2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Ya da D.Doğuş hala play-offlarda oynuyor ama şimdiden hoca arayışına girdiler acaba Oktay hoca bu durumdan etkileniyormudur??

Zaten takım etkileniyor demiyorum. Biz etkileniyoruz. Strasbourg maçında biletix'i çökerten 50.000 kişi nerde de geçen gün Karşıyaka maçını 2 bin kişiye oynadık?

20 milyona yakın para harcayıp, top 16'da 4 galibiyet alıp elenirsen pek ala yeni sezona yeni hocayla girmek isteyebilirsin zaten.

Oyunu acmamiz gerektiginde Micov'u rahatlikta 4'e kaydirabilecegimiz opsiyonunu dusunerek aradigimiz 4 numaralardan biri Jeff Brooks olabilirdi, takimiyla sozlesme uzatmis.

Aslinda 3 numarayi Micov ve Honeycutt uzerinden kurup 4 numaraya 5 numaradan da sure alabilecek Lasme'nin biraz daha 4'e yatkin versionunu bulabilsek 5'e Oguz guzel olabilirdi.

Hem Micov hem Honeytcutt bizim sistemde rahat 4 oynarlar zira.

Zaten takım etkileniyor demiyorum. Biz etkileniyoruz. Strasbourg maçında biletix'i çökerten 50.000 kişi nerde de geçen gün Karşıyaka maçını 2 bin kişiye oynadık?

20 milyona yakın para harcayıp, top 16'da 4 galibiyet alıp elenirsen pek ala yeni sezona yeni hocayla girmek isteyebilirsin zaten.

Ben eurocup finaliyle bu maçı bir tutmuyorum oradaki algı çok başka sonuçta basketbolun uefa kupasını alıyorsun basketle ilgilenen ve ya ilgilenmeyende bu tarihi ana tanıklık etmek için muazzam bir ilgi gösteriyor.Ayrıca bizim burada istemedende olsa yaratmış olduğumuz algıdan etkilenip maça gitmeyen varsa daha da hiç gitmesin zaten.

Belki eurocuptaki atmosferi o gün Karşıyaka maçında sağlasaydık Karşıyakayı bugün elemiş olabilirdik fakat kadro kalitesi bakımından önde olduğumuz Karşıyakayı elememiz gayet normal bir sonuçtu yani benim takımımım seyircisizde Karşıyakıyı yenebilmeli,yenebilecek güçte bunu dünkü maçta deplasmanda yenerek gösterdi.

Daçka konusuna gelirsek Oktay hoca başarılı ve ya başarısızdır onu bilemem benim anlatmak istediğim biz sosyal medyada oyuncu alıp,gönderiyoruz diye ortalığı velveleye verenlere.

Adamlar takımın başındaki hocayı göndermeyi düşünüyorlar play-off oynadıkları şu dönemlerde, haberler ayyuka çıktı hemde idari yönetim tarafından.Yoksa 20-30-40 milyon harcamış, başarısızmış beni Doğuşun hedefleri ilgilendirmiyor.

yerli olarak alınabilecek isimler Tolga Geçim Enes Taşkıran ve Birkan olabilir diye dusunuyordum ama 2si karşı tarafa gidiyomus. En azından bildiğim kadarıyla sozleşmesi biten Birkanı alabilirsek yogun maç trafiğinde yerel ligde rotasyonu baya rahatlatr

Bir forumda konu kapatılması kadar abez bişey olamaz ne yani haftada 2 maç olunca kalan 5 gün transfer gündemini konuşamaz mıyız?Kim gitmiş,kim ayrılıyor,kimi alabiliriz bunları konuşunca ne oluyor oyuncular burayı okuyup moralini mi bozuyor ?Ya da taraftar forumda transfer konuşmak için maça mı gitmiyor?Forumda transfer konuşulduğu için sezonu kafaca bitirmiş kişi (ki dünkü maçtan sonra bu durumu olasılık dahilinden çıkartıyorum herkes uyanmıştır) kendine taraftar mı diyor?Konunun tekrar açılması gerektiğini düşünüyor ve sevgili gsbasket yöneticilerden rica ediyorum.

Adam 24 saat sonra maça çıkacak. Bu işe yaramaz gitsin, o işe yarar gelsin. Adam iyi oynuyoru bu sefer gördün mü bak adam iyi oynadı sen bu iş ibilmiyorsun diye tartışma iyice ilkokul seviyesine iniyor. Ama devam edelim buyrun. İsteyen istediği kadroyu yapsın buyursun :)

Karşıyaka maçını 2 bin kişiye falan oynamadık pota arkalarının üstü ile protokolün olduğu bölümler parça parça boştu onun dışında doluydu. Çarşamba günü saat 19.30'daki bir maçta rakip Fenerbahçe ya da iyi bir Avrupa takımı olmadığı sürece daha fazlasını bulmak da pek mümkün değil.

Karşıyaka maçını 2 bin kişiye falan oynamadık pota arkalarının üstü ile protokolün olduğu bölümler parça parça boştu onun dışında doluydu. Çarşamba günü saat 19.30'daki bir maçta rakip Fenerbahçe ya da iyi bir Avrupa takımı olmadığı sürece daha fazlasını bulmak da pek mümkün değil.

2 bin değil de 4 bin olsun ne değişti?

Bence de sezon içinde böyle oyuncu asıp kesmek direkt olarak oyuncuları takımı etkilemese de taraftarın motivasyonunu düşürüyor,sezon bitti havasına girdik bir anda. Taraftarın motivasyonunun düşmesi de takımı etkiliyor. Basketbol futbol gibi kolay seyirci çeken bir platform değil aynı zamanda bizim gibi takımlar taraftarla büyüyen takımlar. Yani taraftarın motivasyonu düşerse takım da ilk Karşıyaka maçı gibi bitse de gitsek gibi oynuyor uzun süre. Eurocup döneminde takım taraftar sinerjisini hatırlasın herkes ben böyle şeylere çok inanıyorum. Sonuç olarak başlık kapanması olmasa bile biraz play offa konsantre olmakta fayda var. O salonu dolduralım önce. 5 6 7 bile az

Kazan-Zenit serisini takım edebilen var mı ya da genel olarak bu sezon Zeniti takip edebilen Dowdell, Timma ve Toolson ne durumdalar kağıt üzerinde her üçü de çok iyi bir sezon geçiriyor

Ben izliyorum. Seride 2-0 Kazan önde yani işi büyük ölçüde bitirip Euroleague bileti almaya hak kazanıyorlar çünkü diğer seride de 2-0 CSKA önde Khimki'ye karşı.

Toolson oynamıyor. Dowdell iyi bir combo, şutu biraz zayıf. Bize istemem ama buralara düşmesini isterim. Timma bayadır büyük oynuyor, çok formda. 3 ve 4 oynayabiliyor, topu elinden aldığınızda verimi düşen bir oyuncu değil. Kesinlikle seviye atlamalı, çok iyi parça. Bizde Micov ile rolleri çakışıyor, yabancı kontenjanını da varsayarsak çok sevmeme rağmen kimya açısından uygun değil. Serinin ilk maçını Timma verdi aslında, son 45 saniyeye 82-91 önde girdi Zenith. Timma 2 top kaybı, 2/4 serbest atış attı. Colom 5, Langford 5, Milaknis 3 attı ve maç 94-93 bitti. Toolson da yokken üzerine çok yük bindi ama müthiş oynuyor son zamanlarda özellikle.

Ben izliyorum. Seride 2-0 Kazan önde yani işi büyük ölçüde bitirip Euroleague bileti almaya hak kazanıyorlar çünkü diğer seride de 2-0 CSKA önde Khimki'ye karşı.

Toolson oynamıyor. Dowdell iyi bir combo, şutu biraz zayıf. Bize istemem ama buralara düşmesini isterim. Timma bayadır büyük oynuyor, çok formda. 3 ve 4 oynayabiliyor, topu elinden aldığınızda verimi düşen bir oyuncu değil. Kesinlikle seviye atlamalı, çok iyi parça. Bizde Micov ile rolleri çakışıyor, yabancı kontenjanını da varsayarsak çok sevmeme rağmen kimya açısından uygun değil. Serinin ilk maçını Timma verdi aslında, son 45 saniyeye 82-91 önde girdi Zenith. Timma 2 top kaybı, 2/4 serbest atış attı. Colom 5, Langford 5, Milaknis 3 attı ve maç 94-93 bitti. Toolson da yokken üzerine çok yük bindi ama müthiş oynuyor son zamanlarda özellikle.

Tesekurler.Nerden izliyorsun.Dowdell bize neden olmaz sadece sut yuzunden mi ?

Florida Gators'ta oynayan Dorian Finney Smith bu sene drafta katılacak.Drafta son 2. ya 3. sırada seçilmesi bekleniyor.Ancak draft edilmezse avrupa takımları için ciddi bir alternatif olabilir.Bu seneki istatistikleri şöyle:
36 maç 31 dakika 14.7 sayı 8.3 ribaunt 2.1 asist 1 top çalma 1 blok %50 2'lik %37 üçlük %73 ft.

Asıl pozisyonu 3 numara ancak boyu 2.07.Bu nedenle ncaa'de bazen 4 oynadı. 4 için gayet çabuk bir oyuncu.Uzun kolları sayesinde özellikle ribauntlarda etkili olabiliyor.Ancak en önemli özelliği 2 den 5'e kadar her pozisyonu savunabilmesi,hem de savunuyor derken blok kovalamıyor basbaya savunma yapıyor.Yani tabi ki aradaki kalite farkı çok olsa da dreymond greene benziyor bu yönü.

Atletikliği nba standartlarına göre normal ancak eğer avrupa'ya gelirse muhtemelen bu kıtanın en elit atletleri arasında olur.Savunması ile öne çıkarken hücumu ise ortalama düzeyde.İstikrarlı bir üçlüğü var aslında bu sezon son 5-6 maç öncesine kadar yüzdesi 42-43 civarındaydı.Eğer hissederse çok uzak mesafelerden bile üçlük isabeti bulabiliyor.Ancak kendi şutunu yaratabilme özelliği hiç yok.Penetrelerle sayı bulabiliyor,karşısındaki savunması zayıf ve güçsüz bir oyuncuysa potaya çok rahat gidip sayı bulabiliyor ancak eğer karşısındaki fizik olarak kuvvetli bir oyuncuysa potaya giderken çok kolay top kaybı yapıyor.Pas konusunda ise vasatın üstünde ikili sıkıştırmalarda gayet dengeli şekilde doğru arkadaşına topu atabiliyor.

Yani genel olarak gayet iyi bir 1v1 savunmacı, her pozisyonu savunabilecek bir oyuncu, pure shooter olmasa bile orta mesafesi ve çizgi gerisinden sayı bulabiliyor,belli bir pas yeteneği var.Avrupa'ya gelirse çok önemli bir oyuncuya dönüşebilir ama çok cüzi kontratlarla nba takımlarında rol oyuncusu olabileceği söyleniyor.

Florida Gators'ta oynayan Dorian Finney Smith bu sene drafta katılacak.Drafta son 2. ya 3. sırada seçilmesi bekleniyor.Ancak draft edilmezse avrupa takımları için ciddi bir alternatif olabilir.Bu seneki istatistikleri şöyle:
36 maç 31 dakika 14.7 sayı 8.3 ribaunt 2.1 asist 1 top çalma 1 blok %50 2'lik %37 üçlük %73 ft.

Asıl pozisyonu 3 numara ancak boyu 2.07.Bu nedenle ncaa'de bazen 4 oynadı. 4 için gayet çabuk bir oyuncu.Uzun kolları sayesinde özellikle ribauntlarda etkili olabiliyor.Ancak en önemli özelliği 2 den 5'e kadar her pozisyonu savunabilmesi,hem de savunuyor derken blok kovalamıyor basbaya savunma yapıyor.Yani tabi ki aradaki kalite farkı çok olsa da dreymond greene benziyor bu yönü.

Atletikliği nba standartlarına göre normal ancak eğer avrupa'ya gelirse muhtemelen bu kıtanın en elit atletleri arasında olur.Savunması ile öne çıkarken hücumu ise ortalama düzeyde.İstikrarlı bir üçlüğü var aslında bu sezon son 5-6 maç öncesine kadar yüzdesi 42-43 civarındaydı.Eğer hissederse çok uzak mesafelerden bile üçlük isabeti bulabiliyor.Ancak kendi şutunu yaratabilme özelliği hiç yok.Penetrelerle sayı bulabiliyor,karşısındaki savunması zayıf ve güçsüz bir oyuncuysa potaya çok rahat gidip sayı bulabiliyor ancak eğer karşısındaki fizik olarak kuvvetli bir oyuncuysa potaya giderken çok kolay top kaybı yapıyor.Pas konusunda ise vasatın üstünde ikili sıkıştırmalarda gayet dengeli şekilde doğru arkadaşına topu atabiliyor.

Yani genel olarak gayet iyi bir 1v1 savunmacı, her pozisyonu savunabilecek bir oyuncu, pure shooter olmasa bile orta mesafesi ve çizgi gerisinden sayı bulabiliyor,belli bir pas yeteneği var.Avrupa'ya gelirse çok önemli bir oyuncuya dönüşebilir ama çok cüzi kontratlarla nba takımlarında rol oyuncusu olabileceği söyleniyor.

Videosunu bulabilirseniz paylasabilirmisiniz

Bize aslinda farkli mevkilerde oynayaca oyuncu sart.
Datome ornegi var.

Tesekurler.Nerden izliyorsun.Dowdell bize neden olmaz sadece sut yuzunden mi ?

VTB'nin sitesine girince maç saatinde direk maçı canlı veriyorlar. Youtube'a ilk maç sonucunu yazınca ilk maçı da bulabilirsin abi. 2.maç daha düşmedi.

Dowdell iyi yönlendirici ama şutu sıkıntılı. Hani 16 takımlı Euroleague çok başka birşey, hataya yer yok. O yüzden ben almam şimdilik. Timma konusunda durum bu değil yani kesinlikle çok iyi oyuncu ama dediğim gibi Micov varken almak ne derece mantıklı bilemiyorum. 8.yabancı olarak falan düşünülebilir de yine de daha 4 birisi tercih edilir 8.yabancıya. Tabi 8 yabancı olacaksa, şimdilik 7 gibi görünüyor.