2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

bize karşı Eurocup'ta oynamış Neptunas Kleipeda'dan Travis Bader hakkında ne düşünüyorsunuz? Saf bir şutör. Maç başına 4 üçlük atıyormuş.

bize karşı Eurocup'ta oynamış Neptunas Kleipeda'dan Travis Bader hakkında ne düşünüyorsunuz? Saf bir şutör. Maç başına 4 üçlük atıyormuş.

Şut mekaniği benim de dikkatimi çekmişti o maçlarda, savunmada da gayretli ama kuvvetsiz gibiydi. 24 yaşındaymış, iyi bi Diebler tarzı olabilir aslında. Mekanik bi şutör eksikliği çekiyoruz çünkü.

Şut mekaniği benim de dikkatimi çekmişti o maçlarda, savunmada da gayretli ama kuvvetsiz gibiydi. 24 yaşındaymış, iyi bi Diebler tarzı olabilir aslında. Mekanik bi şutör eksikliği çekiyoruz çünkü.

Onu alacağımıza Royal'den Rautins'i alalım :)
Yukarıda Enes Berkay yazan olmuş.
Fenerbahçe kapmış onu.
Tolga Geçim'i de çok istiyormuş Obradovic.
Önlerinde İlkan,İzzet,Kenan,Can ve en son Ömer Yurtseven örneği varken hala bu takıma gidecek olan genç kendisine yazık eder...

Şubenin Başındaki yöneticide iş yok, Voleybol takımları çatır çatır transfer yapıyor bunda Ali Yüce'nin etkisi büyük 29 yaşında olmasına rağmen oldukça iyi işler yapıyor böyle bir yöneticide Basketbol şubesine lazım..

Şutör diyorsanız Cedevita dan Fran Pilepic yazmıştım daha önce de. Yanılmıyorsam EL de 50 civarı ile 3 luk attı bu sezon. Micov gibi soğukkanlı ve konsantre oynuyor. Şut mekaniği de çok iyi.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir şutör transferi hem Micov'un oyun tarzını değiştirecek hem de savunmada kara delik olacak yine. Bunu düşünmekte fayda var.

Micov'u ball handler görevinden alıp topsuz oyunu oynayan oyuncuya çevirdik ve gayet de boş şutlar buluyor. Yine Micov'u ball handler pozisyonuna getirip iç sahada oynadığımız hızlı basketbolun aksine bir hamle yapmış olacağız. Bence bu takıma lazım olan şey şutör değil, Schilb'in savunma yapabileni ki onu da Brandon Paul'da net bir biçimde görebiliyoruz.

Aradori-Pocius-Micov'u aynı takımda oynattık yaşadığımız facianın tarifi yoktu.

Sete oturup topu iyi dolastirdigimizda zaten iyi atıcılara sahibiz. Aslında ihtiyacımız olan saf sutorden ziyade geçiş hucumlarinda yari sahayi hızlı geçip boş şutta yüksek yüzde ile ceza kesen bir oyuncu. Öyle el üstü ya da yarı sahadan atmasına gerek yok. Nasıl gran canaria top kaybı yapmak istemeyeceginiz bir takımdı. Seneye bizim de set oyunlarımızın yanında ikinci bir plan olarak hızlı hücumdan yüksek yüzdeli atışlar olmalı.

Wichica State'de bu sezon son senesini geçiren Ron Baker drafta giriyor.Seçilme olasılığı %50.Ancak seçilse bile 59 ve ya 60. sıradan seçilip d-league yolları gözükecek.Bu kardeşimiz oyun stili ve tip olarak broekhoff ve korver karışımı bir adam.

Gayet iyi bir şutör gayet iyi bir savunmacı,sürekli oyunun içinde sadece birebir savunmada değil pas yollarına giden pasları da çalan bir isim maç başına 1.5 top çalmayla oynuyor.%50 ile 2'lik %78 faul atıyor.3'lük yüzdesi 35 ancak sezon başında yüzde 16 ile oynadığı maçlar olmasa yüzdesi daha fazla olabilirdi.Skorer bir oyuncu olmasına rağmen bencil değil tam tersi ekstra pasları ,uzuna top indirmeyi çok iyi yapıyor ve seviyor.

Tabii bu kadar dengeli bir oyuncu neden seçilmeme tehlikesi ile karşı karşıya sorusu var?Çünkü bu kardeşimiz atlet değil pozisyonuna göre ağır bir oyuncu.Ağırlık dezavantajını savunmada pozisyon bilgisi sayesinde kapatıyor ancak hücumda bu çok bela oldu başına ncaa'de.

Nba'de yapamıyacağı bence çok belli bu kardeşimizin bu fiziksel özellikleriyle ancak bench ısıtır nba'de ancak avrupa'ya gelirse ki ben draft edilmezse kesin gözüyle bakıyorum çünkü çin takımlarının tercih edeceği bir oyun stili yok.Avrupa takımlarında iki halde verimli olabilir.
1-Jaycee Carroll gibi üzerine set çizilip benchten gelmesi.
2-Tempolu oynayan geçiş hücumlarını seven takımlarda çünkü tempoyu seven bir oyuncu.

https://www.youtube.com/watch?v=PBckdsSgug0

Çok estetik şut stili. Baya da akıcı şut atıyor gibi. Geçen önerdiğin oyuncu da baya iyiydi ama bunlar avrupayı düşünmezler gibi. Dorian Smith ciddi fark yaratır gibi izlediğim videodan tabi net full maç vr sezon geneline bakılmalı. Ama iki önerdiğin isimin de kumaşı çok iyi bence.. pg adayın da var mı :D

Çok estetik şut stili. Baya da akıcı şut atıyor gibi. Geçen önerdiğin oyuncu da baya iyiydi ama bunlar avrupayı düşünmezler gibi. Dorian Smith ciddi fark yaratır gibi izlediğim videodan tabi net full maç vr sezon geneline bakılmalı. Ama iki önerdiğin isimin de kumaşı çok iyi bence.. pg adayın da var mı :D

Hocam bence bu adam düşecek gibi ya atletik yönü nba standartlarına göre gerçekten zayıf dorian kalabilir nba'de egosuz rol oyunculuğunu daha ncaa'de kabul ettiği için sıkıntı yapmaz ama baker orda dakika alamayacağına burda önemli bir oyuncu olmayı tercih edebilir.Pg adayıma gelince 5-6 oyuncu vardı normal sezonda gözüme çarpan ama 3 ü kesin draft edilecek diğerlerinin de eski maçlarını izliyorum bu ara bakalım belki onları da yazarım.

Uzun süre sonra ilk defa heyecanlandırmayan bir transfer sezonuna ve yıla giriyoruz. Bu sene bana kalırsa 5. 6. gibi bitirebilecek bir kadro anca kurulur. Işıl gitmeyi düşünüyor diye duymuştum. Nevriye bırakıyor. Bahar, Cansu, Ayşegül elimizdeki türk oyuncular. Altyapıdan gelen oyuncular sanırım bu sene daha fazla şans bulacak. Yabancı oyuncu olarak da belki de uzun zamandır görmediğimiz kadar kötü oyuncular göreceğiz. Açıkçası çok karamsarım. Umarım hoca en yakın zamanda belli olur da yolumuza bakabiliriz.

Durur mu oyuncular. Diğer takımlar yönetimleriyle fıstık gibi kadrolar kurup mutlu, eğlenceli sezon yaşarken bizim şube tam kara delik, huzursuzluk duvarı. Herkes gider Arma sevdalıları kalır diyorduk onları da soguttular kulüpten. Ben olsam ben de giderim. Sebep olanların en kisa zamanda Allahından bulmaları dileğiyle. .

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Can Topsakal denen kifayetsiz bu şubenin başında olduğu sürece hem Erkek hemde Kadın takımından çok da bir şey beklemeyin..

Geçen sene erkek takımımız için de aynı konular konuşuluyordu. Şu an transfer yapılmamasının nedeni 31-05-2016 yılında Galatasaray sportif A.Ş. Bilançosunun 1 tl de olsa kar çıkması gerektiğindendir. Bu yüzden bütçe belirlenme aşamasında Galatasaray pazarlama A.Ş. ve diğer yan ürünlerden gelecek tutarların tam olarak belirlenememesidir. Ayrıca kombine gelirlerinden de büyük beklentilerinin olmasını da ekleyebiliriz. Bu yazdıklarım benim düşüncem. Yanlış düşünüyor olabilirim. Ben iki takımımız için de iyi transferler yapılacağına inanıyorum. Ayrıca yönetimin çok büyük hataları olduğu konusunda arkadaşlarla aynı fikirdeyim. İnşallah bu hatalarından ders alıyorlardır.