2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Semih acaba gelir mi diye ben de düşünüyordum ama dün akşam tekrar eski fikrime döndüm. Böyle antipatik adamları GS forması altında izlemek istemiyorum.

khem birch lasme micov sinan bide güzel bir oyun kurucu bulsak sinan yerinede avrupada oynayacak iyi bir iki numara tozunu attırırız avrupanın.

Euroleague için seneye iddalı bir kadro için hayalim şu sekilde

Errick McCollum Sinan Güler Vladimir Micov kesinlikle kalması gereken isimler ardından Lasme ise koçun tercihine baglı olarak düşünüyorum.

Errick McCollum Janis Strelnieks Can Korkmaz

Sinan Güler Bryce Taylor

Vladimir Micov Göksenin Köksal Ceyhun Altay

Adrien Moerman Berkay Candan Kim Tillie

lasme Kravtsov Deniz Kılıçlı

EFSANE OLDU

En buyuk transfer Dursun Ozbek sutlanip klupten,yerine Unal Baskanin gelmesi...Dursun ile basketbolda hafif artci depremler bayanlar olmak uzere basladi.. Ne Caleb Green,ne Dusan Cantekin...Yilin transferi olur Dursun'un bu klupten gitmesi.

Oyuncu Havuzu

Gelecek sene için ilk etapta lasme ve mccollumı tutmak gerek. Micovun zaten bir yıl daha sözleşmesi var. Diğer yabancılardan chuck davis uygun fiyata yedinci yabancı olarak kalabilir bence. Bu hesapla bence bize iyi bir 2/3 numara çok iyi bir 4 numara ve kalıplı bir 5 numara gerek. Ayrıca bir yerli backup pg ve yerli bir uzun gerek.
Benim önerilerim eğer efes bırakırsa doğuş balbay ve ersin dağlı olur. Bu ikili bütçeyi de sarsmaz. 4 numara çok önemli, hele ki hoca kalırsa onun sisteminde kilit nokta. Victor rud, trey thompkins,kaimakoglu bence olabilecek oyuncular. 2/3 numara için blake den daha iyisi var ama bizde bütçe olucak mi bilemiyorum.
Pivot ise kritik nokta, kalıplı beş şu anda ki net sıkıntımız. Iverson olabilir, çok aşama kaydetti, omiç tam atamanın isteyeceği türden bi uzun esasında ama bence savunma zaafiyetleri var, birde kazanda feci bir sezon geciren parakhouski var.
Bu arada uzun için belki semih zorlanıp yabancı hakkı guarda kayabilir ama semihi bu forma ile görmeye değer mi bilemedim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bence en önemli eksikliğimiz net bir şutorümüzün olmaması. Oyun kilitlendiği zamanlarda gözü kapalı güveneceğimiz kimse yok. Tamam Micov, Schilb, Sinan, McCollum gününde olduklarında hepsi isabet buluyorlar ancak hiçbiri istikrarlı değil. Jaycee Carroll gibi adam lazım bize. Lâkin maliyeti de fazla olmamalı. Böyle birini bulabilir miyiz büyük soru işareti..

Guard konusunda çoğu Avrupa takımı sıkıntı yaşıyor. Arroyo tarzı saf guard bulmak kolay değil. Ya sistemimizi değiştireceğiz ya da nokta bir transfer yapacağız. Sezon başında Huertas'ı ikna edebilseydik şu an ligde lider olabilirdik.

Gelecek sezon için kalmasını istediğim isimler Lasme, Micov, McCollum(combo olarak), Sinan, Göksenin, Şafak, Davis(7.yabancı olarak)

Tabii bu isteklerimizin gerçekleşmesi bir kenara gündeme bile gelmesi için bu basiretsiz yönetimden kurtulmamız gerekiyor. Yoksa hayalden öteye gitmez yazdıklarımız..

Diamantidis bu sene bırakacaksa eğer yalvarıp yakaralım seneye bir sene için ikna edelim adam hala büyük oyuncu tam bir efsane.
Diamantidisin yaşını düşen performansını vs herşeyi geçtim hadi pana nın efsanesi olmasını da geçtim adam bırak ülkesini mahallesini bile değiştirmeyecek bşr yapıda biri. Benim en çok sevdiğim oyunculardandır ama diamantidis panada güzel bırakalım orada bıraksın basketbolu..
Saf oyun kurucu bulmak artık zor bence oyuna yön veren birden fazla oyuncu ile oynamak mantıklı. Bende oly bırakırsa hackett taraftarıyım. Efes guard rotasyonunu ne yapacak efesin her bırakacağı adamı almak isterim açıkçası...

Maccabi Quincy miller, Zirbes, Delaney ve Sony Weems ile anlaşmış Jovic'i de almaya çalışıyorlarmış. Transfere erken başlayıp boştaki iyi oyuncuları kapmışlar.

Delaney Maccabi'ye gittiyse Rochestie'den çıkarlar. Onu da düşünebiliriz.

Milletin elinden cikardigi,serbest kaldigi oyunculari toplamada dunya lideri bir klubuz.Bunubu klube yasatan yoneticiler kendileri ile gurur duymalilar.

Bizim Delaney,Victor Claver gibi oyunculara talip olup, elimizdeki Schilb,Green gibi isimlere alici bulmamiz gerekirken...Bizim yaptigimiz Euroleague gibi bir arenada oynayacaksak, Rochestie gibi Jerrels ayarina ( sinifinda ) bir oyuncu ile anlasmak ne kadar dogru..

Ama bizim boyle bir yonetim oldugu surece butun spor branslarinda cokmemiz an meselesidir.

Gönlümüzden geçen oyuncuları almak için yaklaşık Efes kadar bütçemiz olması gerekiyor. Ama biz seneye Eurolige katılsak bile bütçemiz öyle çok çok artmaz bunu beklemek hayalcilik olur. 10 milyon dolar bütçe olsa çok sevinirim mesela ki o kadar olmayacaktır bence. Bu sene düşmezse seneye yine bütçe düşürmeye çalışır bunlar. Biz alırsak Realde Barcada ya da o seviyedebu sene çöküş yaşamış oyuncuları alabiliriz anca. Kaldı ki seneye ana hedefimiz Euroligde ezilmeyecek bir takım kurmak olmalı öyle tepeden inme gelip bir anda başarılı olunabilecek bir arena değil orası. Takım kimyasını iyi oluşturmak elzem, Micov varsa 4 numarada 2 numarada savunma problemi olan adam getirirsen kevgire dönersin.

Milletin elinden cikardigi,serbest kaldigi oyunculari toplamada dunya lideri bir klubuz.Bunubu klube yasatan yoneticiler kendileri ile gurur duymalilar.

Bizim Delaney,Victor Claver gibi oyunculara talip olup, elimizdeki Schilb,Green gibi isimlere alici bulmamiz gerekirken...Bizim yaptigimiz Euroleague gibi bir arenada oynayacaksak, Rochestie gibi Jerrels ayarina ( sinifinda ) bir oyuncu ile anlasmak ne kadar dogru..

Ama bizim boyle bir yonetim oldugu surece butun spor branslarinda cokmemiz an meselesidir.

Rochestie mi Jerrels ayarında?

Her sene 1-2 tane Patric Young kalibresinde oyuncu bulsak yine yeterli olur içi geçmiş,boş,kof oyunculara para saçmaktan daha iyidir bence kumarsa kumar.

Yoksa pişmiş oyuncuya milyonlar veren düzinelerce başarısız takım var Cskadan tutta Efese kadar.

Galatasaray klubu Patric Young transferi gibi : NBA'den genc isimleri alip yetistirip,diger kluplere satacak bir klup olmamali...Tam tersi birakin Young'u , baskalari alsin,orada parlasin sonra biz alalim..Takim kurulurken yabanci sayisi( 7'ye gore hesaplarsak). 3 isim winner-geri kalan isimler iyi oyuncu ve gorev adami olmali. 7 oyuncunda yildiz olursa bugun futbolda Fb'nin yasadigi veya basketbolda Efes'in durumlara dusersin.

Boban Marjanovic-Manny Harris ve Marcelinho Huertas. Bu 3 ismi seneye alabilecek bir yonetici kafasi olabilirse(cok para gerekmez). Euroleague'de buyuk zaferlere hazir olalim.

Galatasaray basketbol tarihinde kaç tane top noktada bir adamı gelmiş getirmiş,bu imkansız bir olay.Ne öyle bir bütçemiz ne de öyle bir kültürümüz var.Claver diyorsunuz Clavera sen 2 versen Real daha azını teklif etse gider Real'e.Niye?Senin yarın ne olacağın belirsiz.Yarın aniden bütçen düşebilir,organizasyonun sıkıntılı.Fazla cazip noktan yok.

Bizim yapmamız gereken belli.Young,McCollum gibi Nba ihtimali görece zayıf isimlere yönelmek ve Micov gibi kalitesi belli ama formundan dolayı oradan ayrılmış isimleri kombine etmek.Marjanovic,Huertas,Delaney,Goudelock,Claver falan kolay değil bunlar.Bunların daha cazip talipleri olur.

Top class bir oyuncu bizi niye tercih etsin?? Para desen yok,marka değeri desen yok bizde hiçbir şey yok malesef tam bir kaos ortamı amatör şubelerimiz.

O yüzden Young,Markoishvili karakterli,potansiyel oyuncuları bulup ucuz ama kaliteli bir kadro kurmalıyız çünkü bizde ne maddiyat var ne de oyuncuyu çekecek cazibe,marka değeri.

Bu konunun amacı takım oluşturmaktan ziyade oyuncuları takip eden arkadaşların özellikle daha az seyredilen liglerdeki görece az bilinen oyuncular hakkında bilgi paylaşması değil miydi ?

Takım oluşturmakla ilgili başlık kapatıldıktan sonra bu başlık o başlığın yerini aldı başlık kapatmakta takım kurma hevesimizi pek kıramadığına göre takım oluştırma işine ayrı bir başlık da devam edilse bu başlık da asıl amacına dönse.