2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası

Pau Gasol 40 sayı 11 ribaund 3 blok!!

Ispanya 80-75 Fransa..

Gasol tek başına yendi Fransa'yı.

Acaba bizim de birgün böyle yıldızımız olur mu ?

Gasol'un yaptıkları sonrası İhsan Bayülken'in biz yıldız kavramını kolay kullanıyoruz gibi bir şeyler söyledi. Yıllarca dedik.

Cahit Sıtkı Tarancı Pau Gasol'ü görse, 35 yaş şiirini yeniden yazar mıydı acaba?*

35'lik Gasol'ün turnuva istatistikleri;*%57.8 ikilik, %64.3 üçlük, %81.1 serbest atış ortalamalarıyla25.6 sayı. Ayrıca 8.4 ribaund, 2.8 asist ve 2.3 blok ortalamaları tutturdu!*

Ne desem bilemedim... SAYGILAR ABİCİM!

Bogdanovic son topu teoya vermeyerek aptal bi atış yaptı. Sonra yine fırsat geçti bu sefer Teo saçmaladı

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ortamlarda.jpg

Finalin ilk yarısı İspanya'nın kontrolünde geçti ve skor 41-33.İkinci yarıda Litvanya'nın oyunun içine gireceğini düşünüyorum ama kazanan yine İspanya olur.Benim asıl merak ettiğim ise en iyi 5'i nasıl belirleyecekleri.Tahminim odur ki;

Pau GASOL(MVP)

Nemanja BJELICA

Jonas MACIULIS

Nando DE COLO

Sergio RODRIGUEZ

Bu tip turnuvalarda genelde son 4'e kalanlardan ilk 5'i kurarlar.O yüzden SATORANSKY,GENTILE ve hatta BELLINELLI gibi isimleri eklemedim.Ama olurlarsa çok iyi olur:)

Olması gereken ; SATORANSKY - DE COLO - MACIULIS - VESELY - GASOL

Çeklerden 2 oyuncu almak saçma olur diyerek gözü kapalı yazılması gereken : TEODOSIC - DE COLO - MACIULIS - VESELY - GASOL

Gerçekte olan bana göre "ayıp" ( özellikle Vesely'ye ) 5 : RODRIGUEZ - DE COLO - MACIULIS - GASOL - VALANCIUNAS

VALANCIUNAS dışında sürpriz olmadı.Sırplar o kadar kötüydü ki son 2 maçta onlara son 4'e kalmış muamelesi bile yapmadılar.BJELICA'nın boşa çıkan posizyonuda VALANCIUNAS'a gitti.Çeklerden 1 oyuncu almaları için sayı yada asist lideri falan olmaları gerekirdi.İtalya'da GENTILE'nin posizyonu doluydu.Zaten İtalya'da çok skorer oyuncu olduğundan takım içinden en iyiyi çıkarmak zor.

Benim için en iyi 5
Gasol Gasol Gasol Gasol Maciulis
Not : Satoransky o kadar da iyi değil yaa tayfasındandım daha önce . Mevzu öyle değilmiş ; bu turnuvada mevzuy uyanmış olduk. Git kardeşim şöyle direksiyona geçeceğin bir yere :)