2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası

Schilb'in iki maçını izledim Çek Cumhuriyeti'nde. Nedense topu çok eline alıp oynamıyor. Genelde işin bitirme tarafında rol alıyor. Ama bu maçta maç sonu girip hücumda tıkanan takımını rahatlatmasını beğendim. Ama bizim takımda Şafakla birlikte oynadığında topu daha çok eline alıp sorumluluğu almalı.

Almanlarda artik nowitzki yok.Schroeder var.Almanya zaten aldi bi turnuva.Ama enes,omer gibi oyuncularda ortada yok.Boyle nba oyunculariyla dolu bir kadromuz olsa ve gercekten basarili bi federasyon olsa bizde alabiliriz ama zordur tabii.

Nba oyuncularının tamamı olsa ne farkedecekki ? Ömer, Furkan, Ersan, Enes. Hepsi hemen hemen aynı bölgenin oyuncuları. Guard olarak, dixon, doğuş, kerem, ender, kartal, kenan, 2 numara olarak (sinan ayrı) melih, başka isim bile yok maalesef, forvet olarak da sadece cedi ile mi başarılı olacağız.

Enes'ten bir yaş küçüğüm, Enes yerinde olsam daha beterlerini yazardım. Kaldı ki yazdıkları da gayet normal sen spora siyaset karıştırıp en iyi oyuncuyu almazsan takıma böyle elenirsin.

Siyasi yönü de olduğu inkar edilemez ama Enes de sütten çıkmış ak kaşık değil. Yazdıklarının mazereti olamaz. Hiçbir şey de haklı göstermez. En iyi oyuncu konusu da bence ayrı bir tartışma.

Doğuş ve Ömer Aşık sakatlanmasa ve bunların yanında Dixon'un yerine Emir olsa süreç farklı olurdu.
Enes de kariyerini baltalayan Tanjevic ve Ülker'e ardından da kendi hatalarına bakmalı.

Nasıl ne farkedecek? Ömer'in savunma enes in hücum gücünün farkında değilsiniz heralde. Ne farkedeceğini söyleyeyim 80 sayı yiyorsak 65 70 yeriz maksimum

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gürcistan-Litvanya maci efsane oluyor. Maciulis acaip bir mac cikariyor. Pullen gürcistanda hic devreye giremedi. Girse daha farkli olurdu. Bakalim kim alacak maci?

Litvanya Gürcistan maçı cidden son yıllarda izlediğim en iyi maçlardan biriydi. Maciulisin performansı da muazzamdı. Bugün şunu görmüş olduk ki basketbolda tek maçlarda net favori asla yoktur. Çek Cumhuriyeti ile Gürcistan bunun en iyi örnekleri oldular. Çek Cumhuriyetinden kaç oyuncu Hırvatistan kadrosunda kendine yer bulabilir, en fazla 3 ki Schilb tarzı çok oyuncuları var, kalite olarak bu 3 oyuncu dışında Hırvatların kalitesinin yanına yaklaşamaz ama görüldüğü üzere iyi bir taktik, saha içi dizilim, hırs ve mücadele ile fark da atılabiliyormuş yeter ki roller iyi belirlensin ya da Gürcistandan kaç oyuncuyu şu an Türk milli takımına alırız? Yine en fazla 3, Zaza, Marko ve Shengelia. Ama adamlaar çıkıp ekol olmuş Litvanyaya karşı çatır çatır oynuyorlar. Umarım turnuvanın devamında da böyle seyir zevki yüksek maçlar izleriz.

Maciulis Olympiakos'a rakip olduğu maçlarda genelde büyük performanslar sergiliyordu.Bugünkü performansı içinse;yani öyle bir oynadı ki Gürcistan'ın elenmesinden ötürü duyduğum üzüntüyü unutturdu.Litvanya-Gürcistan maçı hafızalarda zamana meydan okur.

Zazayı izlemeyi özlemişim keza markoyu da Gürcistan'ın yenmesini çok istiyordum özellikle de Zazanın emeklerine yazık oldu ama diğer taraftan da maciulis çok büyük oynadı hakikaten

Siyasi yönü de olduğu inkar edilemez ama Enes de sütten çıkmış ak kaşık değil. Yazdıklarının mazereti olamaz. Hiçbir şey de haklı göstermez. En iyi oyuncu konusu da bence ayrı bir tartışma.

Eğer haklı tarafları varsa Enes'i haklı gösterir,düşünsenize 50 li 60 lı yaşlardaki adamlar sırf kendi sefil siyasi tercihlerini yapacaklar siyaseti spora donlarına kadar karıştıracaklar haliyle fahiş hatalar yapacaklar ama 20 li yaşlardaki bir adamda kendini savununca haksız olacak öylemi ? hata yapmıştır kabül ama esas kabül edilemez hata yapanları görünce Enes'i masum görüyorum kim ne derse desin,bir iNSANI HARCAMAK KAYBETMEK KOLAYDIR AMA önemli olan kazanmaktır niyetleri iyi olmayınca kaybetmeyi ve harcamayı seçtiler çünkü onu Vatanı ve Milleti düşündükleri için değil sefil emelleri için harcadılar buradanda anlayın yani...

Not: Enes babamın oğlu değil peşinden gittiği sözde Cemaatçiler hiç umrumda değil,ben olaya Milli Takımın en önemli iki üç oyuncusundan biri olup Ö.Aşık'ın yokluğunda Ersan'la birlikte katkı verebilecek belikide en önemli oyuncu olacağı ve bariz haksızlığa uğradığı için savunuyorum.

Eğer haklı tarafları varsa Enes'i haklı gösterir,düşünsenize 50 li 60 lı yaşlardaki adamlar sırf kendi sefil siyasi tercihlerini yapacaklar siyaseti spora donlarına kadar karıştıracaklar haliyle fahiş hatalar yapacaklar ama 20 li yaşlardaki bir adamda kendini savununca haksız olacak öylemi ? hata yapmıştır kabül ama esas kabül edilemez hata yapanları görünce Enes'i masum görüyorum kim ne derse desin,bir iNSANI HARCAMAK KAYBETMEK KOLAYDIR AMA önemli olan kazanmaktır niyetleri iyi olmayınca kaybetmeyi ve harcamayı seçtiler çünkü onu Vatanı ve Milleti düşündükleri için değil sefil emelleri için harcadılar buradanda anlayın yani...

Not: Enes babamın oğlu değil peşinden gittiği sözde Cemaatçiler hiç umrumda değil,ben olaya Milli Takımın en önemli iki üç oyuncusundan biri olup Ö.Aşık'ın yokluğunda Ersan'la birlikte katkı verebilecek belikide en önemli oyuncu olacağı ve bariz haksızlığa uğradığı için savunuyorum.

Enes Kanter i kesinlikle kazanmak gerektiği konusunda bende aynı fikirdeyim. Sadece Enes değil, bütün gençler için geçerli bu düşüncem, milli basketbolcu içinde, dağa çıkan içinde.

"RTE'den nefret ederim ama cumhurbaşkanıma laf söyletmem" bu neyin geleneği bilmiyorum ama baya kötü bir gelenek.
Enes'in cumhurbaşkanlığı makamını yoketme amacında olduğunu falan zannetmiyorum.Hele ki cumhurbaşkanlığı erkânını yıkıp "başkanlık" hayalleri kuran cumhurbaşkanından daha fazla düşman değildir Enes, cumhurbaşkanlığı makamına.

Enes'in milli takıma alınmama sürecinde kim doğru dürüst bir tavır sergiledi ki ? Enes Kanter, Ergin Ataman, Harun Erdenay...Hiç biri dürüst değil.Hepsinin de ayrı ayrı hataları var.
Enes hahaha twiti için 2013'te "Kardeşim Kerem Kanter için yazdım" dedi.2015 haziranında "Beni çekemeyen bir şahıs için yazdım" dedi.Halbuki twitin amacı da o kadar aşikar ki.Enes'in alınmaması terminolojik açıdan doğru fakat sürecin idaresi kimlerin iradesiyle yürüdüğü de belli, Cenk Akyol olayında olduğu gibi.Kısacası ne Enes bu takımda oynamayı istedi, ne de Enes'i milli takımda görmek istediler.Bu saatten sonra da bu iş olmaz.Birbirinizi boşuna kırmayın