2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

3 yıldır d-league oynayıp kontrat alamadıgından her sezon ligin küme düşmeme adayı takımlarına gelen oyuncu mu nbade cok rahat ilk 5 oynayacak kapasitede?

Kume dusmeme adayina gelipte NBA yapan dunyada cok oyuncu var..Ayrica Turk Telekom sezon oncesi 7. 8. sirayi playofflar icin zorlar niteliginde kadro yapisi vardi. Sanssiz son saniye,son topla kaybettigi maclarinin sayisini unuttum.

Manny Harris'in NBA'de kontrat bulamadiginin aciklamasi su sekilde : Dunyada adalet aramak. ile baslayan cumlenin en belirgin ornegi..Dunya boyle bir sey.

Bernard James,Semih Erden,Furkan Aldemir gibi birileri NBA'de oynar, Ama Harris gibiler oynayamaz.

Granger yazdık ama şimdi araştırdımda Efes sene başında Granger ile 2 yıllık anlaşma yapmış bence Huerteli bırakırlar Grangeri bırakmazlar gibi.

Geçen sezon dönem başı transfer yapılanmasında Grangeri yazmıştım ama Efes talip olunca bizim almamız hayalden öteye gidemedi yine yazdığım isimlerden Feldeine Panathinaikosa, Moermann Banvite,Maxi Kleber Bayern Münihe,Khalif Whaytta kendi takımında kaldı belki bu sene bu oyuncular ya da önereceğimiz oyunculardan bazıları bize düşer.

Wannameker,Delaney,Huertas bunlar çok zor gerçekten.Çin liginde ense yapan özellikle guard rotasyonunda iyi oyuncular var ama kontratları çok yüksek malesef.

Bu yıl pek gözlem yapamadım fakat savaşçı kişilikleri ile Singleton,Paul Davis,Sanikidze göze çarpan oyuncular.

Sezon bitiminde geniş çaplı bir oyuncu taraması yapar,kadroda görmek istediğimiz oyuncuları detaylı olarak yazarız.

Seth Curry müthiş işler yapmaya devam ediyor dün geceki performansı.

[video=youtube;oPe3XzDdrjk]https://www.youtube.com/watch?v=oPe3XzDdrjk[/video]

Ben olsam eğer bütçe artmayacaksa James hariç tüm yabancıları kadroda tutarım. İyi bir yerli pivot (Oğuz olabilir) ve yerli oyun kurucu takviyesiyle çok iyi yerlere geliriz. Ben forumun aksine Schibb'den çok memnunum. Lasme ve Micov'dan sonra direk kalacaklar listesine onu yazarım. Green sakatlanana kadar çok iyiydi, Davis kendisini bulmaya başladı. Mccolumn'ı çok eleştirdim ama, son maçlarda öyle yada böyle bizi taşıyor...

Beno Udrih boşta Euroleague'e yakışır.

Beno Udrih - McCollum - Şafak
Sinan - Göksenin - Serhat Ç.(Cenk-Maxim)
Kuzminskas - Micov
Putney(Moerman-Sanikidze) - Chuck - Ege
Lasme - Lampe - Türk Uzun

Kume dusmeme adayina gelipte NBA yapan dunyada cok oyuncu var..Ayrica Turk Telekom sezon oncesi 7. 8. sirayi playofflar icin zorlar niteliginde kadro yapisi vardi. Sanssiz son saniye,son topla kaybettigi maclarinin sayisini unuttum.

Manny Harris'in NBA'de kontrat bulamadiginin aciklamasi su sekilde : Dunyada adalet aramak. ile baslayan cumlenin en belirgin ornegi..Dunya boyle bir sey.

Bernard James,Semih Erden,Furkan Aldemir gibi birileri NBA'de oynar, Ama Harris gibiler oynayamaz.

İyi de Bernard James,Semih Erden,Furkan Aldemir Nbade ilk 5 başlayan,herhangi bir takımın ilk 5'inde rol alan oyuncular olmadı,havlu sallayan adamlar oldular.Many Harris de onlardan fazlası değil,Nbade anca havlu sallar.Bizim takımda kontenjan olmasa ya da doğru bir planlama ile bir alternatif olarak istenebilecek biri ne bileyim oyun sıkışınca benchten gelir sayısını atar çıkar.Bu profilde başarılı olabilir.

Lasme ve Chuck Davis'i takımda tutup 2 yabancı takviyesi yapmalıyız.Bir de yerli oyuncu almamız gerekiyor.Ne yapıp ne edip katkı verecek pota altı oyuncusunu bulmalıyız.

Takviyelerimizden 1'i Radulica,Brousis tarzı olup diğeri de dış şut tehditi olan bir oyuncu olabilir.

Real Madrid sezon sonu Trey Thompkins ve Jonas Maciulis'i yollar. İki oyuncudan bu sene verim alamıyorlar. Sizce düşünebilir miyiz? Schilb yerine Maciulis, Green yerine de Thompkins nasıl olur? Gerçi iki oyuncunun da talipleri çok olur, orası ayrı tabi...

Real Madrid sezon sonu Trey Thompkins ve Jonas Maciulis'i yollar. İki oyuncudan bu sene verim alamıyorlar. Sizce düşünebilir miyiz? Schilb yerine Maciulis, Green yerine de Thompkins nasıl olur? Gerçi iki oyuncunun da talipleri çok olur, orası ayrı tabi...

Thomkins bence güzel olur ama Micov varken Maciulis fazla olur onun yerine daha atletik bir forvet alsak daha iyi olur. Kinsey, K.C Rivers, Jeffery Taylor falan daha iyi olur bence.

Zaza bu sene Dallas'ta 25 dakika civarı ortalama ile oynuyordu,Nba'de en kötü benchten gelip pivot desteği verebilecek kalitede biri.Yeni salary cap düzenlemeleri ile zaten Zaza'nın ölüsü 7 8 milyon dolar alır,anca 35'inden sonra gelir sakatlığı ya da başka kariyer eksikliği olmazsa Avrupa'ya

Elliot Williams'ı Pana'nın Türk takımlarıyla olan maçlarında izledim. O günden beri hayallerimi süslüyor. Ama tabi imkansıza yakın. Zaten geçenlerde NBA çıkış maddeli sözleşme uzatmasına kesin gözle bakılan bir haber okumuştum.

Onun dışındaysa Reggie Redding hep istediğim bir isim. Yazmak için bu maçı da izlemeyi bekledim. Geçen yıldan bu yana bize karşı 4, genelde de 10 civarı maçını izledim. Alba'da yıldız statüsündeyken Daçka'nın geniş rotasyonunda kaybolur diye düşünüyordum sene başında. Verimliliği doğal olarak düştü belki ama 3 gün önceki Karşıyaka maçı dışında kötü oynadığı bir maç görmedim daha. O maçta da olmadığını görünce gereksiz falan zorlamadı yani. Müthiş soğukkanlı ve eli çok düzgün. Oyunu yönlendirmede de hiç fena sayılmaz. Özellikle oyunun sıkıştığı dakikalarda sanki verimi artıyor adamın. Savunmada Schlib'den iyi olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Sanırım 700 bin civarı bir ücret yeterli olacaktır.

Pota altı içinse Türk olması nedeniyle Semih Erden düşündüğüm isimdi. Onun için de bu maçı bekledim. Aslında Semih'tense Colton İverson gibi hem hızlı, hem sert, hem de size'ı olan bir oyuncuyu tercih ederim ama daha önce bahsettiğim gibi Türk olmasıyla Semih ön plana çıkıyor. Tabi maaliyet konusu biraz düşündürmüyor değil.

Oyun kurucu olarak Huertel bence çok faydalı olur.Mevcut haliyle çok defolu görünse de Ataman'ın elinde winner kimliği kazanacağına inanıyorum. 1 yıl daha sözleşmesi var Efes'le ama bence bu seneden sonra bir revizyona gideceklerdir. Yedekleyecek oyuncu olarak ise Mehmet Yağmur ve Doğukan ikilisi olabilir. Mehmet Yağmur'u farklı oyun anlayışı ve pres özelliğiyle kullanabiliriz. Ben Doğukan'da potansiyel olduğuna inanıyorum. Ligde seneye daha fazla süre alabilir.

4 numara içinse sene başından beri tek düşüncem Moerman. Adamı her izlediğimde saygım biraz daha artıyor. Sırtı dönük oyunu var. Dış şutu gayet iyi. Zaten Ergin Hoca için şutu olan 4 numaranın ne ifade ettiğini söylemeye gerek yok. Sene başında seneye gelse de Green'le beraber oynasalar diyordum. Ama şimdi Green'in yerine 3-4 ya da 4-5 oynayabilen atletik bir oyuncuyla iyi bir ikili olabilecelerine inanıyorum.

Huertel(Delaney)-Mehmet Yağmur-Doğukan Şanlı veya Quim Colom-McCollum-Mehmet Yağmur
Sinan-Reggie Redding
Micov-Göksenin- X
Moerman- X veya Y
Lasme-Semih- Y

Evet hemen hemen hepsi tanıdık isimlerden oluşuyor ama bol bol izlediğim oyunculara göre bir kadro yapmak istedim.