2016-2017 Sezonu Basketbol Kombine ve Maç Biletleri

Fiyatların fahiş olmasının ve muhtemel katakulli ile açıklanabilecek garipliklerin yanında başka garip şeylerde var tribünün en güzel yeri olan protokol karsısı bloklar 1300 lira iken protokolun yanında daha köşede yer alan 101-105 numaralı bloklar 2000 kusur lira protkol manzarası yüzünden mi daha pahalı orası ? .Genelde o blokları aileler tercih ediyor biraz daha sakin diye, bu tercihe ekstra bedel biçmiştirler belki.Cidden bana en mantıklı gelen seçnek bu baktılar biraz daha orta halli çalışan,evli,çocuklu insanlar oraya kaçıyor onlardan biraz daha alalım dediler herhalde .

Hadi bu neyse de yukarda ve köşeye epey yakın konumda yer alan 201. Blok neden 1600 lira ona bir anlam vermeye hayal gücüm yetmedi sahanın en kötü bloklarından birisi orası ama tribün içinde en pahalı üçincü blok .Buna mantıklı bir açıklama getirirlerse belki oradan hayır olsun diye bir kombine alırım

Bu satışlar yapılırsa aşağı yukarı sanırım 5m euro gibi bir rakam ortaya çıkıyor 3m euro da Odeabank verse 8m euro yapıyor bizim yönetim 1-2m euro için elini cebine atacaksa hiç atmasın böyle saçmalık olmaz daha buraya store satışlarını eklemiyorum bile.

Bu satışlar yapılırsa aşağı yukarı sanırım 5m euro gibi bir rakam ortaya çıkıyor 3m euro da Odeabank verse 8m euro yapıyor bizim yönetim 1-2m euro için elini cebine atacaksa hiç atmasın böyle saçmalık olmaz daha buraya store satışlarını eklemiyorum bile.
Yayın, yan sponsorluklar da olacak. Bence yönetim burdan sabrinin semihin hamitin falan maaşını çıkartırız diye hesaplıyor

Günaydın,

Kombinelerle ilgili birkaç kelime bende etmek istiyorum. Bu seneye kadar kombinem olmadı daha doğrusu Tuzla da oturmamdan dolayı hafta içi maçlarına yetişemiyordum hafta sonu maçlarına da zaten bi şekilde bilet alıyorduk. Bu sene almayı düşünüyordum. Geçen senenin fiyatlarına bakacak olursak saha içi olmasa bile biraz daha iyi bi yerden alabilirim diye düşünüyordum. Ama bu fiyatlar gerçekten çok abartı olmuş. İnsanları enayi yerine koymaktan başla bişey değil bence bu seneki fiyatlar. Kime satacaklar o biletleri. Umarım bu sene Cem Kınay saha içi koltuğu vardı bakalım bu sene alacaklar mı merak ediyorum.

Geçen sene kombine sahipleri ve maç ayırmadan giden taraftar sayesinde gelen Avrupa şampiyonluğunun cezasını bu şekilde veriyorlar galiba. Daha kombine sahiplerinin yerine oturamadığı, wc lerde sıra beklendiği, doğru düzgün büfesi olmayan solana o kadar para istenmesi gerçekten çok yazık.

Ama yönetim zaten yönetim olsaydı son 4 Avrupa maçında10 milyon TL kar elde etmiştir. İktisatta arz –talep kavramanı bilmeyen yöneticilerimiz olduğu için Karşıyaka,Münih,canaria ve final maçında biraz biletlerde fiyat ayarlamasına gitseydi inanın 10 milyon TL gelir elde etmek zor değildi. Ama bunu düşünecek ne yönetim nede kulüp görevlisi var bizde. Gerçekten çok yazık.

Yönetim ve özellikle Can Topsakal kendi emelleri doğrultusunda bir taşla bir kaç kuş vurma peşinde:
-"Bak yeterince kombine satılmıyor, taraftar ilgisiz diyerek" bütçe artışı için şart koştukları durumlardan biri gerçekleşmeyecek ve bütçe artırmak zorunda kalmayacaklar.
-Bütçe artmayacağı için Ergin Ataman muhtemelen sözünün arkasında duracak ve koçtan kurtulacaklar (Topsakal)
-"Yönetim istifa" diyen taraftardan intikam alınmış olacak
-Seneye basketbol şubesi başarısız olacak ve şubenin getirdiği yükten kurtulacaklar, başları ağrımayacak
-Saha içi ve protokol çevresi koltuklar için eş dostun taleplerini karşılama noktasında sıkıntı yaşamayacaklar

Galatasaray içindeki iş bilmez ve hatta daha da ötesi kendi çıkarları ve koltukları için kulübü kolayca göz ardı edebilecek kişileri düşününce bunlar çok komplo gibi durmuyor.

Öncelike şu 30 maç iç saha geyiğini kenara koyalım.Zaten Euroleague'a katıldığımızda Top 16'yı da gördük.Toplamda 27 iç saha maçımız var.Evet bu seneki maçların dereceleri daha önemli doğrudur ama bu seneki formatta da zaten en az 7 8 eli ayağı düzgün takımla maç yapıyorsun,seneye bu sayı 11 12 olacak.Çok bir fark yok.

Ülker Arena veya Efes'in kombine fiyatlarıyla karşılaştırıp aklamak daha büyük rezillik.Ülker Arenadaki imkanları sen kendi salonunda sağlayabilecek misin?Hayır.Adamlarınki gibi herkes bileti/kombineyi aldığı yerden mi oturabilecek?Hayır.Çoluklu çocuklu ailelerin,holiganların arasında ezilmesine engel olacak mı bu salon veya bu fiyatlar?Hayır.Efes için de iyi bir yerden izlemek için 1000 gözden çıkarılmalıdır demişler.Yahu sen 1000 liraya kombine alıyor musun alamıyorsun.Efesle sen bir misin ayrıca o adamlar 10 sene daha orada sen 2 sene sonra ne yapacağın belli değilken gidip bazı yerleri 2 senelik satıyorsun.

Bilet hesabıyla gelir yapılmaz malesef.Basketbolda en büyük gelir sponsorluk geliridir.Sen yeni sponsorlar yeni anlaşmalar bulmaya çalışmalısın.Bu bilet fiyatlarının amacı da belli.Çoğu zaten peşkeş çekilir birilerine.Bu paralara bilet alanlar o peşkeş çekilen yerlerin parasını da çıkartmış olur.

Güzel giden bir şeye ancak bu kadar kötü çomak sokulup bitirebilinirdi. Ben bu kadar kötü bir politika, pazarlama görmedim basketbolda şimdiye kadar.

Doğru düzgün sponsor bulamayıp kaynak yaratamadıkları için kendi beceriksizliklerini taraftardan çıkarıyorlar. Almayın, aldırmayın arkadaşlar.

Kulubu aradim, %10 indirimin sadece eski kombine sahipleri için olduğunu, yeni kombine satışlarının 15 Mayıs'ta başlayacağını söylediler.

Arasak ne olur.Bu sezon hayatımda ilk defa basketbol kombinesi alacaktım kendime ve eşime.

Malesef bu fiyatlarla almam mümkün değil.Ülke gerçeklerini göremeyenlerin o fiyatları yazdığını düşünüyorum.
Asgari ücretle çalışan biri maaşının 1 ayını kombineye harcayamaz.Umarım tez zamanda bu gereksizler ......... olup gider.

Bütçeyi 12 Milyon Dolar'dan 6'ya indirdin ses çıkmadı sonra baskette FB ile oynayacağımız gün seneye 3 Milyon Dolar'a düşecek dedin ve sonra Eurocup şampiyonu olunca utanmaz haysiyetsizler gibi kupayla poz verdin.

Bu kupada takım, koç ve taraftarın emeği var. Senin yok at kafası Dursun.

Eurocup yarı finaline kadar maça bile gelmediniz yönetim olarak şimdi doğru dürüst giden tek şey olan tribünlere gelmeyin diyorsunuz.

Ben o kadar para verip alamam kusura bakmayın NBA mi burası ordaki fiyatlar bile daha ucuzmuş. Yazık oldu karışmadığın tek branş avrupa şampiyonu olmuştu onuda batırdın.

Her GS başkanına saygı duydum Şike kumpas diyen Yarsuvat ve bu yağlı surat Dursun hariç. Ölse üzülmem o moda geldim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Futbol takımımızın en düşük kombine fiyatı 900 tlydi. Bu takım ligde 17 Şlde minumum 3 maç yapacaktı. Kupayı saymıyorum bile. Bu art niyetli bir uygulama açıkça. 15 El 15 lig maçımız var minumum 4 5 play off maçı da ekle 35. İnanılmaz bişey bu ya gerçekten, bu kadar gereksiz bir iş olamaz. Tam basketbola olan ilgiyi arttıracağız şube az çok kendi yağıyla kavrulacak duruma geldi diyeceğiz adamların yaptığına bak. Az kombine satılınca da bakın taraftar ilgi göstermiyor diyip bütçeyi de düşürün gene. Nasıl olsa Galatasarayın akil genel kurulu üyeleri sizin arkanızda siz yeter ki pilavlarını eksik etmeyin. Liseli lisesiz ayrımını iyi yapın aman geçmişi araştırmayın akil üyeler bozulur sonra.Utanç vesilesisiniz utanç!

Bu heryseden once buyuk bir saygisizlik.Ilk kombinemi 103 nolu protokol tirbununden 2009-2010 sezonunda 200tlye aldim.Sonraki sezon fiyati 2.000 bin e cikardilar bende bench arkasina gectim.5 sene bench arkasi sonrasi o bolgede bazi kisilerin yasadigi tatsiz tartismalardan dolayi bu sezon 3.300 e tekrar 103 e geri dondum.Fakat 3-4bin aralarinda bile protokolde kombineler satilmiyosa 9bin tlye nasil satilacak?Sacma sapan bir fiyat politikasi,her senek gibii seneye belli olmayan bir takim var karsimizda.Cunku gecen senede guya dursun efendiye gore tarihin en buyuk sponsor anlasmasi vardi.Taraftari takim kurmadan soymak nerede gorulmus?Sana gore normal ama dursun,bu fiyatlar cok bu kombineler burda dursun.

Yaşayıp göreceğiz çok buyuk olasılık protokol ve protokol önü saha içi ve CS denilen biletlerin bittiğini iddaa edecekler.Gerekirse daha ayrıntılı hesaplanır ama ben kabaca bir hesap yaptığımda "sadece o bölgeden " en az 4-5 milyon dolar hasılat demek bu diğer kombine satışları ve bilet hasılatında 1-2 milyon dolar olsa sadece tribün gelirleriden en az 6 milyon büyük kısmı peşin gelir demek bu daha önce minimum gelır kalemlerımızı hesaplarken tribun hariç 9-10 milyon doları buluyorduk toplam 15 milyon eder.Bu durumda seneye en az 15 milyonluk bir takım kurulmazsa bu işin içinde bir iş var demek.15 milyonluk takım kurulacağını düşünen var mı ? (oyuncu bütçesi dısında sa maliyet olacaktır ama diğer gelir kalemlerını hesaplarken hep minimum hesaplamıştık dahil etmediğimiz gelir kalemleri ve spnsor gelşrleri gibi artması muhtemel gelirler var orada birbirini dengeler diye düşünüyorum)

Sosyal medyada saha içi fiyatlar neyse zenginler alır denıyor protkol ile beraber 4000-5000 bin dolar ve üzeri fiyatla satılan yaklaşık 1000 kombine var .10 yıldır 100 kişi çıkmadı da bir anda 1000 kişi mi çıkacak .Yani bence birincil sorun fahiş fiyat değil

Nasıl satılacak sorusunun cevabı satılmayacak zaten amaç da bu oraları satmamak

Bu en basit tabirle art niyetliliktir, ihanettir.Şu anda kulüp içinde iyi giden iyi işleyen 'ender' şeylere çomak sokmaktır, arkasında lig şampiyonluğunu dahi getirebilecek bir sinerjiyi yok etmektir.

Yarı finalden sonra çıkan kombinelerden aldım.Sene başında alacaktım aslında fakat derslerim bu sene sıkıntı yaratabilir her maça gidemem diye düşünüp almadım ama maçların çoğuna da gittim dayanamayıp.Şu an sahip olduğum kombineyi sene başında 200 TL'ye alma şansım vardı içimden diyordum ki seneye 300-400 arası olur gibi baştan alayım bu sefer rahat ederim bilet filan uğraşmam.Ama dün öyle böyle değil aşırı hayal kırıklığına uğradım.Bu saçmalığın arkasında tek bir sebep, art niyet var o da zaten basketbolu geri plana atmaya hatta kapatmaya dünden razı liseci vasıfsız zihniyet gelecek sene için gerekli olan desteği vermeyip insanlardan da tepki görünce ''Ama ne yapalım taraftar destek vermedi'' için bu fiyatları koydu.Bu olayın bundan başka mantıklı bir açıklaması yok.

Ha bir de şuradan da anlıyorum ben art niyetli hareketi final maçına 4-5 bin biletsiz girişi ayarlayan, organize eden ve hatta ettiren kimlerdi?Madem takıma finansal desteği gişe hasılatı ile yapmak istiyorsunuz yapsaydınız final maçını 150-200 TL ve üzerine de biletsiz sineği bile içeri adım attırmasaydınız o zaman derdik ki eyvallah.

Yazdıkça sinirleniyorum daha fazla devam edemiyorum ne yazık ki ama bu koltuktakiler böyle insanlar arkadaşlar.Galatasaray adasını kongre üyelerine çay bahçesi yaparlar ,sınavdı işti mesai idi dinlemeden maçlara gelen takımın maddi manevi arkasında olmaya çalışan herkese kazık atmaya çalışırlar.

Yazıklar olsun.

Ülkemizde asgari ücret daha yeni 1300 TL olmuş iken, basketbol için en ucuz tribün kombinemiz 1300 TL olmuş. Bu fiyatlandırma ile tribün kombinesi satılabileceğini düşünmek en hafif tabir ile ahmaklıktır. Avrupa Şampiyonu olduğumuz maça gelen bilet talebine bakarak bunu yapan sayın yöneticilerimiz birde bu sezonun seyirci ortalamalarına baksalardi keşke. 400 kongre üyesinin katıldığı toplantıda sadece 100 adet bileklik satabilenler bu fiyatlardan kaç adet kombine satabilecekler çok merak ediyorum.

Tabii bir şekilde dengenin sağlanması gerekiyordu. Biletler eşe dosta, ensesi kalın kodaman takımına peşkeş çekilirse; ortaya çıkan açığı da ailesinin gönderdiği paradan arttırıp kombine almayı düşünen öğrencilerden ve aldığı maaşla evini geçindirmeye çalışan orta direk vatandaştan çıkarmak gerekiyordu.

Durma, Dursun durma!

Court side ile Saha içi arasında ne fark var? Aynı koltuğu hem 35 binTL hem 25 binTL yazmış?

Court side 002 Tümü 35 bin TL
Saha içi 002 sıra 1-2 25 bin TL

Altın yumurtlayan tavuğu kesmek buna denir herhalde. Kimse almazsa mecburen düşürecekler fiyatları.Yani nasıl bir mantık var bunlarda anlayamadım işin şeyini çıkardılar yani.