2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

3 Numara için Adam Wasczynski dikkatimi çeken bir oyuncu. Polonya milli takım ve İspanya ligi maçlarında birkaç kez izledim.
Şutör özelliği dikkat çekiyor. Dış atışlarda çok yüzdeli. Maliyet olarakta uygun bir oyuncuya benziyor.

3 Numara için Adam Wasczynski dikkatimi çeken bir oyuncu. Polonya milli takım ve İspanya ligi maçlarında birkaç kez izledim.
Şutör özelliği dikkat çekiyor. Dış atışlarda çok yüzdeli. Maliyet olarakta uygun bir oyuncuya benziyor.

Bu işlerden anlıyorsunuz demek ki ...Malaga kuzminkas'ın yerine almak için şimdiden harekete geçmiş ciddi şekilde ilgileniyorlarmış.

O konuda hemfikirim, zaten bizim tek sorunumuz bu ve yeterli bütçenin ayarlanmaması. Umarım en kısa sürede aklıbaşında bir yönetim gelir yada bu yönetimin aklı başına gelir.
Ama yüksek hedef konulması şart, nasıl Ergin hoca Canaria maçı öncesi 21 sayı fark hedefi koydu ama 14 sayıyla kazandık. Burada da şampiyonluk hedefi konur ama final four a kalınır, artık oradan Allah'da yardım eder yine bir ilki başarırız. Afrika'nın bile en ucra köşelerinde Türk'üz dediğimizde koşup Hasan Şaş'ın, Hakan Şükür'ün formalarını giyip gelen köylüleri biliyorum. Uzakdoğu'da Galatasaray'ın formasını giyen uzakdoğuluları gördüğümde çok şaşırdığımı biliyorum. Bu camia dünyaca en çok tanınan Türk spor kulubü ister inanın ister inanmayın. Bunun bilincine varan yönetim gelirse işte ozaman çok önemli yeni başarılarda gelir.

Kesinlikle bende her zaman bunu söylüyorum büyük düşünmek lazım diye..Takımın Galatasaray ve hocan Ergin Ataman ise zaten buna mecbursun!! Euroleague de F4 hedefliyorsak, gerekli bütçeyi temin edecek bir yönetim anlayışına da ihtiyacımız var ama bırakın F4 hedeflemeyi, gruplardan çıkarsak kendimizi şampiyon olarak görebiliriz :) Adamların bütçe oluşturmak gibi bir amaçları yok çünkü

Bunlar haziran sonu gibi anca bütçeyi belirlerler.Bütçede zannediyorum 7-8m usd olur.Sonra Ergin Ataman krizi başlar..Kötü düşünmek istemiyorum ama görünen bu ne yazık ki..Zaten fb öyle yada böyle basketbolda farkı açmış durumda.Bizde de acilen bu yönetimden kurtulmamız lazım ki biraz olsun fark kapansın..Yoksa bu kafayla GS her zaman geri gidiyor ve gidecektir!!

2.5 milyon dolarlık bir oyuncu bütçesi olan ligin orta sıra takımlarından birinin koçusunuz. Menajerler size 300-400 bin dolara Bo Mccalebb'i önerirse bu riske girer misiniz ?

Akşam Mccaleb'in bir Makedon takımıyla görüştüğünü okudum. Piyasası çok düşmüş heralde. Forumun fikrini merak ediyorum bu konuda. Ben olsam etrafını doğru kurarak bu riske girerdim.

2.5 milyon dolarlık bir oyuncu bütçesi olan ligin orta sıra takımlarından birinin koçusunuz. Menajerler size 300-400 bin dolara Bo Mccalebb'i önerirse bu riske girer misiniz ?

Akşam Mccaleb'in bir Makedon takımıyla görüştüğünü okudum. Piyasası çok düşmüş heralde. Forumun fikrini merak ediyorum bu konuda. Ben olsam etrafını doğru kurarak bu riske girerdim.

Zaten elimizde McCollum varken ikinci bir SG almamız pek de doğru bir iş olmaz sanıyorum

Makedon takımı ile görüşüyorsa fiyatı 300-400 bin doların çok daha altına düşmüştür çok büyük olasılık.En baba Makedon takımı Skopje .Onun da ABA'daki pozisyonuna ve kadrosuna bakınca ancak 100-150 bin dolar civarı önerebilirler.Ozan Bulkaz olsam alırım Özhan Çıvgın olsam elimin tersi ile itmem ama diğer seçeneklere bir bakarım önce Royal Colloway'ı tutamazsa biraz üstüne koyup onu almayı tercih ederim mesela.

GS,Efes,Fener,Daçka hariç her takımda oynar çok net.

Kesinlikle. Mesela 2.5 milyon dolarlık bütçem olsa 3 yerli alırdım(Sertaç,Berkay,Can Korkmaz) yanlarına da Bo artı 5 yabancıyı dizerdim ki yabancı başına 300 bin dolar gibi bir para olmuş oluyor. Bu seviyelerin en iyi oyuncularını alırsın o parayla. Haftada bir maç oynayacağın için 9 kişilik ortalama bir rotasyonla play off yapmak çok zor olmasa gerek ki Bo'yu eski seviyesine çıkardığın anda takım zaten 3-4 vites birden atmış olur.

Jose Angel Antelo ve David Wear'ı takip edebilen oldu mu? Olduysa nasıl oyuncular?

İkisi de 4 numara. Jose, daha önce İspanya alt yapı milli takımlarında oynamış bir oyuncu, David Wear ise UCLA çıkışlı bir dönem NBA'de bulunmuş, D-League'de oynadıktan sonra Fuenlabrada'ya gelmiş. İkisin de üçlük yüzdesi yüksek.

Jose : Jose Angel Antelo (UCAM Murcia) @ Mackolik.com
[video=youtube;ISaYMjxcL8A]https://www.youtube.com/watch?v=ISaYMjxcL8A[/video]

David : David Wear (Montakit Fuenlabrada) @ Mackolik.com
[video=youtube;R7VN_bFX_1c]https://www.youtube.com/watch?v=R7VN_bFX_1c[/video]

Kesinlikle. Mesela 2.5 milyon dolarlık bütçem olsa 3 yerli alırdım(Sertaç,Berkay,Can Korkmaz) yanlarına da Bo artı 5 yabancıyı dizerdim ki yabancı başına 300 bin dolar gibi bir para olmuş oluyor. Bu seviyelerin en iyi oyuncularını alırsın o parayla. Haftada bir maç oynayacağın için 9 kişilik ortalama bir rotasyonla play off yapmak çok zor olmasa gerek ki Bo'yu eski seviyesine çıkardığın anda takım zaten 3-4 vites birden atmış olur.

Playoffa kalan takımlardan uşak sportif'in bütçesi 1.1m
royal halı gaziantep 1.6m
playoffu son anda kaçıran büyükçekmece 1.3m

Ismail Şenol yazmıştı geçen hafta

Benim gözümde fenerbahçe başarılı değildir , Galatasaray başarısızdır (yönetim olarak)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rakipler birer birer hamlelerini yaparak piyasayı toplarken, bizim halen koçumuz belli değil.

Yönetime birisinin tekrardan Galatasaray'ın SPOR kulübü olduğunu hatırlatması gerekiyor!

Derya Özyer ile devam ederiz gibime geliyor.
Nevriye'de yardımcı olacaksa düşük bütçe de olacağı için ben yok demem bu 2'liye...