2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası

Dünkü maçı kazanmamız bugün ki maçta kasmamamızın tek sebebi bence.Çünkü koç Almanyayı geçecegimizi Italya ile 3.luk icin kapışacağımızı düşünüyordu bence ama İtalya, Ispanya ya ve Sırbistan a sürpriz yapabilecek hücum potansiyeline sahip bi takım ki bence yapacaklarda (umarım yanılırım) bu yüzden eğer maç seciyorsak büyük bi hataya düsuyoruz.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ergin Hoca maç sonu, hedef maçımızın yarınki Almanya maçı olduğunu söyledi.

[video=youtube;BV-0IeU51mk]https://www.youtube.com/watch?v=BV-0IeU51mk&feature=youtu.be[/video]

Ben de italya süpriz yapabilir diye düşünüyordum. Ama onların savunması İspanya ve Sırpların hücum gücüne karşı koyamaz. Bu arada maçımız pazartesi değil salı sanırım 1 gün ara var?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tahmin ettiğim gibi Ergin Ataman hedef maçlar seçmiş. Emini ki tam kadro olunsaydı başka bir plan yapardı. Ömer'in ve Enes'in olmaması (biri sakat biri siyasi karar) hem savunma hem de hücum gücümüzü çok azalttı. Ergin Ataman'da buna karşı belli maçları hedef koyuyor. Bir daha yazayım eğer İspanya'yı yenmek için çabalasaydık sonraki maçları kaybetme ihtimali vardı. Ne yazık ki geniiş bir kadromuz yok. İbrahim sonrası lider bir skorer Türk çıkaramadık.
Ben mantıklı buluyorum. Hedef maçları kazanırsak rahat rahat bir üstte atlarız orada da Fransa tehlikesi var. 4. olmayalım tüm hedef 3. lük.

İspanya'ya karşı tepki vermek, çabalamak demek yorgunluk demek, stratejik şekilde maç seçiyor Ergin Hocam ve doğrusunu yapıyor. Turnuva uzun soluklu, sen İspanya'ya tepki gösterdin, üstüne yenildin, yorgunluğu da cabası oldu. Ertesi günkü Almanya maçı da kafa da 1-0 geride başlıyorsun demek oluyor. Almanya maçına tüm enerjimizi sakladık ve bence yine güleceğiz. Semih Erden, Sinan Güler, Bobby Dixon baş rol oyuncuları olur yine. Cedi Osman da bizim patlama gücümüz olacak.

Dip not olarak Göksenin'e değinmek istiyorum, bence koç 12'ye alarak çok iyi bi karar almış, Göksenin gerçekten eski Göksenin değil ben çok beğendim ne gereksiz yere faul alıyor ne de eskisi gibi saçma sapan üçlük sallıyor, özgüvenli atıyor girmese bile. Az daha şut çalışırsa olur bu iş. Her ribaundta da ortalığı karıştırıyor, iyi zıplıyor.

Şunu artık anlayın

Ergin hoca daima kadro kalitesinin ve takım bütçesinin üzerinde hedefler koyan birisi. Bunun için de maç seçmek zorunda.

Yoksa verin Ergin hocanın eline de 20 milyon euroluk takımı ya da o ayarda bir milli takımı, bakalım maç seçiyor mu seçmiyor mu

Hocanın kafasında kurduğu bir planı uygulamaya çalışırken, zaman zaman basketbolun doğrularına aykırı davrandığı doğrudur. Ancak, overpaid kelimesinin sözlük karşılığı olmuş ülkemizin oyuncuları, maalesef hocayı buna itiyor. Dün maça asılmamak basketbol adına yanlış bir strateji, gruptan çıkabilme olayına karşı doğru bir stratejiydi.

Fenerbahçe Ülker'e 25 sayı ile mağlup olduğumuz hafta, CSKA ile son topa oynadık. Bizi gruptan çıkartan maç oldu bir bakıma.

Kusursuz bir ortam varken hocanın basketbolun doğrularını zaman zaman yapıp yapmadığı tartışılabilir ama ortam kusursuz değil.

Hedefimiz 3.'lük ve öyle de olmalı. Çünkü 3. olursak çaprazlarda Polonya - İsrail ikilisinden biri gelecek. Bı iki takımda bizden iyi takımlar değil ve geçebileceğimiz ekipler. Burayı geçersek Çeyrek finalde de Litvanya- Çek Cumhuriyeti ikilisinden biri gelecek bu iki takımı da geçmemiz süprüz olmaz. Yani 3. olursak yolumuz açık.

Bugün Finlandiya-Rusya maçını izledim.
O sahada biri vardı.
Son iki dakika içinde 4 top kullandı ve hiçbirisi sayı olmadı.
Ama buna rağmen 3.5 sn kala 5.kez topu kullandı ve attığı sayı ile maçı Finlandiya'ya kazandırdı.
Kimden mi bahsediyorum..
Tabiki de Kaponen..
Muazzam bir yetenek.
Umarım bir gün bu ara altında izleme fırsatını bulabiliriz...

Tahmin ettiğim gibi Ergin Ataman hedef maçlar seçmiş. Emini ki tam kadro olunsaydı başka bir plan yapardı. Ömer'in ve Enes'in olmaması (biri sakat biri siyasi karar) hem savunma hem de hücum gücümüzü çok azalttı. Ergin Ataman'da buna karşı belli maçları hedef koyuyor. Bir daha yazayım eğer İspanya'yı yenmek için çabalasaydık sonraki maçları kaybetme ihtimali vardı. Ne yazık ki geniiş bir kadromuz yok. İbrahim sonrası lider bir skorer Türk çıkaramadık.
Ben mantıklı buluyorum. Hedef maçları kazanırsak rahat rahat bir üstte atlarız orada da Fransa tehlikesi var. 4. olmayalım tüm hedef 3. lük.

Aşağı yukarı düşündüğüm gibi yazmışsın ama takımın aldığı bu kadar ağır bir skor ve hezimette ağırımıza gidiyor be kardeş,hoca ve takım bunuda göz ardı etmemeli en azından.

Bu sadece bizim için değil İspanya artık önüne gelene %100 ile oynayacaktır. Sırbistan maçı çok ağır oldu onlar için.

İlk iki maç bize gösterdi ki biz malesef savunma takımı olamamışız. Bana göre iyi savunmanın temeli pivottan ve oyun kurucudan geçer. Diğer oyuncuların savunmaları tolere edilebilir. Örneğin biz yıllardır Erceg ve Arroyo ile oynuyorduk ama 1 numarada Sinan 5 te Furkan ile iyi bir savunma görünümü veriyorduk bu seneye kadar. Bu takıma baktığımızda oyun kurucu savunmasını iki maçtır Dixon yapıyor. Özellikle ikinci maçın başında Llull karşısında hiç duramadığını gördük. Pivotta da çoğu zaman Semih oynuyor. Semihte iyi savunmacı bilinir fakat sadece post savunması vasat üstüdür bana göre. Bunlardan sonra Cedi Sinan Ersan istediği kadar iyi savunma yapsın pek bir önemi olmuyor açıkçası. İspanya maçını bir kenara bırakalım İtalyayı sadece ilk periyot savunabilmemiz de pek savunma yapamadığımızı gösteriyor.

Gelelim yarın ki maça. Almanya ev sahibi baya mücadele ediyorlar ama onlarda bizim gibi çok kısıtlı takım. Bizim için anahtar Schröderin savunması olmalı. Dixon ile tutmaya başlarsak maç başı çok turnike yeriz. Hem Schröderden hemde onun içeri dalıp yaptığı servislerden. Hele bide kötü hücum performansı ile falan başlarsak maça, hoca uyanana kadar farkı alıp götürebilir Almanya. Llull bile savunmamızı darma duman etmişken ondan daha delici daha dengeli potaya giden bir oyuncu karşısında sağlam durmak lazım. Şutunu riske edebiliriz zira baya kötü üçlük atan bir oyuncu. Zipser ve Gavel bize karşı çok fazla fiziksel avantaj sağlamayacağından direk Cedi ile tutulabileceğini düşünüyorum. Hatta Dixon yerine Göksenin ile başlanıp fiziksel olarak yıpratmaya çalışabiliriz. Tabi hocanın kafasında ne var yarın göreceğiz ama Schröderi tutmak şart. Furkan da daha fazla oynamalı ayrıca Semihin yerine.

Birde şu Dixon konusuna değinmek istiyorum. Hoca belli ki onunla Melihe istediğiniz gibi takılın demiş. Melih için bu anlaşılır bir şey. Hazırlanan pozisyonlar üzerinden çoğu zaman kaldırıp atıyor. Fakat Dixona uyumlu bir takım olmadığımızdan rahat pozisyon bulamıyor ve sürekli zorlama atışlara kalıyor. Karşıyakada üç senedir yaptıklarını bilmesem eleştireceğim ama adamın ligde yaptıkları ortada. Dün de gördük ki Kartal fena durumda değil ve daha fazla süre alabilir. Dixondan daha iyi savunma yapacağı kesin. Hücumda da çok sırıtacağını sanmıyorum. Direksiyonda da Sinan olduğundan top getirip Sinana teslim etmesi yeter. Fazla zorlamadan Dixondan Arroyo yaratmaya çalışmadan dakikalarını azaltarak daha fazla verim alınabileceğini düşünüyorum Dixondan.

3.maçı oynuyoruz ama hala hücum ederken topu melihe veriyoruz . Şu huyumuzdan bir türlü kurtulamadık.

İlk yarıyı 24-41 önde kapattık. İlk çeyrek çok iyi oynadık ve periyodu 20 sayı farkla 11-31 önde geçtik. İkinci çeyrekte rakibin sertliğine cevap vermekte zorlandık, ancak toparlanıp ikinci yarıya skor avantajımızı koruyarak girmeyi başardık.

Dixon az kalsın ateşe atacaktı bizi. Cedi turnuvayı süper geçiriyor helal olsun çok olgun oynuyor. Bir cümle de o Christodolou denen şerefsize. Ulan bariz stepsleri, faulleri çalmadı, ortada her kararı tereddütsüz Almanlara verdi ama başaramadı.