2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası

Güzel kadro. Yalnız takım olmaları zor gibi.

İtalya Milli Takım koçu Simone Pianigiani Eurobasket 2015 için 16 kişilik aday kadroyu açıkladı.

Kadroda yer alan oyuncular şunlar:

Pietro Aradori (1988, 194)
Andrea Bargnani (1985, 213)
Marco Stefano Belinelli (1986, 196)
Riccardo Cervi (1991, 214)
Andrea Cinciarini (1986, 193)
Marco Cusin (1985, 211)
Luigi Datome (1987, 201)
Amedeo Della Valle (1993, 194)
Danilo Gallinari (1988, 205)
Alessandro Gentile (1992, 201)
Daniel Hackett (1987, 197)
Nicolò Melli (1991, 205)
Davide Pascolo (1990, 202)
Giuseppe Poeta (1985, 191)
Achille Polonara (1991, 203)
Luca Vitali (1986, 201)

Geçtiğimiz yıl Aradori'yi izlemek için İtalya'nın tüm hazırlık maçlarını izlemiştim. Sürprize açık bir takım açıkçası heyecan veren oyuncular da mevcut , dikkatle takip edeceğim takımlardan. Hazırlık kampı başlasın daha detaylı görme fırsatımız olur ama en iyi kadrolarıyla geliyorlar aşağı yukarı. Geçtiğimiz yaz oyun olarak çok geridelerdi Datome,Gentile ve Aradori'nin birebirleri ve skor gücüne dayalıydı tamamen oyunları. Kısalar arasında süre ve rol dağılımında sıkıntılar çıkabilir.Ama her an patlayabilecek bir takım. #WeAreFamiliy

İspanyollar da açıklamış kadroyu. Navarro, Rubio ve Ibaka yok. Kısalarda sorun yaşayacaklar büyük ihtimal.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tabi muhteşem Real Madrid üçlüsü yerinde duruyor.

Felipe Reyes
Rudy Fernández
Pau Gasol
Marc Gasol
Víctor Claver
Sergio Llull
Sergio Rodríguez
Fernando San Emeterio
Pablo Aguilar
Álex Abrines
Dani Díez
Pau Ribas
Xavi Rabseda
Quino Colom
Guillem Vives
Nikola Mirotic
Willy Hernangómez

Müthiş maçların oynanacağı kesin . İtalya Fransa Sırbistan İspanya NBA ve AVRUPA yıldızlarıyla geliyorlar. Almanya da büyük adam Nowitzki var. Ben çokta ümitli değilim İtalya İspanya Sırbistan maçlarını kazanamayız gibi görünüyor. Sanırım sadece A ve B grubu maçlarını izlesek yeterli olur.

Dixon elimizde patlayacak bence Sf rotasyonumuz berbat Keşke Emir sakat olmasaydıda Dixon yerine o gelseydi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kadrolara bakınca son senelerdeki en heyecan verici turnuva olacak, Fransa-İspanya dışında şampiyon çıkması zor kağıt üstünde. Gruptan çıksak bile bu 4.lük olur gibi, bu yüzden çaprazdan Fransa'yı düşünürsek uzun göremiyorum turnuva geleceğimizi. Yunanistan ve Litvanya da kura şansıyla yarı final ihtimali yüksek takımlar duruyor.

Bizim ilk 5 de iddialı aslında ama 5 numara harici bütün mevkilerin alternatifleri patates. En azından Emir ve Enes de olsaydı daha farklı bir beklenti içerisinde olabilirdim ama Ergin Hoca'nın olduuğu yerde iddia vardır. Sürpriz bir performans görebiliriz.

Bu gruptan çıkar mıyız bilmiyorum ?
Dixon, Sinan, Cedi,Ersan ve Ömer'in formu bu turnuvada bizim için belirleyici olacak.

Kısaların vereceği katkı turnuvadaki kaderimizi belirleyecek gibi. Özelikle hucum yönünde kısaların vereceği katkı önemli, savunma tarafını yapacak oyuncumuz çok (kenan,sinan,melih,birkan) Burada en önemli faktör dixon'ın hucumda vereceği katkı, eyer randımanlı bir katkı verirse bence ilk 2 için şansımız var.

Ersan'ın öyle aman aman bir katkı vereceğini sanmıyorum. Enes'i almamak büyük hata oldu.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Milli takımda oynayacağının bilincinde olarak gelir sorumluluk alırsa ben katkı vereceğine inanıyorum yani Avrupa şampiyonasına hangi gözle baktığına bağlı açıkçası kaliteli oyuncu sonuçta,Enes konusunda ise haklısın yeri gelmişken bu konuyu bende kendi açımdan değerlendirmek istiyorum,taa başından beri bu çocukla uğraşmışlar iki tarafın yaptıkları açıklamalardan bu sonucu çıkardım birilerinin istediği gibi hareket ediyor veya etmiyor diye yaptığı hataları aleyhine koz olarak kullanıp resmen dışladılar,asıl anlamadığım olay Ergin hoca bu yanlışa neden ortak oldu halbuki bu çocuğu kaybetmek yerine kazanmak isteyebilirlerdi aynısı olmasa bile benzer şekilde Cenk Akyol meselesini biliyorken üstelik.Enes'in potansiyelini ve kalitesini söylemeye bile gerek yok zaten,sonuç olarak kişisel hatalarına rağmen süreci değerlendirdiğimde ben Enes'i haklı görüyorum kim ne derse desin.

Ersan-Enes
Omer-Furkan-Semih

Hepsi NBA patentli uzun rotasyonumuz varken şimdiki rotasyonumuzda Ersan, Furkan belki birazda Semih dışında ne kadar katkı vereceği belli olmayan oyuncularımız var
grubumzdaki Sırbistan, İspanya, İtalya ve hatta Nowitzki li Pleiss lı Almanya'nın uzunları paramparça edecek bizi.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teknik ekibin Enes'le ilgili aldığı rezalet karardan sonra Ömer sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılmış.
Enes'in alacağı 25+ dakikada vasat takımların pota altlarını dağıtıp, zorlu takımlarla da başa baş çarpışabilirdik.Sadece bireysel olarak değil Dixon'a ve Sinan'a açacağı alanlarla takıma da bir kaç seviye atlatacak bir oyuncuydu halbuki...Kadroya alınmaması için bir sürü bahane üretildi yazık oldu.
Şimdi üstüne Ömer de yok.Bence madalya şansımız kalmadı.

Teknik ekibin Enes'le ilgili aldığı rezalet karardan sonra Ömer sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılmış.
Enes'in alacağı 25+ dakikada vasat takımların pota altlarını dağıtıp, zorlu takımlarla da başa baş çarpışabilirdik.Sadece bireysel olarak değil Dixon'a ve Sinan'a açacağı alanlarla takıma da bir kaç seviye atlatacak bir oyuncuydu halbuki...Kadroya alınmaması için bir sürü bahane üretildi yazık oldu.
Şimdi üstüne Ömer de yok.Bence madalya şansımız kalmadı.
Gruptan çıkmak bile başarı artık bence zaten 4. Çıksak büyük ihtimalle Fransa gelecek

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Enes kararı teknik ekipten ziyade hükümet ve federasyonun baskısı altında verilmiş bir karar olabilir. Çünkü ben geçen sene Ataman'ın "Enes Kanter'i kazanmalıyız" şeklinde demeç verdiğini hatırlıyorum.

attachment.php
Şampiyon sanırım belli

Ekli dosyalar

• CKjbLuZWcAA_Rg6.jpg
    CKjbLuZWcAA_Rg6.jpg
    70.1 KB · Görüntüleme: 137