiye var. Biraz karamsar bakıyorum ben.İzlanda'nın üstünde 5. bitiririz muhtemelen. Savunma temelli basketbol oynamamızı bekliyorum ama grubumuzdaki takımları savunmayla ne kadar durdurabiliriz ki.

Dixon-Sinan-Melih iyi katkı verirse bence bu şampiyona da ümit veririz lakin bu oyuncular nasıl performans verecekler bence şüpheli. zaten uzun rotasyonumuz takımların çoğundan iyi işin rengini oyuncular ve Ergin Hocanın nasıl bi strateji belirleyeceği önemli burda.

Kalanlar ve çıkanlarıyla harika Fransa kadrosu;

Fransa Milli Takım koçu Vincent Collet Eurobasket kadrosunu 16 kişiye indirdi.

KALANLAR
Tony Parker (San Antonio Spurs)
Boris Diaw (San Antonio Spurs)
Thomas Heurtel (Anadolu Efes)
Antoine Diot (Strasbourg)
Mickael Gelabale (Limoges)
Nando De Colo (CSKA)
Fabien Causeur (Laboral Kutxa)
Kim Tillie (Laboral Kutxa)
Evan Fournier (Orlando Magic)
Nicolas Batum (Charlotte)
Florent Piétrus (Nancy)
Alexis Ajinca (New Orleans Pelicans)
Joffrey Lauvergne (Denver Nuggets)
Rudy Gobert (Utah Jazz)
Mouhammadou Jaiteh (Nanterre)
Charles Kahudi (Le Mans)

ÇIKARILANLAR
Ali Traore, Jeremy Leloup, Leo Westermann, Nobel Boungou-Colo, Adrien Moerman, Edwin Jackson, Ian Mahinmi, Kevin Seraphin

Enes Kanter'in alınmamasını bende doğru buluyorum. Emircan, Furkan Korkmaz ve Egemen Güven ortama alışsın diye alınmıştır diye tahmin ediyorum. Kadromuz şu şekilde olur diye tahmin ediyorum

Kenan-Dixon-Doğuş
Sinan-Melih
Cedi-Birkan
Ersan-Barış
Ömer-Furkan-Oğuz(Semih)

Semih de iyi oynadı ama post-up oyunuyla, bitiriciliğiyle Oğuz'un bir adım daha önde olduğunu düşünüyorum. Bir de Doğuş yerine Kartal Özmızrak belki alınabilir.

Bence güzel bir turnuva olacak. Bütün takımlar Olimpiyatlar için tam kadroyla gelecektir. Fransa'da bunun bir göstergesi. Son olarak da Teodosic'in olduğu bir takımın şampiyon olma şansının olmadığını düşünüyorum.

Güzel kadro. Yalnız takım olmaları zor gibi.

İtalya Milli Takım koçu Simone Pianigiani Eurobasket 2015 için 16 kişilik aday kadroyu açıkladı.

Kadroda yer alan oyuncular şunlar:

Pietro Aradori (1988, 194)
Andrea Bargnani (1985, 213)
Marco Stefano Belinelli (1986, 196)
Riccardo Cervi (1991, 214)
Andrea Cinciarini (1986, 193)
Marco Cusin (1985, 211)
Luigi Datome (1987, 201)
Amedeo Della Valle (1993, 194)
Danilo Gallinari (1988, 205)
Alessandro Gentile (1992, 201)
Daniel Hackett (1987, 197)